2021-01-29 20:09:46, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg sárgarépa
0.5 dl olívaolaj
0.5 teáskanál bors
3 gerezd fokhagyma
5 szál petrezselyem
1 teáskanál só
Elkészítés:
A sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg. Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Rakd a répákat sütőpapírral bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé. Locsold meg a fűszeres olajjal, majd kicsit forgasd össze.
Tedd előmelegített sütőbe, fedd le fóliával, és 200 fokon süsd meg a zöldséget körülbelül 45 perc alatt, vagy amíg meg nem puhul, a széle pedig sötétbarna nem lesz. Érdemes egyszer-kétszer óvatosan átfordítani, és a végén a fóliát is leveheted róla. Ha szükséges, önts alá kevés vizet vagy zsiradékot. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.
MÉZES SÜLT SÁRGARÉPA
- egyszerű, gyors, egészséges köret
Míg sül a hús, villámgyorsan összedobhatunk egy finom köretet sárgarépából. A sült sárgarépát készíthetjük többféle változatban saját ízlésünk, illetve a húsétel ízeinek megfelelően. Készülhet mézzel, balzsamecettel és fokhagymával is. Most a tepsiben sült, mézes változat elkészítését mutatjuk!
Hozzávalók:
1. 50 dkg bébi sárgarépa
2. 2 evőkanál méz
3. 1 evőkanál almaecet
4. vékony szelet vaj (margarinnal is helyettesíthető)
5. olaj
6. só, bors
Elkészítés:
A répákat megtisztítjuk és a tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olajjal, majd a vajat eloszlatjuk rajtuk. Fűszerezzük, majd 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kivettük a sütőből, mehet rá a méz és az almaecet. Ezután kell neki még 10 perc a sütőben, hogy kellően ragacsos legyen.
|
|
|
0 komment
, kategória: Dinus és Regi |
|
|
|