Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A kínai orvoslás tippjei az egészséges emésztésért
  2021-03-28 22:49:25, vasárnap
 
  A kínai orvoslás szerint az egészséges táplálkozás kulcsfontosságú a kiegyensúlyozott életmód fenntartásához. Tanításuk szerint ahhoz, hogy egészségesek maradjunk, csakis minőségi és teljes értékű táplálékot szabad magunkhoz venni. Ezek segítséget nyújtanak a fertőzések leküzdésében, a betegségek megelőzésében, és abban is, hogy hosszú életet éljünk és sokáig egészségesek maradjunk.

Cikkünkben 5 remek tippet adunk a hagyományos kínai orvoslás gyakorlatából, hogy fittek és egészségesek maradjunk.

A kínai orvoslás hisz abban, hogy az ételek, a minőségi ételek gyógyítanak, nemcsak a testet, hanem a lelket is. Úgy gondolják, hogy a táplálékok gyógyító hatással rendelkeznek és nagyon értékesek az egészségünk szempontjából.

A probiotikumok jótékony hatásait is hangsúlyozzák. Azt tartják, hogy a probiotikumok megszabadítanak bennünket a rossz baktériumoktól, támogatják az immunrendszert, csökkentik a gyulladást, segítenek az ételek lebontásában, illetve a megfelelő anyagcserét is biztosítani tudják. A prebiotikus élelmiszerek rendszeres fogyasztását is szorgalmazza a kínai orvoslás, ilyen lehet a póréhagyma, a spárga, a pitypang, a vöröshagyma vagy a fokhagyma.

Sokan hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni az ételek hőmérsékletét. A kínai orvoslás úgy véli, hogy a meleg ételek és italok fogyasztása nagyszerű módja annak, hogy javítsuk az emésztést, és ez által a tápanyag-felszívódás is sokkal jobb lesz.

Összesen öt íz létezik: édes, sós, savanyú, keserű és csípős, ezek mind az ételek energetikus tulajdonságait tükrözik. Az étkezés során az a cél, hogy mind az öt ízt megfelelő mennyiségben kombináljuk, miközben a természetes édes íznek kell kiemelkedőnek lennie. Ez nem azt jelenti, hogy édességeket kell túlnyomó többségben enni, hanem azt, hogy elsősorban a hüvelyesek, a zöldségek, a teljes kiőrlésű gabonák és a komplex szénhidrátokra kell figyelmet fordítani.

A kínai orvoslás olyan gyógynövényeket is gyakran használ, mint a reishi vagy a ganoderma gomba, hiszen úgy vélik, hogy ezek a gyógynövények segítik az emésztést és több energiát biztosítanak a szervezet számára.

Alaptételnek számít az is a kínai orvoslásban, hogy az emésztés nemcsak fizikai síkon valósul meg, hanem mentális és érzelmi szinten is, hiszen az érzelmeink és a gondolataink is táplálnak. Elképzelhető, ha valakinek nem jó az emésztése, akkor túl sokat agyal és töpreng, túl sok érzelem - akár jó vagy rossz - dúl benne.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Bőrviszketés ellen
  2021-03-28 22:46:35, vasárnap
 
  A viszketés a legtöbbször valamilyen bőrbetegség miatt alakul ki. Kellemetlen, irritáló, zavaró probléma lehet, és minél tovább várakozunk a megoldással, annál jobban elhatalmasodhat. Sajnos a vakarózás nem megoldás, hiszen ezzel csak felsértjük a bőrt és ez melegágya lehet a kórokozóknak, és fertőzések alakulhatnak ki.

Bátran használhatjuk erre a problémára a kókuszolajat. Csak kenje be vékonyan a viszkető felületet és néhány alkalom után meglátja, enyhülnek a tünetek. Ha az egész testfelület viszket, akkor 2 módszer is létezik. Engedjen fürdővizet, majd adjon hozzá 10-15 csepp kókuszolajat. Vagy zuhanyozzon le, törülközzön meg és használja testápolóként ezt az olajat.

A citrom is nagyon hatásos lehet, ha viszket a bőrünk. Mivel tele van C-vitaminnal, antioxidáns hatással bír, ami segíthet a viszkető bőr egyik kiváltó okán, a bőrgyulladáson. A citrom remek gyulladáscsökkentő, így rendszeres fogyasztásával és felhasználásával hamarosan a viszkető bőr problémája is megszűnhet. Ehhez vágjon ketté egy citromot, facsarja ki a levét, majd kenje be a viszkető bőrfelületet citromlével. Hagyja megszáradni. Lehet, hogy kicsit csípni fog, de a viszketés is enyhül, majd meg is szűnik.

A viszketés csillapításában, megszüntetésében a szódabikarbóna is segítségünkre lehet. Készítsen pasztát szódabikarbóna és víz felhasználásával és kenje a viszkető felületre. Ha komoly bőrsérülése van, ne használjon szódabikarbónát! Ha azonban csak viszket a bőre, de nincs rajta semmilyen sérülés, akkor egy másik módszert is kipróbálhat. Engedjen fürdővizet, majd szórjon bele egy csésze szódabikarbónát, majd mártózzon meg ebben a vízben.

A szent bazsalikom is segíthet a viszkető bőrproblémát megoldani. A levelében timol, eugenol és kámfor található, melyek csökkentik a bőr irritációját. Mosson meg egy-két szent bazsalikomlevelet, majd dörzsölje be velük gyengéden az érintett bőrfelületet.

Az almaecet is a hasznos lehet, amennyiben viszket a bőrünk. Mivel gombaellenes és antiszeptikus hatással rendelkezik, csillapítja a viszketést. Mártogasson meg egy vattapamacsot almaecetben és törölgesse át ezzel a viszkető bőrfelületet. Az is jó megoldás, ha a fürdővizéhez ad egy csésze almaecetet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A stressz legjobb ellenszerei
  2021-03-28 22:44:18, vasárnap
 
  Amikor a testünk fenyegetve érzi magát, akkor stresszreakció alakul ki a szervezetünkben. Bizonyos esetekben és helyzetekben ez még hasznos is lehet, hiszen javulhat a munkateljesítményünk, motiváltabbak lehetünk, de segíti a koncentrációt, az éberséget és még az erőnlétünk is jelentősen fokozódhat.

Amennyiben azonban a stressz állandóan jelen van az életünkben, már nem támogató, sokkal inkább romboló lesz a hatása. A tartós és kórosan magas stressz-szint pedig sok egészségügyi probléma és betegség kialakulásában játszhat szerepet. A stressz negatív hatást gyakorolhat az egészségünkre, a hangulatunkra, az életminőségre, a munkahelyi és az otthoni teljesítményünkre, de még az emberi kapcsolatainkra is.

A stresszt és az ebből fakadó szorongást valahogy csökkentenünk kell, sőt mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy mihamarabb normalizálódjon a stressz szintje, mert ha krónikussá válik, komoly betegségeket is okozhat.

A stressz enyhítésében kiemelt szerepet játszik a macskagyökér nevű gyógynövény, amely remekül oldja a feszültséget és csökkenti a szorongást is. Hatására olyan nyugalom szállhat meg bennünket, hogy jól tesszük, ha csak este, lefekvés előtt fogyasztjuk tea vagy tabletta formájában.

A másik remek adaptogén gyógynövény az ashwaganda. Aktívan részt vesz a stresszhormonok szabályozásában, így rendszeresen fogyasztva biztosak lehetünk benne, hogy nem hatalmasodik el rajtunk a stressz.

Egy másik adaptogén gyógynövény az aranygyökér, vagy más néven, a rózsagyökér, amely szintén segítségünkre lehet, amennyiben életünk egy feszültségekkel teli szakaszában léptünk. Ez a gyógynövény is részt vesz a stresszhormon-termelés szabályozásában, nyugalmat biztosíthat, elősegíti a pihentető alvást is. Így érdemes, ha nem is rendszeresen, de legalább stresszhelyzetben fogyasztani. Az aranygyökér a fizikai és a mentális stresszt is csökkenteni tudja.

A magyar emberek egyre jobban kedvelik a levendulát. Nemcsak a külleme és az illata lehet megnyerő számunkra, hanem az egészségünkre gyakorolt hatása is. Talán nem véletlen, hogy annyi mindent készítenek ebből a csodálatos gyógynövényből.

Amennyiben stresszesek vagyunk, aromaterápia formájában is használhatjuk a levendulából készült illóolajat, de a gyógynövény tea formájában is csökkenti a stresszhormonok szintjét, így érdemes egy-egy csészével elkortyolgatni belőle, amikor idegesek vagy feszültek vagyunk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2021.02 2021. Március 2021.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 553
  • e Hét: 10667
  • e Hónap: 24416
  • e Év: 229117
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.