Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza
  2020-12-15 22:37:06, kedd
 
  Érezd a karácsony lelkületét, miközben a Templom téri Tabernákulum kórus és szimfonikus zenekar előadja Az első karácsony című csodaszép népdalt.

Facebook oldali videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Fésüs Éva: Téli nyuszi
  2020-12-15 22:33:29, kedd
 
  .....


Nyuszi ül a hóban,
füle, farka fázik.
Kopasz galagonyán
a szél citerázik.

Az egész világnak
hó a takarója,
meleg ólak mellett
sompolyog a róka.

Nyuszi hallgatózik,
hópihés a bajsza,
valahonnan csengő
ezüst neszét hallja.

Karácsonyi erdőn
végestelen végig,
széles etetőkön
aranyszéna fénylik.

Viharvert vaddisznók,
ázó-fázó őzek,
szép büszke szarvasok
mind, mind odajönnek.

Ki-ki ropogtatja
vígan a magáét, -
csak szegény fülesnek -
nem jutott ajándék.

Édes sárgarépa
éhes nyuszi álma.
Hívja meg valaki
végre vacsorára!
 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Adventi gondolatok - 2020. december 15.
  2020-12-15 22:22:23, kedd
 
  Boldog Brenner János emléknapján a Loretto Közösség, valamint a szombathelyi Boldog Brenner János Általános Iskola 7. a. osztályának - Kiss Julianna, Bencze Boglárka, Vizaver Hanna - tanúságtétel és Németh Tamás vépi plébános gondolatai.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
„Magyarország Legszebb Betleheme
  2020-12-15 22:18:31, kedd
 
  A ,,Magyarország Legszebb Betleheme 2020" pályázatán különdíjat érdemelt a Trella Erik fafaragó mester műveivel ékesített betlehem, melyet advent harmadik vasárnapján, az öröm ünnepén áldottak meg az Ajaki Római Katolikus Plébánia udvarán.
Az ünnepi eseményen Gáspár Mátyás helyi plébános, Zuró József görögkatolikus parókus, dr. Ragány Adrienn Ajak város polgármestere, Trella Erik felvidéki fafaragó mester és a sajtó munkatársai vettek részt. A pandémia miatt a hívek nem lehettek jelen e jeles eseményen.
Gáspár Mátyás atya beszédében méltatta Trella Erik munkásságát. Elmondta, 2016-tól ismeri a mestert, aki már több szakrális művet is készített az egyházközség részére. Az általa alkotott feszületet a szentélyben helyezték el, a Mária Légió imaközösség Mária domborművet pedig a körmeneteken viszik a hívek. Trella Erik fafaragó mester idén a Könnyező Szűz Mária és a Máriás Lány szobrát faragta meg diófából az ajaki egyházközség részére, melyek a plébánia udvarát díszítik, ma pedig az ajaki betlehem fényét emelik a mester munkái.
A betlehemet Zuró József atya áldja meg, majd Ragány Adrienn polgármester Ajak város lakói nevében köszönte meg Trella Erik fafaragó mesternek, hogy idén Ajak városa büszkélkedhet ezzel a csodálatos alkotással és a jövőben is számít a munkájára.
...... .......[kep]http://www.dnyem.hu/media/k2/items/cache/2526bda451430de71c6347d 23a0b5cee_XL.jpg[/kepg


Szöveg és kép: Hasulyóné Rutkai Éva sajtóapostol - Ajak
Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye


 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Böjte Csaba adventi biztatása:
  2020-12-15 22:15:23, kedd
 
  Váljunk ajándékká és áldássá!
A ferences szerzetes arra buzdít, hogy a jelenlegi járványhelyzetben a rettegés és szorongás helyett a lelki tisztulásra és megújulásra összpontosítsunk. Az a tapasztalat, hogy év végére az emberek elfáradnak, egymásnak feszülnek. Csaba testvér mégis arra buzdít, higgadtan, szeretetteljesen forduljunk a másik felé, találjuk meg a szeretet útjait.
Gyengeségünk, kicsinységünk megtapasztalása után alázattal Istenhez kiáltsunk, és arra kérjük, hogy jóságos mennyei Teremtőnkként öleljen át bennünket, ahogy a szülő a gyermekét, ő is vigasztaljon meg minket, és mutasson utat nekünk - fogalmaz Böjte Csaba adventi üzenetében. - Jézus egyetlen parancsot adott, a szeretet parancsát. Ezen belül is nekem annyira tetszik az a gondolat Szent János evangéliumában: Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta értünk. Jézus Krisztus maga ajándék.
Mit kell tennünk nekünk is ebben a vírusos időben? Váljunk ajándékká és áldássá! Erre annyi lehetőség van most a bezártságban. Látom, hogy az idősebb híveink is nagyon félnek. Segítsük őket azzal, hogy felhívjuk őket telefonon; kicsit viccelődjünk velük, mindjárt jobb lesz a hangulatuk. Minden reggel 7-kor roráte szentmisét tartok, amire szeretettel hívom az érdeklődőket. Most több idő van imádkozásra, Istent és embert szeretni, sokkal jobban rá lehet hangolódni. Mindenkinek azt tanácsolom, hogy keressük az Istent, és szeressük egymást!
Hatalmas öntudatra ébredést érzek a világban. Az emberek kezükbe veszik az életüket, elkezdtek tudatosan táplálkozni, mozogni, önmagukat fejleszteni, képezni, gondolkodnak, kérdéseket tesznek fel, és nem csak jelszavakat skandálnak - folytatja Csaba testvér, aki örömmel látja a változást a világban. - Az adventi időszak még inkább segít, hogy magunkba nézve tisztuljunk, és szeretettel forduljunk egymás felé.
Jó látni ezt az ébredést. Egyre többen szembesülünk a bennünk működő, sokszor követelőző ösztönökkel, és lám tudatosan keressük, hogy a félelmekre, vágyakra, érzésekre jó válaszokat találjunk.
Mint a jó hajós, a bárhonnan jövő szelet befogjuk sikerrel a vitorlánkba. A félelmeim, vágyaim, ösztöneim hozzám tartoznak, de azok nem én vagyok, viselem, mint a bányász a csizmát, de azt én lehúzhatom, nem az határoz meg engem.
Tisztul, szépül a világ, hallgatunk Jézusra, elkezdtünk ébredezni, éberekké válni, virrasztani, és ez azt jelenti, hogy önmagunkra, világunkra sokkal jobban vigyázunk. Az irány jó - az lenne még jobb, ha ezen az úton egymást bátorítanánk, ösztönöznénk, hisz még hosszú út vár ránk. A porszem talpra áll, elindul, s az a célja, hogy a szentháromságos szeretetközösségbe felnőve Teremtőjével egy asztalhoz üljön a nagy mennyei lakomán.
Szívemben nagy öröm van, hogy sok nagyszerű emberrel élhetem át az adventi szent időt, ezt a nagy utazást, mely minden gyengeségünk ellenére egészen biztos, hogy sikeres lesz, hiszen Megváltónk hatalmas ígéreteit betartja.


Forrás: Sárréti Anita/Magnificat.ro
Magyar Kurír 2020.12.14
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
81 éves korában hunyt el Bergendy István
  2020-12-15 22:12:53, kedd
 
  Koronavírusos betegségben hunyt el. Bergendy István Liszt Ferenc-díjas zenész, a Bergendy együttes alapítója és vezetője 81 éves korában

Több mint öt évtizede kezdett el alkotni Újbudán, a legtöbb zeneszámuk a Bartók Béla úton született. A Bergendy zenekar az ötvenes évek végén alakult, az alapító nevét 1962-ben vette fel. Olyan slágerek fűződtek a nevükhöz, mint a Jöjj vissza, vándor, a Sajtból van a Hold, a Darabokra törted a szívem vagy az Iskolatáska.
Utóbbi sikerdalnak a főhőse, Peti valós személy, Bergendy István unokaöccse. Hosszú éveken át egy nemzetközi filmes folyóirat, a Cinema Magazin hazai főszerkesztője volt, sok tévéműsort és reklámfilmet rendezett és Állítsátok meg Terézanyut! címmel az első nagyjátékfilmjét is elkészítette. Róla, neki írták a De nehéz az iskolatáska című dalt. És nem csak Peti volt kerületi kötődésű, hanem a szívét megdobogtató kislány, sőt, az iskola is. A szóban forgó intézmény ugyanis a Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium, amelynek a padját évekig koptatta a sikerdal ifjú hőse.
Bergendy Istvánnal egy újabb zseniális tehetséggel lett szegényebb Újbuda és az egész ország. Részvétünk a hozzátartozóknak!
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
A guadalupei kegykép csodái
  2020-12-15 22:10:33, kedd
 
  Katolikus ma oldalon Link  
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
PIO atya és az advent
  2020-12-15 22:05:08, kedd
 
  Egész élete advent volt
Az Úr második eljövetelének várakozása az advent uralkodó témája , amely hajlamos arra, hogy a hívőt Krisztushoz való találkozásra hajlamosítsa, amelyben eldönti végleges ,,sorsát", amely befejezi azt a megváltó tervet, amelyre hívták. Ehhez a várakozáshoz minden egyes hívőnek különös figyelmet kell fordítania, figyelmeztetőnek lennie, mint egy éber embert, anélkül, hogy az alvás fáradtságtól engedné le, hogy ezt a tolvaj kihasználja.
Az az öröm és remény, amely jellemzi az adventot, kiáltottá válik az éjszaka, amikor a karácsony ünnepét ünnepeljük. Isten fia, aki testévé vált, amikor "az idő teljessége eljött", misztikusan testesedik meg azoknak a szívében, akik hisznek. Most a kiságyban fekszik, egy jászolban, hogy az ember táplálhasson rá és váljon " Megváltójává " és " Úrrá ". Egy barlangban fekszik, hogy tanítsa az alázatot és a szeretetet.
Padre Pio földi létezését az Istennel való találkozás felkészülésében élte, mondhatnánk, hogy egész élete advent volt. December 26. óta minden év számít neki , amelyek elválasztják őt a karácsonytól. És egy "Szent éjszakában" a kiságy _jászol_ előtt, meditáció közben írta:"Mi és hány nem, keresztények, azok a tanítások, amelyeket a Betlehemi barlangból indulnak! Ó, hogyan kell meggyújtani a szeretet szívét, aki minden gyengédséget tett nekünk! Ó, hogyan kell égnünk azzal a vággyal, hogy az egész világot odavezessük ebbe a szerény barlangba, a Királyok Királyához menedékjogába, amely nagyobb, mint bármely emberi palota, mert az Isten trónja és tartózkodási helye! Arra kérjük az isteni gyermeket, hogy adja az alázatot, mert csak ezzel az erénnyel élvezhetjük ezt az Isteni gyengédséggel teli rejtélyt
*
- Ki ne látná a betlehemi kisgyermek Jézust, akinek az adventjét előkészítjük - ki nem látja, mondom, hogy a lelkek iránti szeretete összehasonlíthatatlan?" Pio atya



Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal"
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
51 éve szentelték pappá Ferenc pápát
  2020-12-15 21:55:58, kedd
 
  1969. december 13-án szentelték pappá Jorge Mario Bergogliót, néhány nappal 33. születésnapja, december 17-e előtt.
...... ........


Jorge Mario Bergoglio 1958. március 11-én lépett be a Jézus Társasága noviciátusába. 1973. április 22-én tette le örökfogadalmait. A 17 éves Jorge Bergoglio 1953. szeptember 21-én, Szent Máté liturgikus emléknapján ébredt rá hivatására. Aznap a plébániájára belépve úgy érezte, gyónnia kell. Egy számára ismeretlen papnál végezte gyónását, ami megváltoztatta életét. ,,Úgy éreztem, hogy találkoztam valakivel, mintha valaki várt volna engem. Nem tudom, mi történt, nem emlékszem.
Nem tudom, miért az az ismeretlen pap volt ott, nem értem, miért akartam éppen akkor gyónni, de az az igazság, hogy valaki várt rám" mesélte Ferenc pápa 2013. május 18-án, pünkösd vigíliáján a Szent Péter téren az egyházi mozgalmak, új közösségek és világi társulatok képviselőinek.
,,Már egy ideje várt rám. A gyónás után úgy éreztem, hogy valami megváltozott. Nem a régi önmagam voltam. Egy hangot, egy hívást éreztem: meggyőződésem volt, hogy pappá kell válnom." Jorge Bergoglio megtapasztalta Isten szeretetteljes jelenlétét életében, megérezte, hogy megérinti szívét, és eltölti Isten irgalmassága. A gyengéd szeretet tekintete a szerzetesi életre hívta Loyolai Szent Ignác példáját követve. Életének ez az epizódja ösztönözte pápai mottóját is: ,,Miserando atque eligendo" (,,Megkönyörült, és kiválasztotta", Mt 9,9). Az idézet Tiszteletreméltó Szent Beda áldozópap szentbeszédéből származik, és Jorge Bergoglio ezt választotta püspöki mottójául is. Szent Beda Szent Máté meghívásának evangéliumi történetét kommentálva így fogalmazott: ,,Jézus meglátott egy vámszedőt, és mivel szeretettel teli tekintettel nézett rá, és kiválasztotta, azt mondta neki: »Kövess engem!«"
Ferenc pápa természetesen gyakran fordul a papokhoz homíliáiban és beszédeiben. Idén a járvány kapcsán több alkalommal is utalt arra, hogy az egészségügyi vészhelyzetben a hívek oldalán álltak. Május 31-én a római papsághoz intézett levelében a pápa Isten népének pásztoraihoz szólt, akik kezükkel érintették az emberek fájdalmát, hogy közel álljanak hozzájuk és osztozzanak útjukban, megerősítve őket.
Papi közösségként nem állunk távol ettől a valóságtól, nem az ablakból néztük, hogy kint tombol a vihar, hanem megtaláltuk a módját, hogy jelen lehessünk közösségeinkben, és elkísérhessük őket. Láttuk a farkast közeledni, de nem menekültünk el, nem hagytuk magukra a nyájat" hangsúlyozta a pápa.
Ezt követően a papokat bölcsességre, előrelátásra és közös elkötelezettségre buzdította, valamint arra, hogy tekintsenek a jövő felé. A Szentatya szerint nélkülözhetetlen, hogy a lelkipásztorok fejlesszék magukat, hogy figyelmesen, reményt nyújtva tudják meghallgatni az embereket, derűsen, kitartóan, folyamatosan és nem aggodalmaskodva legyenek mellettük. Ezáltal előkészíthetik és kikövezhetik azokat az utakat, amelyekre az Úr hívja őket. ,,Papként, gyermekként és papi közösség tagjaként rajtunk múlik, hogy vállaljuk-e a felelősséget a jövőért, amit testvérként vetítünk előre" - fogalmazott a római papsághoz írt levelében Ferenc pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020.12.15

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
On-line hittanoktatás
  2020-12-15 20:45:26, kedd
 
  Advent harmadik gyertyája, az öröm vasárnapja, figyelmeztet, hogy már nagyon hamar eljön a karácsony ünnepe, várakozásunk fénypontja. Küldök néhány, ideillő, számomra kedves verset. Nem tudtam választani, ezért most ti válasszatok kedvetekre valót.
Meggyújtom a gyertyát, megpróbálom elképzelni, hogy mindannyian együtt vagyunk és imádkozunk: "Jöjj Szentlélek Úr Isten...jöjj el, jöjj el... jöjj Szentlélek Úr Isten!
- A mai elmélkedésünk Jn 1,6-8; 19-28 bibliai versek, hasonlóan az előző vasárnaphoz, Keresztelő János vallomásáról szólnak. Martos Levente írása kicsit teológiai, nekem inkább magyarázatként hat: "Tekintélye abból fakad, hogy szabadon és bátran aláveti magát egy nagyobb tekintélynek, amelyet a hitben ismer el. Megtagadja önmagát, hogy Isten ragyoghasson benne. De azt is állítja: Közöttetek van, akit nem ismertek ...Keresztelő Jánosnál kezdődik a történet, mert ő bátran beszél arról, amit hisz, bár nem lát. Jézusnál folytatódik, aki arról tanít, amit látott, sőt, szeretetével láthatóvá teszi , akit még senki sem látott...Nekünk is szükségünk van tanúkra. Olyanokra, akikről kiált, hogy nem ők a világosság, és mégis beragyogta őket Isten fénye". (Az utóbbi mondat nekem nagyon tetszik, Ilyen számomra a mi korunkban Böjte Csaba.)
- A Csendes percek elmélkedése kicsit más, személyesebbnek hat Martosénál, ezt is érdemes elolvasni: "Az emberi szó hívogatására mindenkinek magának kell odafordulnia, ahol előtte is fölragyoghat Isten valóságos Igéjének a fénye!
Találóan így ír Keresztelő Jánosról: Figyelem Keresztelő János magaviseletét...Eszébe sem jut magát valamilyen kiváló és nagy embernek feltüntetni. Nem ő fontos, hanem aki majd utána jön!...elvállalta volna a legszerényebb teendőt is Krisztusért...Az ő szolgálatában még a legalázatosabb, még a legszolgaibb teendő is meg nem érdemelt kitüntetés, aminek csak hálás örömmel tehet eleget az ember.
És egy nagy igazság: "Sohasem a munka fajtájától függ annak méltósága, hanem attól: kiért végezzük."

Áldott adventi készülődést, egészséget, békességet kívánok, szeretettel: Julika
(Már nagyon hiányzik a személyes találkozás, a közös imaóra.)

- Szentírás Jn1,6-8;
6 Megjelent egy ember, akit Isten küldött, akinek a neve János. 7 Ő tanúként jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, és hogy mindenki higgyen általa. 8 Nem ő volt a világosság, de a világosságról kellett bizonyságot tennie
- Szentírás Jn1,19-28
19 Ez János bizonyságtétele. Amikor a zsidók papokat és lévitákat küldtek hozzá Jeruzsálemből, hogy megkérdezzék tőle: ,,Ki vagy te?" 20 Akkor vallott, és nem tagadott. Ezt vallotta: ,,Én nem a Krisztus vagyok." 21 Erre megkérdezték tőle: ,,Hát akkor? Illés vagy te?" De kijelentette: ,,Nem az vagyok." - ,,A próféta vagy te?" Így válaszolt: ,,Nem." 22 Ezt mondták tehát: ,,Ki vagy? - hogy választ adhassunk megbízóinknak: mit mondasz magadról?" 23 Erre ő így felelt: ,,Én kiáltó hang vagyok a pusztában: készítsetek egyenes utat az Úrnak, ahogyan Ézsaiás próféta megmondta." 24 A küldöttek között voltak farizeusok is, 25 és ezek tovább kérdezték őt: ,,Miért keresztelsz tehát, ha nem te vagy a Krisztus, sem Illés, sem pedig a próféta?" 26 János így válaszolt nekik: ,,Én vízzel keresztelek. De közöttetek áll az, akit ti nem ismertek, 27 aki utánam jön, és akinek saruja szíját megoldani sem vagyok méltó." 28 Ez Betániában történt, a Jordánon túl, ahol János keresztelt.

*
- Joan Stephen: A szív nem felejt vers
...... .............



- Mark Nelsen: Adventi imádság
Urunk, Jézus,
Fény és sötétség ura, kérünk, áldd meg a te Szent Lelkeddel karácsonyi előkészületeinket.
Mi, akiknek oly sok dolga volna, mindennap megállunk, hogy csendben és békében meghallgassuk szavad.
Mi, akik oly sok minden miatt aggódunk, reménnyel várjuk, hogy közénk térj.
Mi, akiket oly sok áldással halmoztál el már így is, várjuk, hogy királyságod tökéletes öröme is eljöjjön.
Mi, akiknek nehéz a szíve, keressük léted örömét.
Mi a te néped vagyunk - sötétben járunk, de keressük a fényt.
És azt kérjük: ,,Jöjj közénk, Úr Jézus!"
Ámen.

- Szentírás: Jan.1,6-9
Az igazi világosság, amely minden embert megvilágosít.
6 Föllépett egy ember, az Isten küldte, s János volt a neve. 7 Azért jött, hogy tanúságot tegyen, tanúságot a világosságról, hogy mindenki higgyen általa. 8 Nem ő volt a világosság, csak tanúságot kellett tennie a világosságról. 9 (Az Ige) volt az igazi világosság, amely minden embert megvilágosít.
...... .........



- Szentírás: Jan.1, 19-23
Keresztelő János első tanúságtétele.
19 János így tett tanúságot: A zsidók papokat és levitákat küldtek hozzá Jeruzsálemből, s megkérdeztették: ,,Ki vagy?" 20 Erre megvallotta, nem tagadta, hanem megvallotta: ,,Nem én vagyok a Messiás." 21 Ezért megkérdezték tőle: ,,Hát akkor? Talán Illés vagy?" ,,Nem vagyok" - felelte. ,,A próféta vagy?" - Erre is nemmel válaszolt. 22 Így tovább faggatták: ,,Akkor ki vagy? Választ kell vinnünk azoknak, akik küldtek minket. Mit mondasz magadról?" 23 Ezt felelte: ,,A pusztában kiáltó szó vagyok: Egyengessétek az Úr útját", amint Izajás próféta mondta.
Kétféle fogantatás
...... .....



- Szentírás: Jan.1, 24-28
24 A küldöttek között voltak farizeusok is, 25 és ezek tovább kérdezték őt: ,,Miért keresztelsz tehát, ha nem te vagy a Krisztus, sem Illés, sem pedig a próféta?" 26 János így válaszolt nekik: ,,Én vízzel keresztelek. De közöttetek áll az, akit ti nem ismertek, 27 aki utánam jön, és akinek saruja szíját megoldani sem vagyok méltó." 28 Ez Betániában történt, a Jordánon túl, ahol János keresztelt. 29 Másnap János látta Jézust, amint jön felé, és így szólt: ,,Íme, az Isten Báránya, aki hordozza a világ bűnét!
Krisztus szolgálatában
...... ........



*
- Az ünnep fénye - Sharon Hudnell: Ima adventi gyertyagyújtáskor
E legszentebb időszak Ura,
Kérünk, áldd meg mindazokat, akik ma összegyűltek, hogy meggyújtsák az adventi gyertyákat.
Ahogy a remény fényével világítjuk be ezt az időszakot, add, hogy emlékezzünk azokra, akik hittel várták a Messiást.
Ahogy a béke fényével világítjuk be ezt az időszakot, add, hogy emlékezzünk a Szűz csendes erejére, és hogy megéljük a béke üzenetét, amit Fia hozott.
Ahogy az öröm fényével világítjuk be ezt az időszakot, add, hogy emlékezzünk a pásztorok boldogságára szenteste, és hogy magukba ihassuk, hogy ezt az örömöt a számunkra legdrágábbakkal oszthatjuk meg.
Ahogy a szeretet fényével földnek, hogy megvilágítsa számunkra a sötétet, és a legegyszerűbb parancsolatát: Szeressétek egymást!
Ahogy most megünnepeljük az adventet, add, hogy a remény, béke, öröm és szeretet fényei ragyogjanak be minket, és úgy szórják fényüket a világban, mint a gyertya a sötét éjben.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 594 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4168
  • e Hét: 15230
  • e Hónap: 27906
  • e Év: 261653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.