Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Kupaktanács a faodúnál :-)
  2021-01-24 23:39:35, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mókusok  
Kismókus
  2021-01-24 23:34:40, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mókusok  
Kis akrobata
  2021-01-24 23:30:29, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mókusok  
Három mókus
  2021-01-24 23:29:28, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mókusok  
Északi fény megfigyelése gif
  2021-01-24 23:21:29, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Északi fény   
Kék-sárga mozgó északi fény gif
  2021-01-24 23:20:15, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Északi fény   
Északi fény gif
  2021-01-24 23:18:47, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Északi fény   
Egy hizlaló baktérium !
  2021-01-24 22:58:31, vasárnap
 
  Egy hizlaló baktérium, ami miatt könnyebben jönnek fel a kilók: hogyan befolyásolja a súlyt a firmicutes?

A firmicutes baktériumok az anyagcserét és a túlsúly leadását is befolyásolják. Szerencsére lehet változtatni a helyzeten.

Az emberi emésztőrendszer több ezer baktériumfajtát tartalmaz, ezek alkotják az emésztőrendszerben élő mikroorganizmusok összességét, a bélflórát.

A bélflórában kétféle baktériumcsoportot különböztethetünk meg: jótékony, azaz probiotikus baktériumokat, illetve káros, patogén baktériumokat.

Hizlaló baktérium
A bélrendszerben két fő baktérium található, a bacteroidetes és a firmicutes. Jeffrey Gordon, a Washington Egyetem Orvostudományi Karának kutatója szerint nagyon leegyszerűsítve elmondható: minél több bacteroidetes van az ember szervezetében, annál vékonyabb, és minél több firmicutes, annál nagyobb esélye van a lelassult anyagcserére, ezáltal az elhízásra. Ez a két baktérium felelős azért, mennyi zsír szívódik fel a szervezetben, így nem mindegy, melyikből van több és kevesebb.

Hogyan hizlal a firmicutes?

Kutatások kimutatták, hogy a túlsúlyos emberek bélrendszerében nagyobb arányban volt jelen a firmicutes baktérium, mint a bacteroidetes. A kísérleti alanyok szervezetében, miután diétába kezdtek, egyenesen arányosan csökkent a firmicutes, és nőtt a bacteroidetes baktérium mennyisége. Megállapították, hogy a hízást előidéző baktérium valószínűleg olyan enzimek termelődését ösztönzi, amelyek az emészthetetlen szénhidrátokat és cukrokat is lebontják, így megnövelik a szervezetben felszívódó kalóriamennyiséget.

Mit tehetsz az egyensúly visszaállítása érdekében?

A bélflórában található baktériumegyensúly visszaállítása érdekében lehetőség szerint kerülendők az antibiotikumok, amelyek ártanak a jótékony baktériumoknak is. A leghatásosabb viszont az, ha probiotikumokat, probiotikus hatású ételeket fogyaszt az ember, ezek legjobb forrásai az erjesztett ételek, mint például a savanyú káposzta, savanyú uborka és az olyan savanyított tejtermékek, mint a kefirek, amelyek Lactobacillus gasserit tartalmaznak. Ezek a baktériumok elősegítik a hasi zsír leadását is.

Mivel a firmicutesnek a szaporodáshoz zsíros, szénhidrátokkal teli étrendre van szüksége, így érdemes előnyben részesíteni a rostokban, fehérjében gazdag ételek fogyasztását.

A bélflóra egyensúlyának felbomlása emésztési és felszívódási zavarokat okoz, ami a fogyókúrával is összefüggésbe hozható, így különösen fontos megőrizni egyensúlyát. Erre a jó a mikrobiom-diéta, amely gyulladáscsökkentő hatásával hozzájárul a bélflóra helyreállításához, ezáltal csökkentve a túlsúly kialakulásának esélyét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
A tél csodaszere: húsleves
  2021-01-24 22:01:10, vasárnap
 
  Bizonyára mindenki emlékszik a gyerekkorára, azokra a pillanatokra, amikor megbetegedett és az édesanyja vagy a nagymamája húslevest készített. Ezt a hagyományt mi is tovább adjuk generációról generációra, hiszen a húsleves valóban gyógyíthat. Ma már kutatások is igazolják, hogy nagyon hasznos a szervezetünk számára, hiszen tele van olyan tápláló anyagokkal, amelyek felgyorsítják a gyógyulás folyamatát.

A húsleves tartalmaz fehérjét, húst és vitaminokban, ásványi anyagokban bővelkedő zöldségeket, vagyis zellert, sárgarépát, hagymát, karalábét, petrezselymet, melyek tele vannak értékes A- és C-vitaminnal és más antioxidánsokkal. Ezek a vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok pedig támogatják az immunrendszert.

A forró húsleves nem csupán az immunrendszer védelmét látja el, hanem a nátha tüneteit is csillapíthatja. A meleg leves nagyon jó torokfájdalom és köhögés esetén is, de a benne lévő só pozitívan hat a nyálkahártya gyulladására is. A húsleves emellett tágítja az ereket, fokozza a vér áramlását, ezek pedig mind-mind csökkentik a betegség tüneteit.

A megfázás kezelésének egyik legfontosabb eleme a megfelelő hidratáció. A húsleves is folyadék, ami aktívan részt vesz a szervezet hidratálásában, ezenkívül fontos elektrolitokat is tartalmaz, amelyek pedig szintén elősegítik a gyógyulási folyamatokat. A levesben található elektrolitok és a leves forró gőze hasznosak lehetnek a nyálkahártya, a torok és az orr megtisztításában.

A húsleves hagymát is tartalmaz, ami antioxidánsokban rendkívül gazdag, melyek segítenek eltávolítani a méreganyagokat és a kórokozókat a szervezetből. Azokat a kórokozókat is, amelyek a betegségeket okozzák.

A csirkehúsleves mentálisan és érzelmileg is jó hatással van ránk. A forró leves, mint a házi ízek egyik kulcstényezője segít abban, hogy sokkal jobban érezzük magunkat, nemcsak fizikailag, hanem érzelmileg és mentálisan is.

Amikor betegek vagyunk, akkor mély és pihentető alvásra van szükségünk, hogy hamarabb felépüljünk. A húsleves glicint is tartalmaz, amely nem más, mint egy aminosav, ami támogatja a központi idegrendszert, egyben javíthatja az alvás minőségét is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
6 remek tipp torokfájásra
  2021-01-24 21:55:40, vasárnap
 
  Ősszel és télen sokan küzdenek torokfájdalommal, hiszen a hideg időjárás kedvez a vírusok és baktériumok terjedésének. Amellett, hogy betartjuk az orvos utasításait és a megszokott higiéniás előírásokat, otthoni gyógymódokkal is próbálkozhatunk, hiszen ezek nagyon eredményesek. Cikkünkben 6 olyan egyszerű otthoni praktikát, természetes módszert mutatunk be, melyek hatékonyak a torok fájdalmának csillapításában és megszüntetésében.

A torokfájás enyhítésére az egyik leghatékonyabb módszer a sós vízzel történő öblögetés. Két deciliter meleg vízben keverjen el egy teáskanálnyi sót és gargarizáljon ezzel az eleggyel. Naponta akár 4-5 alkalommal is megteheti ezt, hiszen a sós víz nedvesen és tisztán tartja a szájüreget és elpusztítja azokat a kórokozókat, amelyek a torok gyulladásáért és a fájdalmáért tehetők felelőssé.

Az édesgyökér rendszer fogyasztása tea formájában is javasolható amennyiben torokgyulladással küszködünk, hiszen csillapítja a fájdalmat és felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat.

A Cayenne-bors is hű barátunk lehet, hiszen nemcsak a gyulladást csökkenti, hanem a fájdalmat is enyhíti. A módszer ugyanaz, mint a sós vizes öblögetésnél: keverjen el egy-két csipet borsot egy pohárnyi langyos vízben, majd gargalizáljon ezzel az eleggyel.

A méz az egyik legjobb természetes antibiotikum, ha betegek vagyunk és ha fáj a torkunk. A mézet belekeverhetjük a teánkba, de önmagában is fogyaszthatjuk. Napi 3-4 teáskanál méz elfogyasztása lerövidítheti a betegség időtartamát, hiszen elősegíti a torokban tanyázó kórokozók elpusztítását és a gyorsabb gyógyulást.

Torokfájás kezelésére nagyon hasznosak lehetnek az antioxidánsokban és a C-vitaminban gazdag táplálékok, gyümölcsök. Az egyik ilyen gyümölcs lehet a citrom, amely tele van értékes C-vitaminnal, mely támogatja az immunrendszerünket, így gyorsabban fogunk meggyógyulni.

Egy másik módszer, ami elősegítheti a gyors felépülést, ha eléggé hidratáltak maradunk, ugyanis a dehidratáció is oka lehet annak, hogy megbetegedtünk. Nem véletlenül mondják, ha fáj a torkunk, nagyon sokat kell innunk, hiszen ez hozzájárulhat ahhoz, hogy a torokfájdalom akár egy nap alatt megszűnjön.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2020.12 2021. Január 2021.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 388 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1418
  • e Hét: 11532
  • e Hónap: 25281
  • e Év: 229982
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.