Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
Hótündér gif
  2020-12-13 23:45:25, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Hóhercegnő gif
  2020-12-13 23:44:22, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Tükörkép
  2020-12-13 23:40:12, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Ősi gyógynövény sok betegségre : olajfa
  2020-12-13 23:27:25, vasárnap
 
 



Az olajfalevél felbecsülhetetlen értéket képvisel szervezetünk egészségének megőrzése érdekében.

Az olajfalevél nagyon sok helyen szerepel a Bibliában. Ez az ősi növény remek hatással van a szervezetre, serkenti az immunrendszert és fokozza a méregtelenítést. Fogyasztását betegségek és gyógyszeres kezelések mellett is ajánlják, mivel elősegíti a gyógyulást. Sok betegség megelőzhető alkalmazásával.

Miben segíthet ez az ősi növény?
gyorsítja az anyagcserét,
csökkenti a megfázás és a vírusos fertőzések kialakulásának esélyét, a betegségből való lábadozás időtartamát lerövidíti,
erősíti az immunrendszert,
gombaölő hatása révén sokat segíthet gyulladásos betegségek esetén,
elősegíti a pihentető alvást.

Olajfalevél tea készítése
Forraljunk fel 2 dl vizet és tegyük bele 12 db szárított levelet, hagyjuk főni 2 percig. Vegyük le a tűzhelyről és a leveleket hagyjuk a vízben 10 percig, majd szűrjük le. A teát hidegen és melegen is egyaránt lehet fogyasztani, esetleg citromlével ízesíthetjük. A betegek számára ajánlott, naponta egy csészével inni a teából a gyorsabb gyógyulás érdekében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Személyre szabott pajzsmirigy étrend
  2020-12-13 23:05:07, vasárnap
 
  Az egészséges életmód, melynek fontos részét képezi a megfelelő táplálkozás, az egyik legfontosabb tényező a pajzsmirigy egészségének megőrzésében. Az elsődleges ok, amiért a pajzsmirigy betegek változtatni akarnak étrendjükön az az, hogy nem elégedettek testsúlyukkal és szeretnének lefogyni. Ez különösen jellemző azoknál, akik pajzsmirigy alulműködésben vagy Hashimoto thyroiditis betegségben (autoimmun pajzsmirigy betegség) szenvednek.

z egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás minden hatásos és tartós fogyókúra alapja. Ezt a folyamatot azonban megnehezítheti a pajzsmirigy betegség, sokszor a betegek képtelenek veszíteni testsúlyukból.

Sok esetben az elhízás mögött hormonális egyensúlyzavar áll, s ez gátolja meg a fogyást.

Egészséges táplálkozással csökkenthetjük vércukorszintünket, ennek következtében csökken a ,,nyomás" a hasnyálmirigyen, így javul az emésztés, erősödik az immunrendszer és teljes egészségi állapotunk javulhat.

Az egészséges életmód és étrend alapfeltétele a pajzsmirigy megfelelő működésének.
Az első néhány hét

A tapasztalat azt mutatja, hogy az életmódváltás, s így táplálkozási szokásaink megváltoztatása is az első 21-30 napban a legnehezebb. Ez az első 3-4 hét tehát a legfontosabb időszak különösen azoknak, akik korábban kifejezetten egészségtelenül étkeztek (gyorséttermi ételek, nasik, csoki, chipsek, cukros üdítők, stb.). Ha sikerül ,,túlélni" ezt a periódust, utána már minden könnyebben fog menni.

Mielőtt elkezdené a ,,pajzsmirigy diétát", érdemes naplót vezetnie és leírnia egy hétig mindent, amit megeszik és megiszik. De fontos, hogy ne csak a főétkezéseket jegyezze fel, hanem minden falatot, amit a szájába tesz.
Pajzsmirigy alulműködés és pajzsmirigy túlműködés

Természetesen a pajzsmirigy betegségek eltérőek, ezért joggal gondolhatnánk, hogy egy pajzsmirigy alulműködésben szenvedő betegnek alapvetően más étrendre van szüksége, mint annak, aki pajzsmirigy túlműködésben szenved. De ez csak az alkalmazott gyógynövényekre és étrend-kiegészítőkre igaz.

Az ételek esetében más a helyzet. Ott alapvetően arra kell figyelni, hogy pajzsmirigy túlműködésben fogyasszunk megfelelő mennyiségben a goitrogéneket tartalmazó ételeket, mivel azok képesek gátolni a pajzsmirigy működését.

Goitrogéneket tartalmazó ételek: brokkoli, karfiol, nem fermentált szója.

A pajzsmirigy étrend fontos jellemzője, hogy kerüljük a glutén tartalmú ételeket (kenyerek, tészták, stb.), csökkentsük minimálisra a tejtermékek fogyasztását.

A pajzsmirigy étrend legfontosabb szabályai

1, minimalizáljuk vagy teljes egészében iktassuk ki étrendünkből a magas feldolgozottságú ételeket és a finomított szénhidrátokat, cukrokat
Ezek az ételek ugyanis gyors vércukorszint emelkedést provokálnak, ami hosszabb távon megterheli a hasnyálmirigyünket.

2, soha ne hagyjuk ki a reggelit
Fontos, hogy mindenképpen fogyasszunk reggelit, s ezzel stabilizáljuk vércukorszintünket közvetlenül ébredés után. A reggeli inkább fehérjében bővelkedjen, kerüljük a magas szénhidráttartalmú reggeliket.

3, többször fogyasszunk kisebb adagokat
Ha naponta több alkalommal étkezünk, s az egyes étkezések között csak néhány órát hagyunk, vércukorszintünk egész nap stabilan fog mozogni egy szűk intervallumban, s ez csökkenti legjobban a hasnyálmirigyre nehezedő terhelést, ami az egészséges fogyás fontos tényezője.
Tipikus étrend pajzsmirigybetegeknek

Reggel 6 óra: gyümölcs smoothie (áfonyával, eperrel), 2 csésze tisztított víz, lenmagolaj, 1 főtt tojás, paradicsom, paprika, uborka

Reggel 8 óra: egy alma

Délelőtt 10 óra: fél csésze tökmag

Ebéd: grillezett csirkemell salátával

Délután 2 óra: saláta és egy protein szelet

Délután 4 óra: gyümölcs smoothie

Este 6 óra: csirke vagy pulykamell vagy lazac, 1-2 adag párolt zöldség

Este 8 óra: fél csésze mandula vagy dió

Természetesen ez csak egy minta étrend, alapvetően az a fontos, hogy fogyasszunk minél több zöldséget és gyümölcsöt. valamint jó minőségű fehérjét, magas szelén és jód tartalmú ételeket: halat, fehér húsokat. Kiválóak az olajos magvak és az olíva olaj, tökmagolaj, lenmagolaj. Kerüljük a gabonaféléket és a magas szénhidráttartalmú ételeket, cukrokat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Az inzulinrezisztencia és a pajzsmirigy okozta súlynövekedés
  2020-12-13 23:01:25, vasárnap
 
  Sok pajzsmirigy és autoimmun pajzsmirigy betegségben szenvedő páciens nehezen fogy le. Általában ez az alulműködés esetében tapasztalható, de időnként arról is hallani, hogy túlműködéses betegeknek hízással kapcsolatos problémáik vannak, ez általában a pajzsmirigy hormontermelését gátló gyógyszereknek köszönhető.

Ha valaki nehezen fogy, általában a diétára és a mozgásra koncentrálnak és természetesen ez a két dolog elengedhetetlen az egészséges testsúly megtartásához, azonban bizonyos emberek még helyes étkezés és testmozgás mellett sem tudnak megszabadulni nem kívánt kilóiktól. Ebben az esetben gyakran inzulin rezisztencia áll a dolog hátterében.

Az inzulin rezisztencia során a szervezet ellenállóvá válik az inzulin hatásaival szemben. Bár a rezisztencia kialakulásában az étrendi szokásoknak is nagy szerepe van, a már meglévő rezisztencia helyes étrenddel önmagában általában már nem orvosolható.

Az elhízás és túlsúly kialakulásának elsődleges oka a szervezetben lévő krónikus gyulladás.
Gyulladás és kövérség

Először a kétféle zsírszövetről írnék, az egyik a barna szövet, amely nagyszámú mitokondriumot tartalmaz és metabolikusan aktív, ez főleg a kisgyermekekben van jelen. A második típus a fehér szövet, amely a hosszú távú zsírtárolás helye és felelős a hasi elhízásért, a 2-es típusú diabéteszért és egyéb kardiovaszkuláris betegségekért is. A zsírsejtek emellett számos hormont is kiválasztanak, citokineket és más proteineket is.

Koncentráljunk most a gyulladásra, sokféle tényező okozhat gyulladást, mint a szegényes diéta, a stressz, a kórokozók, a szivárgó bél szindróma, és más tényezők is. Habár a gyulladásos folyamat meglehetősen bonyolult, azt fontos megérteni, hogy a gyulladás az immunrendszer válaszának köszönhető és a gyulladás során a szervezet hisztamint, leukotriéneket, prostaglandinokat, citokineket és egyéb anyagokat szabadít fel, amelyek fontos szerepet játszanak a folyamatban. Nem mennék bele a részletekbe, de a gyulladási folyamat során a nukleáris faktor kappa B (NF-kB) is aktiválódik, és a gyulladás súlyosságától függően bizonyos gyulladást jelző markerek szintjének emelkedése is megfigyelhető, mint például a C-reaktív proteiné (CRP).

Bár sokan zsír tartájként gondolnak a zsírsejtekre, valójában meglehetősen aktívak. Ahogyan az immunsejtek, a zsírsejtek is citokineket termelnek (pl. IL-1, TNF-alfa, makrofágok). De hogyan kapcsolódik ez a súlynövekedéshez? Ha valaki nem megfelelően étkezik, megnövekszik a vér glükóz szintje, és így a zsírsejtek környezetében is megnő a vércukor szint. Más szavakkal a felesleges szénhidrátok trigliceriddé alakulnak, és így sok finomított étel és szénhidrát fogyasztása több zsírsejthez, majd elhízáshoz vezet.

Sokan azonban nem tudják, hogy ezek a zsírsejtek gyulladási mediátorokat bocsátanak ki a perifériális keringési rendszerbe. Tehát minél több zsírsejtje van valakinek, annál inkább hajlamos gyulladásra a szervezete, emellett a zsírsejtek adipocitokineket is kibocsátanak, amelyek a táplálékbevétel szabályozói, ezek közül a legismertebb a leptin, amely az étkezés szabályozásában játszik szerepet. A hipotalamuszban találhatók leptin receptorok, amelyek szabályozzák a jóllakottság érzetét, és amikor megnő a leptinszint (ahogyan a kövérség esetében), ez a bonyolult szabályozása a testsúlynak végletesen megborulhat. Úgy tűnik, szemben a cukrokkal és a fehérjékkel, melyeket szervezetünk nem vagy csak minimális mennyiségben képes tárolni, a zsírokból a tároló kapacitásunk szinte korlátlan (gondoljunk az extrém kövér, több száz kilós emberekre.)

Összefoglalás
A legfontosabb tehát azt megérteni, hogy a fokozott szénhidrát-bevitel, a glükóz szintjének növekedéséhez vezet. A felesleges cukrokból a szervezetünk zsírt szintetizál, e közben növekszik a zsírsejtek száma is. Minél több valakinek a zsírsejtje, annál nagyobb a szervezet gyulladásra való hajlama, és bár megfelelően enni és mozogni fontos, egyes esetekben ez nem elég a gyulladásos kör megtöréséhez.

Ez pedig valóban ördögi kör. Az NF-kB egy fehérje komplex, amely közreműködik a DNS transzkripcióban. Ez segíti az immunválasz szabályozását, de egyes gyulladásos esetekben krónikusan aktívvá válhat. Ilyen esetek közé tartozik a Graves-betegség és a Hashimoto-féle tireoiditisz is (pajzsmirigy túl- és/majd alulműködése). A krónikusan aktivált NF-kB emellett egyéb problémákhoz is vezethet, mint a szivárgó bél szindróma vagy az ösztrogén-dominancia.
A gyulladás legyőzése a fogyás kulcsa

Először is a kiváltó ok megszüntetése a legfontosabb, itt jön be a képbe a diéta. Ha túl sok szénhidrátot tartalmaz az étrend, először ezen kell változtatni. Emellett a gyulladásnövelő ételek fogyasztását is érdemes minimalizálni, mint például a vörös húsokat és tejtermékeket. Ez azonban lehet, hogy nem lesz elég a gyulladás megállításához.
Gátolni kell az NF-kB-t, ebben táplálék-kiegészítők segíthetnek, mint a D-vitamin, az omega-3-zsírsavak, a reservatrol és a kurkuma. Ezeken felül a stressz helyes kezelése is elengedhetetlen.

Azonban az NF-kB krónikus aktivációja egyéb tünetekhez is vezethet, mint a béltünetek, ekkor ezeket kell orvosolni (gluténmentes, tejmentes étrend). Ahogyan látható ezek a problémák meglehetősen bonyolultak és bár fontos a megfelelő táplálkozás, a mozgás és az étrend-kiegészítők, egyeseknél még ezek sem segítenek eléggé (colitis ulcerosa, Crohn-betegség), de sokat javíthatnak a betegek állapotán.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A sütőtök is gyógynövény
  2020-12-13 22:17:58, vasárnap
 
 



Még tart a sütőtök szezonja. Ne hagyd ki, hiszen olyan gyógyhatásokkal rendelkezik a sütőtök, mely más természetes forrásból nem pótolható a téli időszakban.

A gyerekek általában nem szeretik, de idővel ők is megkedvelik ezt a zamatos zöldséget. A sütőtök számos olyan anyagot rejt magában, amely segíti egészségünk megőrzését.

Leves, köret és desszert is készülhet belőle. Számtalan receptet lehet az interneten találni, számomra azonban a kevés mézzel megkent, fahéjjal megszórt, sütőben 40-50 percig sütött az igazi. Langyosra hűlve, kanalazva igazi finomság a téli időszakban.

De miért is fogyasszunk belőle még többet, egyre többet?

Sütőtök fogyasztásával szervezetünk megfelelő mennyiségű A-vitaminhoz juthat, rendkívül sok karotint tartalmaz és gazdag B-karotinban is. Mindezek mellett tudományos kutatások is alátámasztják, hogy a sütőtök kalcium, cink, mangán, réz, vas, foszfor, C-vitamin, niacin, pantoténsav, A-, B1-, B2-, B6-vitaminok és folsav tartalmának köszönhetően egészségmegőrző, gyógyító hatással bír.

A sütőtök gyógyhatásai:
A régi gyógyítók és a népgyógyászat leginkább a máj- és a vesepanaszok gyógyítására használta a sütőtököt. Emellett még:
hashajtó és béltisztító hatással rendelkezik,
jó hatással van szívműködési zavarok kezelésére,
segít legyőzni a tüdőgyulladást,
felfázásos megbetegedések gyógyulását segíti,
csillapítja a légúti betegségek tüneteit és a köhögést,
allergia és bőrpanaszok esetében is hatékony,
immunrendszer erősítő,
érelmeszesedést gátló,
rákmegelőző,
több káliumot tartalmaz, mint a banán,
egy nehéz edzés után egy kis extra kálium segíthet helyreállítani a szervezet elektrolit egyensúlyát és jót tehetsz vele az izmaidnak is,
a sütőtök alacsony kalóriatartalma révén fogyókúrázóknak is ideális.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A macskakarom növény gyógyhatásai
  2020-12-13 22:10:11, vasárnap
 
 



A macskakarom nem gyógyszer, de gyógyító a hatása .

Hazánkban a Macskakarom (Uncaria tomentosa) gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású termék! Gyulladásgátló és tumorellenes hatása már régóta ismert.

A macskakarom használata hasznos lehet az előrehaladott rákbetegségben szenvedő betegeknél, mivel javíthatja életminőségüket, csökkentheti a fáradtság érzetüket és az életmeghosszabbító hatása is lehetséges.

A macskakarom (Uncaria Tomentosa) egy olyan kúszónövény, mely az amazonasi esőerdő fáira kapaszkodik erős tüskéivel, karmaival és innen indul el világhódító útjára.

Nevét a szárán növő görbe, karomszerű tüskékről kapta. Gyógynövényként való felhasználása egészen az inka civilizációig nyúlik vissza. Az őserdők lakói elsősorban gyulladáscsökkentőként, fertőzések kezelésére, daganatos elváltozások gyógyítására és ízületi panaszok enyhítésére használták.

Teljes érettségéhez, kifejlődéséhez 15-20 évre van szükség, ekkorra viszont elérheti a 30 méteres hosszúságot is. Az indiánok a növény leveleit és gyökerét is felhasználják a gyógyításhoz, fontos hatóanyagai azonban legnagyobb mennyiségben a növény belső kérgében és az ehető háncsrétegben találhatók.

A macskakarmot már évszázadok óta használják Dél-Amerikában különböző betegségek megelőzésére és kezelésére, úgy mint vírusos betegségek (herpesz és HIV), Alzheimer-kór, daganatos betegségek, gyulladások, láz, vérhas és ízületi gyulladás. A növényt az immunrendszer erősítésére, valamint az egészséges veseműködés támogatására is használták, valamint terhesség megelőzésére és megszakítására.

Gyógyszerként a növény belső kérgének és gyökerének kivonatát fogyasztották, melyek ma is kaphatók folyékony kivonat, kapszula és tea formájában.

A macskakarom iránt világszerte fokozódik az érdeklődés, ezért a perui kormány törvényben tiltotta meg a macskakarom nem regenerálódó háncsrészeinek begyűjtését, mellyel gátat szabhat az állomány kipusztulásának. Gondatlan begyűjtés esetén akár 2 év alatt kipusztulhatna ez az őshonos gyógynövény. A gyógyításban használatos kéreg visszanő, ha azonban a gyökeret éri sérülés, akkor a növény elpusztul.

A macskakarom gyógyhatásai:
A macskakarom hatását több vizsgálat is igazolta. Felhasználási lehetőségei:
erősíti az immunrendszert, fokozza a fehérvérsejtek aktivitását, az ellenanyagok termelődését, az idegen sejtek és kórokozók eltávolítását,
csökkenti a vírusok, baktériumok és egyéb mikroorganizmusok elszaporodását,
csökkenti a trombózis kialakulásának esélyét, javítja a kis erekben a keringést,
csillapítja a gyulladásokat, elősegíti az ödémák gyorsabb megszűnését, csökkenti a fájdalmat,
kutatások említésre méltó hatást értek el vele az arthritis (ízületi, gyulladás) és a bursitis (nyálkatömlő-gyulladás) kezelésénél,
sejtvédő (antioxidáns) tulajdonságának köszönhetően segíti a szervezet regenerálódását,
a bőr akut- és krónikus gyulladásait csökkenti,
az Alzheimer-kórral összefüggő tanulmányok azt jelzik, hogy a macskakarom új utat nyithat a betegség kutatásában,
értágító hatása révén csökkenti a vérnyomást, vízhajtó hatásánál fogva segít kihajtani a szervezetből a felesleges vizet,
késlelteti az öregedést,
gyógyhatása kimutatható daganatos megbetegedések, krónikus hepatitis C vírus (HCV), HIV és fibromyalgia esetén is.

Áldásos hatásai mellett fontos megemlíteni, hogy az amazonasi őserdőkben az ökológiai szempontokat messzemenően figyelembe véve a piacra termesztik ezt a növényt az ott élők. Ez a jövedelemforrás biztos megélhetést jelent számukra, s így nem kényszerülnek arra, hogy más növények termesztése érdekében kivágják a Föld oxigénháztartásában rendkívül fontos szerepet betöltő esőerdő fáit.

Intelmek a macskakarom fogyasztásával kapcsolatban!
Az ajánlott adagolás betartása mellett nincs mérgező hatása, biztonságosan szedhető, és nem igen okoz mellékhatást. Terhesség ideje alatt nem szabad fogyasztani, mivel fokozhatja a vetélés veszélyét. Érzékenyebb gyomrúaknál irritálhatja a gyomornyálkahártyát, ami gyomorfájást válthat ki.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Kudzu - mióma ellen
  2020-12-13 22:00:48, vasárnap
 
 



Az egyik leghatásosabb méregtelenítő lehet a kudzu, melynek a gyökeréből nyert port használják gyógyászati célokra.

A kudzu alkalmazása ajánlott:
alkoholfüggőségben,
nikotinfüggőségben,
különböző eredetű mérgező anyagok felhalmozódásánál a májban (alkohol vagy más toxikus anyag, némely gyógyszer szedése esetén vagy helytelen táplálkozáskor),
túlérzékenység vagy apátia esetén,
változókori tünetek csökkentésében.

A mióma természetes úton történő gyógyításának, tüneteinek enyhítésének elsődleges lépése a szervezet méregtelenítése, a szervezet megtisztítása a xenoösztrogénektől.

Vizsgálatokkal bizonyították, hogy a kudzu gyökerében genisztein hatóanyag kimutatható, mely daganatgátló hatású.

Mivel a mióma keletkezése nemcsak a szervezetben lévő méreganyagok felhalmozódásának, hanem a testi és lelki energia-áramlás elakadásának következménye, ezért az eltömődések oldásában, tisztításában segít a kudzu méregtelenítő, tisztító hatása révén.

A kudzu Japán déli részén és Kína délkeleti részén honos kúszónövény, mely megfelelő éghajlaton naponta akár 30 cm-t is képes növekedni. A növényt erősen illatozó gyönyörű virágairól és nagy leveleiről már messziről fel lehet ismerni. A neve japán eredetű, de elterjedt a kínai neve is: ge-gen vagy fenge. Az USA-ban kedvelt dísznövény, a déli államok egyes területein azonban már túlságosan is elszaporodott.

Kínában hagyományos gyógynövénynek számít, virágával és gyökerével kúrálták a másnaposságot és az alkoholmérgezést.

A Wikipedia szerint az 50 legfontosabb kínai gyógynövény között sorolják fel.

A hagyományos kínai gyógyászat már több ezer éve használja a kudzu különböző részeit a szervezet regenerálására. A növény hatását a modern-kori kutatási eredmények is igazolják.

A kudzu gyógyhatásai
Méregteleníti, regenerálja a belső szerveket, különösképpen méregtelenítő szervünket, a májat. A mióma keletkezésébe szerepet játszó mérgező anyagok távozását elősegíti a szervezetből.
Erősíti az idegrendszert, javítja a kedélyállapotot, ösztönzi az agyból kiinduló boldogsághormonok termelését (dopamin, szerotonin).
Szabályozza az anyagcserét, elősegíti az emésztést, javítja az általános közérzetet.
A növényben található puerarin nevű hatóanyag szintén rendelkezik daganatellenes hatásokkal. A puerarin elősegíti a rákos sejtek elhalását és megakadályozza a szaporodását.
Javítja a testi-lelki egyensúlyt.
Alkoholfüggőségben szenvedőknek segít az ital utáni vágy csökkentésében és a függőségtől való megszabadulásban.
Segít leszokni a dohányzásról, jelentősen csökkenti a cigaretta után vágyat. A kudzuban levő vegyületek csökkentik az elvonási tüneteket, és ezáltal megkönnyítik a káros szenvedély elhagyását. Elegendő reggel rögtön ébredés után és este lefekvés előtt bevenni tablettát, ahhoz, hogy ne kívánjuk a cigarettát.
A kudzu az izoflavon tartalmának köszönhetően fitoösztrogénnel látja el a szervezetet, ennek hatása megközelíti az ösztrogén nemi hormon hatását.
Hatóanyaga elősegítheti a változó korral járó tünetek (hőhullám, izzadás) elviselését, ill. csökkentését.

A kudzut por formájában, sűrítőszerként alkalmazhatjuk. Lehet vele levest, főzeléket habarni, pudingba vagy sütemény tésztájába keverni.

A kudzut érdemes folyamatosan legalább 2-3 hónapon keresztül rendszeresen fogyasztani, de az első pozitív eredmények már 1-2 hét után érezhetők.

Intelmek a kudzu fogyasztásával kapcsolatban

A készítmény terhes és szoptatós anyáknak nem ajánlott.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Lábdagadásra - petrezselyem
  2020-12-13 21:52:44, vasárnap
 
 



Lábdagadásra az egyik leghatékonyabb a petrezselyem tea

Erős vizelethajtó hatása miatt már az ókorban is felhasználták a petrezselymet. Az egészségre gyakorolt pozitív hatásait számos tanulmány és vizsgálat megerősíti.

A lábdagadást előidézheti súlygyarapodás, rossz keringés, egészségtelen táplálkozási szokások, menstruációs ciklus és a terhesség, de okozhatja a párás, meleg idő és hőmérsékletváltozás is. Nagyon kellemetlen lehet, akadályozhat a mindennapi tevékenységünkben.

Megoldás a problémára egy természetes, petrezselyemből készült tea, ami segít eltávolítani a felesleges folyadékot a szervezetből. Mivel a petrezselyem természetes vizelethajtóként működik, ezzel enyhíti a lábdagadás tüneteit.

A petrezselyemnek magas a kálium tartalma, ezért nincsenek olyan mellékhatásai, mint a kálium szint csökkenése, amit sok vízhajtó gyógyszer kivált.

Egy 2002-ben publikált tanulmány szerint a petrezselyemnek természetes vízhajtó hatása van. A petrezselyem ezen tulajdonsága azoknak a benne található anyagoknak köszönhető, amelyek gátolják a kálium és nátrium újra felszívódását. Ez segít az olyan szervi problémák kezelésében, amelyek a veséket és a májat érintik. A tea ugyanis segít abban, hogy a méreganyagok jobban kitisztulhassanak a szervekből.

Egy 2009-ben megjelent tanulmány szerint a petrezselyemnek vérnyomást szabályozó és vizeletáramlást elősegítő tulajdonságai is vannak.

Sikeresen kezelhetjük akár az ödémát is, ha naponta megiszunk napi 2 l petrezselyem teát. A legjobb gyógyhatást azonban a nyersen elfogyasztott petrezselyemmel (levél, szár, gyökér) érhetjük el, viszont más kérdés, hogy ez a zöldségféle nyersen mennyire finom.

A petrezselyem levelei antioxidánsokat is tartalmaznak. Az antioxidánsokban gazdag ételek fogyasztásával felvehető a harc az oxidatív stresszel, valamint megerősíthető az immunrendszer, ami így jobban reagál a fertőzésekre és kórokozókra. Egyszóval a petrezselyem teával egészségesek maradhatunk, valamint a betegségeket is hamarabb legyűrheti a szervezetünk.

Petrezselyem tea készítése
Fél liter forró vízbe tegyünk 5 evőkanál aprított petrezselyem levelet és forraljuk még 5 percig lassú tűzön. Ez után hagyjuk állni még 20 percig, majd szűrjük le és már fogyasztható is.

Fogyassz belőle naponta háromszor és a lábdagadás néhány nap alatt el fog múlni tőle.

Intelmek a petrezselyem fogyasztásával kapcsolatban:
A petrezselyemnek általában nincsenek komoly mellékhatásai, de várandós nőknek nem tanácsos ezt a teát fogyasztaniuk, mivel a tea stimulálja a méhet, ezáltal nagyobb a kockázata a vetélésnek.

A petrezselyemtea fogyasztásával kimoshatóak a méreganyagok a vesékből, de mivel a petrezselyem oxálsavat tartalmaz, ezért negatív hatással lehet azokra, akiknek vesegyulladása van.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 771 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1136
  • e Hét: 6377
  • e Hónap: 26239
  • e Év: 202114
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.