Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
A legnagyobb gyémánt
  2021-03-26 21:05:31, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Kianit és kvarckristály
  2021-03-26 21:02:26, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Karnelian-vörös kvarc
  2021-03-26 21:00:28, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Kalcit-plattmerit-mimetit
  2021-03-26 20:57:58, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Kálcit és wulfenit
  2021-03-26 20:56:45, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Vezuvianit kristály
  2021-03-26 20:55:12, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Kabreit ásvány
  2021-03-26 20:52:12, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Mire jó a ricinusolaj?
  2021-03-26 20:48:42, péntek
 
 



A ricinusolaj nemcsak a bőrproblémákat gyógyítja, és nemcsak hajhullás esetén alkalmazhatjuk, hanem akkor is fordulhatunk hozzá, ha székrekedéssel küzdünk. A ricinusolajat évezred óta alkalmazzák, hiszen közismert, hogy gyógyító hatásokkal rendelkezik. Már az egyiptomiak is felhasználták, leginkább a szem és a bőrproblémákat orvosolták a segítségével. A cikkben a ricinusolaj néhány pozitív tulajdonságáról és hatásáról lesz szó.

A ricinusból készült olaj többek között természetes hashajtóként is alkalmazható. Ez az olaj serkenti a belek körüli izmokat, de a bélrendszer megtisztításában is segítségünkre lehet. Ha valaki rendszeresen küzd székrekedéssel, érdemes kipróbálnia, a patikust azonban tájékoztassa, milyen probléma miatt van szüksége rá.

A ricinusolaj ricinolsavat is tartalmaz. Ez nem más, mint egy egyszeresen telítetlen zsírsav, amely gyulladáscsökkentő hatássokkal is rendelkezik. Azok, akik ízületi gyulladásban szenvednek, bátran alkalmazhatják, azaz bekenhetik vele a fájdalmas testrészt, hiszen mérsékeli a gyulladást és a duzzanat is kisebb lehet a hatására.

Ez az olaj hidratáló hatással is rendelkezik és segíti a bőr nedvességtartalmának megtartását, éppen ezért nagyon sokféle kozmetikai termékben megtalálható ma már.

A ricinusolajat önmagában is használhatjuk, hiszen remekül ápolja az arc bőrét. Rendszeres használatával akár még le is lassíthatjuk az öregedési folyamatokat, hiszen szemmel láthatóan is csökkenti a finom vonalakat és a mélyebb rácokat. A ricinusolaj ugyanis mélyen behatol a bőrbe, ez pedig serkenti a kollagén- és az elasztintermelést, így rugalmasabb és feszesebb lesz az arcbőr.

Ez az olaj nagyon hatékonyan gyógyítja a sebeket is. Mivel serkenti a szövetek növekedését, még a fertőzések kialakulásának kockázatát is csökkenti, ami nagy gond, amikor valakinek seb keletkezik a bőrén.

A ricinusolajat ínyfertőzés esetén is bevethetjük. A műfogsor gyakran okoz ínygyulladást az idősebbek körében, azonban ez az olaj gyulladást csökkentő és baktériumellenes hatású.

Hogyan használja? Néhány cseppet cseppentsen a fogkeféjére, majd erre tegye a fogkrémét. Mosson ilyen módot fogat rendszeresen, hogy elkerülje az ínygyulladást és a szájüregi fertőzéseket.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Gyógynövényként funkcionáló, vitaminokkal teli táplálékok
  2021-03-26 20:33:23, péntek
 
  Az almára vagy a padlizsánra nem gondolunk gyógynövényként, pedig nyugodtan tekinthetünk rájuk így is, hiszen olyan pozitív hatásaik vannak, melyek az egészségünk megőrzését segítik elő. Léteznek olyan nem speciális gyógynövények, gyógyító növények, melyeknek kiemelkedő szerepük lehet a magas vérnyomás csökkentésében.

A magas vérnyomás azért is veszélyes, mert ilyenkor szó szerint nyomás nehezedik az érfalakra. Az erek károsodása olyan betegségeket okozhat, mint a szív- vagy a vesebetegség, de akár még súlyos agyvérzés is kialakulhat, ami rosszabb esetben fogyatékossággal vagy halállal végződik. A magas vérnyomás elkerülésében, pontosabban monitorozásában hasznunkra lehet, ha beszerzünk egy vérnyomásmérőt, mert így mi magunk is nyomon követhetjük, hogyan alakul a vérnyomásunk, illetve azt, milyen élethelyzetekben, szituációkban emelkedik meg.

Mi magunk nagyon sok mindent tehetünk a vérnyomásunk normalizálásáért. Többek között az egészséges, tápláló ételek rendszeres fogyasztásával érhetjük el, hogy a vérnyomásunk a normál tartományban mozogjon. Cikkünkben néhány olyan gyógyító táplálék kerül terítékre, melyeknek kiemelkedő a vérnyomást szabályozó szerepük.

A zöld leveles zöldségek bizonyítottan nagyon hatásosak a vérnyomás szabályozásában, így a magas vérnyomás csökkentésében. Ebbe a csoportba tartozik többek között a spenót, a káposzta, a kelkáposzta vagy a rukkola.

A bogyós gyümölcsök, mint az áfonya, a szeder, az eper a bennünk található flavonoidokkal vannak jótékony hatással az erekre és a vér áramlására, amivel a vérnyomás alakulására is kedvező hatást gyakorolnak.

A vérnyomás szabályozásban a cékla is verhetetlen, hiszen nagyon jól ellazítja az ereket, így segít normalizálni a vérnyomást.

A banán nemcsak azért nagyon egészséges, mert sok rostot tartalmaz, hanem azért is, mert bővelkedik káliumban, amelynek szintén kitüntetett szerepe van a vérnyomás szabályozásában.

A fokhagyma nemcsak ellazítja az ereket és az artériákat, hanem hatékony értágító is, ezzel pedig képes szabályozni a vérnyomást. Hasonló tulajdonsága van a fahéjnak, a kakukkfűnek, a rozmaringnak és a bazsalikomnak is.

Az olívaolaj bőségesen tartalmaz egészséges zsírsavakat és polifenolokat. Ezek olyan antioxidánsok, melyek csökkentik a testben kialakuló gyulladásokat, mindez pedig hozzájárul a magas vérnyomás normalizálásához. Erre azért érdemes törekedni, mert ennek köszönhetően csökkenhet az olyan magas vérnyomásból fakadó betegségek kockázata, mint a stroke, a szívbetegség, illetve az érrendszeri betegségek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Alvásproblémákra
  2021-03-26 20:28:51, péntek
 
  Az emberek jelentős hányada csak forgolódik éjszakánként az ágyban, aztán másnap csodálkoznak, hogy mitől is érzik magukat olyan kimerültnek és miért is olyan álmosak. Az éjszakai alvás nagyon fontos és nem pótolja semmi, hiszen ilyenkor regenerálódik a testünk és a lelkünk, sőt az agyunk működése is sokkal jobb lesz, amennyiben éjszaka alaposan kialusszuk magunkat. A cikkben remek és nagyon egyszerű módszereket sorolunk fel, hogy ne legyen többé alvásgondja és a jövőben soha többé ne szenvedjen álmatlanságban.

Amennyiben gondjaink vannak az alvással, az illóolajokra bátran számíthatunk. Akkor is kifejtik áldásos hatásukat, ha diffúzorban használjuk őket, de akkor is, ha néhány cseppet hozzáadunk a fürdővizünkhöz. A levendula-illóolaj nemcsak pihentető, hanem nyugtató hatással is rendelkezik. Emellett pozitívan a hangulatra, oldja a szorongást és segít esténként elaludni.

A jázminillóolajnak nagyon kellemes az illata, amely szintén nyugtató hatást gyakorol ránk, így segíti a könnyű és gyors elalvást. Az éjszakai pihenés minőségét javíthatja még a citrom-, a bergamot- és a narancsillóolaj is.

Ha nehezen alszunk el vagy ha nyugtalanul alszunk, a gyógyteákra is számíthatunk. A kamillateával kapcsolatban bebizonyosodott, hogy javítja az alvás minőségét. A macskagyökérteát fogyaszthatjuk alvászavarok kezelésére, a citromfűtea pedig hatékonyan oldja a stresszt és a szorongást, illetve segít az álmatlanság leküzdésében. A golgotavirágból készített tea szintén hozzájárul a jobb alváshoz.

Vannak olyan táplálékok, melyek szintén segíthetnek elaludni, sőt még az alvás minőségét is javíthatják. Ezekre jellemző, hogy gazdag forrásai a triptofánnak, a gamma-amino-vajsavnak (GABA), illetve sok kalciumot, káliumot és melatonint tartalmaznak.

Az egyik legjobb alvást elősegítő táplálék, amely nagyon sok gamma-amino-vajsavat és kalciumot tartalmaz, nem más, mint az árpafű. Remek turmixitalt készíthetünk belőle, melyet érdemes lefekvés előtt elfogyasztani.

A cseresznye és a belőle préselt lé nagyon sok melatonint tartalmaz, amelynek magas szintje szintén megkönnyíti az elalvást. A kivi meghosszabbíthatja az alvási időt, illetve javítja az alvás hatékonyságát.

A dió szintén sok melatonint tartalmaz. Mivel vacsorára már nem javasolt sokat enni belőle, készíthetünk egy könnyű salátát, amelyet megszórhatunk egy marék dióval, így nemcsak könnyebben fogunk elaludni, de még az emésztésünk is sokkal jobb lesz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2021.02 2021. Március 2021.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49306 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 796
  • e Hét: 2779
  • e Hónap: 16528
  • e Év: 221229
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.