Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Harmónia......
  2020-10-06 14:47:06, kedd
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2020-10-06)

Kedves agica2004!

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Ima hatja át.

Fa - szentháromság, teljesség, Unverzum, felelősségvállalás, ősök

Az elemek harcának kitett önállóan helytálló ember szimbóluma. A hármasságot (gyökér, törzs, lombok) megvalósított, a maga teljességében álló, kiteljesedett felnőtt. A fa a földben gyökerezik, ágai az ég felé nyúlnak, ezért a két világhoz tartozás illetve a fent és lent közötti közvetítést szimbolizálja. Számos régi kultúrában a természetfeletti lények, istenek lakóhelye. Sok helyen világtengelynek is tekintették, mely köré rendeződik a világmindenség. Az örökzöld fa az öröklétet szimbolizálja, míg a lombhullató az alvó és felébredő, az élet körforgásában kiteljesedő embert mutatja.

Szerelmi üzenet: Párkapcsolatban élőknek azt jelzi, hogy a figyelem csak az egyikőtök körül forog. Ez néha indokolt, néha azonban önzés. Párkapcsolatot keresőknek felelősségteljességre törekvést tanít.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy ember maga is faként funkcionál a föld és ég közti kapcsolat megteremtésében.
Gondolkodj el azon, mennyire törekedsz az ég felé, vagy éppenséggel mennyire vagy ,,földhöz ragadt". Van-e határzott világképed, mi illetve ki befolyásolja alakulását?
Üzeni, hogy a kommunikáció elengedhetetlen része a teljesértékű kapcsolatnak.

Erre is gondolj: A világfa. Vedd fel a fa pozícióját, mintha jógáznál. Emeld magasra karjaidat, éld át, hogy lábadal a földet, karjaiddal az eget kötöd össze. Nyújtózz magasra, lélegezz egyenletesen. Kérd meg a grafológust, hogy elemezze a fát, amit rajzolsz. Nagyszerű személyiségteszt!



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aradi vértanúk.......
  2020-10-06 14:42:18, kedd
 
 



Több mint ezeréves történelme során a magyar nép mindig a szabadságért küzdött.

Az aradi vértanúk az a tizenhárom magyar honvédtiszt (12 tábornok és 1 ezredes), akiket az 1848-49-es forradalom és szabadságharc leverése után, az abban játszott szerepük miatt Aradon kivégeztek. Bár ezen honvédtisztek száma tizenhat,[1] a nemzeti emlékezet mégis elsősorban az 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom honvédtisztet nevezi így, gyakran használva a tizenhárom aradi vértanú, illetve az aradi tizenhármak elnevezést is.





Az aradi vértanúk kultusza már a kivégzés napján elkezdődött, hiszen - a szemtanúk elbeszélése alapján - már egy-két órával a kivégzéseket követően tömegekben zarándokoltak annak helyére a gyászolók. Mindenki sírt, imádkozott, és ezen a napon minden boltot, nyilvános helyiséget bezártak. A vértanúk emlékének megörökítésére, köztéri szobor vagy emlékmű felállítására csak a kiegyezés után lehetett gondolni. Barabás Béla jogász, volt országgyűlési képviselő 1929-ben megjelent emlékirataiból ismert, hogy édesapja volt az első, aki egy kiszáradt eperfát és egy keresztet vitetett ki a kivégzés helyszínére. Az eperfa ágaira ragasztott cédulákra írták fel a tizenhárom vértanú nevét. 1871-ben a vértanúk emlékének ápolását felvállaló Aradi Honvédegylet egy emlékkővel helyettesítette a kiszáradt eperfát. A vesztőhelyen ma látható obeliszket 1881-ben állították fel.





Az aradi vértanúk emlékműve Aradon
1925-ben a Ion I. C. Brătianu vezette kormány 1512/925 számú rendeletére eltávolították. A szobrot román és magyar hivatalos személyek jelenlétében 2004. április 25-én a román-magyar megbékélésnek szentelt emlékparkban újra felállították.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2020-10-06 14:29:00, kedd
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2020-10-05)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Irracionalitás hatja át.

Kert - lelki tartalékok, női nemi szerv

Férfinek a nőt jelenti, akit gondoznia kell, a nőnek pedig saját magát. A köze-keleti tradíció szerint a kert a női nemi szerv analógiája, "az illatos kert". A lap megmutatja a párkapcsolat erotikus, intim ám érzelmek által áthatott minőségét. Ha ez a kert nem virágos, hanem gyümölcsös, akkor a szerelemben gyarapodást jelent, esetleg gyermekáldást is. Ha virágos a kert, akkor a külsőségekre, a szépségre, az erotikára, az illatokkal csábításra hívja fel a figyelmedet a kapcsolaton belül. Érzékenység, együttérzés, intuíció megérzések, csupa érzékiség hatja át ezt a lapot. Ezt a lapot nyáron kapni erősebb jelkép.

Szerelmi üzenete: Ez a lap csupa kéj, csupa erotika, csupa illat és odaadás. Akár kapcsolatban élsz, akár párt keresel, ma engedd be társadat legbelső kertedbe, hogy együtt szedhessétek a gyümölcsöket. Erotikus kapcsolat, ha csak egy éjszakás is, de felemelő élményt ad.

Ezt mondja neked:

A kert kártyája felhívja figyelmedet valós kertedre, ha van. (Balkonláda, vagy szobanövényeid is kertnek számítanak) Gondozd úgy, mint ahogy elvárod, hogy veled bánjanak.
Azok a növnyek, melyekkel ma találkozol, lelked állapotát sugározzák vissza.
Nőként ápold szeretettel intim testrészeidet, kényeztesd el magad. Férfiként add meg ezt egy nőnek.
Erre is gondolj: Vénuszi analógia. Édenkert, a hurik kertje. A virágoskertek a legtöbb fotós és festő kedvenc témája. Nézegess fotóalbumot, vagy festmény kiállítást.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 119 db bejegyzés
e év: 1869 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 419
  • e Hét: 1729
  • e Hónap: 6689
  • e Év: 51896
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.