Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Mohácsi Zoltán: Az igazi nő Nem attól vagy igazi nő, hogy -
  2021-04-06 20:18:11, kedd
 
  Mohácsi Zoltán: Az igazi nő

"Nem attól vagy igazi nő, hogy szép az arcod, hogy jó az alakod, hogy hosszú hajad van, hanem attól, ahogy viselkedsz, hogy van benned érzelem, hogy sugárzol és magabiztos vagy.
A szépség nem más, mint a kisugárzás, amikor nincs benned zűrzavar, amikor a lelked rendben van, amikor árad belőled a szeretet. És ezt csak úgy tudod elérni és megtartani, ha elfogadod magad úgy, ahogy vagy, nem akarsz megfelelni másoknak, nem érdekel más véleménye, mert tudod, hogy vannak dolgok, amiben TE sokkal jobb és különlegesebb vagy, mint más!
A szépség nem hosszú haj, vékony lábak, barna bőr vagy hibátlan fogsor. A szépség az, amikor valaki sírt, és most mosolyog.
A szépség a seb a térdeden, amit kiskorodban szereztél amikor elbotlottál. Az, amikor a szemed alatt karika van, mert a szerelem nem hagyott aludni. Az az arckifejezésed amit akkor vágsz, amikor reggel megszólal az ébresztő.
Az, amikor lefolyik a sminked zuhanyzás közben.
Az a nevetés, amikor mondasz egy viccet, de csak te érted.
Az, amikor találkozik a tekinteted az Övével. A szépség az idő húzta vonalak összessége. A szépség amit belül érzünk, de kívül is megmutatkozik. A szépség a sebhelyek, amiket az idő hagy rajtunk. Minden fájdalom és szeretet, amit az emlékek belénk véstek.

A szépség az, hogy hagyod magad ÉLNI.".



 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Csanádi Imre: Kelekótya április Hónapok bolondja!
  2021-04-06 18:19:19, kedd
 
  Csanádi Imre: Kelekótya április

Hónapok
bolondja!
Lobog a felhők
vad rongya.
Hol süt, hol esik,
hol kalap kerekezik.
Bimbóra
ring a lepke:
hóba hanyatlik,
fergetegbe.
Méhecskének dermed szárnya:
fölenged a napsugárra.
Április,
április:
arany fény is,
zápor is.
Forrón
ölelget,
dérrel
diderget.
Tavasz mégis,
kikelet:
birkózza le a Telet
Tavasz ő,
Nyarat hoz -
csak egy kicsit kolontos.

 
 
0 komment , kategória:  Április  
A Tavaszi fáradtság! Itt van 9 tipp ellene!
  2021-04-06 18:10:43, kedd
 
  A Tavaszi fáradtság! Itt van 9 tipp ellene!
A téli hónapok változékonyságának hamarosan búcsút mondhatunk, és elérkezik a sokak által várt tavasz. A hónap a legtöbbek kedvencének számít a virágzó fákkal, a napsütéssel és a kellemes hőmérséklettel. Ám a kezdetekkor mindez gyakran együtt jár fáradékonysággal, levertséggel, csökkent munkabírással és akár megbetegedéssel is. Igen, nem más ez, mint az oly jól ismert tavaszi fáradtság.
Ugyan a bevásárlóközpontokban szinte mindenféle zöldséget és gyümölcsöt el lehet érni évszaktól függetlenül, de a szinte még frissen szedettek kétségkívül több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. A téli hónapokban a fűtött helyiségben tartózkodás és a kinti zimankó együttesen gyakran járnak együtt meghűléssel, és rendszerint tél végére már sokan átestek az influenzán is. Az összegző néven csak tavaszi fáradtságként nevezett tünetek megágyaznak a vírusok és a baktériumok támadásainak, és ha nem is ver le a betegség a lábunkról, akkor is rányomja a gyengeség bélyegét mindennapjainkra. Cikkünkben a tavaszi fáradság elleni küzdelemhez igyekezünk néhány hasznos tippet adni.
1. Fordítsd időt az egészségedre!
A hétköznapok rohanásában, valljuk be, a legtöbben úgy vagyunk vele, hogy majd holnap vagy a jövő héten szánunk időt saját magunkra. Még csak teljesítménykényszeres hozzáállás sem kell ahhoz, hogy a nap legnagyobb része elmenjen a kötelező teendőkkel. A tapasztalatok azt mutatják, hogy gyakran éppen arra nem figyelünk, ami a legfontosabb lenne, ez pedig nem más, mint az egészség. Így van ez tél végén is. Ne feledkezz tehát meg az oly sokszor emlegetett ,,én-időről", amivel testi és lelki egészségedet mozdíthatod elő, méghozzá hosszútávon.
2. Fókuszban a növényi alapanyagok
Egyre többször hallani, hogy az állati eredetű élelmiszerek nem éppen a legegészségesebb. A hormonkezelt állatok húsától mind többen tartózkodnak. Ha mégsem mondanál le a húsos fogásokról, akkor is érdemes minél több zöldséget és gyümölcsöt beiktatni a napi étkezésedbe. Ezek magas rosttartalmukkal előmozdítják az emésztést, alacsony kalóriatartalmuk pedig a mérleg nyelvét húzza lentebb. A bennük megtalálható vitaminok és ásványi anyagok magasabb hatékonysággal szívódnak fel, mint az étrend-kiegészítőkben megtalálhatóak.
3. Készíts friss csírákat otthon!
A hűtőpultokban biztosan találkoztál már friss csírákkal. Ezek tápanyagtartalma igen magas, viszont sokszor elképesztő áron kínálják azokat. Megkímélheted azonban pénztárcádat, ha magad állítasz elő otthon csírákat. A folyamat egyszerűbb, mint gondolnád. Már kétezer forint alatt hozzájuthatsz olyan csíráztató edényhez, amely minden szempontból megfelel ennek a folyamatnak. Fontos, hogy a csírák ne álljanak a vízben, így a döntött megoldás a legjobb, és a lyukas fedő biztosítja a szellőzést. Kizárólag olyan magokat használj, amely csíráztatáshoz alkalmas. A retek-és a brokkoli csírával biztosan nem lőhetsz mellé, de számos egyéb közül is válogathatsz.
4. Étrend-kiegészítők a házipatikában
A megfelelően összeállított házipatika nem csak akkor jön jól, ha meghűlés kerülget, vagy gyors fájdalomcsillapításra van szükségünk. Az étrend-kiegészítők a kora tavaszi időszakban is remek választásnak bizonyulnak. A C-vitamin, a magnézium és a B-vitaminok nélkülözhetetlenek, ezekből is célszerű a minőségi, kiválóan felszívódó változatok mellett letenni a voksot. Arra mindenképpen figyelj, hogy a mikroelemeket friss alapanyagokból is igyekezz bevinni a szervezetedbe.
5. Napindító energia
Azt mondják, úgy érdemes reggelizni, mint egy király. A nap első étkezésére sokan nem fordítanak elegendő időt, pedig célszerű lenne. A finomított lisztből készült péksütemények helyett dobj össze öt perc alatt egy zabkását, mellé pedig a turmixban néhány gyümölcsből vagy zöldségből vitamindús italt varázsolhatsz. Ezt akár magaddal is viheted a nap folyamán, éppen úgy, mint az olajos magvakat, melyek bárhol azonnal csillapítják az éhséget.
6. Minőségi és mennyiségi pihenés
A kimerültség sokszor éppen a nem megfelelő pihenés számlájára írható. Nem csak arra érdemes figyelni, hogy hány órát töltünk az ágyban, hanem az alvás minősége sem elhanyagolható. Az éjfél előtti alvással töltött órák sokkal pihentetőbbek, mintha csak később bújnánk ágyba.
7. Gyógyteák
A természet patikája tavaszi fáradtság esetén is bevethető. A citromfű, a cickafark, a csalán és csipkebogyó tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, de egy-egy egészségügyi problémára célirányos keveréket is választhatunk. Az azonban nagyon fontos, hogy a szálas teák közül válasszunk, ezek ugyanis jelentősen hatékonyabbak, mint a filteres változatok.
8. Aktív mindennapok
A szellemi és testi frissességet nagymértékben elősegíthetjük azzal, ha aktívan töltjük szabadidőnket. A mozgás új energiákkal tölt fel, eltüntetni az egészségügyi kockázatot jelentő zsírpárnákat, és jókedvre is derít. Az uszoda minden korosztály számára jó döntés, de a friss levegőn tett hosszas séták, vagy edzettebbeknek a kocogás, futás is remek választás.
9. Gyógyító napsütés
Végül ne feledkezzünk meg a természet azon adományáról, mely minden bajra gyógyírt jelent. Az éltető napsütés tavasszal különösen erőteljesen kifejti jótékony hatásait. A hosszú, sötét hónapok után úgy érezhetjük egy napsütéses délutánon, hogy valóban feltöltődünk pszichésen és testileg egyaránt.
A tavaszi fáradtság nem csak valamiféle kitalált dolog, amivel a lustaságot igyekszünk leplezni. A valós testi panaszokat és gyengeséget okozó állapot sokaknál jelentkezik, de tény, hogy az életmóddal lehet tenni ellene. Irány a napsütés, élvezd ki az egyik legszebb évszak minden pozitívumát
 
 
0 komment , kategória:  Tavasz  
Hiszem, hogy Isten megmutatja neked az utat
  2021-04-06 17:52:38, kedd
 
  "Hiszem, hogy Isten megmutatja neked az utat. De meg kell értened, hogy néha időbe telik, amíg fel tudod ismerni, Isten mit szeretne tőled. Gyakran így van ez. Isten szava általában csak halk suttogás, és neked nagyon oda kell figyelned, hogy meghalld. Máskor azonban, a legritkább pillanatokban a válasz nyilvánvaló, és olyan hangosan szól, mint a templomharang."
NICHOLAS SPARKS


 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Helló április Megérkeztél végre, te szeszélyes április
  2021-04-06 17:43:11, kedd
 
 

Helló április

Megérkeztél végre, te szeszélyes április,
Csalfa nőszemély vagy, tudjuk jól mi.
Szemedben ott ragyog a nap sugara,
Csalogatod vele a virágokat.
S lám a nárcisz már virágba borult,
Pedig este hideg van, jöhet a bú.
Virágos szoknyádat a szél cibálta,
Dalod, a bokrok rügyeit hívogatja.
Olykor szinte május igézed,
Aztán később március hozod elébem.
Majd gondolsz egyet, s újra április van,
Reggel hideg van, szinte fagy,
Nappal jó meleget hozol majd.
Szeszélyes vagy, nincs mit tagadni,
Április bolondja, veled szokott kacagni.
Ez a te dolgod, hisz ismerünk rég,
Jó, hogy itt vagy, örülök, hogy megérkeztél.

Harpauer Márta. Martonvásár. 2021.04.05.


 
 
0 komment , kategória:  Április  
szép Húsvétot!
  2021-04-06 17:25:43, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  HÚSVÉT 3  
Legyen szeretet, békesség, megújulás
  2021-04-06 17:18:36, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  HÚSVÉT 3  
A Húsvét hangulata
  2021-04-06 17:13:58, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  HÚSVÉT 3  
Húsvéti áldás
  2021-04-06 17:12:34, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  HÚSVÉT 3  
Mi volt előbb?
  2021-04-06 17:11:17, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  HÚSVÉT 3  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 353 db bejegyzés
e év: 3457 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2187
  • e Hét: 4907
  • e Hónap: 23880
  • e Év: 252817
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.