Belépés
ovarzolee.blog.xfree.hu
A türelem a siker kulcsa, nem a sebesség! Szabó Zoltán
1974.09.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Gyógyul a seb
  2021-02-28 20:02:29, vasárnap
 
  A kedd esti baleset után szép nagy kötésem volt. Másnap csak egy ragtapaszt tettem fel. Péntek óta szabadon van a kezem, azóta sokszor bevertem, ilyenkor sziszegek. Véérzés nincs, de érzékeny, főleg írásközben kell figyelnem, illetve a főzés az aminél új fogásokat kell alkalmaznom. Figyelemmel kisérem és ha gond van, akkor megyek orvoshoz. Szerencsére nem tört el tudom minden irányba mozgatni.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Reptetésre alkalmatlan idő
  2021-02-27 17:06:30, szombat
 
  Tegnap gyönyörű idő volt, viszont más elfoglaltság miatt a drón a földön maradt. Ma szerettem volna reptetni, ki is néztem magamnak Feketeerdőnél a Mosoni-Duna partját, de felszállás után bizony nagyon hamar be kellett látnom, hogy a viharos szélben értelmetlen bármit is csinálnom, mert a gép szinte irányíthatatlan és ha folytatom, akkor csak baj lesz belőle. Maga a leszállás is nagy nehézségékekbe ütközött, mert a drón képtelen volt visszafelé jönni, így aztán elméleti tudásom, és minden talpraesetségemet felhasználva kitaláltam, hogy lejebb hozom a madarat, és valóban látás után repülve leszállok. Fontos lecke volt, nem kell mindenáron repülni!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Anyás nap
  2021-02-26 16:56:10, péntek
 
  Édesanyám több mint 4 hónapja ki sem mozdult a panelból. Utoljára fodrásznál voltunk, de a fodrász is elkapta a vírust, így maradt az itthoni hajmosás. Már nagyon szeretett volna kicsit kimozdulni. Mára sikerült leszervezni a dolgokat, így megvan a frizura is és volt egy kis program. Nagyon örült neki. Elmentünk a városba autóval körülnézni. Megtekintette az átépített református templomot. Prezsbiter volt, de mióta kisérettel sem tudjuk elvinni, azóta az egyházközség rá sem néz...  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sebesülten
  2021-02-25 14:03:32, csütörtök
 
  A kedd esti baleset óta egy nagy kötés éktelenkedett az ujjam végén. Élvezet volt tegnap dolgozni, vágányzár, egy csomó írni való van szó szerint. Kevés olvasható részt találtam benne. Ma ebéd után leáztattam a kötést, nem vérzik, nagyobb baj sincs, csak a bőr jött le egy jó nagy darabon. Vérzés elállt, csak a kötés leszedése miatt volt egy kis szivárgás. Érzékenynek érzékeny, de csak sima ragtapaszt tette, a sebre. Levegő hatására jobban gyógyul.
Tanultam a hülyeségemből!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drón vizsga
  2021-02-24 21:16:11, szerda
 
  Ma este nekiálltam az osztrák drón vizsgának. Az EU online vizsgát ír elő, persze mi magyarok ezen túlteszünk és nálunk a hatóság előtt meg kell jelenni. Ausztriában ingyen van, itthon 4 600 Ft. Így aztán bár a díjat befizettem, de semmi visszajelzés nem érkezett eddig, bár még van 1 hónap levizsgáztam az osztrákoknál online, angol nyelven.Már meg is érkezett a papír. Ennyi volt. Nincs túlzásba véve. Lehet használni. Már csak a magyar nyilvántartásba vételnek kell megjönnie.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hülyeség ellen nincs orvosság
  2021-02-23 21:11:26, kedd
 
  Ma próbálgattam a drónt, a 4 ből két akkumulátor hibát jelez. Picit megemltem, mert kiváncsi voltam, hogy hogyan reagál, persze itthon nincs GPS, elkezdett imbolyogni. Odakaptam, hogy megfogom, hát nem kellett volna, az ujjamon egy hatalmas seb éktelenkedik. A propeller megtette a hatását. Természetesen csak magamat okolhatom, most tanultam, hogy vigyázzunk a lapátokkal, és zárt térben ne használjuk... Nota bene, hiába a tudás, használni is tudni kell.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Regisztráció
  2021-02-23 11:08:26, kedd
 
  Tegnap elindítottam a drón regisztrációs folyamatát. Kicsit bonyolult a folyamat. Elsőként engem, mint üzemben tartót vesznek nyilvántartásba, kapok egy számot, azzal kötök biztosítást, majd a kötvény számával a drónt is nyilvántartásba veszik. Közben elvégeztem a tanfolyamot online, március végén megyek vizsgázni. Kapok majd egy számot, a regisztrációról és ezt kell a drónra ragasztani.
Ezután nyílt légtérben alkalmazás használatával repülhetek a jogszabályok szerint. Lakott területen belül eseti légtér használati engedélyt kell kérni, mely 1 hétig érvényes, 9000 Ft ba kerül és 30 nappal korábban kell igényelni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Htb
  2021-02-21 17:31:24, vasárnap
 
  Háztartásbeli voltam ma, este korán ágyba kerültem, anyut is sikerült megnyugtatni. 8 óra előtt ébredtem fel. Reggeli után egyszerre főztem meg a mai rántottcsirkét és a holnapi rizseshúst is. A közös a rizs volt, ennyit még sosem főztem együtt. 1/2 12 kor már ettünk. Erdei gomba leves volt a vasárnap lévén a leves. Igaz kifutott, így még egy extra sütő pucolás is jutott.
Ebéd után felsepertem és felmostam, majd neki áltam a drón képzésnek. 20 órám van rá, már a vizsgára is jelentkeztem. Másolom ki az anyagot, az első 4 fejezettel vagyok készen, ez 26 oldal, van benne, a fizikától kezdve, az adatvédelemig, a repülés biztonságtól az üzemeltetésig minden. Teszt formájában lesz a vizsga. A holnapi tervem a 5,6,7-es fejezet kimásolása.
Azért kell kimásoni, mert csak 20 órát lehet tanulni, én már ebből 5 órát felhasználtam. A tananyag offline módon nem érhető el, letölteni sem lehet, így marad a copy / paste módszer. A fentmaradó időt tesztelésre fordíthatom a tananyagot pedig tudom olvasgatni az idő ketyegése nélkül is.
Március 25-én 7:30 ra kell Győrbe mennem, jobb mint Pest, csak aznap éjszakás leszek...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gondok
  2021-02-20 19:32:59, szombat
 
  Ma nappalos voltam, öcsém fuvarban volt, egy szomszéd néni segít ilyenkor édesanyámra vigyázni, nem folyamatosan, de 2 óránként ránéz anyura. Igen, de ma zavart volt édesanyám és mindenáron ki akart menni. Képtelen volt elfogadni, hogy nehezn mozog, hogy köd van, hajthatatlan volt, közben öcsém is hazaért, sikerült itthon tartani, de ez nyugtalanító. Hozzám ragaszkodik, de dolgozni kell menni. Nehéz időszak következik úgy érzem.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nekem igazam volt
  2021-02-19 10:50:18, péntek
 
  Mondogatta apám. 1994 elején kezdődött neki egy szövevényes adóügy. 1990 nyarán lett vállalkozó, ő ekkor már elmúlt 51 éves. Megtanulta a rendet és próbált jó adozó lenni, aminek az volt az eredménye, hogy 12 évig pereskedett. A végére ráment egy csomó pénze, és az egészsége is.
Röviden arról van szó, hogy egyéni vállalkozóként bérelt egy üzletet. Az árukészletet 60 havi részletfizetésre kapta meg. Két hibát követett el, de ezt sosem vallotta be. Az egyik, hogy nem könyvelőt fogadott, csak egy olyan személyt aki egy könyvelésen dolgozott mint adatrögzítő. A másik, hogy rossz vállalkozási formát választott. A probléma ott volt, hogy át kellett térnie az egyszeres könyvvitelről a kétszeresre. Fogalmam nincs a különbségekről. A lényege, hogy közel 2 millió forint adót kellett volna 94 elején befizetni, mert a két szemlélet különbség miatt a törvény ezt írta elő. Egyrészt nem volt akkor 2 milliója, másrészt akkor vette meg az üzletet, harmadrészt akkor jött a Bokros csomag.
Tovább tetézte, hogy beadatak vele egy bevallást erről az összegről, ez azonnal hiányként jelentkezett, majd elindult a kanosszajárása. Egy ügyvéd fogalmazta jól meg, beadott egy adóbevallást, most pedig vissza akarja vonni?! Apám innentől kezdve a bolt helyett ezzel az üggyel foglalkozott. Ügyvéd, könyvelő, könyvvizsgáló, az APEH, és a különböző bíróságok voltak a programjai. Fellebezések, illetékek, ügyvédi és szakértői díjak. A vége az lett, hogy az LB elutasította minden kérelmét, visszakerült az APEHhez, végül csak az eredeti összeget kellett befizetnie. Mindent összevetve szerintem többszörösét fizette ki. Közben csődbe is ment a bolt.
Nyugdíjba ment, de képtelen volt elengedni az ügyet, írt fűhöz fához, persze mindenhol lepattintották. Nekem ma d.e. 2 órám telt, mire a sok papírt ledaráltam. Így "örökségem" és az ügy végére én tettem pontot.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2021.02 2021. Február 2021.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 399 db bejegyzés
Összes: 3902 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 56
  • e Hét: 610
  • e Hónap: 2857
  • e Év: 25027
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.