Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Hasonmása játssza el Diana szerepét
  2020-10-10 21:16:06, szombat
 
 










HASONMÁSA JÁTSSZA EL DIANA SZEREPÉT


Megszólalásig hasonlít a néhai Diana hercegnére A korona című sorozat fiatal üdvöskéje. A Netflix közzétette a brit királyi családról szóló produkció negyedik évadának kedvcsináló fotóit, amelyeken a Szívek hercegnőjét megformáló Emma Corrin még a rajongókat is megtévesztette, annyira hasonlít az 1997-ben tragikus autóbalesetben elhunyt hercegnére.

A novemberben érkező új évad középpontjában Károly herceg és Diana esküvője áll, a készítők a hitelesség kedvéért még a hercegné 1981-es esküvői ruháját tervező David Emanuellel is konzultáltak.

- Nem akartuk Lady Diana eredeti ruhájának tökéletea mását megalkotni, de szerettük volna, ha ugyanolyan a kisugárzása, mint a David és Elzabeth Emanuel által tervezett esküvői ruhának - mondta a The Sunnak egy bennfentes.







Károly herceg és Lady Diana Spencer 1981.július 29-én kelt egybe a londoni Szent Pál-székesegyházban. Az eseményt becslések szerint mintegy 750 millió tévénéző kisérte figyelemmel.
A walesi hercegi pár házassága a nyolcvanas évek végére megromlott, 1992-ben különköltöztek. A válást végül egy évvel Diana halála előtt, 1996-ban mondták ki.







Diana menyasszonyi ruhája a világ egyik leghíresebb esküvői viselete lett, a törtfehér taftselyem ruha mai árfolyama szerint 60 millió forintba került.







Lady Di eljegyzési gyűrűjét kék zafír és gyémántok díszítették. Idősebbik fia, Vilmos herceg később ezzel a gyűrűvel kérte meg Katalin hercegné kezét © Getty Image







A 24 éves Emma Corrin színésznőnek ugyan nincs sok tapasztalata, de a rajongók szerint szakasztott mása a Szívek hercegnőjének


Link








Olaj a tűzre

Diana szomorú lenne, ha látná, milyen viszály dúl fiai, Vilmos és Harry közt. A korona című sorozat szakértője, Robert Lacey udvari tudósító új könyvében, a Battle of Brothersben arról ír, Vilmosnak egyáltalán nem volt szimpatikus öccse választottja, Meghan Markle, és úgy vélte, elsietik az esküvőt. A cam­bridge-i herceg még édesanyja öccsét, Charles Spencert is megkérte, hogy próbáljon Harry lelkére beszélni, de ezzel csak még jobban magára haragította a testvérét.














 
 
0 komment , kategória:  Szépek szépei   
35 éve, hogy Molnár Csilla fejére került a korona A tragiku
  2020-10-10 20:00:33, szombat
 
 








35 ÉVE, HOGY MOLNÁR CSILLA FEJÉRE KERÜLT A KORONA

A TRAGIKUS SORSÚ SZÉPSÉGKIRÁLYNŐRE EMLÉKEZÜNK


35 évvel ezelőtt az egész országot elkápráztatta tündöklésével a mindössze 17 éves Molnár Csilla, 1985. október 5-én az ő fejére került a korona a Magyarország Szépe választáson. Abban a pillanatban nem volt nála boldogabb lány, kilenc hónappal később mégis önkezével vetett véget életének.


Ki tudja, miért van az, hogy bizonyos emberek halála egy fájó pillanat csupán, másoké pedig soha el nem múló gyász... Marilyn Monroe vagy James Dean évtizedek múltán is ikonok és valamiért Molnár Csilla is ott maradt a szívünkben.

Régebben nagy hagyománya volt a szépségversenyeknek Magyarországon, 1929-1939 között minden évben megtartották, és volt aki tudott is élni a győzelmével - lásd: Gábor Zsazsa (1936). Aztán a háború alatt természetesen nem volt, utána pedig azért nem lehetett megrendezni, mert ugye a szocialista erkölcsök nem engedték...





Fotó: Pinterest


Az első szépségverseny a vasfüggöny mögött


Így egészen 1985-ig nem létezett Miss Hungary, de akkor a Magyar Média Reklám és Propaganda Szolgáltató Vállalat vezetője megkereste az osztrák verseny szervezőjét, aki örült, hogy a vasfüggöny mögé bejuttathat egy ilyen látványos show-t, tehát meghirdették a jelentkezést.

Több mint 2000 lány gondolta magát elég szépnek ahhoz, hogy megmérettessen, de a döntőbe csak huszonöten kerültek. Közöttük volt Molnár Csilla Andrea is - aki harmadik nevét azért vette fel, mert rajta kívül volt még egy lány, akit pontosan ugyanígy hívtak.

Csillát barátnője kapacitálta, hogy jelentkezzenek, neki ez magától eszébe se jutott. Pont elérte a 16 éves korhatárt, de édesapjával meg kellett küzdenie azért, hogy elmehessen a válogatóra, mert ő nagyon féltette lányát ettől a világtól - joggal. Ám anyukája támogatta és végül a döntőn már az apa is ott izgult Csilláért. A verseny annyira különlegesnek számított, hogy két filmes - Dér András és Hartai László - mozit csinált belőle. Azt akkor még nem tudhatták, hogy a Szépleányok című filmjük egy dráma képeit rögzíti az első pillanatoktól szinte az utolsóig. A film egyébként kordokumentumként is érdekes.







MOLNÁR CSILLA ANDREA
(1969. január 20. - 1986. július 10.)

A tragikus sorsú, fiatal Szépségkirálynő.


Volt egyszer egy kedves és szép fonyódi diáklány, aki 1985 kora tavaszán, alig 16 évesen jelentkezett az 50 év kihagyás után először megrendezett magyar szépségversenyre. Rajta kívül mintegy kétezren tették meg ugyanezt. A több mint fél évig tartó versenysorozat végén őt találták a legszebbnek, s méltán került fejére a szépségkirálynői korona.

Volt egy lány, aki egy pillanatig azt hitte, önként akar a halálba menni; de tettét csak segélykiáltásnak szánta.

Fájón korán ment el - még csak 51 éves lenne!







TRAGIKUS TÜNDÉRMESE


Volt egyszer egy vidám, kedves és gyönyörű fonyódi diáklány, Molnár Csilla Andrea. Tizenhat éves volt, amikor 1985 tavaszán jelentkezett az ötven év kihagyás után megrendezett "első" magyar szépségkirálynő-választásra. A győzelem után csaknem egy évvel már nem élt.

Molnár Csilla Andrea idén lett volna ötvenegy esztendős.

Molnárék 1972 óta éltek Fonyódon. '85 tavaszán az egyik osztálytársnője, Cseh Erika vette észre egy újságban a szépségversenyről szóló felhívást. Ő ajánlotta Csillának, nevezzenek be mindketten. Csilla édesanyjának nem volt kifogása, édesapja viszont mindvégig ellenezte.

Kétezren jelentkeztek, hatszázan jutottak be a selejtezőkbe. Az elődöntőkből tízen jutottak tovább. Csilla az első helyen végzett, Cseh Erika kiesett. Csak a középdöntő alkalmával tudták meg a fonyódiak, hogy "lányuk" is indul a szépségversenyen. Mindenki gratulált Csillának. A középdöntőre is sokan elkísérték. Csilla a negyedik lett.

Budapesti Kongresszusi Központ, 1985. október 5. - a döntőt az akkor vadonatúj épületben rendezték. Óriási felhajtás fogadta a résztvevőket. Csilla annyira izgatott volt, hogy észre sem vette: szinte maximális pontszámot ért el. Csak a koronával a fején tudatosult benne: a második Kruppa Juditot és a harmadik Füstös Veronikát megelőzve ő lett Magyarország legszebb lánya. Molnár Csilla Andrea győzött, de a "királynő" élete pár nap múlva visszazökkent a régi kerékvágásba.

Sokan sokat kerestek a szépségkirálynőn, neki morzsák jutottak: nem kapta meg a győztesnek felajánlott ezer dollárt, a máltai Európa Szépe verseny előtti müncheni fotózásokért, divatbemutatókért egy fillért sem kapott, miközben három hivatalos kísérője kiemelt napidíjjal tetszelgett körülötte.

Zenészek, fotósok, önjelölt menedzserek, színészek, hivatásos liliomtiprók forogtak körülötte, meg akarták szerezni maguknak, ettől is roppanhatott össze. Sokáig igyekezett tartani magát: a szépségverseny után azt tervezte, főiskolára megy, közben manökenkedik.

A máltai Miss Európa 1986 Szépségversenyen a verseny összesített végeredménye alapján Csilla kapta a legtöbb pontot, kereken 60-at. A második és harmadik helyen holtverseny alakult ki: a svéd és a spanyol lány 56-56 pontot kapott, a francia és az osztrák pedig 55-55-öt. Ekkor a zsűri újra kihívta az első 5 helyezett lányt a színpadra, tehát Csillát, valamint a svéd, spanyol, francia és osztrák lányt. Körülbelül két percig álltak a színpadon, ekkor pontot már nem kaptak, csak kihirdették a végeredményt. Nagy meglepetésre az addig második helyen álló svéd lány, Raquel Bruhn lett az első helyezett, első udvarhölgy az előtte harmadik helyen álló francia Cecile Lartique lett, és az addig legmagasabb pontszámot kapott Csillát már csak a harmadik helyezettnek hozták ki.

Soha nem derült ki, hogy vajon miért csupán harmadik helyre került Molnár Csilla a maximális pontszámával, Csillának sem mondták meg soha. Ma már - egyes szakértők szerint - több verzió létezik: az első, hogy a szervezők nem akarták, hogy egy szocialista ország szépe legyen megválasztva Európa szépének.

1986. július 11-i hír: "Molnár Csilla Andrea, 1985 szépségkirálynője tegnap kora délután fonyódi otthonában tragikus hirtelenséggel elhunyt". Aggasztó előjelek azért voltak. A hirtelen jött népszerűség után hirtelen mindennek vége szakadt. Csilla az iskolából egyre rosszabb jegyeket vitt haza. Édesapja tudta nélkül titkos szerelmi viszonyt folytatott egy 41 éves herceggel. Amikor Molnár István megtudta, ez egyenesen önkívületbe kergette. Mindennapossá váltak a veszekedések. Az utolsó csepp a pohárban az lehetett, hogy nem utazhatott el a világszépe-választásra. Csilla teljesen összeroppant. Július 10-én szobája magányában, egy búcsúlevelet maga után hagyva gyógyszert vett be. A mentők nem tudtak rajta segíteni. Magyarország szépe örökre elaludt...

Emlékét két dal is őrzi, az Első Emelet együttes A szépek balladája című száma, és Homonyik Sándor felvétele, az Álmodj, királylány. Emlékére honlapot indítottak, sírja, amelynél temetése után egy szegedi tinédzser felvágta az ereit, s amelyhez Melocco Miklós szobrászművész készített kőemléket, kultikus hely lett, máig a leglátogatottabb sírhant a kaposvári temetőben.

Halála intő jel volt, de senki sem tanult belőle.

Molnár Csilla Andrea az örök szépség és az örök szerelem szimbóluma.


Homonyik Sándor - ÁLMODJ KIRÁLYLÁNY

Link



Első Emelet - SZÉPEK SZÉPE BALLADÁJA

Link



MOLNÁR CSILLA EMLÉKÉRE

Link











 
 
0 komment , kategória:  Szépek szépei   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 276 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 898
  • e Hét: 11976
  • e Hónap: 34464
  • e Év: 212339
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.