Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Zöldségszív
  2021-02-28 16:19:18, vasárnap
 
  Mivel manapság már a zöldségek és a gyümölcsök nem tartalmaznak annyi tápanyagot, mint korábban, szükségünk lehet kiegészítők fogyasztására. A cikkben néhány fontos kiegészítő kerül most terítékre.

Az emberek számára az egyik legfontosabb vitamin a C-vitamin. A nem megfelelő táplálkozás miatt hiány keletkezhet belőle a szervezetünkben, melynek tünetei nagyon sokfélék lehetnek. Amennyiben csak kevés C-vitaminnal rendelkezünk, fáradtnak érezhetjük magunkat, lehetnek megmagyarázhatatlan véraláfutásaink, de akár depresszió is kialakulhat. Sőt még vérezhet is az ínyünk, illetve ízületi, csont- és izomfájdalmak is gyötörhetnek bennünket.

A C-vitaminnak nagyon sok előnye van. Mivel elősegíti a vas felszívódását, így megóvhat bennünket a vérszegénység kialakulásától. Antioxidáns vitaminnak számít, így a rákellenes hatása is kiemelkedő.

A C-vitamin elősegíti a kollagéntermelést, támogatja az immunrendszert és optimalizálja a szív működését. Jó hatással van a memóriára, illetve védi az íny egészségét is. Ha rendszeresen fogyasztjuk, akkor sokkal kisebb lesz az esélye a felső légúti fertőzések kialakulásának.

Szervezetünknek kollagénre is szüksége van, hiszen ez az anyag építi fel az izmokat, a csontokat, a bőrt és az inakat is, és egyben biztosítja a bőr rugalmasságát. A kollagén a leggyakoribb fehérjetípus az emberi szervezetben.

Ahogy öregszünk, úgy egyre kevesebb kollagén termelődik a szervezetünkben, ezért jelennek meg a rácok és ezért lesz egyre vékonyabb a bőr. A kollagén pótlása nagyon sok előnyt hordoz magában: egészségesebb csontozatot és ínyt, csökkenő ráncokat, illetve pozitívan hat a haj és a köröm egészségére, elősegíti a gyorsabb hajnövekedést.

A szervezetünkben a biotint is pótolni kell, hiszen ez a vitamin nem csak energiát szolgáltat a szervezetünk számára, hanem a haj növekedését is támogatja. A biotion, azaz a B3-vitamin gazdag forrása a tojások, a diófélék, a hús és a magvak.

A koenzim-Q10 egy olyan antioxidáns tápanyag, amely elengedhetetlen az élethez, hiszen ez a tápanyag segíti elő a sejtek energiatermelését. A koenzim-Q10 sokféle betegség kezelésénél is nagyon hasznos lehet. Ilyen többek között a migrénes fejfájás, a fülzúgás, a koszorúér-betegség, a magas vérnyomás, a krónikus fáradtság vagy a magas koleszterinszint. Manapság már nagyon sok arcápoló tartalmazza ezt a fontos tápanyagot, nem véletlenül, hiszen késlelteti a ráncok megjelenését.





 
 
0 komment , kategória:  Éléskamra 1.  
Eper dzsem
  2021-02-28 15:56:15, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Éléskamra 1.  
Eper lekvár
  2021-02-28 15:53:38, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Éléskamra 1.  
Zöldségarc
  2021-02-28 15:34:42, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  PNG képek 5.  
Fűszerek
  2021-02-28 15:28:17, vasárnap
 
 



A fűszereknek nemcsak a konyhában vehetjük hasznát, hanem az egészségügyi előnyeiket is kihasználhatjuk. Nagyon sok betegség megelőzésében is aktívan részt vesznek, most ezekből mutatunk be néhányat.

Az egyik legegészségesebb gyógynövény nem más, mint a koriander. Az őshazája Argentínában található, ahol orvosságként is alkalmazzák, legfőképpen emésztési problémákra, mint például gyomorpanaszokra, étvágytalanságra, hányásra vagy hasmenésre. A gyógynövényt a konyhában is felhasználhatjuk mind a leveleit, mind pedig a magjait, de jó szolgálatot tehet pácolás és salátakészítés során is.

A kaprot hazánkban is mindenki ismeri és sokan használják különféle ételekhez, például savanyúság készítésénél, pácolásnál, saláták, halételek és levesek esetében. Nagyon jól kezeli az emésztési problémákat, javítja az étvágytalanságot, csökkenti a puffadást, de májproblémák és epehólyagpanaszok esetén is bátran alkalmazhatjuk.






A fokhagyma egy széles körben használt gyógynövény, amellyel sokféle ételt ízesíthetünk. Ha egészségügyi gondjaink vannak, önmagában és nyersen is fogyaszthatjuk. A fokhagyma leggyakoribb felhasználása nem más, mint a magas koleszterinszint és vérnyomás csökkentése, illetve a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése.

A gyömbért használhatjuk nyersen és párolva is. Nagyon jól illik süteményekhez, használhatjuk gyümölcsös és currys ételek ízesítésére. A hagyományos indiai orvoslás gyomor- és bélrendszeri problémákat kezel a segítségével, leginkább gyomorfájdalom, hasmenés, hányás és hányinger esetén alkalmazzák.

A boróka bokor fanyar ízű bogyókat termel, amelyet gyakran használnak gyomorkeserűk és egyes alkoholos italok - például a gin - ízesítésére. A borókát használhatjuk egyes zöldségek savanyítására, de pácolásra is, például vadételek készítése során.




 
 
0 komment , kategória:  Éléskamra 1.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2021.01 2021. Február 2021.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 1418 db bejegyzés
Összes: 34577 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 783
  • e Hét: 11025
  • e Hónap: 20409
  • e Év: 152963
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.