Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Jézus műhelyében 21. rész búcsúi szentmisében
  2020-11-07 19:40:38, szombat
 
  Balaton almádi videó Link  
 
0 komment , kategória:  Száz kérdés Jézus Krisztusról   
Két magyar birkózóérem Lengyelországban
  2020-11-07 09:16:26, szombat
 
  Barka Emese ezüst-, Szél Anna pedig bronzérmes lett a lengyel nemzetközi birkózóbajnokság pénteki versenynapján.
A magyar szövetség beszámolója szerint a koronavírus-járvány miatt hiányos mezőnnyel, és jelentős egészségügyi intézkedések közepette, de november elején Varsóban mindhárom fogásnem számára rendeznek nemzetközi viadalokat a sportágban.
Pénteken a női Poland Openen az Európa-bajnok és Európa Játékok-győztes, világbajnoki harmadik helyezett Barka Emese az 57 kilogrammos súlycsoportban egy kirgiz, egy moldovai és egy lengyel rivális legyőzésével döntőbe jutott, ahol kikapott orosz riválisától.
A kétszeres kadet Európa-bajnok, és jelenleg is junior korosztályú Szél Anna a 62 kilósok között legyőzött egy török birkózót, majd orosz ellenfelétől kikapott, ám a bronzmérkőzésen felülmúlt egy lengyel versenyzőt, így ő is dobogóra állhatott.
Nagyobb kép [lini]https://m4sport.hu/wp-content/uploads/sites/10/2018/10/D__CB20181024045.jpg [/link]
...... ........... ........



Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
A Győr magabiztosan, tízzel verte a Dortmundot a BL-ben
  2020-11-07 09:12:34, szombat
 
  A címvédő Győri Audi ETO KC hazai pályán 34-24-re legyőzte a német Borussia Dortmund csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában.
A találkozót a koronavírus-járvány következtében Németországban bevezetett szigorú óvintézkedések és korlátozások miatt rendezték Győrben. A két csapat vasárnap 14 órától ismét megmérkőzik egymással az ETO otthonában, a jövő hétvégére kiírt nyolcadik forduló keretein belül.
A győriek a BL-ben rekordot jelentő 43 mérkőzésből álló veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek, ami 2018 januárja óta tart.

Eredmény, csoportkör, 7. forduló, B csoport:
BV Borussia 09 Dortmund (német)-Győri Audi ETO KC 24-34 (11-19)
...... .........


A német együttes három legjobbja - Kelly Dulfer, Inger Smits és Delaila Amega - nélkül, csupán tíz mezőnyjátékossal érkezett, a hazaiak keretéből pedig ezúttal Anne Mette Hansen, Veronica Kristiansen és Fodor Csenge hiányzott.
Remekül kezdett az ETO, a hetedik percben már 6-2-re vezetett, ám a Dortmund hamarosan felzárkózott, Danyi Gábor vezetőedző időt kért, és pontosabb védekezést kért játékosaitól. Ezt követően egy 6-1-es sorozattal ismét ellépett csapata, és Eduarda Amorim vezérletével a szünetben már 19-11-re vezetett.
A második félidőt is lendületesen kezdte a címvédő, amely a negyvenedik percben már tíz góllal jobban állt. Amandine Leynaud után Silje Solberg és Laura Glauser is jól védett, ám a vendégek az erejükhöz mérten igyekeztek tartani magukat, és olykor csökkenteni tudták a hátrányukat. A Borussia három büntetőt is kihagyott, így végül nem tudta szorossá tenni az állást, a játék képe alapján a győriek megérdemelten nyertek tíz találattal, hiszen 72 százalékos lövési hatékonysággal zártak.
Az ETO-nak két döntetlen mellett ez volt a negyedik győzelme a BL mostani idényében.
A mezőny legeredményesebb játékosa Eduarda Amorim volt hét góllal, csapattársa, Stine Oftedal, valamint a vendégektől a spanyol Jennifer Gutiérrez Bermejo hatszor volt eredményes.

Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
31. évközi hét szombat 11.07
  2020-11-07 09:07:55, szombat
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a filippiekhez írt leveléből
Isten erejével mindent elviselhetünk és megtehetünk.
Testvéreim!
Nagyon örültem az Úrban, hogy ismét lehetőségetek nyílt a rólam való gondoskodásra. Azelőtt is gondoskodtatok rólam, de mostanában nem volt rá alkalmatok. Nem a nélkülözés mondatja ezt velem, hiszen megtanultam, hogy beérjem azzal, amim van.
Tudok nélkülözni, de tudok bőségben is élni. Megszoktam mindig mindent: a jóllakást és az éhezést, a bővelkedést és a nélkülözést. Mindenre képes vagyok abban, aki nekem erőt ad. Mégis jól tettétek, hogy szükségemben segítségemre voltatok. Ti is tudjátok, filippiek, hogy az evangélium hirdetésének kezdetén, amikor Macedóniából elindultam, egyetlen egyházközség sem állt velem az adás és viszonzás kapcsolatában, csak ti. Már Tesszalonikába is küldtetek egyszer-másszor, amire szükségem volt. Nem az adomány volt fontos nekem, hanem a gyümölcse, amelyet majd bőségesen a javatokra írnak.
Megvan mindenem, mégpedig bőségesen. Bőven el vagyok látva, amióta Epafroditusztól átvettem küldeményeteket, mint kellemes illatú, Istennek tetsző áldozatot. Az én Istenem, gazdagságának mértéke szerint, a ti szükségeteket is bőségesen kielégíti majd a Jézus Krisztus által elnyert dicsőségben.
Ez az Isten igéje. Fil 4,10-19

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus a földi javak helyes használatára tanít minket.
Jézus egyszer így beszélt tanítványaihoz:
,,Mondom nektek: Szerezzetek magatoknak barátokat a hamis mammonból, hogy amikor meghaltok, befogadjanak titeket az örök hajlékokba. Aki a kicsiben hű, az a nagyban is hű. Aki pedig hűtlen a kicsiben, az a nagyban is hűtlen. Ha tehát a hamis mammonban nem voltatok hűségesek, ki bízza rátok az igazi értéket? És ha a máséban nem voltatok hűek, ki adja oda nektek a tiéteket?
Egy szolga sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy: ragaszkodik az egyikhez, és a másikat megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak."
Hallották mindezt a kapzsi farizeusok, és kigúnyolták őt. De Jézus kijelentette: ,,Ti igazaknak mutatjátok magatokat az emberek előtt, de Isten ismeri szíveteket. Ami ugyanis az emberek szemében nagy, Isten előtt semmiség."
Ezek az evangélium igéi. Lk 16,9-15
...... ............



Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Add nekem kegyelmedet, hogy akkor is boldognak érezzem magam, ha hitem miatt szavakkal vagy cselekedetekkel bántanak. Egész életemmel téged akarlak szolgálni. Add nekem a hit ajándékát és a hithez való hűség kegyelmét! Növeld hitemet! Tudom, hogy hitből fakadó jó cselekedeteimmel biztosíthatom üdvösségem. Tudom, hogy hitből fakadó imáimmal segíthetek másokat az üdvösség útján. Segíts, hogy tetteim és szavaim dicsőséget szerezzenek neked, aki mindenkit az örök életre hívsz.

Elmélkedés
Az anyagi javakhoz való helyes viszonyra tanít minket Jézus a mai evangéliumban. Az adakozás, a szívből jövő nagylelkűség nem teszi szegénnyé azt, aki ad, hanem lelkiekben gazdagítja őt. Ezért nem kell félni soha az adakozástól! Még akkor sem, ha nem vagyunk tehetősek, nem vagyunk gazdagok! Mindig az a kérdés, hogy mi irányítja, mi uralja az életünket. Ha az anyagi javakban bízunk, akkor soha nem fogjuk észrevenni Isten gondoskodását.
A gazdag ember elveszíti szabadságát és könnyen a pénz, a vagyon rabjává válik. Minden gondolatát és cselekedetét az határozza meg, hogy miként tud magának még nagyobb vagyont szerezni. A tanulság egyértelmű: vagy a pénz rabjává válunk vagy szabadon Istennek szolgálunk.
Jézus ezt mondja: ,,Senki sem szolgálhat két úrnak." Aki Istennek szolgál, annak nem szabad szívét senki másnak odaadnia. A gonosz lélek szüntelenül azzal próbálkozik, hogy a maga szolgálatába állítsa az embereket. A kísértésnek engedve sokan eladják lelküket egy kis anyagi haszonért, egy jobb állásért vagy más előnyért. Az Istennek való szolgálat teljes odaadást kíván tőlünk. Őt hiába próbálnánk megtéveszteni azzal, hogy csak félig szolgálunk neki. A lelkiekben való kettős játék lelki tudathasadáshoz vezet, s a végén mindent, még üdvösségünket is elveszíthetjük. Merjük Istenre bízni egész életünket! Szolgáljunk neki teljes szívvel!
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Koronavírus: Mohos Gábor püspök megrendítő tanúságtétele
  2020-11-07 08:57:55, szombat
 
  Az alábbiakban Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspöknek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Titkársága vezetőjének tanúságtételét adjuk közre, melyet pap testvéreinek írt.
...... .........


A koronavírusról eddig is sokat hallottunk, de most már közvetlen környezetünkben is mindenütt jelen van, én is tíz napja igazoltan fertőzött vagyok. Tulajdonképpen szerencsésnek mondhatom magam, mert (eddig) nem kerültem kórházba, néhány nap láz után most már egy hete nincs lázam. Van ellátásom, főznek rám, minden nap tudok szentmisét bemutatni. De ezzel együtt lelkileg igen nehéz napokon vagyok túl. Volt úgy, hogy az ülve bemutatott szentmise után úgy elgyengültem, hogy azonnal le kellett feküdnöm.
Az állapotom - noha lassanként javul - eléggé hullámzó, sokszor egy napon belül is. Ilyenkor - főleg eleinte - ott volt a kétely, hogy nem rosszabbodik-e, hiszen van, aki először javul, majd tíz nap után kerül kórházba.
Közel két hét után még mindig csak kismértékben tudok érdemi munkát végezni. Sokan imádkoznak értem, és ezért nagyon hálás vagyok.
Ennek a néhány sornak a megírására egy cél motivált: vegyünk nagyon komolyan minden óvintézkedést, felelősek vagyunk egymásért és saját magunkért is. Messze nem mindenki ússza meg könnyen a Covid-fertőzést. Sokan bajlódnak vele sokáig, és egyre többen bele is halnak - és nem mind idősek és betegek.
Végül annyit szeretnék hozzátenni, hogy mindezzel együtt ez egy kegyelmi időszak, Isten irgalmas szeretetének ajándéka, lehetőség arra, hogy jobban egyesüljek Jézussal, aki a papi szolgálatra és áldozatra meghívott.

Fotó: Merényi Zita
Magyar Kurír 2020.11.06

Imádkozzunk Mohos Gábor püspökért és minden betegért!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Spányi Antal püspök megáldotta a Csákváron eltemetett ......
  2020-11-07 08:54:59, szombat
 
  Spányi Antal püspök megáldotta a Csákváron eltemetett szerzetesnővérek sírjait.
...... .......


...... ......


A csákvári temetőben külön parcellába temették azt a 237 nővért, akik az egykori vincés zárdában - 1950-től, a szerzetesrendek feloszlatása után a Katolikus Szeretetszolgálat otthonában - éltek, dolgoztak. Pirityi Hajnal, a csákvári otthon intézményvezetője kérésére Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök november 3-án megáldotta a nővérek felújított sírjait, és imádkozott az elhunyt apácákért.
A Páli Szent Vincéről Nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek Esterházy Miklós Móricz kérésére érkeztek Csákvárra. 1883-ban kezdték meg itt munkájukat, óvodát, elemi leányiskolát, valamint kórházat működtettek, szegényeket gondoztak, és népkonyhát is üzemeltettek. Hatvanhat évi szolgálatuk után, 1950-ben a rendet feloszlatták, a zárda szociális otthonná alakult.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ekkor alapította meg a Katolikus Szeretetszolgálatot, hogy gondoskodjon a szerzetesrendek feloszlatása miatt ellátás nélkül maradt idős, beteg szerzetesekről és apácákról. Csákváron is sok idős szerzetesnővért szállásoltak el.
Rájuk emlékezve a Páli Szent Vince Otthon dolgozói és a csákváriak feltérképezték a régi sírok helyét is, és a megújítást követően minden, a területen nyugvó apácának emléktáblát állítottak.
A csákvári temetőben tartott megemlékezésen méltatták a nővérek krisztusi szeretettel gyakorolt szolgálatát. A szemtanúk tanúsága szerint a nővérek nemcsak szeretettel, hanem nagy türelemmel, elfogadással, odaadóan és szakértelemmel végezték szolgálatukat a helyi emberekért.

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye
Fotó: Pesti Tamás/FEOL
Magyar Kurír 2020.11.06
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Járványügyi intézkedés az Esztergom-Budapesti Fő ......
  2020-11-07 08:50:59, szombat
 
  Járványügyi intézkedés az Esztergom-Budapesti Fő egyházmegyében.
Erdő Péter bíboros november 6-i intézkedését, melyet Varga Norbert irodaigazgató-helyettes küldött meg levélben az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye papsága számára, az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk.
...... ........... ......


Főtisztelendő Paptestvérek!
November 3-ával a kormány rendkívüli jogrendet vezetett be a koronavírus-járvány miatt. Ezért újból és nyomatékosan kérem a paptestvéreket, hogy tartsák be az állami és a Bíboros úr által a 2020/V számú körlevélben kiadott óvintézkedéseket, hogy elkerülhető legyen a nyilvános szentmisék, liturgiák újbóli szüneteltetése.
Tehát kérem, hogy: a templomokban és a közösségi alkalmakon - Bíboros úr legújabb rendelkezése szerint kötelezően tartsuk meg, tartassuk be a megfelelő, biztonságos távolságot egymástól, az orrot és szájat eltakaró maszk viselését és belépéskor a kézfertőtlenítést, plébániai oktatások, közösségi összejövetelek szorítkozzanak csak a szentségi felkészítésre és ekkor se feledkezzünk meg a távolságtartásról és a maszk viseléséről, tehát csak annyian vegyenek részt ezeken, ahányan a távolságtartást figyelembe véve beférnek az adott helyiségbe.
Azon testvéreink, akik a vírus miatt jogosan félnek a közösségben való megjelenéstől, beteget ápolnak, nagyon idős vagy veszélyeztetett személlyel laknak együtt, hatósági karanténban vannak, illetve állapotbeli kötelességük nem teszi lehetővé, hogy a vasárnapi szentmisén részt vegyenek, az Egyház tanítása szerint mentesülnek a vasárnapi szentmisén való személyes részvétel kötelezettsége alól.

Fotó: Merényi Zita
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Útravaló – 2020. november 7.
  2020-11-07 08:46:38, szombat
 
  Mennyi nehézség és gond nyomja vállunkat! Közbenső állapotban vagyunk a családban: a gyerekeink és szüleink között feszülünk meg. A gyerekek iskolázása, betegségei, szüleink nyomorúsága egyre több megoldani való terhet ró ránk, középkorúakra. Emellett ott a munkahely megtartása, a járvány okozta feladatok és minden más egyéb is. Nem is szólva a környezet nyomásáról, mely egyre több anyagi érték összelapátolását várja el. Eközben a feladataim ellátásánál ,,mindenre képes vagyok abban, aki nekem erőt ad". A társadalmi nyomásra pedig ez a válaszom: ,,Tudok szűkölködni és bővelkedni is." Egyedüli hiányom az volna, ha elveszíteném Isten szeretetét.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 482 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2557
  • e Hét: 14187
  • e Hónap: 47341
  • e Év: 281088
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.