Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Tsavorit kristály
  2021-04-24 20:27:36, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Kék kristály
  2021-04-24 20:26:52, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Kék fluorit kristály
  2021-04-24 20:26:05, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
A máj egészségének fenntartásáért
  2021-04-24 20:21:22, szombat
 
  Az egyik legfontosabb szervünk a máj. Ennek a szervnek kiemelkedő szerepe van a méregtelenítésben, a szénhidrát-anyagcserében, a fehérjeszintézisben, az emésztésben, az epetermelésben és a hormonszekrécióban. Akármilyen májbetegségünk is van, az minden esetben akadályozza az anyagcsere-funkciókat, azonban vannak olyan táplálékok, melyek nagyon jól regenerálják a májat és védik ezt a szervet a betegségektől.

Az egyik ilyen remek táplálék nem más, mint a fokhagyma. Egy allicin nevű vegyületben gazdag, ami egy olyan antioxidáns, amely védi a szervezetünket az oxidatív károsodással szemben, mindemellett májvédő hatásokkal is rendelkezik, és segít azoknak az enzimeknek az aktivizálásában, amelyek serkentik a méreganyagok kiürülését a szervezetből. A fokhagyma rendszeres fogyasztása ráadásul támogatja a sikeres fogyókúrát is.

A zöld tea szintén nagyon gazdag antioxidánsokban, polifenoljai a katekinek, amelyeknek számos egészségügyi előnyeit megtapasztalhatjuk. Többek között csökkentik a májbetegségek és a májrák kialakulásának kockázatát.

A kurkuma egyik leghatásosabb bioaktív vegyülete a kurkumin, amelynek kiemelkedő a májvédő hatása. Csökkenti a májbetegségek kialakulásának kockázatát, hiszen gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, illetve minimalizálja az oxidatív stresszt, javítja a zsíranyagcserét és az inzulinérzékenységet.

A grapefruit szintén egy kiváló antioxidáns-forrás, amely segít az immunitás növelésében és az immunfunkciók javításában. A grapefruitlé jó hatással van a májenzimek működésére, amelyek támogatják a méregtelenítései folyamatokat.

A cékla nagy mennyiségben tartalmaz betaint, amely szintén antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik. Segít csökkenteni az oxidatív stressz okozta sejtkárosodást, illetve a máj védelmében is aktív szerepet játszik.

A brokkoli szulforafán vegyületekben gazdag, Ez a vegyület csökkenti a rákos betegségek kialakulásának kockázatát, illetve javítja az anyagcserét, de gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

A sárgarépa is segíti a máj méregtelenítő folyamatait és minimalizálja az alkoholos májbetegség kialakulásának esélyét. Rendszeres fogyasztása emellett csökkenti a triglicerid szintet.

A zöld leveles zöldségek is védik a májat az oxidatív károsodással szemben, jellemzően olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, melyek nemcsak antioxidáns, hanem gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkeznek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Fejfájás elleni gyógynövények
  2021-04-24 20:19:07, szombat
 
  A gyógynövényes illóolajok akkor is a segítségünkre lehetnek, ha fáj a fejünk. Mi magunk is könnyen elkészíthetünk egy remek fejfájáscsillapító olajos keveréket, amit egy kisebb üvegcsében tárolva bármikor használhatunk. Elég, ha néhány cseppet egy zsebkendőre csepegtetünk belőle és végigsimítjuk vele a homlokunkat vagy a tarkónkat. A cikkben néhány olyan remek illóolaj kerül felsorolásra, melyek nemcsak fejfájást csillapítanak, hanem más pozitív hatással is rendelkeznek.

A borsmenta-illóolaj nemcsak a fejfájást tudja enyhíteni, hanem nagyon hatásos izomfájdalom esetén is, emellett természetes nyugtató hatással is rendelkezik.

A rozmaring-illóolaj amellett, hogy fájdalomcsillapító, kiváló stresszoldó is, de csökkenti az ízületi és az izomfájdalmat, fokozza a vérkeringést, jól oldja a felgyülemlett feszültséget.

A kamilla is egy természetes fájdalomcsillapító, kiemelkedő a nyugtató hatása és még a stresszoldásban is segítségünkre lehet.

A levendula nemcsak kellemes illattal rendelkezik, de kitűnő stresszoldó hatással is bír. Emellett oldja a szorongást, elősegíti a pihenést és a mély alvást, és még légzésproblémáknál is be lehet vetni.

Azok, akik gyakran szenvednek fejfájástól, lehetséges, hogy hormonproblémákkal is küzdenek. A muskotályzsálya erre is remek gyógyír lehet, bátran próbálja csak ki.

A légzést a citrom illóolaja is támogatja, emellett remek stresszoldó, sőt hatékony immunrendszer-stimuláns és antioxidáns hatással is rendelkezik.

A narancsolajnak kiemelkedő az antidepresszáns, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása, de emellett a méregtelenítést is elősegíti, és természetes nyugtató hatással is bír.

A bazsalikom illóolaja is csökkenti a fejfájást, de hasznát vehetjük fájó izmok és ízületek esetén is. A gyömbér-illóolaj nemcsak gyulladást csökkent, hanem fájdalmat is mérsékeli, ezen kívül tisztítja a légutakat és elősegíti a megfelelő relaxációt.

Fejfájást csökkentő illóolajos keverék

Hozzávalók:
10 csepp levendula-illóolaj
10 csepp rozmaring-illóolaj
15 csepp borsmenta-illóolaj
1 teáskanál szőlőmagolaj
1 üvegcse

Elkészítése:
Keverje össze alaposan az illóolajat és a hordozóolajként funkcionáló szőlőmagolajat, majd öntse át az egészet egy sötét üvegbe. Cseppentsen pár cseppet egy vattakorongra, majd dörzsölje be ezzel a homlokát gyengéden amikor fejfájás gyötri.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 196 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 408
  • e Hét: 17075
  • e Hónap: 48561
  • e Év: 253262
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.