Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Avokádó gyógyhatásairól
  2021-06-19 22:19:14, szombat
 
 



Az avokádónak van egy másik, különös neve, ami így hangzik: aligátorkörte. Az avokádó az egyik legegészségesebb gyümölcs, amit csak ehetünk. Készíthetünk belőle salátát, de turmixitalnak is kiváló. Íze jól harmonizál a zöld leveles zöldségek ízével.

Az avokádó azért is nagyon egészséges, mert tele van értékes tápanyagokkal, emellett egészség zsírokat is bőségesen tartalmaz. A legutóbbi kutatások arra mutatnak rá, hogy rendszeres fogyasztása nagyon jót tesz a bélrendszer egészségével.

De nagyon sok értékes rostot is tartalmaz, melyek könnyen eltelítenek és emellett szabályozzák a vércukorszintünket is. Az avokádó ezen kívül tele van egészséges tápanyagokkal, beleértve a szív egészségét biztosító egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakat. Jó hatással van a koleszterin és a triglicerid szintjének alakulására is.

Ezeken kívül tartalmaz még E- és C-vitamint, valamint folsavat, magnéziumot, rezet és káliumot is. A zsírban gazdag avokádó segíti a zsírban oldódó tápanyagok jobb felszívódását. A magas káliumtartalma pedig hozzájárul a bélrendszer egészségének fenntartásához, de az emésztési funkciók javítását is támogatja - már csak emiatt is megéri rendszeresen fogyasztani.

A leveles zöldségek, mint a spenót, a kelkáposzta kiváló forrásai a rostoknak, valamint az olyan tápanyagoknak, mint a folsav, a C-, a K- és az A-vitamin. A kutatások azt mutatják, hogy a zöld leveles zöldségek olyan tápanyagot tartalmaznak, amely segíti a jó bélbaktériumok elszaporodását. Ha rendszeresen fogyasztunk rostokban gazdag zöld leveles zöldségeket, akkor egy ideális bélmikrobiom alakulhat ki, így nem lesznek gondjaink az emésztésünkkel.

Az alacsony fruktóztartalmú gyümölcsök is nagyon hasznosak lehetnek, mivel köztudott, hogy a túl édes gyümölcsök is okozhatnak bélrendszeri problémákat, többek között haspuffadást és fokozott bélgázképződést. Azonban azok a gyümölcsök, amelyek kevesebb fruktózt tartalmaznak, egyáltalán nem okoznak hasonló problémákat. Ebbe a csoportba tartoznak a citrusfélék és a bogyós gyümölcsök.

Javasolható még a banán rendszeres fogyasztása is, hiszen magas rosttartalma jót tesz az emésztésnek, nem beszélve az inulintartalmáról, amely kedvez a jó baktériumok elszaporodásának.

Az avokádó krémes állaga nagyon szerethetővé teszi, hiszen könnyű vele bánni a konyhában és sokféle finom és tápláló ételt készíthetünk belőle. Salátaként vagy turmixként felhasználva más zöldségeket vagy gyümölcsöket is adhatunk hozzá.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A gyomorégés ellen
  2021-06-19 21:59:40, szombat
 
  A gyomorégés kellemetlen.
Hogyan szabaduljunk meg tőle?

A gyomorégés nagyon kellemetlen, leginkább étkezés után jelentkezik. Sokan szednek rá gyógyszert, pedig több olyan természetes módszer is létezik, melyek lehetnek olyan hatékonyak, mint a gyógyszerek, és ráadásul nem kell számolni azokkal a mellékhatásokkal sem, amelyeket kiválthatnak, főleg ha hosszú távon alkalmazzuk őket.

A gyomorégés enyhítésében és megszüntetésében a víz lehet elsősorban a segítségünkre. Amikor azt érezzük, hogy ismét égni kezd a gyomrunk, igyunk meg egy nagy pohár vizet.

A gyomorégést az ananászlé is megszüntetheti, hiszen egy bromelain nevű enzimet tartalmaz, amely segít csökkenteni a gyomorsav mennyiségét.

Szintén hasznos lehet, ha ilyenkor nem ülünk vagy fekszünk, hanem felállunk. Minél egyenesebben állunk ugyanis, annál kisebb az esély a gyomorégés kialakulására, hiszen a függőleges testtartás kevesebb nyomást gyakorol a nyelőcső záróizmaira és ez megakadályozza, hogy gyomorsav kerüljön a nyelőcsőbe.

A gyomorégésre nagyon jó praktika lehet még a vízben elkevert szódabikarbóna is, ugyanis köztudott, hogy hatékonyan semlegesíti a gyomorsavat. Keverjen el 2 dl langyos vízben egy teáskanál szódabikarbónát és igya meg szépen lassan. Amikor gyomorégéssel küszködünk, mindent lassan szabad csak enni és inni is.

A gyömbért évszázadok óta alkalmazzák gyomorégés problémájára. Nagyon hasznos gyógynövényről van szó, hiszen nemcsak ezt a kellemetlen problémát enyhíti, de az émelygést is csillapítja.

Az almaecet egy másik természetes orvosság lehet ebben a helyzetben, hiszen semlegesíti a gyomorsavat. Ha étkezés után van gyomorégésünk, akkor keverjünk el 2 dl vízben egy teáskanál almaecetet és fogyasszuk el. Egy idő után már elegendő lesz megelőzésként meginni néha egy-egy pohár almaecetes vizet.

Aki hajlamos a gyomorégésre, próbálja kerülni a cigarettafüstöt, a legjobb, ha abba hagyja a dohányzást, hiszen ez is aktívan hozzájárul a probléma kialakulásához. A túlzott alkoholfogyasztás is elősegíti a savas reflux tüneteinek felerősödését. Tanulmányok szerint még a túl sok kávé is előidézhet refluxot és gyomorégést. Ha úgy érzi, hogy a kávé fokozza a tüneteit, akkor jobb csökkenteni a napi kávéfogyasztást.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2021.05 2021. Június 2021.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 101 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1243
  • e Hét: 11357
  • e Hónap: 25106
  • e Év: 229807
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.