Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Háromszáz napja szenved Hajnalka a Covid poklában
  2021-03-16 22:00:57, kedd
 
 





HÁROMSZÁZ NAPJA SZENVED HAJNALKA A COVID POKLÁBAN

Soha nem szabad feladni - mondta a nővér, aki élet és halál között lebegett


Hajnalka csodával határos módon felépült a koronavírusból, de a betegség súlyos szövődményeket okozott nála. A tatai nővér kálváriája már lassan egy éve tart, de állapota igen lassan javul.


Az 53 éves Hajnalka még tavasszal kapta el a koronavírust, ami miatt 105 napot töltött kórházban. A tatai nővér állapota olyan súlyos volt, hogy 68 napon át műtüdővel lélegeztették. A kitartó asszony azonban csodával határos módon felépült a fertőzésből és szeptemberben, bár erőtlenül, de saját lábán hagyhatta el a kórházat. Ekkor kezdődött meg rehabilitációja, ami a súlyos szövődményeknek köszönhetően lassabban halad, mint hitte...


Tönkretette a veséjét a kór

Hajnalka ugyan felépült a koronavírusból, de az alattomos betegség több olyan súlyos szövődménnyel is szembe állította, melyek miatt iszonyú lassan javul az állapota.

- A mellkasi és hát fájdalmam még mindig megvan, a csípőmtől lefelé zsibbadnak a lábaim és a jobb kezem könyöktől lefelé - sorolta Hajnalka a Borsnak fájdalmas szövődményeit.

- A zsibbadás egész nap tart, és estére már nagyon erőteljes.

"A fájdalmaimat semmilyen gyógyszer nem képes csillapítani. Több ujjam még májusban elüszkösödött, ezek is nagyon lassan javulnak, egy ujjam még mindig csupa fekete."

- A tüdő kapacitásom még mindig 50 százalékos, az orvosok szerint egyelőre stagnál, pedig folyamatosan végzem a kifejezetten ekkor ajánlatos légzőtornát.

"A betegség következtében 4-es stádiumú veseelégtelenség alakult ki nálam, amire gyógyszert kell szednem, hogy ne szoruljak a későbbiekben dialízisre."

- A vese alulműködése miatt az eddig alacsony vérnyomásom most már 180-190 - listázta Hajnalka, akinek a légzőtorna mellett, gyógytornára és gyógymasszázsra is járnia kell, így az egész napja be van táblázva.


Hajnalka most már képes 2-4 kilométert szoba kerékpározni és sétálni - Zantleitner Ingrid





- Most már képes vagyok 2-4 kilométert sétálni, vagy szoba kerékpározni. A napi terhelést már bírom reggeltől kora estig. Persze nem terhelem túl magam, tudom, hogy mennyit bírok. Örülök, hogy már önállóan ki tudok kelni az ágyból és fel tudok állni négykézláb a masszázsszőnyegről. Kikapcsolódásként élvezem, hogy végre süthetek, főzhetek a családomnak - mondta a nővér, aki nem számított rá, hogy a felépülés ilyen hosszú időt vesz majd igénybe.


A szeretet ereje állítja talpra

Hajnalka azt mondja, műtüdőről nagyon kevesen kelnek fel, és kevesen töltenek rajta ilyen hosszú időt.

- A szövődményeim azzal is összefüggnek, hogy súlyos volt a betegség lefolyása, és sokáig kellett altatásban tartani. A felépülésem maga a csoda, ám az ilyen hosszú ideig tartó altatás után nehezített a talpra állás, hiszen ilyenkor a teljes izomzat eltűnik - emlékezett vissza Hajnalka arra az időszakra, amikor élet-halál között lebegett. Ma már karján és lábán újra megjelentek az izomrostok.

- A családom hatalmas segítség, akik szerencsére eddig mind megúszták a fertőzést.

"A férjem a legfőbb támaszom, de a három gyermekemre is mindenben számíthatok. A férjem nagyon félt, aggódik értem, főleg mikor ki kell mozdulnom otthonról."

- Tulajdonképpen a családomnak köszönhetem, hogy élek, mert soha nem mondtak le rólam - hálálkodott Hajnalka, aki nem szeretne burokban élni, így többek között a bevásárlásban is kiveszi a részét, de igen óvatos, hisz látja, hogy még mindig sok a felelőtlen ember.


Végre ehet édességeket

Bár Hajnalkát a veséje miatt fehérje diétára fogták, ám a COVID miatt újra ehet édességeket, amit kifejezetten élvez.

"Nem lehet tudni, hogy hogyan, de a betegség lefolyása után helyreállt a cukrom, pedig előtte cukorbeteg voltam. Ezt az egy ,,szövődményt" köszönhetem a koronavírusnak" - mesélte jókedvűen Hajnalka, akinek leghőbb vágya végre újra másokon segíteni.

- Nagyon nehezen viselem, hogy ezekben a nehéz időkben nem tudok a hivatásomnak élni, de a családnak is azt mondtam, hogy

"szerintem azért lettem beteg, hogy ne kelljen végig néznem ezt a küzdelmet, amit az egészségügyben okoz ez a rettenetes járvány" - tűnődött a nővér, akit sok koronavírusban érintett család megkeres, így jelenleg nekik nyújt lelki segítséget az interneten keresztül.

- A legjobb tanács a betegeknek az az, hogy soha nem szabad feladni, míg a hozzátartozóknak az, hogy soha nem szabad lemondani a beteg szerettünkről. Én is ennek és az orvosoknak köszönhetem az életemet - zárta Hajnalka, aki továbbra is abban bízik, egyszer felépül, hogy végre újra másoknak szentelhesse életét.


Friss adatok: már ennyien kapták el a koronavírust világszerte


Link



Friss kutatás bizonyítja: ez a leghatásosabb vakcina a koronavírus ellen

Link



Fontos tudnivalók! Ezt tegye, ha megkapta az értesítést az oltásról

Link











 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2021.02 2021. Március 2021.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 34 db bejegyzés
e év: 320 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1655
  • e Hét: 6877
  • e Hónap: 46698
  • e Év: 224573
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.