Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Hová vezet a csend útja?
  2020-11-23 22:05:50, hétfő
 
  A keresztény elmélkedés néhány szempontja.
A kérdés, amit minden a jógával kacérkodó keresztény embernek fel kell tennie magának az, hogy ki vagy mi az a szellemi erő, amivel a jógában kapcsolatba lehet lépni? Vajon Jézus Krisztus?
...... ............


Úton lenni - gyakran használjuk ma ezt a metaforát az emberi életre. Elindulunk, hogy aztán..., de miért is indulunk el? Sokszor hallani, hogy ennek az útra kelésnek nem érdemes az értelmét keresni, mert maga az úton levés az igazi cél. Ha ez igaz lenne, úgy soha nem lenne részünk a hazatérés örömében. Roska Péter morálteológus írását publikáljuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Böjte Csaba bejelentkezett a kórházból 11.23
  2020-11-23 21:52:13, hétfő
 
  Istennek hála, jobban vagyok.
Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes, akit koronavírus-fertőzése miatt Budapesten kezelnek kórházban, november 22-én este közösségi oldalán rövid videoüzenetben bátorította neveltjeit és kollégáit.
Istennek hála, jobban vagyok, remélem, ti is jól vagytok" - kezdte üzenetét ,,gyermekeinek" és kollégáinak Böjte Csaba a kórházból, pizsamában. Invitálta őket a közös esti imára az orvosokért, a nevelőkért, különösképpen Cecíliáért, a zsombolyai házfőnökükért, de a Szent Cecíliáról elnevezett házukért is.
Krisztus király közbenjárását kérte, hogy a gyerekek el tudják viselni a karanténnal, bezártsággal és az online oktatással járó nehézségeket. ,,Igen, kereszthordozás. Mindegyikünknek van keresztje, kisebb, nagyobb, de hordanunk kell, és fontos az, hogy nagyon-nagyon szeressük egymást. Jézus Krisztus nem vállalta volna a kereszthalált, karácsonyt, nehézségeket, ha nem hitt volna bennünk. Ő bízik bennünk. Hiszi, hogy képesek vagyunk megtanulni a szeretet parancsát, képesek vagyunk testvérekként, békében élni, képesek vagyunk a házi feladatainkat megoldani." Mindenkinek van ,,házi feladata", és mi nem nyafogunk a lecke mellett, hanem megoldjuk, gondolkozunk - zárta gondolatait a szerzetes.
Ezután elmondta az esti imádságot, és megáldotta a hallgatókat. Megköszönte az érte mondott imákat, és megígérte, hogy ő is imádkozik mindennap neveltjeiért és kollégáiért.


Forrás: Böjte Csaba Facebook-oldala
Fotó: Merényi Zita (archív)
...... ..........


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Ima Szent Ritához koronavírus-járvány idején
  2020-11-23 21:48:50, hétfő
 
  A casciai szerzetesnők külön imádságot fogalmaztak meg Szent Ritához a mostani nehéz időkre való tekintettel, amit az egész világon elterjedt járvány okoz.
“Ezekben a nehéz időkben, amikor törékenynek és elveszettnek érezzük magunkat a vírus miatt, hozzád fordulok, szeretett Szent Rita, és kérem, hogy járj közben értünk az Úrnál! Add meg mindannyiunknak a Lélek erejét, akit te be tudtál fogadni, hogy szembenézzünk ezzel a próbatétellel! Segíts, hogy ne érezzék magukat egyedül mindazok, akik el vannak különítve, sőt inkább egyesíts mindnyájunkat az imádság erejében, és szerető ölelésedben!
Rita, te, aki mindig közel voltál a szenvedőkhöz, támogasd a betegeket és kísérd őket szeretettel a gyógyulás felé! Te, aki annyi fájdalmat vészeltél át, fogadd a Mennyországban mindazokat, akik életüket vesztették a koronavírus miatt, hozz vigaszt családjuknak, és add meg nekik szívük békéjét! Tedd, hogy az egészségügyi intézményeknek és az ott dolgozóknak sose fogyatkozzon meg az erejük, s nyújtsd ki kezed feléjük, Rita, hogy a lehető legjobban tudjanak dolgozni az élet érdekében! Tedd, hogy támogatásod elérjen azokhoz is, akik a társadalmi-gazdasági következmények miatt kerültek nehéz helyzetbe!
Segíts nekünk, Szent Rita, vidd el az Atyához reményszomjunkat, és vezess minket egy jobb holnaphoz! Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Pio atya bölcsessége
  2020-11-23 18:35:37, hétfő
 
  - A legnagyobb jótékonyság az ördög által megnyert lelkeket kitépni tőle , hogy újra megnyerjük Krisztusnak! És ezt éjjel és nappal csinálom! Pio atya

- Áldott az a lélek, amely eléri az Isten által kívánt szépséget, és amely nemcsak az angyalok, hanem Jézus szemeit vonzhatja!" Pio atya

- Ha hűen utánozzuk Jézust, és az élet minden harcát kitartóan megharcoljuk, az Ő dicsőségében is részt vihetünk,, Pio atya

- Nem kell semmitől sem félni, amikor határozott bizalommal mondhatjuk: Éljen Jézus!" Pio atya

- Kérjed a mi Anyánk védelmét
′′ Biztos vagyok ebben a védelemben, vakon bízom a győzelemben."Pio atya

- Hozd emlékezetedben, mi történt Édesanyánk szívében a kereszt lábánál. A fájdalmad olyan intenzív, hogy megkövesedve maradtál a megfeszített Fiad előtt, de nem mondhatod, hogy elhagyatott. Ellenkezőleg, soha nem szerették ennyire, amikor szenvedett, és sírt."
(Pietrelcina Szentatya Pio)

- Antonietta vallomása itthon
1981. április 27-én Claudio fiamat, aki munkába tartott, elütötte egy autó ajtaja, ezért elesett és a járdának ütötte a fejét. Élete végén az ügyeletre vitték, majd kórházba került.
Segítségért és kényelemért Padre Pio szellemi lányához fordultam, aki meglátogatta a fiamat és imádkozott érte. Rövid idő múlva Claudio, aki addig a pillanatig eszméletlen maradt, felhívott, és azt mondta: "Anya mellettem volt egy barát, aki a kezemet fogta".
Azóta a fiam kezdett sokat javulni, és az orvos is elhalasztotta a műtétet, kielégítő műtét utáni volt és gyógyultan bocsátották ki.

- PADRE PIO KÉPE A PÁRNA ALATT
Pasquale 1956-ban ismerkedett meg Padre Pio-val
Salvatore fiam nyitott volt Pot-kórban, és több mint 7 évig viselte a gipsz mellszobrot. A fájdalmak gyötrőek voltak, és a betegség most gyógyíthatatlannak tűnt. Elmentem a nápolyi intézetbe, és az orvosok azt mondták, hogy a helyzet kétségbeesett. Öt nap leforgása alatt a fiam kínokba keveredett, mert a csontjai töredeztek.
Hazavittem a fiamat, súlyos állapotban volt, még a vizet sem tudta lenyelni. Állapota romlott, és ötödik napon elmentem a raktárba, hogy ne lehessek tanúi a kínoknak. Ezekben a szomorú pillanatokban az egyik unokatestvérem a fiam párnája alá tette Padre Pio képét. Még fél óra sem telt el, amikor az egyik fiam felhívott, mondván, hogy Salvatore jól van, húst és egyebeket evett. Rohantam örömmel ölelni a fiamat.
Aztán azonnal elmentem az állomásra jegyeket foglalni a Foggia-ba. Kora reggel elindultunk és elértük a San Giovanni Rotondót. Amikor végre találkozhattunk Padre Pio-val, a fiam ezekkel az egyszerű szavakkal köszöntötte : "P adre jól érzem magam ". Visszatérve Nápolyba, megújítottuk a hitünket: a fiam tökéletesen meggyógyult, és az orvos azt mondta nekünk, hogy eltávolíthatjuk a gipsz mellszobrát. Az orvos meglepődött. Amikor megtudta Padre Pio tényét, hozzátette: "Ez megmagyarázza gyógyulásának okát".

- PADRE PIO MEGMENTETTE CADORNA TÁBORNOKOT
Bilokáció, hogy meggyőzze a tábornokot, hogy ne végezzen öngyilkosságot
Ez egy éjszaka volt 1917 novemberében. Cadorna tábornok számára minden elveszett. Revolver volt előtte. Véget akart vetni neki. Miért jött erre a tábornok? Ugyanezen év október 24-én kezdődött a caporrettói csata . Olaszország teljes háborúban állt. A 19 nappal később, november 12-én, az olasz hadsereg vereségével lezárult csata . A pályán 11 600 olasz halott , 30 000 megsebesült és 265 000 katona fogságba esett az olasz hadsereg valaha elszenvedett legveszélyesebb vereségének számítva. Luigi Cadorna gróf állt az olasz csapatok élén, és ennek építésének tekintettékvereség az osztrák-magyar és német hadsereg ellen. A tábornokot azzal vádolták, hogy nem tudta megjósolni a Caporetto áttörését. Cadorna, helyére Diaz tábornok lépett.
1917 novemberében egy éjszaka T reviso- ban volt a Zara-palotában . A kétségbeesés pillanatában úgy döntött, hogy mindennek véget vet. Először megírta utolsó kívánságait, és amikor éppen életét akarta venni, észrevette a rózsa és az ibolya erős illatát, majd egy frátert látott a szobában: véres kezekkel és édes tekintettel . Csendbe szólította. Meggyőzte, hogy tegye le a fegyvert, és ne tegyen őrült kétségbeesett mozdulatot. A tábornoknak, aki soha nem látta Padre Pio-t, utalva a történtek részleteire, azt mondták, hogy a tanulmányában jelen lévő Friar csak S. Giovanni Rotondo megbélyegzését jelentheti . Megszületett a vágy, hogy újra lássuk. 1920-ban az apuli fellegvárba távozott.Senki sem tudott erről a látogatásról . Ezért csodálkozott, amikor busszal a Gargano városába érkezve hallotta , hogy a kapucinusok elmondták neki, hogy Padre Pio várja őt. Az Atyát a tábornok azonnal felismerte: " Ez a Friar jött hozzám!" Az Atya még jobban megismertette magát, emlékeztetve őt :



Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Karácsonyi csoda -
  2020-11-23 18:32:39, hétfő
 
  Szívszorító történet...
Soha ne mondjatok le egy végstádiumban lévő vagy súlyos, nagyon súlyos állapotban lévő gyermekről! Ne vegyétek el a reményt a szülőktől" - erre szólítja fel az orvosokat Giusy Amato pszichológus, öt gyermek édesanyja, aki férjével együtt 23 évvel ezelőtt családjába fogadott egy súlyosan fogyatékos kisfiút. Azt mondták, legfeljebb 6 hónapja van hátra. Ma már 24 éves, dolgozik, sportol.
...... .............


Egy szerető család kincse lett a sérült kisfiú, akiről mindenki lemondott
...... ...........


Mario 15 hónapos korában mindössze hat kilót nyomott, nem beszélt, nem tudott járni, Giusy Amato mégis első látásra megszerette. ,,Azonnal beleszerettem abba a sebzett, kimerült kis madárkába, aki úgy panaszkodott, hogy még sírni sem volt ereje. Tudtam, hogy soha többé nem hagyom magára" - mondta el a Sir riporterének.
A találkozás, amely véglegesen megváltoztatta a kis Mario és a Silvestri család életét, 23 évvel ezelőtt, december 15-én történt San Giovanni Rotondóban, Pio atya kórházában, a Szenvedés Enyhítésének Házában, ahol Giusy pszichológusként dolgozott.
Onkológiai kezelés alatt álló, sokszor végstádiumban lévő daganatos beteg gyerekekkel és családjaikkal foglalkozott, valamit az egészségügyi személyzettel is, hogy elkerüljék a kiégést. Az ápolónő, akivel aznap reggel beszélgetnie kellett, éppen Mariót készítette elő a sokadik idegsebészeti műtétjére.
A fiú koraszülött volt, nyitott gerinccel, agy kamratágulattal, görbe lábakkal született; rövid élete során az volt a 15. műtét, amelyre előkészítették.
Giusy észrevette, nincs ott az anyukája, hogy elkísérje az altatóorvoshoz, és a nővértől megtudta, hogy születésekor elhagyta Mariót. Az altamurai kórházból a Szenvedés Enyhítésének Házába vitték, ott maradt az újszülött osztályon, ahol mindenki szeretettel vette körül, gondját viselték és minden hónapban sebészeti beavatkozással igyekeztek megakadályozni a gerincvelő megfertőződését.

Cikk folytatása Link
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Újabb hírek a korlátozásról
  2020-11-23 18:23:41, hétfő
 
  ISMÉT VÁSÁRLÁSI IDŐSÁVOT KAPNAK A 65 ÉV FELETTIEK
A miniszterelnök bejelentése szerint kormányrendeletet adtak ki az idősek vásárlási sávjáról, ami most eltér a tavaszi gyakorlattól.
A 65 év felettiek is bármikor vásárolhatnak, de hétköznap 9 és 11 óra között, valamint hétvégén 8 és 10 óra között csak ők tartózkodhatnak a boltokban.
Forrás: Új Buda
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Egy különös igeidő: A jövő, amelyik már elmúlt
  2020-11-23 18:20:46, hétfő
 
  Kísértet járja be Németországban a Katolikus Egyházat: a ,,retro katolicizmus" kísértete."..
"Amit ott az Egyház kívánatos jövőjéről terveznek, az sok olvasónak inkább horrorvíziónak tűnhet: ez egy moralista-terapeuta wellnesslelkiség a jól keresőknek, egy Egyház a ,,szójatej-burzsoázia" számára..."
A népi vallásosság kísértete körüljár. A koronavírus-krízis felfedte a szolgáltatás orientált egyházkép gyengéit. A hagyományra történő visszaemlékezés alternatívákat mutathatna. Tobias Klein német publicista írását Héray András fordításában adjuk közre. Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Római - Katolikus Plébánia Pankota - vallásos
  2020-11-23 18:12:19, hétfő
 
  .......


Volt egyszer egy király,
ma is él, köztünk jár.
Országát ne keresd
térképeid feledd.

Hintója sose volt,
mindig csak gyalogolt,
szolgákat nem akart,
szolgálni Õ akart.

Volt egyszer egy király,
földre jött, közénk állt.
Mindenkit szeretett,
senkit meg nem vetett.

Tanított tereken,
hegytetőt adott,
beteget gyógyított.

Volt egyszer egy király,
velünk élt, köztünk járt,
az emberek gyűlölték,
elfogták, megölték;
de feltámadt, visszatért,
negyven nap köztünk élt,
győzött a szeretet,
halálból élet lett!

Elment a jó király,
de országa nyitva áll.
Hallgasd a csend szavát,
s meghallod hívását.
Õ soha nem hagy el,
szólítsd csak, és átölel,
tán észre sem veszed,
úgy fogja a két kezed!
 
 
0 komment , kategória:  versek  
85. Születésnapja Törőcsik Mari,
  2020-11-23 17:59:56, hétfő
 
  Isten éltesse a számomra legkedvesebb Színésznőt, Törőcsik Marit!
Ma ünnepli 85. Születésnapját Törőcsik Mari, kétszeres Kossuth-díjas Művésznő.
Hosszú, boldog életet és jó egészséget kívánok Isten áldásával, drága Mari - Mága Zoltán
.......


Isten éltesse sokáig Töröcsik Mari Nemzet Színésze címmel kitüntetett háromszoros Kossuth--díjas színésznőt!
Megtiszteltetés és felemelő érzés volt, hogy két színészóriásnak Töröcsik Marinak és Bodrogi Gyulának hegedülhettem. Örökre meghatározó élmény volt számomra.
Facebook oldali videó Link
Nagyobb kép Link
...... ..............




*
Új Buda
STEN ÉLTESSE TÖRŐCSIK MARIT!
Kerületünk díszpolgára, minden idők legtöbbet díjazott magyar színésznője, Törőcsik Mari ma ünnepli 85. születésnapját.
Azon kevesek egyike, akik díjat nyertek a cannes-i fesztiválon is, 1976-ban a Déryné hol van? című filmben nyújtott alakításáért nyerte el a legjobb színésznőnek járó díjat. Emellett a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel is kitüntették, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész. A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.
2017-ben a Forbes őt választotta a 4. legbefolyásosabb magyar nőnek a kultúra területén. 2016-tól a Jóra Való Törekvés Alapítvány fővédnöke és társelnöke. Nemrég úgy döntött, nem áll többet színpadra.
"A gyerekeimért élek, ők tartanak életben. A színháztól már elbúcsúztam. Sokáig reménykedtem abban, hogy játszani fogok még a Nemzetiben. Hát nem. Vége. Befejeztem. Ez is elmúlt, mint sok minden más. De ami volt, annak így vagy úgy nyoma marad. Szerettem nagyon, ha megtapsoltak. De vigyáznom kell, nehogy hörghurutot kapjak. A tüdőgyulladás nekem a véget jelentené. Filmben és színpadon sokszor meghaltam. Azt eljátszottam. Klinikai halott a valóságban voltam, de visszajöttem. Még itt vagyok, mert még mindig azt mondom: élni jó! Még akkor is, ha olykor szörnyű nehéz" - nyilatkozott döntéséről.
További jó egészséget és még hosszú életet kívánunk a művésznőnek!
Nagyobb kép Link
...... ..............



 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Hittan óra on-line
  2020-11-23 17:38:56, hétfő
 
  Kedves Imatársaim!
Ismét eltelt egy hét, Krisztus Királyt ünnepeljük, közeleg az Adventi nagy várakozás ideje.
Az átküldött mellékletek nem tökéletesek, de remélem, azért használhatók.
Jöjj Szentlélek...!
Az utolsó ítéletről szóló Evangélium (Mt 25,31-46) - nagy kérdőjel, mennyire tudok megfelelni az isteni elvárásoknak, bensőmben küzdök sok-sok saját elvárással, magammal szemben.
Igen, az ima még megy, érzem erejét és szükségét. Az Adoremus könyv szövegénél jobb a bibliai, most is azt ajánlom, ha tehetitek. Martos Levente: Szelíd fény elmélkedése kerek téma a szemlélődéshez.
"Nem versenyezhetünk Vele a szeretetben, de hozzákezdhetünk, ahogy lehet".-
És a vigasz: "Az Emberfia király és pásztor, vagyis gondoskodó és életadó hatalom..."
Lelki morzsának küldök egy mellékletet (én is kaptam), hátha nektek is sokat jelent, vagy esetleg valamit. Tamás jezsuita atya lelkigyakorlatából származik, aki öt éve Jézushoz költözött. Egyik tanítványa adja tovább szemlélődő gondolatait, aki március óta önkéntes karanténban, testi fájdalmakkal, egyedül Jézussal él. Fogadjátok tőlem szeretettel, én is ezt tettem.

"Áldj meg minket Úr Krisztus, bennünket és mindazokat, akiket ránk bíztál..."
Szeretettel és imával: Juli
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 482 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 391
  • e Hét: 16783
  • e Hónap: 29459
  • e Év: 263206
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.