Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A Dunán
  2020-09-27 23:04:02, vasárnap
 
 


ENGYEL PÉTERNÉ ERIKA /ENE/ - FESTŐ - ALKOTÁSA
A Dunán
 
 
0 komment , kategória:  Művészet  
A kávé illata
  2020-09-27 22:49:32, vasárnap
 
 


ENGYEL PÉTERNÉ ERIKA /ENE/ - FESTŐ - ALKOTÁSA
A kávé illata

Link
 
 
0 komment , kategória:  Művészet  
Lopakodó ősz
  2020-09-27 22:25:24, vasárnap
 
 


István Bőr
Lopakodó ősz

Alig vettük észre, és már nyakunkon az ősz,
ide lopódzott hangtalan, nem vártuk még őt.
Azért néhány jelet küldött, itt lesz nemsoká,
de nem hittük el ezeket, nem is vártunk rá.
Élveztük a nyárutót, a meleg napokat,
azt hittük az ősz minket most még csak riogat.
Hittük, el nem múlik a nyár, ragyog ránk a Nap,
de éjszaka rádöbbentünk, néha már harap.
Csípősek már a hajnalok, volt ahol fagyott,
a didergő fűcsomókra deret is rakott.
Próbálgatja az erejét, mutatja mit tud,
a hegyeink völgyeiben bizony ott száguld.
Csipkedi a leveleket, néhány földre hullt,
amikor a barátja, a hideg szél is fújt.
De azért napközben gyengéd, lágyan simogat,
érleli a szőlőszemet, finom bogyókat.
Néhány hét és megcsipkedi az érett kökényt,
amerre jár szertehordja bokrok levelét.
Néha szürke köpenyt visel, és le sem veszi,
misztikussá válik a táj, ezt úgy szereti.
De hát emiatt szép az ősz bármit tartogat,
néha, derűs éjszakákon csillag ragyoghat.
Lassan elpihennek a fák, alszik már a táj,
ahhoz, hogy újjáéledjen, pihenni muszáj.
 
 
0 komment , kategória:  Bőr István  
szabad pálinakfőzés
  2020-09-27 22:05:48, vasárnap
 
 


Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

Orbán szerint a szabad pálinakfőzés bebizonyította, hogy a tartós dolgok gondolata nem csak Budapesten születik meg

Amit azonnal tudni kell
,,Miközben az ország fontos átalakuláson megy keresztül, a tartós dolgok gondolata nem csak Budapesten születik meg, ennek egyik iskolapéldája a szabad pálinkafőzés megteremtésének lehetősége" - jelentette ki Orbán Viktor vasárnap a Zala megyei Becsehelyen.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA
A kormányfő az MTI tudósítása szerint a magyarországi szabad pálinkafőzés tízéves évfordulóját ünneplő rendezvényen arról beszélt, hogy ennek a gondolata vidéken született meg 2010-ben, amikor ,,kétharmados alkotmányos forradalommal lehetőséget adtunk magunknak, hogy mindent megváltoztassunk, amit megváltoztatásra alkalmasnak vagy szükségesnek láttunk".

A 2010 szeptemberi parlamenti bejelentésben ,,nagy dolgok szerepeltek" a bankadótól kezdve a multik megadóztatásáig, és ebbe a 29 pontos programba V. Németh Zsolt képviselő felvetésére került be a szabad pálinkafőzés megteremtésének lehetősége - jelezte a miniszterelnök.

visznek tovább" a döntéshozók elé - fogalmazott Orbán , aki arra biztatta a jelenlévőket, "ne várakozzanak arra, hogy megmondják felülről, hogy mikor, hogy és miképpen".

Mindent, ami fontos, "ami a helyi élet szempontjából nélkülözhetetlen, amit érdemes átvinni magunkkal a jövőbe, átadni a gyerekeinknek, annak a megőrzésével kapcsolatos összes dolgot gyűjtsék össze, adják oda a képviselőjüknek", hogy legyen belőle jogszabály, "ami aztán garantálja, hogy szabadon élhessük az életünket úgy, ahogy a magyarok a saját életüket szeretik élni" - fejtette ki a miniszterelnök.

A szabad pálinkafőzés esetét iskolapéldának nevezte, amely nemcsak a múltnak egy példája, de egy minta a jövőre nézve is.

,,Semmit sem ér a szabadságharc, ha csak egy tábornokunk van és nincsenek katonáink"
- jelentette ki Orbán.

Miközben a pálinkafőzés is bekerült az általános iskolai kerettantervbe, Orbán a szabadságharccal annyira nem tett jó magának a magyar pálinkának, mint azt a tavaly készült videónkban is bemutattuk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
A magyar labdarúgó-bajnokság tragédiája
  2020-09-27 21:35:44, vasárnap
 
 


Muszbek: A magyar labdarúgó-bajnokság tragédiája a Puskás Akadémia NB I-es részvétele

Terjedelmes interjút adott a 24.hu-nak Muszbek Mihály sportközgazdász, a Hivatásos Labdarúgó Liga egykori ügyvezetője.

Ha nem is minden részlete annyira izgalmas, pár dologban azért erős állításokat tesz.

Beszélt például arról, hogy mennyire más volt Orbán Viktor az első kormányzati ciklusában, amikor Muszbek a HLL ügyvezetőjeként többször tárgyalt vele, mint most.

,,Orbán Viktort abban időszakban személyesen is ismerhettem. Már akkor is rendkívüli módon és egyénileg is érdeklődött a magyar futball menetele iránt. Kész és képes volt külön, vagy Demján Sándorral, vagy Deutsch Tamással együtt fogadni, felhívni. Ilyenkor csak javasolt, soha nem utasított egyikünket sem. Ez igaz arra az esetre is, amikor a 4,5 milliárd forintért vett és semmit sem érő beléptetőrendszer miatt Deutschot feljelentettem hűtlen kezelés büntette miatt. Ekkor még legalább elindult egy ügyészségi vizsgálat..."

Mostanra szerinte az állami pénz propaganda-eszköztárrá silányítja a sportot. Orbán 1998-2002 között ,,jól, segítőkészen állt a sporthoz, a futballhoz, a szakember gondolatisághoz adott eszköztárat és nem az eszköztárhoz választott nem létező szakembereket, mint manapság. És nem volt teljesen nyilvánvaló, az egész folyomány végcélja az, hogy a sporton keresztül szavazatokat kapjak. Sosem hangzott el, hogy az olimpiai aranyérmek száma az egy nemzetnek a jó, vagy a rossz vonulata. Nem hallottam olyan kifejezéseket sem, amelyek a sportot felemelték volna a nemzetgazdaság szintjére, hogy a GDP, ne adj isten az államadóssághoz képesti fontossága milyen".

A 2010 óta tartó folyamatokról Muszbek azt mondja, hogy ,,a sportot évi közel 400 milliárd forintos nagyságrendben támogatja közpénz alapon a kormány. Csak összehasonlításul, a teljes magyar felsőoktatás állami közvetlen forrása 180 milliárd forint évente, azaz több, mint 2,2-szer annyit költ a magyar sportra, mint felsőoktatásra. Ez persze nem baj, mert ha van rá pénz, akkor én vagyok a legboldogabb, hogy új sportingatlanok épülnek, az elavultak megszépülnek. A probléma az, nem látom, hogy ennek a hatalmas forrásnak a másik felét a leendő piaci folyamatokat erősítésére fordítanák. Hogy egy idő után már ne legyen szükség a közpénzre, vagy jelentősen kisebb mértékben vállaljon szerepet az állam. Hogy önjáróvá váljon, ha nem is a teljes magyar élsport, de a labdarúgás mindenképp".

Muszbek szerint ,,ennek a tíz éve regnáló vezetésnek a legnagyobb bűne, beleértve a politikát is, az MLSZ-t is, a csapatok tulajdonosait is, hogy ezt a fajta munkát nem tette bele, nem építette fel a klubok kézelengedésének a lehetőségét".

Arra a kérdésre, hogy ,,mi a különbség a rendszerváltást megelőző és a mai időszak sportpolitikája között?", azt válaszolta, hogy:

,,Semmi. Becsomagoljuk a sportot mint a kultúra részét és a politika szolgálatába állítjuk."
A Puskás Akadémiáról azt mondta, hogy ,,hiába lett bajnoki harmadik a Puskás Akadémia, hiába jutott az Európa Liga-selejtezőbe, ettől még a magyar labdarúgó-bajnokság tragédiája a klub NB I-es részvétele. Egy 2000-res faluban nincs meg a minőségi sport gazdasági élettere. De tragédia az is, hogy a Mezőkövesd, a Kisvárda is ott lehet. Nem szabadna, hogy ott legyen, kizárólag akkor, ha mint a Hoffenheim, vagy Salzburg esetében valós milliárdos tulajdonos állna a klub mögött, olyan, aki valós üzleti teljesítménye egy hányadát fordítja a passziójukra. Megjegyzem, ezt még ők is abban a reményben teszik, hogy ha a közgazdaság alapvetései mentén és megfelelő futballszakmaisággal csinálják, évtizednyi munka után elérhetik, a látvány minősége miatt megtelik a stadionjuk és nyereséges lesz a sportvállalkozásuk. Te is tudnál NB I-es csapatot csinálni, ha adnának neked is minden évben három milliárd forint közpénzt. Ez nem művészet."

Muszbek szerint semmi szükség nincs a 27 futballakadémiára, ,,amelyik évente kibocsájt 600 darab alkalmatlan raktárkészletet. Az elmúlt tíz év közel 6500 végzett akadémistája közül ma kevesebb, mint 15 játszik külföldön".
Az mondja, hogy ,,az élet már rég túllépett az akadémiai rendszeren, külföldön már rég nem szakítják el a családoktól a gyerekeket, mi mégis ezt erőltetjük. Inkább lenne szükség maximum öt darab, de kiválasztott szakembergárdával, infrastruktúrával rendelkező, és legfőképp folyamatosan ellenőrzött regionális MLSZ-akadémiára, ahova csak az adott régióból lehetne gyereket kiválasztani. A szövetség által közpénzből fenntartott akadémiára a profi klubokról kerülnének be a kiválasztott legjobbak, majd az első profi szerződést követően a közpénz-ráfordítást a vevőklub fizeti meg, és máris nullszaldóssá válik a szövetség adópénzből történő ráfordítása. Ha Franciaországban a francia szövetségnek lehet saját akadémiája, nálunk miért nem működik ez?"

MUSZBEK MIHÁLY puskás akadémia
Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 151 db bejegyzés
e év: 1398 db bejegyzés
Összes: 8995 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1617
  • e Hét: 4632
  • e Hónap: 7726
  • e Év: 75491
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.