Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Zebra
  2020-10-05 16:41:49, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Aninált GIF 4.  
Zebra a zebrán
  2020-10-05 15:53:32, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mókás 2.  
Friss tej
  2020-10-05 09:05:20, hétfő
 
  A biológia tanárnő kérdezi a tanulókat:
- Na gyerekek, ki tudja, hogy melyik állat adja a tejet?
Megszólal az egyik kópé:
- A konyhás néni!





 
 
0 komment , kategória:  Aninált GIF 4.  
Mikulás
  2020-10-05 08:56:37, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  PNG képek 3.  
Mikulás
  2020-10-05 08:52:49, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mese sarok  
Egérke alszik
  2020-10-05 08:38:01, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Aninált GIF 4.  
Egérke
  2020-10-05 08:26:28, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  GIF képek 3.  
Újra melegítés
  2020-10-05 07:07:40, hétfő
 
  7 élelmiszer, amit soha nem szabad újramelegítve fogyasztani!

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy mindig, frissen főtt, sült ételeket egyen. Bizony, a tegnapról megmaradt kaját újra lehet melegíteni, majd azt elfogyasztani.

Viszont vannak olyan élelmiszerek, amiket nem szabad felmelegíteni, mivel ártalmasak lehetnek az egészségre. Ezek közül következzen most 7 finomság, amit jobb, ha nem melegítsz újra.

1. Spenót

Mivel a spenótnak elég magas a nitrát-tartalma, és ez hő hatására káros nitritté alakul át, másnap nem ajánlott újramelegíteni a spenótot, ez akár azt is jelentheti, hogy a spenót rákkeltő hatású is lehet.

2. Zeller

Ugyanaz a helyzet a zeller esetében is, akárcsak a spenótnál. Ez a gumós zöldség nitrátokat tartalmaz, amelyet ha újra melegítenek, nitritessé válik.

3. Cékla

A céklában is megtalálható a nitrit, így ugyanaz a mese, mint az előbbi két zöldség esetében. Újra melegítés hatására a nitrátokból nitritek válnak.

4. Burgonya

A krumpliban számos jótékony és hasznos tápanyag van, de ha a főtt, vagy sült krumplit 2-3 napig a hűtőben tárolod, elveszti jótékony hatását, és a minősége is romlik. Ezért a burgonyát csak frissen ajánlott fogyasztani.

5. Tojás

A főtt, vagy rántott tojást nem szabad magas hőfoknak kitenni, ezért semmiképp sem szabad újramelegíteni a reggeli rántottát, vagy megfőzött tojást.

6. Csirke

A csirkehúst sem ajánlott újra melegítve fogyasztani, mivel ilyenkor megváltozik a benne lévő fehérjék szerkezete. Inkább hidegen fogyaszd el az elkészített csirkét, ha nem szeretnél emésztési gondokat magadnak.

7. Gomba

Amikor az újramelegítésről beszélünk, a gomba az egyik legveszélyesebb élelmiszer. A gombát csak elkészítés után ajánlott megenni. Ha másnap is szeretnél enni az elkészített gombágól, figyelj arra, hogy hidegen edd meg. Ellenkező esetben súlyos emésztési problémákat, vagy akár szívproblémákat okozhat.





 
 
0 komment , kategória:  Praktikák ötletek  
Rendben
  2020-10-05 05:45:38, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  GIF képek 3.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 212 db bejegyzés
e év: 3092 db bejegyzés
Összes: 34512 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 545
  • e Hét: 4796
  • e Hónap: 21477
  • e Év: 130121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.