Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A kurkumatea készítése
  2021-05-29 22:06:44, szombat
 
  A kurkuma az egyik legegészségesebb fűszernövény a világon, nem véletlen, hiszen nagyon sok értékes bioaktív vegyületet tartalmaz. Fő hatóanyaga a kurkumin, amely nemcsak antioxidáns, hanem gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és rákellenes hatással is rendelkezik. A cikkben a kurkumatea receptjét osztjuk meg Önökkel és egyúttal bemutatjuk áldásos hatásait is.

A kurkumatea egyik csodás tulajdonsága, hogy rákellenes hatással rendelkezik. Bebizonyosodott, hogy eredményes lehet a bőr, a mell, a gyomor és a bél rákos megbetegedései ellen. A kurkumin antioxidáns tulajdonságai csökkentik a gyulladást, ami sok esetben megelőzi a rákos megbetegedések kialakulását.

A kurkuminnal kapcsolatban bizonyítást nyert, hogy eredményesen csökkenti a vércukorszintet és enyhíti a cukorbetegség okozta tüneteket, illetve segíthet a diabétesz néhány szövődményének megelőzésében.

A kurkumatea hozzájárul a vércukorszint stabilizálásához, rendszeres fogyasztása akár a cukorbetegség megelőzésében is szerepet játszhat. Ezt annak köszönhetjük, hogy a kurkumin optimalizálja a hasnyálmirigyben lévő béta-sejtek működését, hogy inzulint termeljenek. De a máj egészségét is védelmezi, ami szintén lényeges momentum cukorbeteg személyek esetében.

A kurkumatea a gyulladáscsökkentő tulajdonságai révén fokozza az immunitást, csökkenti és akár meg is akadályozhatja a gyulladásos citokinek termelődését.

A kurkumatea rendszeres fogyasztása azért is javasolt, mivel számos tanulmány számolt be arról, hogy akár a már kialakult szívbetegséget is visszafordíthatja. Mivel kiemelkedő az antioxidáns-tartalma, ezért a cukorbetegekre jellemző szívvel kapcsolatos szövődmények ellen is védelmet jelenthet. További előnyei közé tartozik, hogy a kurkumatea a gyulladáscsökkentő tulajdonságai révén fokozza az immunitást, így csökkenti, sőt meg is akadályozhatja a gyulladásos citokinek termelődését.

Ez a különleges tea a máj méregtelenítését is támogatja, amivel segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből, de egy olyan, a máj által is termelt enzim termelődését is fokozza, amely megvédi a szervezetet az oxidatív stressztől, pontosabban az általa okozott károsodásoktól.

A kurkumateát magából a gyógynövényből vagy a belőle készült porból is elkészíthetjük. A legegyszerűbb mód, ha lereszelünk egy nagyobb ujjnyi kurkumát, leöntjük 2-3 dl forró vízzel, majd 20 percig állni hagyjuk, végül leszűrjük vagy szűrés nélkül fogyasztjuk el. Ízesíthetjük mézzel és citromlével, de önmagában is nagyon finom.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A zöldségekről
  2021-05-29 21:52:42, szombat
 
  A zöldségek rendkívül egészségesek. A legutóbbi kutatások arra mutatnak rá, hogy a zöldségek rendszeres fogyasztása jelentősen megnöveli az izomerőt. Különösen előnyös lehet, ha idősebb korunkban fogyasztunk sok zöldséget, hiszen ennek köszönhetően megnövekednek az izomfunkciók, így egy esetleges elesés alkalmával kisebb eséllyel törnek el a csontjaink. A rendszeres fizikai aktivitás, például a kertészkedés kiváló stresszoldó lehet, emellett hozzájárul az izomzat és az ízületek egészségének megőrzéséhez is.

Hogy milyen zöldségeket fogyasszunk?
Leginkább a zöld leveles zöldségekkel kapcsolatban bizonyosodtak be ezek az előnyök. Ebbe a csoportba tartozik például a spenót, a sóska, a káposzta vagy a kelbimbó.

A zöld leveles zöldségek ilyen irányú és rendkívüli hatása abban rejlik, hogy a bennük található nitrátok, nitrogén-oxiddá alakulnak át, ami tágítja az ereket, fokozza a vér áramlását és ezzel az izmok működésére is pozitív hatást gyakorol.

A növényekben gazdag étrend nemcsak az erekre és az izomra, illetve a működésükre hat pozitívan, hanem a szív egészségre és a kognitív képességeinkre is. Ennek az a magyarázata, hogy ezek a zöldségek kiemelkedő magas arányban tartalmaznak tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat, nem beszélve a magas antioxidáns-tartalmukról.

Egy kutatási eredmény arról számolt be, hogy azok körében, akik rendszeresen fogyasztottak zöld leveles zöldségeket, sokkal jobb izomfunkciót mutattak, elsősorban az alsó végtagjukban. Ennek következményeként jobban bírták a napi sétát és gyaloglást vagy akár a kertészkedést, ami további izomerősödést eredményezett.

Az izomerő az egyik alapja az általános egészségi állapot fenntartásának. Az erős izomzat sok mindenben a segítségünkre lehet, idősebb embereknél még az ágyból való felkelést is megkönnyíti, nem beszélve a mindennapi tevékenységek elvégzéséről.

Az izomerő nagyban meghatározza az ízületek és a csontok egészségét is, hiszen ezzel megelőzhetjük a fájdalmakat és az esetleges sérüléseket.

A zöld leveles zöldségekben lévő nitrátok segítenek a magas vérnyomás csökkentésében és ezzel a szív- és érrendszeri betegségek kivédésében is.

A legkiemelkedőbb egészségügyi hatása a salátának, a spenótnak, a kelbimbónak és a céklának van. Nitrátban gazdag leveles zöldség még az édeskömény, a retek, a petrezselyem és a káposzta.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 272 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2850
  • e Hét: 12964
  • e Hónap: 26713
  • e Év: 231414
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.