Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jóval tölti be
  2021-02-16 22:18:01, kedd
 
  Jóval tölti be

Az Isten ismer téged és szeret:
,,jóval tölti be ékességedet",
mert nincs tehetség sehol Nélküle,
köszönd meg hát és Őt dicsérd vele!

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A természet akvarelljei
  2021-02-16 22:15:11, kedd
 
  A természet akvarelljei
- csuhéképeim -

Csodát rejt a kukoricás:
kép sejlik elő a csuhéból!
Mikor felfedeztem - de rég volt! -,
torkon ragadott a sírás.

Nem vagyok én művész, Barátom,
MÁS alkot itt ősszel, tavaszkor,
csak fölszedek valamit abból,
s összerakom, vagy egybelátom.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Tized
  2021-02-16 22:12:10, kedd
 
  Tized

Már ötven éve fizetem,
megadom Néked tizedem,
megadom Néked - tizeded.
Öröktől fogva fizeted
bűneim árát, de azért,
no meg a kilenctizedért
mindig adósod maradok,
URAM, hisz minden
a Tiéd.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A csodálatos név
  2021-02-16 21:35:37, kedd
 
  A csodálatos név

,,És így fogják nevezni: Csodálatos, Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya,
Békesség Fejedelme!" (Ézs 9,5)

A Szentírásnak ez a szakasza a Messiás országának a hajnalhasadását írja le. A legmegragadóbb próféciák egyike ez, mindig bátorságot önt a lelkünkbe.
Az Ézs 9. rész próféciáját olyan megállapítások vezetik be, amelyek nehéz időkről szólnak, olyan nehéz időkről, melyek látszólag nagyon hasonlítanak a mi korunkhoz: az igazság ritka vendég (8, 16-18), a babona buján terem (8, 19-20), és kezd leereszkedni a sötétség (8,21-23).
És akkor hirtelen fényár borítja be a nyomasztó jelenetet: ,,A nép, amely sötétségben jár, nagy világosságot lát." Az egésznek van valami ellenállhatatlan örömöt árasztó hangulata: ,,mint aratáskor szoktak örülni". Véget ért a zsarnokság, a ,,sanyargató vesszeje" összetört. Nem csupán arról van szó, hogy az ellenség legyőzetett, hogy a csata a mi javunkra dőlt el, hanem arról is, hogy maguk a harci eszközök is megsemmisültek az izzó tűzben (4. v.).
És akkor tudjuk meg ennek az áldást hozó forradalmi változásnak az okát: ,,Mert egy gyermek születik nekünk..." Egy gyermek megszületése mindig csoda. Most azonban ,,a Gyermek", az élő Isten Fia jön el. Uralkodó lesz belőle, s ezzel egy új éra kezdődik: ,,Uralma növekedésének és békéjének nem lesz vége."
Nevei elárulják, hogy kicsoda ő, és hogy mit csinál. A ,,Csodálatos Tanácsos" elmondja hogyan szabadítja meg az embereket ostobaságuktól. Jó útra téríti őket tévelygésükből, és bölcsé teszi őket, hogy Isten útján járjanak.
Az ,,Erős Isten" közli, hogy őt nem kötik a mi siralmas korlátaink. Meg fogja valósítani hatalmas és tökéletes művét egy olyan világban, ahol mi kudarcot vallunk.
Az ,,Örökkévaló Atya" kijelenti, hogy ő bölcs és szerető szívű. Karjain minden megfáradt gyermeke nyugalmat fog találni. Megvigasztalja majd őket megpróbáltatásukban és fájdalmukban.
A ,,Békesség Fejedelme" arról beszél, hogy ő hozza el az örök országot ennek a világnak. ,,Shalom Fejedelme" a neve. Békesség és igazság fogja jellemezni ezt az országot. És az élet végre az lesz, amivé Isten szándéka szerint lennie kell.
,, A Seregek Urának féltő szeretete viszi véghez ezt."

Napi gondolat

Mit mondanak neked szükségeidben Jézusnak e csodálatos nevei?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Immánuel
  2021-02-16 07:19:41, kedd
 
  Immánuel

,,Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr mondott a próféta által: 'Íme, a szűz fogan méhében, fiút szül, akit Immánuelnek neveznek' - ami azt jelenti: Velünk az Isten." (Mt 1,22-23)

Volt egy király, akinek Áház volt a neve. Megijedt, mert két másik király készült megtámadni országát. Ézsaiás próféta így szólt Áház királyhoz: ,,Ne félj! Isten velünk van." De a király nem akart hallgatni a vallásos beszédre.
,,Kérj jelet Istenedtől, az Úrtól!" - mondta a próféta. A király azonban ezt mondta: ,,Ne, ne zaklass engem!" És még hozzátette nagy jámboran: ,,Nem kísértem az Urat."
Ekkor jött a nem kért jel: Egy szűznek gyermeke lesz, akit Immánuelnek hívnak majd, azaz: Velünk az Isten. Mielőtt a gyermek felnő, az Úr elpusztítja azokat az ellenségeket, akiktől Áház fél, és Áház saját hazája is megsemmisül majd.
Semmit sem tudunk Immánuel születésének körülményeiről, ha egyáltalán született ilyen jelképes nevű fiúgyermek Áház és Ézsaiás napjaiban. A névadás azonban sajátos módon egy jövőbeli eseményre vonatkozó jel volt, nevezetesen Jézus születésére utalt. Sok évvel azután, hogy a próféta szólt, Szűz Mária megszülte Immánuelt, a mi áldott Megváltónkat. Akkor teljesedett be a szabadításra utaló jel.
Vegyük észre, hogy az Immánuel-jel eredetileg egy fenyegetés formájában elhangzott bejelentés volt. Ha maga Isten mutatja meg, hogy ő a népével van, akkor jaj nektek, ha mégsem hisztek.
Most itt áll előttünk Isten hatalmának és szeretetének mindent eldöntő bizonyítéka. ,,Velünk az Isten." Most már nincs okunk arra, hogy kételkedjünk Istennek a világra vonatkozó szándékait illetően. Ő egyszer s mindenkorra úgy határozott, hogy oldalunkra áll: Immánuel.
Most már nem szabad, hogy lelki kételyeink legyenek,és félelemnek sincs helye életünkben. Isten nincs ellenünk. Isten értünk van. És ha ő értünk van, akkor ki van ellenünk?
Az ítéletet hirdető próféták nagyon is meghallgatásra találnak. A gazdasági életről és a jövőről beszélnek, de képtelenek látni a jelet: Immánuel, velünk az Isten. Nem szabad, hogy hitetlen beszédük feldúljon minket. Immánuel született. Ezért nem fogunk félni.

Napi gondolat

Korunknak milyen ,,ítéletet hirdető prófétáiról" hallottál? Fenyegetést jelent számodra az, amit mondanak? Egyáltalán kell, hogy fenyegetést jelentsenek?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2021.01 2021. Február 2021.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 2303 db bejegyzés
Összes: 35815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 760
  • e Hét: 3662
  • e Hónap: 65331
  • e Év: 184423
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.