2020-09-08 06:23:36, kedd
|
|
|
Cukkinis, spenótos frittata reggelireHozzávalók:
1 kisebb cukkini
10 dkg sajt
4 tojás
2 dl tejszín
2 marék spenót
1 db vörös hagyma
1 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A vöröshagymát vágd apróra, a cukkinit
hámozd meg és vékonyan karikázd fel, a spenót leveleit pedig tépkedd
kis darabokra. Egy serpenyőben forrósítsd meg az olajat, majd dobd bele
a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és pirítsd meg. Rakd hozzá a
cukkinit és a spenótot, majd kevergetve párold négy-öt percig.
A tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a tejszínnel, a liszttel, ízesítsd
sóval, borssal, majd öntsd a zöldségekre. Süsd két percig, majd amikor
a széle elkezd szilárdulni, tedd át a forró sütőbe, szórd meg reszelt sajttal
és süsd szép pirosra 12-15 perc alatt. Ha kész, csúsztasd a serpenyőből
egy tálra vagy tányérra, és szeleteld fel.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 1. |
|
|
|