Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Magnetit és rodokrozit
  2021-05-24 20:33:04, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Kalkantit ásvány
  2021-05-24 20:31:41, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Kálcit
  2021-05-24 20:30:32, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Kálcit és fluorit
  2021-05-24 20:29:44, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Hemimorfit
  2021-05-24 20:28:29, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Halit kristály
  2021-05-24 20:27:39, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Fluorit és kálcit
  2021-05-24 20:25:30, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
A hosszú élet receptje
  2021-05-24 20:23:17, hétfő
 
  Természetesen senki sem tud konkrét recepttel szolgálni a hosszú élettel kapcsolatban, hiszen ha lenne is ilyen csoda módszer, akkor mindenki nagyon sokáig és egészségesen élhetne. Azt azonban tudjuk, hogy milyen életmódbeli tényezők segíthetnek abban, hogy egészségesen éljünk, és ezzel hosszabb legyen az élettartamunk. Cikkünkben most a hosszú élet titkaira keressük a válaszokat.

A genetika csak egy dolog, hiszen mintegy harminc százalékban határozza csak meg, hogy meddig is élünk, és ez még akkor is így van, ha esetlegesen genetikailag örökölhető betegségünk van. Az egészséges életmóddal ugyanis nagyon sokat tehetünk annak érdekében, hogy rácáfoljunk a genetikára és valóban olyan hosszú életet éljünk, amilyet csak szeretnénk.

A hosszú élet egyik titka, hogy egészségesen táplálkozzunk. Ennek egyik legjobb módja, ha áttérünk a mediterrán étrendre, amely bizonyítottan az egyik legegészségesebb a világon. Olyan összetevőket tartalmaz ugyanis, melyek biztosítják a testünk számára a megfelelő mennyiségű vitaminokat, ásványi anyagokat és jó zsírokat. Nem véletlen, hiszen főként zöldségeket, gyümölcsöket, halakat, teljes kiőrlésű gabonákat, gyógy- és fűszernövényeket, illetve extra szűz olívaolajat tartalmaz. Ha sokáig szeretnénk élni, kerüljük a gyorséttermi ételeket és a feldolgozott élelmiszereket.

Ma már tanulmányok is beszámolnak arról, hogy a számítógép és a telefon nemcsak áldás, de átok is az életünkben. Elsősorban a közösségi média tehető felelőssé azért, hogy az emberek olyan sok időt töltenek a monitorok előtt. Egy kutatás igazolta, hogy a közösségi média és a depresszió között összefüggés van, és az is igaz, hogy minél kevesebb időt töltünk a közösségi oldalakon, annál nagyobb esélyünk van arra, hogy boldogok és kiegyensúlyozottak legyünk.

A prevenciónak kiemelkedő szerepe van az egészségünk megőrzése érdekében. Sajnos sokan még mindig csak legyintenek amikor szűrővizsgálatokról van szó, pedig a betegségek jelentős hányada megelőzhető, illetve visszafordítható és gyógyítható is, ha időben diagnosztizálásra kerülnek. Ma még nagyon sokan halnak meg méhnyakrákban, pedig ez az egyik olyan betegség, amely időben felfedezve gyógyítható.

A nőknek és a férfiaknak is kötelező lenne minden évben alapvizsgálatokon megjelenni, sőt minél idősebbek vagyunk, annál több szűrővizsgálaton kellene részt venni, hiszen elmondható, hogy ezek az ellenőrzések életet is menthetnek - akár szó szerint is.

A dohányzás mintegy tíz évet rabol el az ember életéből. Azonban tízévnyi füstmentes élet szinte ugyanolyan esélyeket ad nekünk, mintha soha nem dohányoztunk volna. Ehhez viszont nem elég holnap elkezdeni a változást, még ma le kell tenni a cigarettát.

Még nagyon sok olyan tényező van, amivel megnövelhetjük az élettartamunkat. Az biztos, hogy az ülőmunka és az inaktív életmód akár 20 évvel is megrövidítheti az életünket. Mozogjunk tehát minél többet, mert ez erősíti a szívünket, javítja az immunfunkcióinkat és csökkenti a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Házi receptek kisebb egészségügyi gondokra
  2021-05-24 20:21:20, hétfő
 
  A megfázás és az influenza nagyon kellemetlen. Előfordul, ha már érezzük a betegség első tüneteit és ekkor gyorsan elkezdjük kúrálni magunkat, ki sem alakul a betegség, hiszen az immunrendszerünk annyira megerősödik, hogy sikeresen győzi le azokat a kórokozókat, amelyek a betegségeket okozzák. Cikkünkben többek között ilyen recepteket is olvashatnak a Olvasóink.

Gyógynövényes tonik megfázás ellen
Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma
4-5 nagyobb gerezd fokhagyma
1 nagyobb ujjnyi gyömbér
1 kisebb torma
1 teáskanál Cayenne-bors
almaecet

Elkészítése:
Mossunk el és fertőtlenítsünk ki egy üres befőttesüveget. Tisztítsuk meg a hozzávalókat, majd reszeljük bele az üvegbe valamennyit. Ezt követően adjuk hozzá a Cayenne-borsot és öntsük fel annyi almacettel, amennyi ellepi. Tegyük az üveget két-három hétre hűvös helyre, de naponta legalább egy alkalommal rázzuk fel a tartalmát. Két hét múlva szűrjük le, majd tegyük a hűtőbe.

Hogyan fogyasszuk? Megelőzésképpen napi egy evőkanálnyit is elfogyaszthatunk a keverékből. Ha nem tudjuk így magában megenni, akkor készítsünk mindennap valamilyen salátát és dresszingként használjuk el ezt a betegségmegelőző keveréket.

Milyen salátára jó?
Fejes saláta céklával
Hozzávalók:
1 közepes fej fejes saláta
1 nagyobb cékla
2 sárgarépa
1 citrom

Elkészítése:
Mossa meg a salátát, csepegtesse le, majd tépkedje kisebb darabokra és tegye egy salátástálba. Mossa meg és hámozza meg a céklát és a répát, vágja fel őket vékony csíkokra, majd adja a salátához és keverje össze a zöldségeket. Végül hámozza meg és vágja cikkekre a citromot és díszítse ezzel a salátát, de csak azután, hogy ezzel a finom dresszinggel már leöntötte.

Diós brokkoli saláta
Hozzávalók:
1 közepes fej brokkoli
3-4 gerezd fokhagyma
1 marék pirított dió
dresszing

Elkészítése:
A rózsákra szedett brokkolit mossa meg, majd párolja roppanósan puhára. Közben pucolja meg a fokhagymát, majd vágja fel nagyon vékonyan. Pirítsa meg a diót, öntse a salátástálba a brokkolit, szórja meg a fokhagymával és a pirított dióval, végül adjon hozzá egy kevés dresszinget.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Az immunrendszer működésének növelése
  2021-05-24 20:17:44, hétfő
 
  A gyömbér és a sárgarépa külön-külön is kiválóan energizálja a szervezetünket, együttesen viszont igazi tápanyagbombának számítanak. Mindkettő nagy mennyiségben tartalmaz C- és A-vitamint, illetve béta-karotint és folsavat.

A hagyományos ájurvédikus gyógyászatban számtalan betegség kezelésére alkalmazzák a gyömbért és a sárgarépát, hiszen mindkettő nagyon hasznos köhögés csillapítására, gyulladáscsökkentésre, megfázás és hányinger esetén.

A sárgarépa leve nagyon sok hasznos tápanyagot tartalmaz a bőrünk számára, segít az elhalt hámsejtek eltávolításában, de emellett gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik. Ha rendszeresen sárgarépalevet iszunk, olyan bőrproblémák ellen is védelmet élvezhetünk, mint az ekcéma, de a bőrünk tónusa is sokkal világosabb legyen.

Mivel nagyon sok antioxidánst tartalmaz, visszatarthatja a ráncok megjelenését, rendszeresen fogyasztva csökkenhet a mimikai és a homlokráncok kialakulásának esélye. Ha gyakorta arcpakolást készítünk a sárgarépa levéből, akkor simává, rugalmassá és puhává válhat a bőrünk.

A sárgarépalé hidratálja az arc bőrét, emellett segít a méreganyagok és a szennyezőanyagok eltávolításában, mindemellett hatékony gyulladáscsökkentőnek is bizonyul.

A gyömbérnek és a gyömbérlének is számtalan egészségügyi előnye létezik, hiszen nagyon hatékony köhögés és emésztési zavarok esetén, de a torokfájást is jól csillapítja. A gyömbér segíthet a cukorbetegség esetén is, hiszen hozzájárul a magas vércukorszint csökkentéséhez.

Mérsékli a mentális öregedést, hiszen a magas flavonoid- és fenoltartalmának köszönhetően védi az agysejteket. Ezen kívül segít megnöveli a fehérjék számát az agyban, így tartja karban az egészségét. Minél kevesebb fehérje van ugyanis az agyban, annál nagyobb az esélye az Alzheimer-kór kialakulásának.

A sárgarépa és a gyömbér leve az immunrendszer megerősítésében is aktívan részt vesz, ugyanis mindkettő olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek növelik az immunfunkciókat.

A belőlük készült méregtelenítő ital ezen kívül nagyon sok C-vitamint is tartalmaz, illetve olyan tápanyagokkal van tele, amelyek csökkentik a rákos sejtek kifejlődésének kockázatát. Ezen kívül mindkét táplálék egészséges bőrtónust eredményez és csökkenti a bőrgyulladások kialakulásának esélyét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 272 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5948
  • e Hét: 14730
  • e Hónap: 46216
  • e Év: 250917
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.