Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/37 oldal   Bejegyzések száma: 366 
Isten lényének a pecsétje
  2020-07-31 20:48:20, péntek
 
  Viseld magadon Isten lényének a pecsétjét és áldása mindig átárad majd rajtad mások felé.

Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Önsajnálkozás
  2020-07-31 20:47:28, péntek
 
  Nincs kártékonyabb bűn, mint az önsajnálkozás, mert félretolja Istent, trónra ülteti az önzést és panaszra nyitja a szánkat.

Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Önsajnálkozás
  2020-07-31 20:46:47, péntek
 
  Ha önmagunkat sajnáljuk és jajgatunk, ahelyett hogy fényűzésnek tekintenénk a nélkülözést, akkor Isten gazdagságát száműzzük az életünkből és másokat is akadályozunk abban, hogy Isten gondviselésére bízzák magukat.

Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Körülmények
  2020-07-31 20:46:01, péntek
 
  Mit számít, ha nehezek a külső körülmények? Miért ne lennének nehezek?

Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Mindenható Isten
  2020-07-31 20:26:50, péntek
 
  A mindenható Isten a mienk Jézus Krisztusban!

Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten gondoskodása
  2020-07-31 20:25:12, péntek
 
  Isten gondoskodik rólunk.

Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ha kétségeid vannak, tartóztasd meg magad
  2020-07-31 07:52:54, péntek
 
  Ha kétségeid vannak, tartóztasd meg magad

,,Aki pedig kételkedik, amikor eszik, máris elítéltetett, mivel nem hitből tette. Mert minden, ami
nem hitből származik, az bűn." (Róm 14,23)

Mindent abban a meggyőződésben kell tennünk, hogy Isten színe előtt helyesen cselekszünk. Amikor hiányzik ez a meggyőződés, tartózkodjunk a dolog megtételétől.
Ez mást jelent, mint amikor azt mondjuk, hogy bármit megtehetünk, amíg ,,nem látunk benne semmi rosszat".Túl gyakran halljuk ezt a szólamot. És az emberek mindig védekezőleg mondják: ,,Ha nem tudod bebizonyítani, hogy tévedek, én bizony habozás nélkül megteszem."
Sokkal komolyabban kellene élnünk a szabadság ajándékával. Jézus Krisztus megszabadított minket a bűn hatalmától és a törvény hatalmától, és Istennel való békességet adott nekünk. Most hát felelősen kell használnunk ezt a szabadságot. És minden időben meg kell őriznünk az Istennel való békességünket.
A keresztyén élet alapvető szabálya az, hogy hitből élünk. Akár eszünk, akár iszunk, akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk. Azt az Istennel való köteléket, amelynek hit a neve, mindenáron meg kell őriznünk. Ezért Pál nem azt mondja ,,az erőtlen" tagoknak, hogy egyék meg azt, ami szerinte vallásilag törvényes étel (14.v.). Azt mondja nekik, hogy ,,tartsák meg a hitet" (22.v.). Valahányszor csak úgy gondolják, hogy nem tehetnek meg bizonyos dolgot, hogy ugyanakkor az Istenben való hitet is megtartsák, akkor nem szabad megtenniük azt.
A bibliai alapelv az, hogy ,,aki kételkedik, már elítéltetett". Miért? Azért, mert ,,ami nem hitből származik, az bűn". Isten megáldotta életünket, de ez az áldás soha nem azokat a dolgokat jelenti, amiket látunk, eszünk, teszünk vagy veszünk, hanem mindig az Istennel való közösségünket. Ha ez a közösség összetörik, minden darabjaira hullik. Ezért bármiféle szórakozás, bármiféle nyereség, bármelyik nap, azaz bármi, amit nem tudunk őszintén megköszönni Istennek, ellentétben van a hittel. Bűn, ami Isten és közénk kerül. Soha nem lehet belőle áldás. Átokká válik. Az alapelv az, hogy tartózkodnunk kell, ha kétségeink vannak.
De bármiféle szórakozás, bármiféle ünnep, bármiféle szerzemény, bármiféle kapcsolat, mely ,,hitből származik", jó. Istent kell dicsérni és neki kell megköszönni ezeket a dolgokat, mert ő a forrás, ahonnan minden áldás ered.

Napi gondolat
Milyen dolgoktól fogsz valószínűleg tartózkodni azért, mert nem tudnád azokat őszintén megköszönni Istennek?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Egyetértés a különbőzőségben
  2020-07-31 07:09:01, péntek
 
  Egyetértés a különbözőségben

,,Akkor te miért ítéled el testvéredet? Vagy te is, miért veted meg testvéredet? Hiszen mindnyájan oda fogunk állni Isten ítélőszéke elé." (Róm 14,10)

A szülők mindent szabályoznak gyermekeik életében. Midőn azonban a gyermekek felnőnek, saját maguknak kell dönteniük. A nevelés nagy részét tulajdonképpen az teszi ki, hogy megtanítjuk őket: saját maguk hozzák meg döntéseiket.
Az Újszövetség hívőinek, az ószövetségi időkkel összevetve, sok döntést maguknak kell meghozniuk. Isten úgy kezel minket, mint növekvő gyermekeket. Szabaddá tett bennünket, és a keresztyéneknek meg kell tanulniuk felelősen használni szabadságukat. Mindenekelőtt nem szabad egymásra kényszerítenünk egy bizonyos fajta magatartást olyan területeken, ahol Isten szabadságot adott nekünk.
Sok egyháztag igényli, hogy egyházi vezető testületek határozzanak helyettük. És némely balga lelkipásztor és egyházi közgyűlés megkísérli, hogy kötelezővé tegyen olyan szabályokat, amelyeket az Úr nem rendelt el. A keresztyéneknek meg kell állniuk a nekik adott szabadságban, az egyházi vezetőknek pedig nem szabad többet követelniük, mint a Szentírás.
Soha nem vagyunk azonban szabadok arra, hogy elfelejtkezzünk az Úrról. Isten a mi bíránk. Erre állandóan emlékeznünk kell. Úgy kell élnünk, hogy lelkiismeretünkben meg legyünk győződve: Isten jóváhagyja cselekedeteinket. Arra sohasem vagyunk szabadok, hogy engedetlenkedjünk. A szabadságot az engedelmesség tartja féken.
Másodszor: a szeretet mérsékli a szabadságot. Amikor eldöntjük, hogy mit akarunk és mit nem akarunk tenni, akkor nemcsak az Isten iránti személyes felelősségünket kell megfontolnunk, hanem a keresztyén testvérek iránti felelősségünket is. Cselekedeteink soha nem válhatnak ártalmassá másokra nézve - mert rossz példát adhatunk, vagy rosszra ösztönözhetünk.
A gyülekezeti közösséget illetően elsőrendű kötelességünk az, hogy másokat erősítsünk. Oly mértékben kell törődnünk hívő testvéreink érdekeivel, hogy készek legyünk bizonyos jogokat feladni. Miért? Azért, mert a közösség iránti szeretet fontosabb, mint bármely egyén jogai. Sok bölcsességre van szükségünk, ha szabad és érett keresztyénként felnőttsorba akarunk kerülni. Az összes alapelvet szem előtt kell tartanunk: egyedül Isten a mi bíránk, az ő akarata az egyetlen törvény, a keresztyén szabadságot nem szabad megsérteni, de a szeretet a legnagyobb.

Napi gondolat
Próbáld meg alkalmazni a keresztyén szabadságot illető fent említett alapelveket egy olyan sajátos kérdésben, amellyel szembekerülsz, vagy amellyel egyházad vagy felekezeted szembekerül.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Bizodalom
  2020-07-30 10:05:25, csütörtök
 
  Ha emberekben bízunk, végül mindenki miatt kétségbe fogunk esni.

Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Jézus Krisztus
  2020-07-30 10:02:39, csütörtök
 
  Csak egyetlen valaki van, aki az emberi szív utolsó fájdalmas vágyódását is ki tudja elégíteni: az Úr Jézus Krisztus.

Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/37 oldal   Bejegyzések száma: 366 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 366 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1264
  • e Hét: 2468
  • e Hónap: 12879
  • e Év: 131971
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.