Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Havazás gif
  2021-01-23 23:58:06, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
A hajszárító egyéb funkciói
  2021-01-23 22:55:22, szombat
 
  7 zseniális hajszárítós trükk: nincs többé gyűrött zuhanyfüggöny és szoros cipő
A hajszárító nemcsak a vizes haj megszárítására jó, hanem több trükkre is alkalmazható.

Azóta, hogy 1890-ben egy francia hajszalon működtetője, Alexander Godefroy feltalálta a hajszárítót, nagyon sokat változott az eszköz, úgy méretében, mint kinézetében, elérhetőségében, minőségében és árában is.

Az interneten izgalmas ötletek egész sorával találkozni, melyeknek jó hasznát lehet venni a háztartásban. A következőkhöz csupán be kell kapcsolni, mint hajszárítás közben, és éppen olyan távol tartani a kezelt tárgytól, mint ahogyan a hajtól is szokás.

Cipőtágítás - nagyon szomorú, amikor egy szép, új cipőről kiderül, mégsem kényelmes. Ha csak annyi a gond, hogy itt-ott szorít, akkor nem megoldhatatlan a probléma. Néhányszor egymás után fel kell melegíteni a lábbeli érintett részét, majd belebújni, és hagyni, hogy a lábon hűljön ki. A cipő végül a lábhoz idomulhat. Ez a módszer bőr- és műbőr cipőkkel egyaránt beválhat, de különösen a bőrcipők esetében lehet hatásos.

Zuhanyfüggöny- és abroszsimítás - a gyári hajtogatás nyomai a legszebb zuhanyfüggöny látványát is elrontják, és az sem túl szép, ha a felterített műanyag abroszon látszanak az élek. Bármelyikről is legyen szó, a hajszárító megoldja: csak az asztalra kell teríteni az anyagot, a vonalak mentén felmelegíteni, és tenyérrel átsimítani azt.

Viasz felszedése - a hangulatos gyertyagyújtás után előfordul, hogy az ember viaszcseppet fedez fel az asztalon. Kapargatás helyett érdemesebb hajszárító segítségével felolvasztani azt, majd egyszerűen felitatni egy papírtörlővel.

Matrica leszedése - nagyon bosszantó, amikor a gyártók makacsul ragadó, leszedhetetlen, csúnya nyomot hagyó matricát ragasztanak a termékeikre. A hajszárító segíthet ezeknek az eltávolításban: egy-két perces felmelegítés után minden erőfeszítés nélkül lehúzhatók a felületről.

Zsírkrétanyomok eltávolítása - ha a kicsik összevissza firkálták a bútorokat, a falat vagy a csempézett felületeket, akkor érdemes egy kicsit megfújatni a csíkokat. Egykettőre felolvadnak, és könnyűszerrel le lehet törölni őket.

Fürdőszobatükör párátlanítása - zavaró, ha az ember nem látja magát a tükörben zuhanyzás után, de ha a hajszárítóval kissé ráfúj, már el is illan róla a pára. Kellő óvatossággal, folyó és kieresztett víztől távol kell tartani a gépet.

Rágógumi-eltávolítás - nagy pech, ha az ember rágóba lép, de ha be is ragad a cipőtalp redői közé, a hajszárító segíthet eltávolítani. Fel kell forrósítani, majd hurkapálcika és faspatula segítségével könnyen leszedegethető. A művelet előtt érdemes vizes ruhával áttörölni a talpat, hogy az utca pora ne szálljon szerteszét a ráfújt levegőtől.
Forrás Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Nem csak probiotikumra, prebiotikumra is szükségünk van
  2021-01-23 22:46:29, szombat
 
  A bélrendszer egészsége nagyon fontos, hiszen az immunrendszerünk jelentős hányada itt található. Ha az emésztésünk nincs rendben, akkor az immunrendszerünk sem lesz elég hatékony. Ezért is van szükségünk probiotikumok rendszeres fogyasztására.

Azonban nemcsak probiotikumokra, hanem prebiotikumokra is szüksége van a szervezetünknek, így jó, ha ezeket is beépítjük az étrendünkbe. A cikkben néhány nagyon hasznos prebiotikumban gazdag táplálékot sorolunk fel.

A probiotikumok olyan jó baktériumok, melyek segítenek egyensúlyba hozni a bélflórát, ezzel is megtámogatva az immunrendszerünk működését. A probiotikumok közé tartoznak az erjesztett táplálékok.

Az egyik fontos prebiotikumban gazdag táplálék az alma. Nagyon gazdag rostokban, például pektinben, mely szintén prebiotikus hatással rendelkezik. A pektin segíti a jó baktériumok létrejöttét és elszaporodását, ezzel pedig megelőzhetjük az emésztési és bélrendszeri problémák kialakulását.

A másik prebiotikus táplálék a banán, amelyet a téli hónapokban előszeretettel fogyasztunk. És milyen jól tesszük, hiszen inulinban gazdag, amely szintén prebiotikus hatással rendelkezik. A banán nemcsak a jó baktériumok szaporodását segíti elő, de nagyon hasznos lehet azok számára is, akik állandó haspuffadástól szenvednek.

A bélgyulladás nagyon kellemetlen, nemcsak a rákos betegségek kialakulását növeli meg, de még fájdalommal is jár. Az árpa egy remek prebiotikus táplálék, amely rendbe teszi a bélrendszer egészségét és helyrehozza a bélflóra egyensúlyát.

A cikória is nagyon gazdag inulinban. Elősegíti a bifidobaktériumok szaporodását, melyek szintén a jó baktériumok csoportjába tartoznak. A cikóriagyökérnek más hasznos tulajdonsága is ismeretes. Amellett, hogy csökkenti a bélrendszerben a káros baktériumok számát, előnyös lehet a cukorbetegség megelőzésében is. Azok, akik nem szeretnének lemondani a kávéról, de a koffeinmentes változatot keresik, igyanak cikóriából készült kávét, amely még a székrekedés esetén is hatásos lehet.

A pitypang is nagyon hasznos prebiotikus táplálék. Gazdag forrása az A-, a C- és az E-vitaminoknak, illetve a bifidobaktériumok mellett a lactobacillus baktériumok számát is segít megnövelni, melyek szintén jó baktériumnak számítanak.

A fokhagyma is remek prebiotikus táplálékforrás, illetve a gyomor- és bélrendszeri betegségekkel szemben is védelmet nyújthat.

A zab szintén jó hatással van a bél működésére, mivel gazdag forrása a béta-glükánnak, ami nemcsak az LDL-koleszterinszint csökkenését segíti elő, hanem a vérnyomást is normalizálja, illetve a bélrendszer egészségét is segít fenntartani.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Bőrvédelem antioxidánsokkal
  2021-01-23 22:39:18, szombat
 
  Az egészséges bőr rendkívül fontos, hiszen védelmet biztosít a kórokozókkal és a fertőzésekkel szemben. Állapota az általunk elfogyasztott tápanyagoktól is függ, de befolyásolják a szokásaink, a környezeti hatások, a kozmetikai és tisztálkodási szereink is.

Bőrünk oxidatív stressznek is ki van téve. A káros hatású szabad gyökök számos ok miatt keletkezhetnek és szaporodhatnak a bőrünkben, és a felszíne alatt. Ilyen például a káros hatású UV-sugárzás, a dohányzás, vagy éppen a nem megfelelő kozmetikumok, szépségápolási termékek, melyek használatától is kialakulhat a bőrben oxidatív stressz.

A káros hatású szabad gyökök felgyorsítják a bőr öregedési folyamatait, ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a táplálkozásunkra, azaz olyan élelmiszereket fogyasszunk, melyek tápanyagokban, azaz vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban is bővelkednek.

A C-vitamin egy kitűnő antioxidáns, mivel azonban nem tárolódik a szervezetünkben, pótolnunk szükséges. Ez a vitamin fiatalítja is a bőrünket, hiszen aktívan részt vesz a kollagéntermelésben, de segíthet a bőr elszíneződésének megszüntetésében is, és lassítja a bőrben zajló öregedési folyamatokat.

Az E-vitamin egy másik olyan antioxidáns vitamin, amely öregedésgátló hatással rendelkezik, hiszen segítséget nyújt a kollagén fehérjéinek építésében. Leginkább olyan növényi olajokban található meg, mint például az olívaolaj vagy a sáfrányolaj. Mindkét vitamin szinergikusan működik, együttesen segítenek megakadályozni a bőrsejtek károsodását.

Bőrünknek béta-karotinra és likopinra is szüksége van. Ezek olyan karotinoidok, melyek A-vitaminná alakulnak át a szervezetünkben. A béta-karotin gazdag forrásai a sárgarépa, a sütőtök, az édesburgonya, a mangó, illetve a papaja.

Ha sokáig fekszünk a napon, vagyis sokáig napozunk, akkor le is éghetünk, azonban ha mangót és papaját fogyasztunk, a napégés miatt kialakult tünetek jelentősen csökkenhetnek és a bőr gyógyulása is sokkal gyorsabb lesz. A likopin is adhat némi védelmet a napégés ellen, nagy mennyiségben található a görögdinnyében és a paradicsomban.

Az antioxidánsokban gazdag gyógynövények is előnyösek a bőr számára. A zöld tea például javítja a bőr rugalmasságát, a kurkumin pedig csökkenti a kialakult oxidatív stressz mértékét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Mi az a lecitin és milyen előnyei vannak?
  2021-01-23 22:27:22, szombat
 
  A lecitin szót valószínűleg sokan hallották már. A lecitin állatokban és növényekben is egyaránt megtalálható, olyan zsírvegyületeket tartalmaz, melyek hozzájárulnak az emberi sejtek egészséges működéséhez.

A zsírok gyakran lerakódnak és ez a máj megbetegedését is előidézheti. Eddig azt gondolták, hogy csak alkoholos zsírmáj-betegség létezik, viszont a legújabb kutatások szerint akkor is kialakulhat, ha valaki mértékkel vagy egyáltalán nem fogyaszt alkoholt.

A zsírmáj-betegség a máj gyulladását is okozhatja, ami akár májcirrózissá is fajulhat, illetve májelégtelenség is kialakulhat. A nem alkoholos zsírmáj-betegség kialakulásában kiemelkedő szerepet játszik az elhízás, a túlsúly.

Amennyiben a szervezetben nincs elegendő kolin, úgy jelentősen megnő a májbetegségek kialakulásának esélye. Ennek a vegyületnek a jelentősége ugyanis abban áll, hogy hozzájárul a zsírok májból történő elszállításához.

A lecitin egyik pozitív hatása, hogy csökkenteni tudja a koleszterinszintet, így minimalizálja a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Egy kutatásba olyan embereket vontak be, akiknek magas volt az LDL-koleszterin szintje. A vizsgálat egy éven át tartott, mely során az alanyok mindennap lecitin-kiegészítést kaptak. Az eredmények azt mutatták, hogy mindenkinek csökkent az LDL-koleszterin és a triglicerid szintje, ezzel ellentétben a HDL-koleszterinszint, azaz az úgynevezett jó koleszterin értékek növekedést mutattak. Ez mindenképpen örvendetes dolog, hiszen a szívbetegségek kivédéséhez arra is szükség van, hogy a csökkenő LDL mellett, a HDL megemelkedjen.

Egy másik kísérletben nemcsak lecitint kaptak a vizsgálati személyek, hanem kolint is, ami szintén pozitívan hatott az LDL-koleszterin-szintre, sőt még az összkoleszterinszint is csökkenő értékeket mutatott.

A lecitin az agy számára is kulcsfontosságú anyag, hiszen aktívan részt vesz a stressz csökkentésében, a hangulat fokozásában, illetve még a memória javításában is kiemelkedő szerepet játszik.

A lecitin talán azért is hat pozitívan az agyi működésre, mivel kiemelt szerepe van a gyulladás csökkentésében, márpedig az agyban létrejövő gyulladás oka lehet az enyhébb és a súlyosabb kognitív betegségek kialakulásának.
Forrás : Link

Lecitin tartalmú élelmiszerek :
A szója különösen gazdag lecitinben, innen is a név: szójalecitin.
Ezenkívül a leggazdagabb lecitintartalmú ételek: vörös húsok, hüvelyesek , tenger gyümölcsei, tojás.
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Kedves hóemberek
  2021-01-23 22:01:30, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szépek, kedvesek  
Gyógyulj meg világ !
  2021-01-23 21:53:22, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Kék-sárga északi fény
  2021-01-23 20:30:40, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Északi fény   
Északi fény gif
  2021-01-23 20:29:01, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Északi fény   
Északi fény
  2021-01-23 20:24:54, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Északi fény   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2020.12 2021. Január 2021.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 388 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1845
  • e Hét: 8201
  • e Hónap: 21950
  • e Év: 226651
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.