Belépés
ovarzolee.blog.xfree.hu
A türelem a siker kulcsa, nem a sebesség! Szabó Zoltán
1974.09.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Mérleg
  2020-12-31 11:40:39, csütörtök
 
  12 órával az év vége előtt talán már lehet és érdemes is az év mérlegét elkészíteni.
Visszanézve erre a 2020-as esztendőre, szerintem mindenki jobbat várt, a vírus nagyon rányomta bélyegét életünkre. Félelemben éltünk, megszűntek olyan alapvető dolgok, mint a kézfogás a mosoly az érintés. Helyette félelem volt. Már annak is örülni lehet, ha felismerem maszkban az illetőt.
Nézzük a jót: Sikeres önállósító forgalmi vizsgát tettem. Önállóan dolgozom, van több mint 1200 óra tapasztalatom. Három állomásra vizsga. Kaptam 4! szer fizetés emelést. Stabilnak mondható a munkahelyem!
Idén egészségesek voltunk. Még megfázva sem voltam! Egyedül a fogorvos, akihez mennem kellett, de az egy másik folyamat. A család együtt van, mindenki itt van velünk, aki 2019-ben is itt volt, ha csak egy kívánságom teljesülne, akkor azt kérném, hogy 2021 évvégén is mindenki legyen itt.
Anyagiak terén elmondhatom, hogy nincs adósságom, senkinek sem tartozom. Igaz az év végén egy befektetés okozott aggodalmat, de bizakodva várom a jövő évet!

BUÉK!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üres polcok
  2020-12-30 20:30:31, szerda
 
  A nappalos műszak után beléptem a Sparba, hogy vegyek pár dolgot. Friss hús nem volt. Csupán január 1. jön, és a polcok látványosan kiürültek. A múlt héten 4 napig minden zárva volt, nincs friss vágás, ami raktáron volt elfogyott. Azonban csak 1 napig lesznek zárva a boltok. Minden rendben, eszünk tésztát, főzeléket.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fácán
  2020-12-29 21:19:29, kedd
 
  Kellemes meglepetés ért este, kimlei kolléga hívott fel, hogy kapott fácánt és egyet szívesen átad nekem. Nagyon megörültem neki, még soha sem ettem ilyen húst. Meg van a szilveszteri ebédünk. Már kerestem is receptet. Itt az ideje, hogy komolyabb szintre emeljem a főzési tudományomat.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Naptár
  2020-12-28 19:03:03, hétfő
 
  Ma levettem az idei naptárat a falról és feltettem -UZ- Schneeberges 2021-es naptárát. Szép fotókkal illusztrálta! Még 3 nap van hátra a évből és a 2020-as esztendőt magunk mögött tudhatjuk. A jövő mindig rejtély, bízhatunk egy vírusmentes új évben!
Az íróasztalamon még két naptár van. A régit át kell nézni, és ha valami fontos adat van benne, azt tovább kell vinnem.
Holnap szabadnap és még vár rám 2 műszak, Mosonban én zárom és nyitom az évet.
Elkezdtem a 2018-as amerikai utazás képeit feldolgozni. Jobb később mint soha!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy számok törvénye
  2020-12-27 16:25:13, vasárnap
 
  Érdekes hely a vasút, sok féle és fajta emberrel találkozik az ember. Az átlagosnál nagyobb a mintavételi lehetőség. Az utasok nagy része jön, megy, nincs is dolgom velük, de van egy réteg akiknek valamilyen problémája van. Ezek közül sokat megtudok oldani, de van amit nem, illetve nem is kell megoldanom. Itt jön elő, hogy ki milyen ember, hogy mit hozott magával és, hogy mi van a fejében.
Az egyik kedvenc esetem a késve érkező utas. A vonat már a peron mellett áll, ő szeretne utazni, de valamiért elkésett és itt hangzik el a gyakran ismételt mondat. Csináljon már valamit! Elsőre talán furcsa, de nem állíthatom meg azért a vonatot, mert van egy késett utas. A vonatnak a továbbhaladást engedélyező jelzést megadtam, ha a vonat személyzet mindent rendben talál mehetnek.
Egy másik eset a pénz nélküli utas, aki szeretne utazni, de nincs pénze jegyre, mert.... itt sok féle magyarázat van, persze a józan eszem a helyén van és senkinek sem adok.
Van még a csomagmegőrzősök népes családja, aki kisebb de inkább nagyobb csomagját hagyná nálam. Természetesen nem veszem, vehetem át. Ezt nehezen értik meg.
Vannak a fájós lábú utasok, akik az aluljáró helyett az átjárón mennének a vonathoz. Ők sem tudják elfogadni, hogy van egy rend, ami szerint dolgozunk.
Ilyenkor szeretnék a fejekbe látni, hogy ők mit kaptak, mit láttak otthon!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Langyos nappal
  2020-12-26 20:00:02, szombat
 
  A mai nappalos műszakot én nyertem meg Mosonban. Talán a legunalmasabb szolgálatom volt eddig. Ma pihent maradtam, kell az ilyen műszak is! Szerintem a következő bő 1 hét végig ilyen lesz. Ünnep is van és vírusunk is van.
Ma paprikáscsirke volt az ebéd nokedlivel, holnap sült csirkecombok lesznek hasábbal. Délután tököt főzök hétfőre.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karácsony
  2020-12-24 17:07:55, csütörtök
 
  Eljött a 2020-as év karácsonya. Ez az év más volt mint a többi, de erről majd máskor. Most örüljünk annak, hogy a szűkebb család minden tagja él, igaz vannak akik testileg és szellemileg már elfáradtak, de köztünk vannak. Az ünnepnek ez a legfontosabb és legértékesebb része. Használjuk ki az időt, ami még van és amiről fogalmunk nincs, hogy mennyit kapunk! Minden pillanata ajándék.
Rohanunk egész évben, most megállunk elcsendesedünk és együtt vagyunk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Számoltam
  2020-12-23 11:17:50, szerda
 
  Hirtelen sokan lettünk a vasúton. Ami részben jó, de már annyian vagyunk, hogy a szolgálatokat csak a szabadság rovására lehet kiadni. Ha így haladnak a dolgok, akkor nyárra mindenkinek elfogy majd, érdekes lesz, hogy az év második felében mit fognak tenni. Persze ez a vezénylő gondja!
Ma éjjelre megyek és még 4 szolgálatom lesz, aztán csak január 7-én kezdek. Lesz idő mindenre!
Reggel végeztem minden vásárlással. Lassan elkezdem a jövő évi terveimet leírni. Fejben összeálltak a dolgok, de szeretem leírni, mert akkor biztos, hogy meg is valósítom őket.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tisztába téve
  2020-12-22 13:11:10, kedd
 
  Mármint a vállalkozást. Mikor 2 éve lehúztam a redőnyt, akkor próbáltam eladni amit lehet, azonban egy ponton már értelmetlen volt nyitva lenni. Az ott töltött idő és a bevétel aránya fordított volt. Ami megmaradt és értéket képviselt, azokat összeraktam és ment a garázsba, a kacat pedig a szemétbe. Mivel a tanfolyam szinte azonnal kezdődött kevés időm volt foglalkozni az áruval. Amit tudtam átvittem a volt kollégáknak. Aztán idén kezdtem el apránként eladogatni a maradékot. A múlt hetet azzal töltöttem, hogy tisztáztam, hogy mi kell és mi nem. A mai nappal pedig kiszámláztam a termékeket.
Szépen elfogyott minden. Mivel leltárban volt, ezért a kidobás, illetve ajándékozás szóba sem jöhetett.
A leltáram készen van, megvárom a két ünnep közötti időt és ha nem lesz semmi megrendelés, akkor pár perc alatt zárni is tudom az évet.
Idén váltottam bankot, megérte, jó döntés volt! A vírus megerősített, hogy helyes döntés volt a bezárás. Jelenleg a feltételei hiányoznak egy igazi piaci alapon működő vállalkozás működtetéséhez. A jövő évi kártyaolvasós, online pénztárgépes buliból is kimaradok.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nézzük a jó oldalát
  2020-12-21 14:12:31, hétfő
 
  Most küldték el a januári vezénylést. Túlóra ahogyan számítottam nincs. Ez természetes is, hiszen a létszám helyzet jó. Nézzük a jó oldalát, sok pihenő van, ki lehet kapcsolódni, igaz az ember ezt a jó időben szívesebben teszi. Nincs olyan hullámvasút, ami csak lefelé vagy csak felfelé megy. Itt is lesz majd változás biztos vagyok benne!
Voltam boltban, igen kevesen voltak, majd szerdán fogok húsokat venni. Ha lehet akkor fagyasztás mentesen akarom a 4 napot főzés szempontjából megoldani.
Zöldség gyümölcs meg van, a sütemények jönnek majd. Könyvelőnél is jártam, szépen haladok a sorban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 260 db bejegyzés
Összes: 3902 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 23
  • e Hét: 240
  • e Hónap: 10135
  • e Év: 35447
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.