Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Sárga zafír
  2021-06-17 21:27:20, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Sárga topáz
  2021-06-17 21:26:31, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Lila fluorit
  2021-06-17 21:25:50, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Kuprit
  2021-06-17 21:25:04, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Kék fluorit
  2021-06-17 21:23:24, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
A magyar emberek kedvenc gyógynövényei
  2021-06-17 21:21:22, csütörtök
 
  Minden országnak megvannak a jellegzetes gyógynövényei. Cikkünkben olyan csodás növények gyógyhatásait ecseteljük, melyeket a magyar emberek ismernek, szeretnek és rendszeresen fogyasztanak is.

Azt gondolom, hogy a cickafark nevű gyógynövényt nem kell sok embernek bemutatnom, hiszen nagyon sokan kedvelik és szeretik. Többek között izzasztó és összehúzó hatásokkal rendelkezik. A nők nagy kedvence, hiszen hormonális és menstruációs problémák esetén nagyon hasznos és sokan ki is használják a gyógyító tulajdonságait.

A poloskavész használható ízületi gyulladásra, izomfájdalmakra, illetve a menopauza sok kellemetlen tünetét is enyhíti, talán ez az oka annak, hogy sok készítmény is tartalmazza ezt a gyógynövényt.

A zellert sokan szeretik és ma már azt is tudják, hogy a magjából készített tea remek vízhajtó hatással rendelkezik.

A hagyományos gyógyászat a bojtorjánt elsősorban vízhajtóként és vércukorszint-csökkentőként használja, de a torokfájást és a nátha kellemetlen tüneteit is nagyszerűen csillapíthatja.

A körömvirág nagyon sokféle krémben, kenőcsben megtalálható, hiszen kiváló bőrnyugtató és bőrregeneráló hatással rendelkezik. Talán éppen ezért a magyar emberek egyik nagy kedvence a kamilla mellett ez a gyógynövény.

A galagonya is előkelő helyet foglal el a kedvencek között, hiszen sokan fogyasztják szívbetegség megelőzésére, de kiegészítő terápiaként is bátran fordulhatunk ehhez a gyógynövényhez. A galagonya nemcsak a szívet tarthatja egészségesen, hanem az emésztéssel és a vesével kapcsolatos egészségügyi gondokon is segíthet.

A zsurló hatékonyan orvosolja a veseproblémákat, de a vérzéscsillapító hatása is kiemelkedő. Emellett a fekélyek és a sebek gyógyítójának is tartják.

A homoktövis levelei segíthetnek a gyomor- és bélrendszeri betegségeinek leküzdésében. A belőle készült finom lé és olaj pedig a máj- és bőrbetegségeket segítheti orvosolni. Nagyon sok antioxidáns C-vitamint is tartalmaz, ami jelentősen javítja az immunfunkciókat.

A hashajtóként használt lenmagolaj sem ismeretlen a magyar emberek számára, de talán kevesebben tudják, hogy hatékonyan csillapítja az ízületi gyulladás kellemetlen tüneteit.

A kamillához gyomor- és bélrendszeri betegségek esetén is fordulhatunk, hiszen nagyon hatékony gyomorrontás, fokozott bélgázképződés és hasmenés esetén. Álmatlanság és nyugtalanság ellen pedig a lefekvés előtt elfogyasztott kamillatea lehet a segítségünkre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Kerékpározzunk az egészségünkért
  2021-06-17 21:19:20, csütörtök
 
  Az egyik legjobb aerob szabadidős tevékenység nem más, mint a kerékpározás. Kint a szabadban mindig jólesik egy kicsit mozogni. A kerékpározás nem mellesleg az egyik olyan sport, ami kíméli az ízületeket, mégis nagyon jót tesz a testi és a lelki egészségünknek egyaránt. Cikkünkből megtudhatja, miért is olyan egészséges sport a kerékpározás, miért érdemes autó helyett inkább biciklivel közlekedni, akár még a munkahelyünkre is.

A rendszeres és nagy intenzitású kerékpározás segít a kalóriaégetésben és a sikeres fogyókúrához is aktívan hozzájárul. A folyamatos kerékpározással óránként 300-400 kalóriát is elégethetünk. Ez a testedzés javítja az anyagcserét, ami szintén segít az extra kalória elégetésében.

A kerékpározással azonban nemcsak zsírt égethetünk, hanem izmot is építhetünk. Elsősorban a comb, a lábszár és a fenék izmai erősödnek meg. De növekszik a pulzusszám is, így több vér pumpálódik a szívbe. A rendszeres kerékpározás tágítja az ereket és ez segít a vérnyomás csökkentésében, ami növeli a szívizom rugalmasságát és erősíti az artériákat. Kutatások azt mutatják, hogy már heti 3-4 alkalommal, legalább félórás biciklizés is hozzájárul az alacsonyabb vérnyomáshoz és az LDL-koleszterin-szint csökkentéséhez.

A kerékpározás mentális nyugalmat is biztosít, így nagyon hatásos lehet depresszió, stressz és szorongás ellen, de javítja a koncentrációt is. A rendszeres mozgás jobb hangulatot biztosíthat, hiszen hatására endorfin, azaz boldogsághormon szabadul fel a szervezetben.

A testmozgás egyik nagy előnye, hogy segít a fertőzések elleni hatékony küzdelemben. A tanulmányok azt mutatják ugyanis, hogy a rendszeres kerékpározás növeli a fehérvérsejtek és az antitestek számát, ami hatásos lehet a betegségek elleni küzdelemben és az immunrendszer erősítésében.

A kerékpározás a tüdő kapacitását is javítja, hiszen növeli a légzési sebességet, ami nagyobb mennyiségű oxigént eredményez a tüdőben, így erősebb és egészségesebb lehet a tüdőnk.

A fizikai aktivitás hiánya oka lehet a cukorbetegség kialakulásának. Kutatások azt mutatják, hogy már napi 30 percnyi kerékpározás is jelentősen csökkenti a cukorbetegség kockázatát.

De ez a sport fokozza a csontok erejét is, aminek köszönhetően csökkenhet a csonttörések kockázata. A kerékpározás abban is segíthet, hogy megszabaduljunk az ízületi gyulladás generálta fájdalomtól.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2021.05 2021. Június 2021.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 101 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 581
  • e Hét: 14949
  • e Hónap: 28698
  • e Év: 233399
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.