Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Piromorfit kristály
  2021-04-18 19:21:49, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Szemünk egészségéért - természetesen
  2021-04-18 19:20:27, vasárnap
 
  Az életkor, a genetikai és a számítógép előtti munkavégzés nagyban befolyásolja a szemünk egészségét, a látásunk élességét, azonban mi magunk is sokat tehetünk annak érdekében, hogy ne kelljen látásproblémákkal szembesülnünk. A cikkben olyan táplálékokat sorolunk fel, melyek pozitívan hatnak a szemünk egészségére.

A sárgarépa nagyon sok béta-karotint tartalmaz, amely a szervezetünkben egy antioxidáns vitaminná, az A-vitaminná alakul át. Számos tanulmány arról számolt be, hogy a sárgarépa rendszeres fogyasztása javítja az éjszakai látást és megakadályozhatja a látásromlást. Ezen kívül segítséget nyújthat az oxidatív károsodással és a gyulladással szemben is. Ez azért nagyon fontos, mivel ezek mind jelentősen hozzájárulnak a látásromlásához.

A spenót gazdag E-, B-, A- és C-vitaminban, továbbá vasban, cinkben, fitonutriensekben, luteinben és zeaxantinban. A lutein és a zeaxantin a karotinoidok csoportjába tartozik. Ezek olyan antioxidánsok, amelyek gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkeznek.

Számos olyan étel áll rendelkezésünkre, melyek rendszeres fogyasztásának köszönhetően védhetjük és erősítjük a szemünk egészségét. Ilyen zöldség lehet például a spenót, amely segíthet megelőzni a makula degeneráció és a szürkehályog kialakulását.

A tojás esszenciális aminosavak tárháza, de tartalmaz vízben és zsírban oldódó vitaminokat is. A tojássárgája zexantinban és luteinben is bővelkedik, éppen ezért jól tesszük, ha rendszeresen fogyasztjuk, ha sokáig szeretnénk megőrizni a szemünk egészségét.

A diófélék egészséges zsírokat és E-vitamint is nagy mennyiségben tartalmaznak. Ez a vitamin egyik előnyös tulajdonsága, hogy csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladást. Az E-vitaminban gazdag diófélék rendszeres fogyasztása hozzájárul az életkorral összefüggő szürkehályog megelőzéséhez.

A kelkáposzta is egy szupertáplálék, hiszen sok vitamint, ásványi anyagot, élelmi rostot és luteint tartalmaz. A lutein védi a szemet az életkorral összefüggő szürkehályog és makula degeneráció kialakulásától.

A brokkoli rendszeres fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár együtt. Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns vitaminokat, mint A-, C- és E-vitamint, illetve luteinben is gazdag. A brokkoli rendszeres fogyasztása védelmet jelenthet az oxidatív károsodással szemben, hasonlóan a bogyós gyümölcsökhöz, hiszen ezek is nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat. Az apró, színes bogyós gyümölcsök mindemellett a szem keringését is védik a károsodásoktól.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Izületi gyulladásra - gyógynövények
  2021-04-18 19:17:22, vasárnap
 
  Ízületi gyulladás esetén magas a gyulladási szintje a szervezetben. Ez a betegség gyakran jár együtt fájdalommal, az ízületek merevségével és duzzanatával. A kellemetlen tünetek csökkentésére, de elsősorban a fájdalom csillapítására nagyszerű gyógynövények állnak rendelkezésre. A cikkben most ilyen gyógynövények kerülnek bemutatásra.

Az ízületi gyulladás egyik legjobb ,,ellenszere" a kurkuma, hiszen fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik. A kurkuma egy kurkumin nevű vegyületet tartalmaz, amely hatékonyan csökkenti a szervezetben a gyulladás szintjét és egy nagyszerű fájdalomcsillapító is egyben.

A gyömbért is évszázadok óta alkalmazzák a gyulladás csökkentésére és a fájdalom csillapítására. Csökkenti a prosztaglandin szintjét a szervezetben és emellett nyugtató hatással is bír. Kutatások igazolják, hogy a gyömbér sokkal hatékonyabban csökkenti a fájdalmat és a gyulladást, mint néhány szteroidtartalmú gyógyszer.

A bojtorjángyökér szintén rendelkezik gyulladáscsökkentő hatásokkal, fogyaszthatjuk tea, kivonat vagy tinktúra formájában is. Azoknak, akik ízületi gyulladásban szenvednek, érdemes napi két alkalommal alkalmazniuk a bojtorjángyökeret, az eredmények néhány hét után jelentkeznek.

A csalán az egyik legjobb gyógynövény az ízületi gyulladás kezelésére, hiszen gyulladáscsökkentő tulajdonságai és a benne található értékes tápanyagok, azaz vitaminok és ásványi anyagok segítenek a fájdalom mérséklésében. A csalán sok szilíciumot is tartalmaz, ami építi és erősíti a csontokat. Aki ízületi gyulladásban szenved, mindenképpen fontos, hogy fokozottan ügyeljen a csontjai egészségére is.

A fűzfakéreg is nagyon hatékony gyógynövény az ízületi gyulladás kezelésére, hiszen fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. Tea vagy más kiegészítők formájában is fogyaszthatjuk.

Az édesgyökér egy glicirizzin nevű vegyületet tartalmaz, amely nemcsak enyhíti, de meg is szüntetheti a gyulladást, illetve gátolja azoknak az enzimeknek a termelődését, amelyek a gyulladás kialakulásáért és fenntartásáért felelősek.

A boswellia szintén hatékony gyulladáscsökkentő, hiszen mérsékeli a fájdalmat és növeli az ízületek funkcióit azoknál a betegeknél, akik ízületi gyulladásban szenvednek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Egészségünkért-érdemes megfontolni
  2021-04-18 19:14:06, vasárnap
 
  Tanuljunk az olaszoktól, legyünk mi a legegészségesebbek !

Egy kutatásba több országot, összesen 163 országot vontak be, hogy kiderüljön, melyik ország lakosai a legegészségesebbek. A vizsgálat során nézték az étkezési szokásokat, de az olyan betegségeket is górcső alá vették, mint a magas vérnyomás, az elhízás vagy a dohányzás. A győztes Olaszország lett, ahol a várható élettartam 80 év. Az, hogy az olaszok ilyen sokáig élnek és még idősebb korukban is relatíve jó egészségnek örvendenek, sok oka van. Vegyünk mi is példát az olaszokról és próbáljunk mi is úgy élni, mint ők. A cikkben az olasz életmód titkairól olvashat, melyeket mi magyarok is követhetünk, hogy az átlagéletkorunk kicsit magasabb legyen a mostaninál.

Az olaszok a mediterrán étrend szerint élnek, sok zöldséget, gyümölcsöt, halat, olíva olajat, teljes kiőrlésű gabonát fogyasztanak. A mediterrán étrend a legegészségesebb a világon, így már nem is olyan meglepő, hogy ilyen hosszú élettartammal rendelkeznek.

Az olaszok szinte mindent frissen készítenek, nem igazán preferálják a feldolgozott élelmiszereket. Sokat sütnek és főznek és mindent egészséges alapanyagokból készítenek el, amivel sok antioxidánst, vitamint és ásványi anyagot, rostot visznek be a szervezetükbe. Ezek az egészséges táplálékok csökkentik a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri és más krónikus betegségek kialakulásának kockázatát.

Az olaszok szeretnek enni, de nemcsak bekapnak gyorsan valamit, hanem komótosan, lassan étkeznek. Sokan haza is mennek a munkahelyről ebédidőben, hogy frissen elkészített meleg ételt egyenek. A lassú étkezés pozitívan hat az emésztésre, hamarabb leszünk jóllakottak, így kevesebbet eszünk, ami megakadályozza, hogy elhízzunk.

Az olaszok vidámak, könnyen barátkoznak, ezért se lepődjünk meg, amikor egy-egy olasz filmben is azt látjuk, hogy mennyire barátságosak és milyen jó kapcsolatot ápolnak a barátaikkal, a családtagjaikkal, a szomszédaikkal. Ezek az erős társadalmi és szociális kapcsolatok rendkívül pozitív hatással vannak az egészségre, nemcsak a fizikai, hanem a mentális és az érzelmi egészségre is, amelyek együttesen csökkentik a megbetegedéseket és halálozási rátát.

Az olaszok és a mediterrán térségben élők rendszeresen fogyasztanak jó minőségű vörös bort, természetesen módjával és mértékkel. A vörösborból csak napi egy-két pohárral fogyasztanak, amivel kihasználják a benne található resveratrol egészségügyi előnyeit, ami leginkább az egészséges szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében segíthet.

A mediterrán térségben élők napi szinten használnak extra szűz olíva olajat akár főzéshez, sütéshez és saláták készítéséhez is. Az extra szűz olívaolaj rendszeres fogyasztása összefüggésbe hozható az Alzheimer-kór, a depresszió, a szívbetegségek, a cukorbetegség és a csontritkulás kockázatának csökkentésével is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Imunex Alga komplex gyógyhatásairól
  2021-04-18 19:10:43, vasárnap
 
  Manapság ételeink nem látnak már el minket a szükséges vitaminokkal, tápanyagokkal, amire szervezetünknek szüksége lenne.
Az algák termesztése és előállítása során az elsődleges szempont, a magas természetes tápérték és vitamin biztosítása.

Az Imunex Alga komplex magas vitál-anyag tartalmával, segíthet pótolni a szükséges hiányzó vitaminokat, ásványokat, aminosavakat, Omega zsírokat, nyomelemeket, klorofillt és sok más hasznos vegyületet.

Az Imunex alga azért tartalmaz öt fajta algát, mert minden egyes algának külön-külön jellegzetes, egyedi tulajdonsága van, melyek egymást erősítik.

1. alga: Spirulina
A Spirulina algát a WHO "szupertápláléknak" minősítette, több mint 4000 vitális anyagot tartalmaz, a legmagasabb biológiai hasznosultsággal. Megtalálhatók benne, az emberi szervezet számára szükséges nélkülözhetetlen vitálanyagok, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, aminosavak, zsírsavak, a legszélesebb spektrumban.

2. alga: Litothamnium Coralloides
A lithothamnium alga jelentősége, az igen magas bioaktív kalcium-tartalmában rejlik. Több mint egyharmada szerves kötésű kalcium, mely az emberi szervezetben 90%-ban fel tud szívódni.

3. alga: Chlorella
A legintenzívebb sejttisztítás: a chlorella egy "méregmágnes", képes megfosztani a sejteket a káros anyagoktól és lerakódásoktól. Nehézfém-kivezető képessége egyedülálló. Méregtelenítés után a vesénk és májunk jobban képes ellátni a feladatait. Rosttartalmának köszönhetően az anyagcserénk is felgyorsul.

4. alga: H. Pluvialis: Asztaxanthin
A H. Pluviálisban található asztaxantin, a világ legerősebb antioxidánsaként vált ismertté. Hatékonyan védi a szervezetet és nem válik pro-oxidatívvá. Áthatol a vér-agy gáton, illetve a vér-retina gáton is, azaz képes jótékonyan felhalmozódni az agyban és a szemekben.

5. alga: Kelp: Bioaktív jód + Nyomelemek
A hormontermeléshez a pajzsmirigynek jó minőségű, szerves jódra van szüksége. A barna alga természetes, szerves jódot biztosít. Ha nem áll rendelkezésre elegendő szerves jód, akkor a pajzsmirigy működése zavart szenved. A kelp segít a pajzsmirigyhormonok termelésében, az anyagcsere szabályozásában, illetve hozzájárul a haj, a bőr és a köröm egészségének megőrzéséhez.
A jód rendkívül fontos a testünk számára, a sugárzásokkal szembeni védekezéshez.
A jódon túl, ez az alga tele van jól hasznosuló egyéb nyomelemekkel és antioxidánsokkal is.

Összefoglalva:
Spirulina (kék alga): 4000 vitális anyagot tartalmaz, vitaminokat, zsírsavakat, antioxidánsokat.
Chlorella (zöld alga): tele van méregtelenítő anyagokkal, klorofillal, vitaminokkal, polifenol vegyületekkel.
Litothamnium (fehér alga): bioaktív nyomelem forrás, több mint 50 féle nyomelemet tartalmaz, mint szelén, cink, króm, mangán.
Asztaxantin (vörös alga): sejtvédő, sejt regeneráló hatású polifenol karotinoid, az egyik legerősebb ismert antioxidáns.
Kelp alga (barna alga): bioaktív jód forrás, továbbá olyan erős polifenolokat is tartalmaz, mint a fukoxanthin.

Többek között, ekkor jó Imunex-et szedni:
Betegség megelőzési + Vitamin pótlási céllal
Ízületi fájdalmak, Hátfájás, Térdfájdalom
Gyenge Immunrendszer, Gyakori betegségek
Pajzsmirigy alulműködés
Magas vérnyomás, Meszesedés, Koszorúér problémák
Daganatos megbetegedések
Máj regenerálás
Cukorbetegség, Inzulin rezisztencia

Képek, videók és tudnivalók az Imunex-ről: https://www.imunex.hu/imune
Forrás: Mannavita hírlevél
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 196 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1227
  • e Hét: 15595
  • e Hónap: 29344
  • e Év: 234045
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.