Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
A manipulációról jó tudni -egyszerű trükkök
  2020-12-18 23:54:17, péntek
 
  Ezek tényleg nagyon durvák, csak saját felelősségre, mert TÉNYLEG működnek!

Tudni akarod, figyel-e téged? Ásíts!
Biztosan ismered a fura és kissé frusztráló helyzetet, amikor arra leszel figyelmes, hogy valaki - többnyire olyasvalaki, akit nem igazán ismersz - pont téged néz. Ha szeretnéd tudni, hogy valóban figyel-e, vagy csak épp rajtad tévedt a szeme, akkor ásíts egy jó nagyot, és figyeld meg, ő is így tesz-e! Az ásítás "ragadóssága" miatt, ha valóban te érdekled, elég valószínű, hogy önkéntelenül kitátja majd ő is a száját.

Szeretnél átjutni egy tömegen? Nézz erősen!
Nem vicc, próbáld ki: ha például egy koncerten vagy bárhol máshol kellene keresztüljutnod egy embertömegen, nézd erősen a célpontot, ahol ki akarsz kötni! Meg fogsz lepődni, milyen simulékonyan állnak majd el az emberek az utadból.

Konfliktust enyhítenél? Egyél!
Korábban bejárta az internetet az a videó, amin két metrón veszekedő ember közé egyszer csak beáll egy nassoló férfi, azok pedig, mintha semmi se történt volna, abbahagyják a vérfürdőt. Ez azért van, mert az evéssel ősidők óta a nyugalmat párosítjuk. A videón eszegető férfit el is nevezték "snackmannek", a jelenséget pedig "snackman-hatásnak".

a valaki idegesen ordibál veled, vagy csak hasonló szituációt látsz, amiben két ember egyre jobban felhúzza magát, próbáld ki, hogy higgadtan eszegetni kezdesz.

Tartasz tőle, sérteget? Ülj mellé!
Szinte kizárt, hogy ez lenne az első gondolatod, de mégis, próbáld ki! Ha például egy értekezletre tartasz, ahol valaki úgymond rendszeresen szít feszültséget, ülj közvetlenül mellé! Még inkább helyezkedj közel ahhoz, aki kifejezetten téged szokott bántani! Hihetetlen, de az agresszív személyek ilyen esetben gyakorlatilag elveszítik a bátorságot, hogy bántsák áldozatukat, míg ha nagyobb a fizikai távolság, akkor erőre kapnak.

Ha valaki sérteget, bunkón beszél hozzád, akkor még inkább játszd meg ezt: maradj nyugodt, és lépj közelebb hozzá, menj akár egészen közel. Ez a gesztus egyfajta bűntudatot vált ki a másikból a viselkedése miatt, és lejjebb csillapítja őt. (A többit pedig bízd a karmára.)

Kérnél valamit? Kezdd túlzással!
Okos kis módszer, amit az üzleti világban is sokszor alkalmaznak, hogy először jóval többet kérj, mint amennyi valójában kell. Például, ha egy befolyásos ismerősöd segítségét kérnéd koncertjegyek beszerzésének formájában, amire a barátoddal ketten szeretnétek elmenni, akkor az ismerősödet először azzal keresd meg, hogy 5 jegyre lenne szükséged. Igen valószínű, hogy erre nemet mond. Ekkor folytasd azzal, hogy megkérdezed, nem tudna-e csak kettőt szerezni. Így valószínűbb, hogy azt már meg fogja oldani, de legalábbis mindent megtesz érte, ugyanis az elutasítás miatti bűntudat is dolgozik benne. Etikátlan módszer lenne? Nem, csak egy kis ravaszság és pszichológia-használat.

Nem megy a szemkontaktus? Figyeld a színt!
Neked is nehezen megy a szemkontaktus felvétele, amikor valaki újjal találkozol? Vesd be ezt az észrevétlen játékot: memorizáld a szeme színét, mintha életbevágóan fontos lenne, hogy később is emlékezz rá! (És végül is, ki tudja... lehet, hogy egyszer még az lesz.) Ez elfeledteti veled a helyzet zavarba ejtő érzetét, viszont képes leszel szemkontaktust tartani. Persze ügyelj rá, hogy ne csináld túl feltűnő vagy ijesztő módon. Egyszerűen csak figyeld a partnered szemének árnyalatát, és légy természetes.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Ne harcoljon a fáradtság ellen! Pihenjen!
  2020-12-18 22:44:58, péntek
 
  Mindenki járt már úgy, hogy nagyon-nagyon fáradtnak érezte magát, ennek ellenére tovább dolgozott, vezetett, csinálta a házimunkát vagy bármi mást, csak nem pihent. Persze amikor fáradtan végzünk valamilyen tevékenységet, akkor nem mindig lesz jó vége. A kimerültség csökkenti a koncentrációt és a teljesítményünkre is rányomja a bélyegét. Mit ne tegyen, ha fáradt? A cikkből kiderülnek a válaszok.

Ha kimerültek vagyunk, hiába is öntjük magunkba az egyik kávét a másik után, semmi értelme, hiszen a koffein csupán néhány percig pörget fel, aztán ugyanolyan fáradtak és nyúzottak leszünk, mint előtte. Ráadásul, ha még délután is kávézunk, akkor az éjszakai pihenéssel, alvással is gondjaink lehetnek, és reggel ismét kialvatlanul kelünk fel - ezzel bezárul egy kör, amelyből nehéz szabadulni.

Kávé helyett igyon inkább gyógyteákat. A borsmenta élénkít, míg a levendula, a citromfű, a macskagyökér vagy a kamilla segít elaludni.

A fáradt ember hamarabb elcsábul - mármint az egészségtelen ételekre, cukros vagy a gyorséttermi menükre vonatkozóan. A fáradt ember nem vidám, ezért az ételekben keresi az örömöt, leginkább azokat a cukros élelmiszereket, melyek hatására boldogsághormonok áramlanak a szervezetében. Evés után aztán következik a bűntudat, így jól tesszük, ha fáradtan nem engedünk csábításnak.

Kimerültség esetén a legapróbb dologra is dühösek lehetünk, és azonnal ugrunk. Ezért, ha fáradtak vagyunk, akkor ne tervezzünk semmilyen komoly beszélgetést a párunkkal, a munkaadónkkal, vagy egy olyan személlyel, akit ugyan nem kedvelünk, de nem is akarjuk megbántani.

Aki kimerült, fáradt, nem jól reagál bizonyos helyzetekre, sőt az sem kizárt, hogy nem ismeri fel helyesen a másik személy metakommunikációs jelzéseit, vagy éppen félreértelmezi azokat, ez pedig ismét csak vitát szül.

Mi a legjobb megoldás ebben a helyzetben? Nagyon egyszerű a válasz: ha fáradtak vagyunk, aludjunk, pihenjünk, utána majd folytatjuk a munkánkat, a beszélgetést a kedvesünkkel, a szomszéddal vagy éppen a munkatársunkkal.

Azt mindenki tudja, hogy ha nem érezzük jól magunkat, ne folytassuk a szokásos életvitelünket, ne menjünk edzőterembe se. Ha már beteget jelentettünk a munkahelyünkön, akkor otthon sem álljunk neki semmilyen megerőltető tevékenységnek. Nemcsak értelmetlen betegen dolgozni, edzeni, tornázni, de eredménye sem lesz. A testünknek és a lelkünknek is pihenni és regenerálódni kell ilyenkor.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Karácsonyfa led égőkből gif
  2020-12-18 22:27:45, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Téli ünnepek  
Karácsonyfa az erdőben gif
  2020-12-18 22:25:56, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Téli ünnepek  
Karácsonyfás kép gif
  2020-12-18 22:25:00, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Téli ünnepek  
Karácsonyi ajándék gif
  2020-12-18 22:23:43, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Téli ünnepek  
Téli utca gif
  2020-12-18 22:16:32, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Téli táj festése gif
  2020-12-18 22:15:36, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Téli képeslap gif
  2020-12-18 22:14:27, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Téli kép gif
  2020-12-18 22:13:28, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 16 db bejegyzés
e hónap: 771 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49318 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1710
  • e Hét: 3693
  • e Hónap: 17442
  • e Év: 222143
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.