Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Történelem tanösvény Hóvári János professzor úrral 09.26
  2020-09-26 14:31:52, szombat
 
  2020.09.26 Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Kajak - kenu V.B./világ kupa Szeged 2020 szeptember
  2020-09-26 14:14:45, szombat
 
  Kajak - kenu V.B./világ kupa Szeged 2020 szeptember
A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) vezetőtestülete megváltoztatta a júliusról szeptemberre halasztott szegedi gyorsasági világbajnokság státuszát, és a vb helyett - amelyen eredetileg az olimpiai programban nem szereplő számokban versenyeztek volna a sportolók - világkupa megszervezésére kérte fel a magyar szövetséget (MKKSZ), ötkarikás számokkal.
Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke az MTI érdeklődésére elmondta: az ICF elnöksége azért döntött így, mert fontosnak tartja, hogy a sportágnak legyen idén egy olyan eseménye, amelyen a tokiói olimpiára és paralimpiára készülő versenyzők összemérhetik a tudásukat. A viadalra szeptember 24. és 27. között kerülhet sor a Maty-éren.
“Mivel az MKKSZ a nem olimpiai számok világbajnokságának rendezésére nyert el pályázatot, és ehhez kapott állami támogatást, megkezdtük az egyeztetést az Emberi Erőforrások Minisztériumával és Szeged városával, hogy amennyiben lehetséges, a hozzájárulás a világkupaversenyre is érvényes legyen. Úgy véljük, a magyar válogatott versenyzőinek nagyon jó, ha idén is van mire készülniük, Magyarországnak pedig ugyancsak előnyös, ha újabb rangos viadalnak adhat otthont" - fogalmazott az MKKSZ elnöke.
Hétfőn az európai szövetség vezetőtestülete is ülésezett, majd bejelentették, hogy az idei kontinensviadalok sorsáról - így az október 1-4-re kiírt budapesti maratoni Eb-ről és az október 15-18-ra halasztott romániai gyorsasági Eb-ről is - hatvan nappal az adott verseny kezdete előtt hoznak döntést.
...... ........... .....



- A magyar versenyzők három arany-, két ezüst- és két bronzérmet szereztek a szegedi kajak-kenu világkupa szombati döntőiben.
ARANYÉREM
Kopasz Bálint K-1 500 m
Rendessy Eszter k-1 1000 m
Lucz Anna K-1 200 m)

EZÜSTÉRMESEK:
Kopasz Bálint k-1 1000 m
Csizmadia Kolos K-1 200 m
Adolf Balázs,és Fejes Dániel k-2 1000 m
Lucz Anna és Kiss Blanka k-2 200 m

BRONZÉRMES:
Birkás Balázs k-1 500 m

- Újabb magyar döntős egységek a szegedi kajak-kenu világkupán Link
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Szent Charbel mellszobra a Nagyszeben téren
  2020-09-26 10:00:55, szombat
 
  A Libanoni Köztársaság
Nagykövete, Joanna Azzi asszony Szent Charbel szobrot adományozott a plébániánk területén lévő Szent Charbel parkba. Az emlékművet Kontúr András szobrászművész készítette, Budapest Főváros Önkormányzata állíttatta fel 2020. szeptember 24-én. A szobrot Dr. Szederkényi Károly Miklós plébános úr áldotta meg.
Fotók forrása: egy kedves ismerősöm
...... ........... ........... .......



...... ........... .........



Pest - Buda oldalon Link

*
Képes összefoglaló / saját szerkesztés
Nagyobb kép Link

...... ........... .....





- Óriási Szent Charbel-szobrot állítottak Libanonban Link - még 4 cikk a szentről

 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Szent Kozma és Damján vértanúk 09.26
  2020-09-26 09:35:37, szombat
 
  ...... ............


- Igenaptár oldalon Link

- Magyar kurír oldalon Link
Mivel hitüket nem voltak hajlandók megtagadni, különféle módokon próbálták megölni mindkettőjüket: először megkötözve a tengerbe vetették őket, de a kötelek a vízben kioldódtak, és ők kiúsztak a partra; ezután máglyát gyújtottak alájuk, de a lángok nem érték őket; majd oszlophoz kötötték őket és nyíllal lőttek rájuk, de a nyílvesszők nem találtak soha célba. Végül karddal lefejezték őket.
Képen: Fra Angelico: Szent Kozma és Damján lefejezése (1438-40)
...... .........



- Wikipedia oldalon Link

- Jeles napok oldalon Link

- Böjte Csaba testvér gondolata:
A hagyomány szerint arab származású orvosok voltak. Diocletianus császár birodalmi keresztényüldözése idején 303-ban halálra kínozták őket. A legősibb írásos tanúbizonyság szerint sírjuk a szíriai Cirruszban (Kürrhosz) volt, ahol bazilikát is emeltek tiszteletükre.
Szenvedéstörténetüket elbeszélő legendájuk szerint Arábiában születtek és ikrek voltak. Nagy érdeklődés élt bennük a tudományok, különösen az orvoslás tudománya iránt, ezért elhagyva szülőföldjüket Szíriába mentek tanulni. Mikor elvégezték a tanulmányaikat, továbbmentek Kilikiába, és ott Égé városában telepedtek meg. Mivel azonban keresztények is voltak, nemcsak orvosai, hanem apostolai is lettek a városnak. Az emberek szeretetét azzal nyerték meg, hogy soha nem fogadtak el semmi pénzt sem a gyógyításért, sem a gyógyszerekért. Nagyon sokan tértek meg jóságuk és prédikálásuk hatására. Ezért, amikor a Diocletianus-féle üldözés vihara a keleti egyházat is elérte, a helytartó, Lisias elsőként az apostol- orvosokat állította bíróság elé.
Mivel hitük megtagadására nem tudták rávenni őket, különféle módokon próbálták megölni mindkettőjüket: először megkötözve a tengerbe vetették, de a kötelékek a vízben kioldódtak, és ők kiúsztak a partra. Ezután máglyát gyújtottak alájuk, de a lángok nem érték őket. Akkor oszlophoz kötötték őket és nyíllal lőttek rájuk, de a nyílvesszők nem találtak soha célba. Végül karddal oltották ki az életüket.
Könyörögjünk!
Urunk, Istenünk, dicsőítsen téged könyörgő szavunk,
amikor Szent Kozma és Damján vértanúkra emlékezünk:
gondviselő jóságoddal nekik örök dicsőséget adtál,
minket pedig segíts hathatós kegyelmeddel.
A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által,
aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben,
Isten mindörökkön-örökké.
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Útravaló – 2020. szeptember 26.
  2020-09-26 09:30:14, szombat
 
  Vajon köztük volt-e Júdás is? Mármint azok között, akiket arra figyelmeztetett: ,,eljön az idő, amikor az Emberfiát emberek kezére adják." Hiszen éppen Júdás az, egy a tizenkettő közül, aki ugyanezeket a szavakat használja, amikor eladja Mesterét: ,,mit adtok nekem, ha kezetekre adom őt?" Az Emberfiát emberek kezére adni! Mint amikor a gonosztevő kézre kerül. Azok kezére adni, akiket tenyeréből táplált, ismét drámai fordulat. Akinek a keze Jézuséval egyszerre nyúl az utolsó vacsora asztalán a tálba, és akinek a keze mohón nyúl a harminc ezüst után. És aki aztán önkezével vet véget mindannak, amit már nem bír elviselni. De most még nem tartanak ott. Jelenleg csodálják. Júdás is.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
25. évközi hét szombat 09.26
  2020-09-26 09:28:29, szombat
 
  OLVASMÁNY a Prédikátor könyvéből
Az ifjúkor ajándékait Isten előtti felelősséggel kell használnunk, mert eljön a halál és a számonkérés ideje.
A Prédikátor szól:
Te, ifjú, örvendj fiatal korodban, és légy jókedvű ifjúságod napjaiban!
Követheted ugyan, amit szíved kíván és szemed lát, de tudd meg, hogy mindezekért Isten előtt felelősséggel tartozol!
Elűzheted a búbánatot szívedből, és óvhatod testedet a betegségektől, az ifjúkor és a fiatalság akkor is mulandó!
Gondolj Teremtődre ifjúságod idején is, mielőtt meglepnek a nyomorúság napjai, mert eljönnek az évek, amelyekről azt mondod: ,,Ezek már nincsenek kedvem szerint!"
Mielőtt ugyanis homályba hull a nap, a fény, a hold, a csillagok; amikor eső után újra felhők jönnek; amikor már reszketnek testőreid (a kezeid), és ingadoznak erős harcosaid (a lábaid), elfogynak őrlő lányaid (a fogaid), és nem őrölnek tovább; az ablakban leskelődőket (két szemedet) pedig már homály födi; amikor bezárulnak az utcára nyíló ajtóid (füleid), a malom zaja (beszéded) pedig elcsendesül; amikor a madárfüttyre már ébren leszel, és az énekes leányok dalát csak nehezen hallod meg; amikor szédülsz a magasban, és félsz az úton; amikor virágzik a mandulafa, a sáska jóllakik és nehezen vánszorog, a kapor beérik és széthullatja magvait, akkor gyógyfüveid már mit sem érnek neked, mert elindulsz örök hajlékod felé, s jajgatva járnak-kelnek utcádban a siratók. Vigyázz tehát, mert mielőtt elszakad az ezüstfonál, és megreped az aranyedény, darabokra törik a forrásnál a korsó, és összetörik a kútnál a kerék, már visszatér a por a földbe, ahonnan vétetett, és az éltető lehelet teremtő Istenéhez tér.
Minden csak hiábavalóság, mondja a Prédikátor, csupa hiábavalóság!
Ez az Isten igéje. Préd 11,9-12,8

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus újból megjövendöli szenvedését.
Az ördögtől megszállott fiú meggyógyítása után a tanítványok csodálattal tekintettek Jézusra. Ő azonban figyelmeztette őket: ,,Véssétek szívetekbe, amit most mondok! Eljön az idő, hogy az Emberfiát az emberek kezére adják."
De azok nem értették meg ezt a beszédet, és igazi értelme rejtve maradt előttük. Kérdezni azonban nem merték e szavak értelme felől.
Ezek az evangélium igéi. Lk 9,43b-45
...... ........



Imádság
Vezesd, ó, Krisztus, az ifjúságot igazságban, hogy ne hagyják magukat tévútra vezetni új bálványok által, mint amilyen a magamutogató fogyasztás, a mindenáron való jólét, az erkölcsi lazaság, vagy az erőszakos tiltakozás. Hadd éljék meg inkább a te üzenetedet örömben, mely a Nyolc Boldogság üzenete, az isteni és felebaráti szeretet üzenete, az erkölcsi elkötelezettség üzenete a társadalom hiteles alakítása érdekében.

Elmélkedés Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 436 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5330
  • e Hét: 16392
  • e Hónap: 29068
  • e Év: 262815
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.