Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
létre kellene hozni egy nagyon komoly onlajn iskolát
  2021-03-17 14:07:45, szerda
 
  Meglátogattam a keresdi otthonunkat! Nagy diákok vannak itt Medgyesről, Segesvárról! Így online módon a diákok innen is tudnak tanulni, de sokkal jobb szívvel vannak itt a természetközeli épületben, mint bent a nagyvárosban! Érdekes, a gyerekek bele jöttek a "távoktatásba", sokan azt is mondták, hogy így a képernyőn, fülhallgatón keresztül jobban megértik az anyagot, mint egy szétfolyó, fegyelmezetlen osztályban!
A szórványban lakó diákok számára létre kellene hozni egy nagyon komoly onlajn iskolát, mely a vírus jobblétre szenderedése után is teljes lendülettel működik...... és ezt komolyan gondolom!! Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Isten szeretetének a mértéke: a kereszt
  2021-03-17 14:05:47, szerda
 
  Nagyböjt 4. vasárnapja - Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 3,14-21)

A kereszténység lényegét, a Biblia fókuszát János evangéliuma így örökítette meg: ,,úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen" (Jn 3,16). Ez az örömhír lényege, ami Jézusnak a kereszten kinyilvánított szeretetére irányítja a figyelmünket.
,,Úgy szerette Isten a világot" - az eredeti görög szövegből kiderül, hogy itt nem befejezett múltról van szó. Nem arról, hogy egyszer valamikor volt egy olyan korszaka ennek a világnak, amikor Isten szerette, de már nem szereti. Itt egy régen elkezdődött folyamatot, egy isteni szeretet-akciót ábrázol az evangélista, ami azóta is tart. Isten most is ugyanúgy szereti a világot, mint akkor, amikor ez a kijelentés Jézus ajkán elhangzott.
Nagyon hozzászoktunk ehhez a mondathoz, pedig nincs érthetetlenebb csoda, mint az, hogy Isten szereti ezt a világot.
Ennek a világnak az egész élete tele van olyan indulatokkal, vágyakkal, törekvésekkel, gondolatokkal és bűnökkel, amelyek mind szöges ellentétben állnak mindazzal, amit Isten szerethet. Nem lenne-e természetesebb, ha Isten a sorsára hagyná ezt a világot? Mégis szereti. Milyen nagy csoda ez! Isten szereti ezt a világot, olyannyira, hogy egyszülött Fiát adta oda érte.
Az Atya ,,egyszülött Fiát adta". Nem valamiféle érdem, teljesítmény miatt kaptuk ezt a szeretetet, ami a golgotai kereszt. Ez ajándék, hiszen Isten ,,adta". Ha a magunk teljesítményére nézünk, a válasz, amit Istentől jogosan várhatnánk, ez lenne: ,,Átkozott legyen a föld miattad." Vagy esetleg ez: ,,Megbánta az Isten, hogy embert teremtett."
Isten a Fiában, Jézusban ajándékozza nekünk a legteljesebb módon a szeretetét. Azt üzeni, még mindig szeret bennünket, minden bűnünk ellenére szeret. A golgotai kereszt az a hely, ahol Isten azt üzente az embernek: még mindig halálosan szeretlek.
Az öröm igazi forrása az, hogy az Atya megajándékozta ezt a világot. Nem valamit, hanem valakit kapunk. Isten önmagát, igazi szolidaritást ajándékoz nekünk, önmagán mutatja be, hogyan kell viselkedni, meddig kell az életet ajándékozni. Egészen a keresztig.
Isten úgy szeret, hogy egyszülött Fiát adja. Adhatott volna mást is. Újabb tíz parancsot, hogy világosabb legyen, mi mennyi. Ám ő a megtestesült valójába sűrítette a szeretetét. A Fiába, Jézus Krisztusba.
Az igazi szeretet nem adhat kevesebbet, csak önmagát. ,,El ne vesszen!" Ha egy picit mögé gondolunk ennek a három szónak, az következik belőle, hogy alapvetően mindannyiunknak el kellene vesznünk, mert beleszületünk az elveszésbe, a bűntől megsebzett világba. Ám Isten azt mondja: Te pedig kellesz nekem, és nem akarom, hogy elvesszél. Azt akarom, hogy élj.
Isten megadja számunkra a megoldást, megmutatja, hogyan menekülhet meg az ember az elveszéstől. Egy olyan képet használ itt Jézus, amit Nikodémus tökéletesen ért. ,,Amint Mózes fölemelte a kígyót a pusztában, úgy fogják fölemelni az Emberfiát is, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen." (Jn 3, 14-15)
A golgotai keresztnek ez az üzenete, hiszen kivétel nélkül mindenkit megmart a kígyó, és emiatt mindenkiben ott van a bűn. Ez mérgez bennünket, mert ez a tulajdonsága.
Ám annyi ereje mindenkinek van, egy haldokló embernek is, hogy hittel feltekintsen a golgotai kereszt Krisztusára, mert amikor ezt megteszi, onnantól örök élete van, és megmenekült a kárhozatból, az ,,elveszésből". Ezt a pillanatot nevezi a Bibliai megtérésnek, és erre a csodára hív az idei nagyböjt is.

Németh Norbert
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Szívsajdító romok maradtak a hajdan virágzó ír kolostorokból
  2021-03-17 14:03:25, szerda
 
  ...... ............



Képválogatással emlékezünk Szent Patrik ünnepén Írország szépséges kolostoraira Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Két év után hazatérhettek a szétválasztott Bangladesbe
  2021-03-17 13:57:58, szerda
 
  Két év után hazatérhettek a magyar orvosok által szétválasztott bangladesi sziámi ikrek
...... .......


Rabeya és Rukaya március 15-én szüleikkel együtt hazatérhettek szülővárosukba, Pabnába - adta hírül a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány.
A gyermekek a 2019 augusztusában történt szétválasztásukat követően másfél éven át éltek szüleikkel és nővérükkel együtt a Dakkai Központi Katonai Kórház számukra elkülönített részlegén.
A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítványt a 2017-es plasztikai-égési és helyreállító sebészeti missziója végén kérték fel az iker kislányok szétválasztására. A szétválasztást az alapítvány és önkéntes orvosai az Operation Freedom névre keresztelt műtétsorozat keretében hajtották végre. Jelenleg az Operation Freedom utolsó szakasza, a gyermekek rehabilitációja zajlik, szintén a Cselekvés Alapítvány szervezésében.
,,Országunk orvosai jelentős tapasztalatra tettek szert az Operation Freedom műtétsorozattal" - mondta az esemény alkalmából szervezett videokonferencián Sheikh Hasina, Banglades miniszterelnöke.
Az ikrek szülei kifejezetten kérték, hogy az életükben nagy mérföldkövet jelentő hazabocsátásnál a missziós orvoscsapat vezetője, a műtétsorozat koordinátora, Pataki Gergely is jelen legyen, aki köszönetet mondott az eredményes emberi és szakmai együttműködésért.
Az édesanya az elmúlt hónapokban a kislányokkal foglalkozó gyógytornász és foglalkozásterapeuta segítségével elsajátította az otthon végzendő gyakorlatokat, így mostantól kezdve csak időnként kell majd elutaznia a család lakóhelyéről Dakkába, a CRP Mirpur rehabilitációs intézménybe a gyermekek állapotfelmérése, az újabb fejlesztési tervek adaptációjának érdekében.
A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány önkéntes szakemberekből álló rehabilitációs csapata videotelefonon továbbra is követi Rabeya és Rukaya állapotát, és folyamatosan egyeztet, konzultál a kinti kollégákkal. Egy év múlva várható mindkét gyermeknél a koponyát fedő lágyrészeken elvégzendő kisebb plasztikai-helyreállító beavatkozás, melyet a magyarországi alapítvány plasztikai sebészei végeznek. A korábbi terveknek megfelelően a bangladesi kollégák, Amin Salek doktor vezetésével - aki aktívan részt vett a kislányok végső szétválasztó műtétjében - átvették az idegsebészeti munka irányítását
...... .............


Rabeya a tervek szerint óvodába fog járni; felépülése akadálytalanul zajlott, így korának szinte megfelelő, jó állapotban van. Rukaya állapota is folyamatosan javul: még jelentős fejlesztésre szorul, viszont egyre inkább jelen van érzelmileg a család mindennapjaiban, egyre több külső inger iránt érdeklődik.
A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapatát 2017-ben kérték fel az akkor másfél éves Rabeya és Rukaya szétválasztására, immár tizenöt évnyi hazai közhasznú orvosi és egészségügyi minőségjavító tevékenység és hétévnyi bangladesi missziós munka után, amely mind a tudományos-szakmai felkészültség és a hit egyensúlyán alapszik. A csapat továbbra is rendkívül hálás az imákért és a lelki támogatásért.


Forrás és fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány
Magyar Kurír 2021. 03.17
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2021.02 2021. Március 2021.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 96 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1159
  • e Hét: 24219
  • e Hónap: 57373
  • e Év: 291120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.