Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Vizitök
  2020-11-28 23:59:15, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Erdők-mezők növényei   
Sárga nőszirom
  2020-11-28 23:57:19, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Erdők-mezők növényei   
Réti kakukktorma
  2020-11-28 23:56:20, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Erdők-mezők növényei   
Rézi füzény
  2020-11-28 23:52:30, szombat
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Erdők-mezők növényei   
Pongyola pitypang
  2020-11-28 23:51:09, szombat
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Erdők-mezők növényei   
Pilisi len
  2020-11-28 23:49:34, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Erdők-mezők növényei   
Pénzlevelű lizinka
  2020-11-28 23:48:46, szombat
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Erdők-mezők növényei   
Izületi fájdalmakra
  2020-11-28 22:28:29, szombat
 
  Fájnak az ízületei? Ez az 5 módszer sokat segíthet!

Az ízületi gyulladás nagyon kellemetlen, hiszen fájdalmas duzzanat alakul ki, merevvé válnak az érintett ízületek, ami megnehezíti a mozgást. A gyógyszerek nem mindig hozzák el a várva várt eredményt, és ráadásul több mellékhatást is kiválthatnak. Mit lehet tenni ebben a helyzetben? A természetes gyógymódok és módszerek nagyon sokat segíthetnek az ízületi gyulladás csökkentésében, a fájdalom enyhítésében és megszüntetésében. Cikkünkben 5 módszert mutatunk be, amelyek valóban nagyon hatékonyak.

A merevség megszüntetésének elsődlegesnek kell lennie. Egyéntől függő, hogy kinek milyen módszer válik be. Van amikor a meleg segít, míg másoknak a hidegtől enyhülnek a panaszaik. Használhat borogatást is, de egy forró fürdő is sokat segíthet a merevség megszüntetésében.

Az idegesség nem sok jót szül, sőt az ízületi gyulladás esetén még ronthat is a helyzeten, hiszen ha stresszesek vagyunk, akkor feszesebbekké válnak az izmok, megemelkedhet a gyulladás szintje a szervezetünkben, ami ízületi merevséget okozhat, és emiatt fokozódhat a fájdalom. Amennyiben megtanuljuk kezelni a stresszes helyzeteket, úgy csökkenhet a szervezetünkben a gyulladás szintje és mérséklődhetnek a problémáink.

Ne hagyjon fel a sporttal, a mozgással, mert az aktív élet még ebben a helyzetben is csak hasznára válik. Amennyiben ízületi gyulladástól szenved, a legrosszabb amit tehet, hogy felhagy a mozgással. Az ízületek mozgatása sokat segít a rugalmasság megőrzésében, és még gyulladáscsökkentő hatása is van. Amennyiben ezt sikerül elérni, a fájdalom is sokat enyhülhet. Milyen típusú mozgásforma, milyen sport tesz jót, ha valaki ebben a betegségben szenved? A biciklizés, a gyaloglás, a séta, az úszás mind-mind nagyon hatékony a fájdalom csillapításában és megszüntetésében, hiszen kis terheléssel átmozgathatják az ízületeket.

A fájdalom csillapítása lehetőleg csak természetes módon történjen, hiszen a gyógyszerek hozzászokást okozhatnak, így jobb csak ritkán alkalmazni vagy teljesen elkerülni. Szerencsénkre nagyon sok olyan természetes fájdalomcsillapító hatású gyógynövény és illóolaj létezik, amelyekből mi magunk is készíthetünk masszázskrémet. Ilyen illóolaj lehet a borsmenta, a fenyő, a kámfor vagy az eukaliptusz. Ezek illóolaját csak valamilyen hordozóolajjal kell elkeverni, majd a fájdalmas testrészbe masszírozni.

Természetesen masszázsterápiára is járhat, ami sokat segíthet a fájdalom enyhítésében és az élhetőbb élet kialakításában. Érdemes felkeresni a legjobb helyi masszázsszalont, vagy ha tehetjük, házhoz hívni a szakembert, az izmok fellazítása ugyanis sokat segíthet a problémánkon.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A BÓR szerepe a rák megelőzésében
  2020-11-28 22:23:58, szombat
 
  Egy elhanyagolt nyomelem a rák megelőzéséért és a csontok egészségéért: bór

Mindenki szeretné megelőzni a daganatos megbetegedéseket. Természetesen más betegséget is, mint például a cukorbetegséget, a demenciát vagy éppen az ízületi gyulladást. A legújabb kutatások szerint egy kevéssé ismert nyomelem, a bór nagyon hatékony lehet a rák megelőzésében és a csontok egészségének védelmében.

Kutatók szerint a bór legnagyobb koncentrációban a csontokban található meg. A bór segítséget nyújt az emberi szervezetnek a D-vitamin előállításában és felhasználásában, amely rendkívül fontos a csontok egészségének megőrzésében. Ezen kívül a bór segít szabályozni a kalcium-, a magnézium- és a foszforszintet is, amelyek fontos szereplői a csontépítésnek. Emellett a bór fokozza az ösztradiol, a csontok egészségével összefüggő hormonszintet is. A bór csökkenti a csontokból a létfontosságú kalcium elvesztését, miközben elősegíti annak az ízületi porcokba történő integrálását, ezáltal mérsékli az ízületek egészségének romlását, az ízületi gyulladás és fájdalom kialakulását.

Egyre több orvos javasolja a bór alkalmazását rheumatoid arthritis és osteoarthritis esetén. Sportolók is előszeretettel alkalmazzák, főleg megerőltető edzés után, illetve az edzés utáni fájdalom és merevség leküzdésére. Úgy vélik, hogy a bór javítja az izomtömeget és az erőt.

Egy tanulmány azt mutatta, hogy napi 3 mg bór segít a kalciumvesztés megelőzésében és a csont demineralizációjának csökkentésében a posztmenopauzás hölgyeknél. A kutatók megjegyezték, hogy ez különösen alacsony magnéziumfelvétel esetén mutatható ki. Ami azt mutatja, hogy a bór a lehető legkisebbre segít csökkenteni más ásványi anyagok elégtelen fogyasztásának mellékhatását.

Egy másik tanulmány arról számolt be, hogy a bór növelheti a csontképződést és segíthet megakadályozni a csontritkulást. A bór elégtelen bevitele csökkentheti a csontok mennyiségét és erősségét, miközben növeli a csontok törésérzékenységét.

A bór erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő képességekkel rendelkezik, emellett antibakteriális és gombaellenes hatása is ismeretes. Kutatók úgy vélik, hogy a bór gátolja a rákos sejtek növekedését és terjedését, illetve csökkenti a már kialakult tumort is. Más kutatások szerint a tüdőrák és a méhnyakrák kialakulásának kockázatait is csökkentheti.

Az alacsony bórszint rossz kognitív funkciókat és károsodott koncentrációt okozhat. A bórhiány egyéb jelzője lehet a csökkent kéz- és szemkoordináció, a gyenge kézügyesség és a hormonok egyensúlyhiánya is. Az alacsony bórszint az ízületi gyulladás nagyobb gyakoriságához kapcsolódik. Az alacsony bórbevitel összefügg a megnövekedett prosztatarák kockázatával is.

A bór különösen gazdag táplálékforrásai közé tartoznak a diófélék, a bab, az avokádó, a teljes kiőrlésű gabonák, a burgonya, az alma és a bogyós gyümölcsök.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A kollagén jelentősége
  2020-11-28 22:20:30, szombat
 
 



Sajnos a szervezetünkben a kor előrehaladtával csökken a kollagénszint, pedig nagy szükségünk van rá, hiszen védelmet jelenhet a betegségekkel szemben. A kollagéntermelést a C-vitamin jelenléte segíti elő, többek között ezért is van annyira szükségünk erre az antioxidáns vitaminra.

Manapság a vezető halálok hazánkban a szívbetegség és a daganatos megbetegedések. A kollagén nemcsak a bőr, az ízületek, a porc és a csontok egészségének megőrzésében játszik kitüntetett szerepet, hanem a rákos megbetegedések megelőzésében, pontosabban a testben való szétterjedésének megakadályozásában is, így még az áttétek képződésének megállításában fontos tényező lehet.

Amikor áttétről beszélünk, akkor a rákos sejtek már egy adott szervben bekebelezték az ép sejteket és szöveteket, a céljuk az, hogy a test más területeire is átterjedjenek, azaz áttétet képezzenek. Feltételezések szerint ez akkor valósulhat meg, ha a kötőszövetek gyenge állapotban vannak, ami abban az esetben következik be, ha alacsony a kollagéntermelés a szervezetben, ami jól mutatja a kulcsszerepét.

Sajnos ahogy öregszünk, csökken a kollagéntermelés a testünkben. Éppen az említettek miatt fontos lenne a szervezetünket kollagéntermelésre serkenteni, illetve pótolni a hiányzó mennyiséget, hogy megakadályozhassuk az egyes daganatok áttétképződését.

A kollagéntermelést egyes mikrotápanyagok is támogatják, de a C-vitaminnak is kitüntetett szerepe van ebben a folyamatban. A C-vitamin tulajdonképpen védelmet jelent a kötőszöveteknek a rákos sejtek támadásai ellen, de amint köztudott, fontos szerepet játszik az erek egészségének fenntartásában, és az immunrendszer működését is támogatja.

Amennyiben a szervezetünk nem jut elegendő C-vitaminhoz, úgy kevesebb kollagén termelődik a szervezetünkben, és így nagyobb esélyünk van a szívbetegség kialakulására is.

A kollagéntermelést nemcsak a C-vitamin, hanem két aminosav, a lizin és a prolin is elősegíti. Ez utóbbiak a szív egészségének fenntartásában is szerepet játszanak.

Miért olyan fontosak az antioxidánsok? A polifenolok erőteljes antioxidánsnak számítanak, amelyeknek szintén fontos szerepe van a rákos sejtek szaporodásának megakadályozásában. Az arginin pedig egy olyan aminosav, amely a kötőszövetek megerősítését teszi lehetővé.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 692 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3587
  • e Hét: 9943
  • e Hónap: 23692
  • e Év: 228393
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.