Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Széles levelű utifű gyógyhatásairól
  2020-11-08 23:53:40, vasárnap
 
 



Minden kertben ott van, ám azt kevesen tudják, hogy milyen hihetetlen gyógyerővel rendelkezik! Rokona, a lándzsás útifű elterjedt nyákoldó, köhögés elleni szer.

Te tudtad, hogy a széles levelű útifű legalább olyan hatásos, mint lándzsás rokona? Egyszerűen tépd le, és a friss levélből készíts gyógyteát, leforrázással.

Teája a legjobb emésztést segítő szer. Rendszeresen fogyasztva visszaállítja a bélflórát, védi a bélfalak baktériumflóráját, valamint a nyálkahártya egészségét.

Megzúzott friss levele nagyon jó sebgyógyító! Összehúzza és fertőtleníti a sebeket, zúzódásokat, csak rá kell helyezni borogatásként a felsértett területre.

Segít gyorsabban kigyógyulni a téli náthából, a krónikus köhögésből, enyhíti az influenza és más fertőzéses megbetegedések elhúzódó tüneteit.

Csodálatos vértisztító és gyulladásgátló, tisztítja a bőrt és csökkenti az ízületi gyulladásos, reumás betegségeket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A tömjénolaj gyógyhatásairól
  2020-11-08 23:46:24, vasárnap
 
 



A tömjénolaj olcsó alternatív megoldás lehet húgyhólyagrákban szenvedő betegek számára .

A Biblia szerint a három napkeleti bölcs arany és mirha mellett tömjént ajándékozott a kisded Jézusnak, melynek különleges jelentőséget tulajdonítottak.

Az arany a nap fényességét és ezáltal Jézus csillogását; a tömjén a tisztaságot; a mirha az áldozatot és erényt szimbolizálta.

A tömjénfa kérgét hosszában bemetszik, majd kifolyik innen a gyanta. Ebből desztillációval nyerik ki a magas illóolajtartalmat.

A tömjén, az aromás faolaj, egy tanulmány szerint hatékony kezelési módszer lehet a húgyhólyagrák ellen.

Amerikai kutatók laboratóriumi kísérletben a tömjén gyógynövény, a Boswellia carteri dúsított kivonatát tesztelték az emberi hólyagráksejteken és a normál hólyagsejteken. Az olaj visszaszorította a rák növekedését, és olyan mechanizmusokat aktivált, melyek elpusztítják a veszélyes sejteket.

"A tömjénolaj képes megkülönböztetni a hólyagráksejteket és a normális urotheliális sejteket a tenyészetben. Az olaj visszaszorította a sejttúlélést, és apoptózist (sejthalált) vált ki a tenyésztett húgyhólyagrák sejtekben" - írja a tanulmány.

Dr. Hsueh-Kung Lin, az Oklahoma Egyetem kutatója és a tanulmány vezető szerzője hozzátette: "A tömjénolaj olcsó alternatív terápiás megoldást kínálhat a jelenleg húgyhólyagrákban szenvedő betegek számára."

A tömjén hatása a rákra
A kutatások bebizonyították, hogy a tömjén kivonat (Nem a tömjén őrlemény!) hatóanyaga nagyon hatásos lehet szinte az összes daganatfajtára, ugyanis az emberi szervezetbe felkutatja a daganati sejteket és átírja azok DNS-ét a normál sejtek mintájára. A daganati sejtek az átírás után gyógyult egészséges sejtként működnek tovább, deviáns jellegük megszűnik. A tömjén terápia a gyógyítás legújabb útját képviseli: a DNS orvoslást. Ennek a távol keleti növénynek a kivonata fenekestül kezdi felforgatni a kísérleti orvostudomány eddigi megszokott alapelveit.

A tanulmány a Complementary and Alternative Medicine brit orvosi szakfolyóirat online kiadásában jelent meg.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Egészséges cékla-répa-alma italkeverék
  2020-11-08 23:34:49, vasárnap
 
 



A cékla, sárgarépa és az alma leve összekeverve egy mágikus ital, amely világszerte csodálatos egészségügyi hatással rendelkezik!

Különféle betegségek kezelésére köztük a tüdőrák gyógyításában is a hagyományos kínai orvoslásban már használják. Bizonyított, hogy az ital megakadályozza a malignus tumorsejtek gyakorlatilag mindenféle kialakulását.

Védi a szívet és az ereket
Ez a csodaital a szív barátja, stimulálja a vérkeringést, megerősíti és védi szervezetünket a szívrohamtól.
- Emésztést serkentő és súlycsökkentő hatású,
- hatásos a fekélyek elleni védekezésben,
- elősegíti a toxinok kiválasztását és gyógyítja a krónikus székrekedést.

Tisztítja a testet és megvédi a fertőzésektől
- a céklából, a sárgarépából és az almából származó természetes gyümölcslé hatékony a máj- és a vér tisztításában,
- az alma erős méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkezik, megköti a toxinokat,
- a cékla hatékony eszköz a vér tisztítására,
- ennek a három összetevőnek a kombinációja hatásos a vesék, a máj és a hasnyálmirigy egészségének fenntartásában,
- tanulmányok kimutatták, hogy a cukorrépából, a sárgarépából és az almából származó gyümölcslé segít megőrizni bőrünk egészségét is, tisztítja a bőrt és megszabadít a pattanásoktól,
- kiváló gyulladáscsökkentő szer, amely gyógyítja a vírusok és baktériumok által okozott bőrbetegségeket, allergiákat. Lassítja az öregedési folyamatot, és segít a ránctalanításban.
- ezzel az itallal gyógyítható a száraz, vörös és fáradt szemek problémája. Ez a természetes gyümölcslé segít megőrizni a szemünk természetes egészségét a számítógépen végzett hosszas munkavégzés után.

Kezeli a női betegségeket
Erős menstruációs görcsök fájdalmát csökkenti, ha iszunk egy ilyen keveréket. Fájdalomcsökkentő hatása mellett pótolja a vasveszteségeket, és enyhíti a menstruációs ciklushoz kapcsolódó fáradtság tüneteit.

Ezekben a napokban készítsünk 3 almából, 3 répából és 3 céklából egy préselt lét és fogyasszunk naponta belőle egy pohárral. Természetesen a mennyiséget arányosan növelhetjük. Hűtőszekrényben tartandó!

Használd ezt az italt reggeli előtt egy órával, majd vacsora előtt is egy órával. Egészségedre csodás hatással lesz!

Egy ilyen ital nagyszerű az immunitás megerősítésében és a vesebetegségek megelőzésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A kókuszzsír gyógyhatásairól
  2020-11-08 23:17:57, vasárnap
 
 



A kókuszzsír egy igen sokoldalúan felhasználható alapanyag betegségek megelőzésére, kezelésére és a szépségápolás területén is. Tudd meg mi mindenre képes külsőleg és belsőleg.

Mire használhatjuk fel a kókuszzsírt?
A kókuszzsír fő felhasználási területe a konyhában van, hiszen tulajdonképpen bármilyen ételt elkészíthetünk vele, mivel nincs kókusz aromája.

Vaj és margarin helyett is használhatjuk. A kókuszzsír nagyszerű helyettesítője bármilyen étolajnak vagy állati eredetű zsiradéknak, ráadásul a kókuszolaj használatával egészségünket is maximális mértékben óvjuk.

Igen lényeges előnye még a kókuszzsírral való főzésnek, hogy mivel nagyon magas a hőstabilitása, ezért többször is fel lehet használni az olaj minőségromlása nélkül.

A kókuszzsír jótékony hatásai
A kókuszzsír egyik fő összetevője, a laurinsav igen erőteljes vírus-és baktériumölő képességekkel rendelkezik. A kókuszzsírban 50%-os arányban található meg a laurinsav. Az anyatejben is van laurinsav, ami eredményesen megvédi a csecsemőket a különféle fertőzésektől.

A kókuszzsírban jelen lévő telítetlen zsírsavak mindegyike rendkívül hatékonyan lép fel a különféle kórokozók ellen, legyen az akár gomba, vírus, baktérium vagy parazita.

Védi a szív- és érrendszert
A kókuszzsír a koleszterinszint egészséges szintjének megtartásához és az érfalak rugalmasan tartásához nagyszerű segítséget nyújt.

A kókuszzsír magas telített zsírsav tartalmának köszönhetően hő hatására sem bomlik le, így használatával nem kell tartanunk a transz-zsíroktól sem, melyek komoly veszélyt jelentenek a szív-és érrendszer számára.

Támogatja az emésztőrendszert
A kókuszzsír közepes láncú zsírsavjai rendkívül hatékonyan képesek elpusztítani az emésztőrendszerben jelen lévő káros baktériumokat, gombákat és parazitákat. Ennek köszönhetően a kókuszzsír kitűnően méregteleníti és tisztítja a bélrendszert, s ezzel képes helyreállítani a bél és a gyomor normális működését. Így többek között igen jótékony hatású lehet az irritábilis bél szindróma, vagyis az IBS kezelése terén is.

A kókuszzsír serkenti az anyagcserét is, ami szintén hozzájárul az emésztőrendszer salaktalanításához és tisztántartásához.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Hegyi árnika
  2020-11-08 22:28:36, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Erdők-mezők növényei   
Havasi sisakvirág
  2020-11-08 22:27:46, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Erdők-mezők növényei   
Hagymás boglárka
  2020-11-08 22:26:03, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Erdők-mezők növényei   
Torokfájdalomra - természetesen
  2020-11-08 22:22:59, vasárnap
 
  Torokfájdalom esetén sok folyadékot szükséges fogyasztani, mivel ez szinte kenőanyagként szolgál a torok számára, és segít a kórokozók elpusztításában is. Mivel a száraz torok is okozhat köhögést, már csak ezért is érdemes betegség idején sok folyadékot inni. Köhögés és a torokfájdalom esetén nagyon sok természetes gyógymód létezik, nekünk csak meg kell találnunk a számunkra legmegfelelőbbet.

Az egyik hatékony gyógymód, ha mézes teát kortyolgatunk, hiszen a méz antibakteriális hatással rendelkezik és segít a fertőzést okozó baktériumok elpusztításában. A mézet keverhetjük meleg gyógyteához.

Nagyon jó választás ilyenkor a kamillatea, hiszen ez a gyógynövény remek gyulladáscsökkentő és nyugtató hatásokkal rendelkezik. A méz pedig gombaellenes tulajdonsággal bír, így mindenképpen érdemes kipróbálni, amennyiben torokfájdalom kínoz bennünket, és a torkunk emellett száraz és kapar is.

De ezen a kellemetlen problémán a sós vízzel történő gargalizálás is segíthet. Keverjünk össze 2 dl langyos vízben fél teáskanálnyi sót, és naponta több alkalommal öblögessük át a szánkat és a torkunkat ezzel az eleggyel. A sós víz megszünteti a torok irritációját, csökkenti a köhögési ingert és a torok gyulladását is.

Megfázás és torokfájdalom esetén a legjobb, amit tehetünk, ha naponta többször és bőségesen fogyasztunk gyógynövényekből készült teát. Mindegy milyen gyógyteát iszunk, hiszen az a lényeg, hogy szeressük az ízét, és fűszerezzük kedvünk szerint.

Ha száraz és irritált a torkunk, akkor a gyógyteához adhatunk őrölt kardamomot és szegfűszeget. Mindkét gyógynövény csökkenti a torok fájdalmát, bővelkedik antioxidánsokban, amelyek elősegítik a gyorsabb gyógyulást és eredményesen harcolnak a betegséget okozó kórokozókkal szemben.

A torok szárazsága és irritációja nagyon kellemetlen. Mit tehetünk az ellen, hogy minél hamarabb megszűnjön az irritáció és a fájdalom? Forraljon fel 2 dl tejet, adjon hozzá egy gerezd fokhagymát és negyed teáskanál őrölt kurkumát. Majd kortyolgassa el ezt a meleg italt.

A kurkumás fokhagymás tej hatékony torokszárazság és köhögés ellen és nagyon eredményes a fertőzés leküzdésében. A kurkuma ezentúl immunitásfokozó hatással is rendelkezik, ezért megelőzésként is fogyaszthatjuk, hiszen nagyon eredményes a különféle betegségek kialakulása ellen.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Gyógynövények az aktív életért
  2020-11-08 22:17:55, vasárnap
 
  Milyen gyógynövények segíthetik az aktív mozgás helyreállítását?

Csalánlevél. Ismerjük nagyanyáink intelmét gyerekkorunkból. “Nem baj, ha megcsíp a csalán, legalább nem remeg majd a kezed!" Már az idősebb generáció is tudta, hogy a csalán tökéletes gyógynövény a reumatikus és izületi betegségek megelőzésében és gyógyításában. Hatóanyagainak köszönhetően méregtelenítőként működik, segíti a húgysav kiürülését, amelynek magas előfordulása felel a köszvény kialakulásáért.
Aranyvesszőfű. Aranyos rutaként talán jobban ismert gyógynövény, amely leginkább a vese átmosásában segítkezik. Veseköveseknek, vesehomokosnak vizelethajtásra szoktak ajánlani, de mindemellett szintén segít a reumatikus panaszok csillapításában és a gyulladások csökkentésében.
Gyermekláncfű. Gyermekkorunk kedvenc és bohókás virága bizony számtalan pozitív hatással rendelkezik. Keserűanyagainak köszönhetően vízhajtó hatású, de a ízületeinkért is sokat tesz. A reumatikus és ízületi gyulladásokkal szemben is hatékony társként tekinthetünk rá.
Legyezőfű. A rétek királynője bár elsőre egy egyszerű mezei virágnak tűnik, mégis kevesen tudják, hogy rügyeiből vonták ki az aszpirin egyik alapanyagát, a szalicilsavat. Gyulladáscsökkentő és gyomorkímélő hatása mellett reumaellenes szerként is használják.
Zsurló. Az egyik legősibb gyógynövényt szinte csodaszerként tartják számon a füves emberek. Az egészségre gyakorolt pozitív hatásainak se szeri, se száma, de az aktív életet élők számára mindenképpen vizelethajtó hatása lehet érdekes, amely a bevizesedett ízületek fölös nedvességtartalmát csökkenti.
Bodzavirág. Szeretjük szörpként, limonádéként és lekvárként és bizony gyógynövényként sem utolsó. Az egyedi ízű különleges növény gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően vonult be a gyógynövénylexikonba.

Ezeket a páratlan gyógynövények tesszük a NaturComfort Táncpróba gyógynövény teakeverékbe, amely az ízületi bántalmak kezelése mellett frissítő italként is feldobhatja a mindennapokat.
Forrás : naturcomfort hírlevél
( Megjegyzés : kipróbáltam a családban és baráti körben - tényleg nagyon jól bevált CzI )
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Magas vérnyomás étrendkiegészítői
  2020-11-08 15:10:35, vasárnap
 
  A magas vérnyomás főként az idősebb emberek betegsége, hiszen ahogy telik felettünk az idő, úgy egyre nagyobb az esélye annak, hogy elér bennünket ez a probléma. A magas vérnyomás egy alattomos betegség, hiszen észrevétlenül van jelen, évekig nem okoz komolyabb tüneteket. Cikkünkben 5 olyan étrend-kiegészítőről lesz szó, melyek nagyon hatékonyak a vérnyomás stabilizálásában.

Sokan nem is tudják, hogy magas vérnyomástól szenvednek, csak azt érzik, hogy valami nem úgy működik a szervezetükben, ahogy kellene. Sajnos sok betegség hirtelen alakul ki, ilyenek például a szívet érintő betegségek.

A magas vérnyomásra sokan szednek gyógyszert. Ha tartóssá válik ez a probléma, akkor nyilván oka van annak, hogy az orvos gyógyszer szedést rendeli el, azonban vannak olyan vitaminok és ásványi anyagok, amelyek segíthetnek a vérnyomás csökkentésében. Aki ebben a betegségben szenved és gyógyszert is szed, mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával, hogy milyen étrend-kiegészítőt fogyaszthat, és önmagától senki ne hagyja abba a tabletták szedését, mivel komoly következményei lehetnek.

A szervezetünkben nagyon sok hormon működik, még a vérnyomásnak is van hormonja. Pontosabban a magas vérnyomás kialakulásáért felelős egy hormon, amelynek neve, renin. A D-vitamin viszont képes csökkenteni ennek a hormonnak a szintjét, így ha elegendő van a szervezetünkben ebből a vitaminból, megvan az esélye annak, hogy stabil marad a vérnyomás, a hiánya viszont növelheti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát.

A D-vitamint szintje napfény hatására emelkedik a szervezetünkben, de szedhetünk táplálék-kiegészítőt is, illetve sok étel is tartalmazza, leginkább a tojás, a halak és a gomba. A cékla nagy mennyiségben tartalmaz szerves nitrátokat, de antioxidánsokban és gyulladásgátló vegyületekben is gazdag. Ezek pedig együttesen csökkenthetik a magas vérnyomást.

Ásványi anyagok közül a magnézium támogatja leginkább a szív és az érrendszer egészségét. A magnéziumnak kitüntetett szerepe van a vérnyomás szabályozásában, de hozzájárul a megfelelő szívritmushoz is. Nemcsak a megelőzésben, hanem a már kialakult betegség kezelésében is van szerepe. Ezért azoknak is érdemes lenne szedni ezt az ásványi anyagot, akiknél probléma a magas vérnyomás.

A halolaj gazdag forrása az omega-3 zsírsavaknak, melyek jelentősen hozzájárulnak az artériák pihenéséhez, illetve mérséklik az itt kialakuló gyulladást, ez pedig a vérnyomás csökkenésével is együtt járhat. A másik fontos tápanyag a koenzim-Q10, mely nagyon fontos antioxidáns. Szintén támogatja a vérnyomás normalizálását, elsősorban a szisztolés érték csökkenését segíti elő.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 692 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2846
  • e Hét: 11628
  • e Hónap: 43114
  • e Év: 247815
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.