Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Rozmaring gyógyhatásairól
  2020-09-09 23:46:15, szerda
 
  Friss kutatások alapján, a rozmaring megelőzi az öregedést, és erős antioxidáns hatása miatt gyógyítja a test szinte minden pontját. Flavonoidokban (növényi festékben) igen gazdag ez a növény, és ezek a vegyületek javítják a véráramlást minden szövetben, erősítik a vérereket, és elősegítik a jobb vérkeringést. Ezért fantasztikus szer a hajhagymáknak is.

Ezen kívül pozitívan befolyásolja az emésztőrendszert, gyakran használják székrekedés, hasi görcsök, emésztési zavarok ellen, és megszünteti a nem megfelelő tápanyag-felszívódást a bélben. Azt már tudományosan kimutatták, hogy a rozmaring kivonat stimulálja az epében a zsírok emésztését.

Egy 1995-ös tanulmány szerint a rozmaring természetes vízhajtó, ami a máj méregtelenítése miatt fontos lehet. Továbbá gyulladásgátló és anti-bakteriális tulajdonságait sem lehet elhanyagolni. Nagyszerű a fül, orr, torok gyulladásainak kezelésekor.

Megszünteti a fáradtságot és az izomfájdalmat, reumát, isiászt enyhíti. Külső használatra, hígítsuk a rozmaringolajat semleges olajjal, alkalmazzuk az érintett területen pakolás formájában. Rozmaring tea fürdőbe öntve egy másik jó módja annak, hogy enyhítsük a reumát.

A rozmaring tinktúra vagy illóolaj formájában elősegíti a megfelelő véráramlást a fejbőrön, megakadályozza a kopaszodást és az korpásodást.

Gyermekek ne használjanak rozmaring olajat! Terhes nők és a szoptató anyák csak kis mennyiségben

A tinktúra enyhíti a reuma tüneteit. Elkészítéséhez öntsünk 20 g rozmaringra 100 ml alkoholt és hagyjuk állni 10 napig. 15-20 cseppet egy pohár vízzel kell bevenni, vagy borogatni kell vele a reumás testrészt
A tea különösen hasznos a fejfájás kezelésére. Megfázás, feszültség, hasi görcsök, fejfájás esetén készíts teát friss vagy szárított növényből.
A rozmaring belégzése segít a depresszió ellen. Ellazítja az izmokat, ami segít a menstruációs görcsök, emésztési zavarok esetén
A rozmaring bor segíti a megfelelő vérkeringést. 2 evőkanál rozmaring levelet és virágot áztass egy liter fehérborba, és hagyd állni 6 napig. Fogyassz egy csészével éhgyomorra.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Paradicsom gyógyhatásairól
  2020-09-09 23:39:36, szerda
 
 



A paradicsom, a benne található vitaminoknak és a likopinnak köszönhetően igazi gyógynövény. Mire és miért fogyasszuk?

A burgonyafélék családjába tartozó kultúrnövényt először a Dél - Amerikai indiánok termesztették. Európába bekerülésekor, érett piros színe miatt azt gondolták, hogy mérgező.

Igazi gyógynövény!
A paradicsom Magyarország egyetlen veteményes kertjéből sem hiányozhat. Hő- fény- és vízigényes, ültetése és gondozása időigényes folyamat.

A termés mérgező glüko-alkaloidokat tartalmaz, de érés közben lebomlanak, így a pirosan ragyogó gyümölcs már fogyasztásra alkalmas. Több mint 1000 különböző fitokemikáliát tartalmaz, mint például C-, A- vitamin, likopin, nyomelemek, ásványi sók, flavonoidok, cukor.

Dr. Paradicsom
A nyers, érett gyümölcs és a gyümölcslé vér- és vesetisztító, gyulladáscsökkentő, keringést serkentő, érelmeszesedést gátló, koleszterincsökkentő hatású.Gátolja a daganatos sejtek képződését, növekedését. Megelőzi a májbetegséget, valamint kezdődő májproblémáknál megszünteti a fájdalmakat. Nőknek változókor idején különösen ajánlott, mert csökkenti a hormonális változásokkal járó panaszokat.

A likopin rákellenes hatását már régóta kutatják
Megállíthatja a rákos sejtek növekedését, sőt, laboratóriumi kutatások kimutatták, hogy a likopin lassítja a prosztatadaganat sejtjeinek növekedését, sőt, akár el is pusztíthatja azokat.

Tányérra vele!
Felhasználható nyersen, savanyúságnak, levesnek, mártásnak, passzírozva üdítőitalnak. Főzés során a vitaminok nagy része lebomlik. Miközben egyes hatóanyagai, mint például a likopin, zsiradékkal együtt elkészítve jobban hasznosul a szervezetben.

Napi 3-4 dl paradicsomlé a fogyó- és salaktalanító kúrák könnyen elkészíthető itala. Kitűnő üdítő és tápláló folyadék minden korosztály számára.

Ha nem a tányérunkra karikázzuk, akkor testünkön pakolásként is használhatjuk. Gennyes pattanásokat, keléseket borogathatunk vele. Gyorsan csillapítja a gyulladást, fertőtleníti a beteg területet. Sőt! Régen a darázscsípésre is egy szelet paradicsomot tettek, amely "kihúzta" a fullánkot és csitította a duzzanatot.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A disznózsír gyógyhatásairól
  2020-09-09 23:32:07, szerda
 
  A disznózsír jót tesz a szívnek, de most még valami döbbenetes is kiderült róla

A nyolcvanas években az állati eredetű zsírokat erősen kritizálták a tudósok, sajnos kiderült, hogy ez elsősorban az étolaj gyártók által finanszírozott kutatások miatt volt, egyszerű üzleti érdekből csapták be az embereket.

Mára elismerték, hogy a zsírnak számtalan pozitív egészségügyi hatása van és most bármennyire furcsán hangzik is, de a disznózsír az egyik legegészségesebb étel. A zsír szinte minden konyhában ott van, akkor is, ha olajjal sütnek az emberek, azért egy disznósült alá mindenki zsírt tesz, nem étolajat. Igazából azonban krumplisütéshez vagy rántás alá is ezt kellene használni.

A zsír bödönben jól tárolható, főzéshez is használható, de még a sütemények elkészítéséhez is finom lehet, bár sokaknak szokatlan. Sokan azt gondolják, hogy nem tesz jót az egészségnek, a táplálkozás szakértői szerint azonban a disznózsírnak csak pozitív egészségügyi hatásai vannak!

A zsír remek hatásai:
Az olívaolajat követve a második legegészségesebb zsír, mivel telítetlen zsírsavakból áll.
A disznózsír olajsav tartalmával enyhíti a depressziót, vagy annak kialakulását megelőzi.
D vitamin forrásnak is jó.
Egyensúlyban tartja a hormonháztartást és támogatja a pajzsmirigy egészségesen működését.
Ami legmegepőbb, hogy míg az étolaj az egyik legrákkeltőbb élelmiszer, a zsírban megtalálható anyagok csökkentik a rák kialakulásának az esélyét, főleg a mellrák kifejlődésének esélyét csökkenthetik.
A koleszterinszintet is alacsonyan tartja, védi az ereket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Az ima gyógyhatásairól
  2020-09-09 23:22:57, szerda
 
  A tudósok bebizonyították, hogy az imádság jó hatással van a testi-lelki egészségre egyaránt!
Andrew Newberg, a Thomas Jefferson Egyetem tanára, bebizonyította, hogy az imádság és a meditáció valóban hatásos. Az Egyesült Államokban az alternatív gyógyászatban a leggyakrabban alkalmazott orvosság az imádság- írja a Filantropikum

A földöntúli hatalomba vetett hit az evolúció során létrejött túlélési stratégia, ezáltal pedig belevésődött az emberi agy struktúrájába. Az ima nyugtató hatással van az egész emberi szervezetre, a jobb agyműködés titka pedig az összpontosításban rejlik.
Képalkotó berendezés segítségével kimutatták, hogy az ima, vagy a meditáció javítja a szürkeállományt, és javítja az agynak azokat a részeit, amelyek a szürkeállományért felelősek. Az ima megnyugtatja azokat az agyterületeket, amelyek a félelemért, és a dühért felelősek, és fokozza az együttérzést.

A kutatások alapján az is kiderült, hogy az ima nem csak a lelki egészségünkért lehet felelős, de erősíti az immunrendszert, és ezáltal védelmet nyújt a bizonyos betegségek kialakulása ellen.
Dr. Andrew a kísérletbe olyan személyeket vont be, akik memóriaproblémával küzdöttek. Állapotukat monitorizálták ima és meditáció előtt, majd felmérték a változást a lelki tevékenységek után is. 8 héten keresztül naponta 12 percig tartott a felmérés, mely következtében csupa pozitív eredményekről számolhattak be az ima és a meditáció hatásával kapcsolatban.

Dr. Andrew meggyőződése szerint az ima vallástól függetlenül befolyásolja az agy struktúráját. Egy másik tanulmány alapján az is bebizonyosodott, hogy azok a személyek, akik mélyen vallásosak sokkal hamarabb gyógyulnak fel a betegségekből, és kevesebb tünettel rendelkeznek.
Azok, aki rendszeresen imádkoznak vagy meditálnak sokkal egészségesebbek, kevesebb betegséggel kell megküzdjenek, mint a nem hívő emberek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Daganatellenes táplálékok
  2020-09-09 23:16:31, szerda
 
 



Daganatellenes táplálékok: kurkuma, bogyós gyümölcsök és társaik:
Sajnos manapság egyre több ember szenved rákos megbetegedésben. Ennek számtalan oka lehet. Az okok között szerepel a genetika, a helytelen életmód, az inaktivitás, a mértéktelen alkoholfogyasztás, a dohányzás, a légszennyezettség, a stresszes életmód és napestig lehetne sorolni az okokat. Az egyik legfontosabb életmódbeli tényező a nem megfelelő táplálkozás. Az emberek jelentős része még ma sem fogyaszt elegendő zöldséget és gyümölcsöt, pedig léteznek olyan daganatellenes táplálékok, amelyek megérdemlik a figyelmet.

Léteznek olyan táplálékok is, amelyek a már kialakult rákos sejtek elpusztításában vesznek aktívan részt anélkül, hogy károsítanák az egészséges sejteket. Az egyik ilyen táplálék a brokkoli, amely a zöld leveles zöldségek csoportjába tartozik. Az egyik vizsgálat azt mutatta ki, hogy a brokkoli nagyon hatékony húgyhólyagdaganat ellen, míg egy másik kutatás során az bizonyosodott be, hogy a brokkoli gátolja a májráksejtek szaporodását. A brokkolit nyersen ugyan nem lehet fogyasztani, de megpárolva, majd olívaolajjal és fokhagymával salátának elkészítve nagyon egészséges és finom is.

A másik rákellenes táplálék vagy inkább vegyület a szulforafán, amely a brokkoliban is megtalálható. A szulforafán nagyon hatásos az ösztrogén okozta rákos daganatok megelőzésében. Az ösztrogén megemelkedett, de alacsony szintje is generálhat rákos megbetegedésket. A szulforafán azonban megakadályozza ezeknek a rákos sejteknek az elszaporodását és a rákos daganat burjánzását.

A bogyós gyümölcsök, mint a fekete áfonya, szintén nagyon hasznos lehetnek például a szájüregi rákos megbetegedések megelőzésében. Ezeket a bogyókat a legjobb nyersen fogyasztani, de salátához is hozzáadhatjuk, illetve turmixitalokat is készíthetünk belőlük más, az egészség számára hasznos gyümölcsökkel vegyítve.

A kakaó polifenol vegyületekben gazdag. A polifenolokról bebizonyosodott, hogy szerepet játszanak a vastagbélrák kialakulásának megelőzésében. A polifenolok elősegítik a hosszú élettartam kialakulását, de az immunrendszer megerősítésében is aktívan részt vesznek.

A kurkuma csodás hatásairól már több tanulmány is beszámolt. Nagyon fontos szerepe lehet a rák megelőzésében. Többek között segíthet a mell, a prosztata, a gyomor-bélrendszer, az agy, a tüdő és egyéb nőgyógyászati rákos megbetegedések megelőzésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A hatodik érzék fejlesztése
  2020-09-09 22:54:04, szerda
 
  Valamennyiünkkel történtek és történnek olyan események, ami után joggal felkiálthatnánk, hogy: Nem megmondtam! Tudtam, hogy ez fog történni! Bárcsak hallgattam volna a megérzésemre! A képesség tehát bennünk rejlik. Ha akarjuk, ha nem. Különlegesen kifinomult intuíciójú emberek elveszett tárgyakat, kincseket, balesetet szenvedett hegymászókat, elcsavargott gyerekeket, rejtett betegséggócokat találnak meg megérzésük, belső látásuk segítségével.

Ez a képesség mindenki számára adott. Ha elhisszük, és elfogadjuk, és egy kicsit trenírozunk rá, lehet, hogy egy különleges dimenzió megnyitásának a kulcsát vesszük a kezünkbe.

Az alábbi kis intuíciós játékok segíthetnek a hatodik érzékünk kifejlesztésében. Nem fontos ezeket alkalmazni, ki is találhatunk magunknak újabb feladatokat. A lényeg, hogy figyeljünk a bizonyos belső hangra, és jegyezzük le az eredményeket. Pár hét alatt bámulatos fejlődést figyelhetünk meg!

- Cseng a telefon. Ne nézzük meg a kijelzőt, próbáljunk rájönni, ki a hívó!
- A buszmegállóban állva találjuk ki, milyen Játsszon el a gondolattal: a járművön az Ön mellett álló ember vajon hol fog leszállni?
- Gondoljunk valakire, akivel szeretnénk találkozni. Meg fogunk lepődni, milyen hamar összejön a találkozás!
- Ismeretlen helyen eltévedve bátran indulunk el, megérzés alapján. Ebben segít, ha elképzeljük, hogy belső radarkészülékünk van.
- Játsszunk dobókockákkal, és figyeljük az eredményt! Általában többször sikerül eltalálni a számot, mint a matematikai valószínűség.
- Reggelente írjuk le az álmainkat! Utólag visszaolvasva sokszor kiderül, mennyi információt tartalmaznak a jövővel kapcsolatban, és az álmokkal való foglalkozás az ébrenléti intuíciót is komolyan fejleszti.
- Mielőtt felhívnánk vagy felkeresnénk barátunkat, próbáljuk meg megérezni, hogy milyen hangulatban fogjuk találni!
Mielőtt ismeretlen emberrel találkoznánk, például üzleti vagy hivatalos ügyben, találjuk a haja és ruhája színét!

A gyakorlatokat úgy jó végezni, mint ahogy a gyerek játszik. Nem szükséges teljesítményekre törekednünk, hiszen saját magunk az egyetlen személy, akinek öröme-sikere függ ettől, és magunkkal szemben nincs értelme teljesítménykontrollt bevezetni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
4 sport tipp időseknek
  2020-09-09 22:46:33, szerda
 
  Az idősebb személyeknek is szükségük van a rendszeres testmozgásra, hiszen minden életkorban megmutatkoznak a testedzés pozitív hatásai. Az érettebb korban végzett gyakorlatok és különféle mozgásformák többek között segítenek fenntartani az izomtömeget, támogatják a szív egészségét, és még az egyensúlyt is fejlesztik. Most lássuk, mi az a 4 sport vagy mozgásforma, melyek idősebbeknek is bátran javasolhatók. Természetesen mielőtt bárki sportolni kezdene, mindképpen egyeztessen kezelőorvosával.

A súlyzóval végzett gyakorlatokat erősítő edzésnek is nevezzük, hiszen segítségükkel javíthatjuk az erőnlétet. Ez a mozgás jó hatással van a csontok egészségére, fejleszti az egyensúlyt, és az izomtömeg növelésében is szerepet játszik. További pozitívuma, hogy mérséklődhetnek az olyan krónikus betegségek által kiváltott tünetek, mint például az ízületi gyulladás, a hátfájás, a szívbetegség, a depresszió vagy a cukorbetegség.

A rendszeres úszás csodálatos hatással van az ízületekre. Kutatások igazolják, hogy az úszás csökkenti a szívbetegség és a stroke kialakulásának a kockázatát, emellett a stressz szintjét is mérsékli, sőt még a hangulatot is javíthatja. Az úszás minden izomcsoportot megmozgat, és ha még társaságra is találnak az uszodában, a lélekre is pozitív hatással lesz ez az időtöltés.

A tánc nemcsak kellemes program, hanem pozitívan hat az agy működésére. Kutatások szerint hozzájárul a kognitív funkciók hanyatlásának mérsékléséhez, így csökkentve a demencia kialakulásának kockázatát.

A tánc további előnye, hogy erősíti a szociális kapcsolatokat, ezzel párhuzamosan csökkenhet a szorongás és javulhat a hangulat. Emellett persze a fizikai egészségre is jó hatással van, hiszen a rendszeresen végzett táncgyakorlatok jót tesznek a szívnek, a tüdőnek, az izmoknak, és természetesen az ízületeknek is.

A sétának is számtalan egészségügyi előnye van, többek között hozzájárul a koleszterinszint és a vérnyomás csökkentéséhez, sőt mérsékli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is.

A rendszeres séta fokozza az immunrendszer működését, javítja a hangulatot, és az ízületekre is pozitívan hat. Sétálhatunk egyedül, de sokkal kellemesebb, ha mások társaságában tesszük, így menet közben még a szorongás is oldódhat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Igyunk zellerlevet
  2020-09-09 22:44:05, szerda
 
 



Nem véletlenül kedvelt zöldség a zeller. Talán ez az egyik legegészségesebb a hazánkban is termeszthető zöldségek közül, éppen ez lehet a magyarázata annak, miért termesztik olyan sokan. A zeller gazdag tápanyagokban, azaz vitaminokban és ásványi anyagokban. Nagy mennyiségben tartalmaz C-, A-, valamint K-vitamint, illetve megtalálható még benne a foszfor, a vas, a kálium, a kalcium és a magnézium. Ez a gumós zöldség gazdag tárháza az antioxidánsoknak és a flavonoidoknak is.

A zellert kiváló gyulladáscsökkentőnek tartják. Ha magas a szervezetünkben a gyulladás szintje, akkor természetes gyógymódként jusson eszünkbe a zeller, melyet csak rendszeresen kell fogyasztanunk, és hamarosan sokkal jobbak lesznek a laboratóriumi eredményeink.

A zellerben megtalálható az egyik legértékesebb flavonoid, az apigenin. Ez az anyag többek között gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, és nagy szerepe lehet a különféle fekélyek gyógyításában. Különleges értékét az is jól mutatja, hogy ez a flavonoid rákellenes tulajdonságokkal is bír. Jó hír lehet sokaknak, hogy az apigenin nemcsak a rákos sejtek kialakulásának megelőzésében vesz aktívan részt, hanem a már kialakult daganat növekedését is megakadályozhatja.

A zeller nemcsak szeletelve, hanem turmixolva, önmagában vagy más gyulladáscsökkentő zöldségekkel és gyógynövényekkel együtt is bátran fogyasztható. Gumója mellett nyugodtan használjuk a szárait és a leveleit is. Nagyon jó hatással van az emésztésre, hiszen tele van értékes rostokkal. Aki valamilyen gyomor- vagy bélrendszeri betegségben szenved, érdemes mindenképpen kipróbálnia akár nyersen, akár főzve.

A zeller nagyon hatásos a magas vérnyomás kezelésében. Ezt a hatását a benne gazdagon levő fitokémiai anyagok segítségével kímélő módon, természetesen fejti ki. Két fontos ásványi anyag is megtalálható benne, a kálium és a magnézium. Mindkét ásványi anyagnak szerepe van az erek falának pihentetésében, egyúttal javítják a vér áramlását, így hozzájárulnak a vérnyomás szabályozásához.

A zellernek nagyon fontos szerepe van az olyan betegségek megelőzésében, amelyek valamilyen gyulladás talaján jönnek létre. Ilyen lehet a szívbetegség, a diabétesz vagy az ízületi gyulladás is.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
B9 vitamin hiányról
  2020-09-09 22:34:43, szerda
 
  Mi történik, ha nincs elegendő B9-vitamin a szervezetünkben?

A szervezetünknek mindenféle tápanyagra, vitaminra és ásványi anyagra szüksége van. Az egyik vitamin, amely nélkülözhetetlen a szervezetünk működéséhez, a B9-vitamin. Leginkább a zöld leveles zöldségekben található meg nagy mennyiségben. Miért fogyasszuk rendszeresen ezeket a zöldségeket? Miért ügyeljünk a B9-vitamin bevitelére? A cikkben erre adjuk meg a válaszokat.

Amennyiben nem gondoskodunk ennek a vitaminnak a rendszeres beviteléről és hiány keletkezik, úgy sokféle betegséggel kell számolnunk. A B9-vitamin hiányának következményei lehetnek többek között a mentális betegségek, a demencia, a vérszegénység, de még a rákos megbetegedések kialakulásának is nagyobb az esélye, amennyiben nem figyelünk oda a B9-vitaminban gazdag táplálékok fogyasztására.

A B9-vitamin szerepe kiemelkedő, nemhiába javasolják a bőséges bevitelét kismamáknak. Ez a vitamin - pontosabban ennek a hiánya - magzatoknál kromoszóma-rendellenességet is okozhat, sőt a nőknél akár még meddőséghez is vezethet.

Amennyiben nem viszünk be elegendő B9-vitamint a szervezetünkbe, úgy a sejtosztódással is gondok lehetnek. Azonban később hiába is pótolnánk, a már kialakult károkon az utólagos B9-vitamin-bevitel nem tud segíteni.

Az időseknek is ügyelniük kell arra, hogy megfelelő mennyiségben álljon rendelkezésre a szervezetben ez a vitamin. Ezért az idősebb személyeknek úgy kell összeállítani az étrendjüket, hogy minden szükséges tápanyagot tartalmazzon, valamennyi vitamint és ásványi anyagot. Különösen fontos erre figyelni, hiszen például a B9-vitamin hiánya oka lehet a demencia és más mentális betegségek kialakulásának, ezért mindenképpen ügyelni kell az egészséges táplálkozásra.

Milyen táplálékok tartalmazzák ezt a vitamint nagy mennyiségben?
B9-vitaminban gazdag többek között a kelbimbó, a spárga, a hüvelyesek, a gomba, a citrusfélék és a banán is. Nagyobb mennyiségben található meg még a gabonafélékben, a tojásban és a baromfiban.


Egyes gyógyszerek csökkenthetik ennek a vitaminnak a hasznosulását, így jó, ha ezzel kapcsolatban konzultál a kezelőorvosával. Amennyiben a laboreredményei azt mutatják, hogy a szervezetében alacsony a B9-vitamin-szint, akkor mindenképpen gondolni kell arra is, hogy valamelyik gyógyszer lehet az oka a nem megfelelő hasznosulásnak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
4 tipp, hogy szépek legyünk betegség idején is
  2020-09-09 22:30:36, szerda
 
  Egy kapcsolat, egy házasság nem mindig tart örökké, van, hogy idősebb korban kerül sor a válásra. Majd amikor csökken a lelki fájdalom, mindenki próbálja újra megtalálni a boldogságot. Egy új kapcsolatban nem biztos, hogy a párunk látott bennünket betegen, és ilyenkor nagyon jól jönnek azok a trükkök, praktikák, amelyek segítenek, hogy kicsit vállalhatóbb legyen a külsőnk, hogy kicsit jobban nézzünk ki.

Sok nőknek nagyon is sokat számít, hogy az új kapcsolatban ne mutassa a nem éppen legelőnyösebb oldalát, de mit lehet tenni a hős lovaggal, ha még betegen is látni szeretne? És mit kezdjünk a külsőnkkel?

A gyógyszerek, a sok pihenés, a levegőtlen szoba mind-mind kiszárítja a bőrt. Ugye azt mindenki tudja, hogy betegség idején ügyelni kell a folyadékbevitelre és a dehidratáció elkerülésére. Ez rendben is van, de mit tegyünk a külső dehidratációval, ami az arcbőrünket érinti?

Ha éppen az újdonsült kedvesünket várjunk, akkor gyorsan mossuk meg az arcunkat, kenjük be az ajkunkat tápláló ajakápolóval, és az arcunkat is kenjük be hidratáló krémmel. Máris sokkal jobban fogunk kinézni.

Bizonyára sokan ismerik az érzést, amikor meg vagyunk fázva és állandóan az orrunkat fújjuk. Két-három nap után borzasztóan piros lehet az orrunk környéke, és akár még ki is sebesedhet. Azonban ez nem fordul elő, ha a megfelelő minőségű zsebkendőt használjuk. Betegség idején próbáljuk meg puha, finom szövésű zsebkendőbe fújni az orrunkat, így ha a tünetekkel meg is kell küzdenünk, legalább az orrunk megússza a tortúrát, nem fog kipirosodni.

Betegség ideje alatt a sok pihenéstől is lehet duzzadt a szemünk alatti rész. Mit tehetünk? Még szerencse, hogy sok teát fogyasztottunk a dehidratáció elkerülése érdekében, így van otthon elegendő kiázott teafilterünk. Míg zuhanyozunk, addig kettőt tegyünk be a fagyasztóba, majd gyorsan bújjunk be az ágyba és tegyük a két filtert a szemünkre. Mire megérkezik a kedvesünk, már ragyogó tekintettel várhatjuk őt.

Amikor betegek vagyunk, még a szemünk is kivörösödhet. A szemcseppek nem biztos, hogy jó megoldást jelentenek, de egy kis kamillatea sokat segíthet. Főzzünk egy deciliter vízből kamillateát, nedvesítsünk be két vattakorongot és helyezzük a szemünkre.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 352 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1512
  • e Hét: 15880
  • e Hónap: 29629
  • e Év: 234330
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.