Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
A feldolgozott hústermékek és a betegségek
  2021-06-02 13:45:45, szerda
 
  Tény, hogy a régebbi időkben nem igazán voltak feldolgozott élelmiszerek. Nagyszüleink sok jószágot neveltek, melyek aztán levágásra kerültek. Egy-egy gazdaságban volt mindenféle állat: szárnyasok, sertés, kecske, juh, nyulak. Nem is igazán kellett a boltba sietniük, hogy csomagolt felvágottat, konzerveket és hasonló feldolgozott élelmiszereket vásároljanak.

Régen bőségesen reggeliztek az emberek. Szalonnát is ettek jó sok hagymával és friss kenyérrel. Természetesen akkor is voltak betegségek, még rákos megbetegedések is előfordultak, de nem ennyi, mint napjainkban, és közel sem küzdött ennyi ember emésztési zavarral. És ennek is oka van. Elődeink valóban szinte mindent maguk termeltek meg és az állatokat is maguk tenyésztették. Jószágaikat kihajtották reggel a legelőre, majd este frissen fejt tejet ittak.

A húsételek, pontosabban a feldolgozott hústermékek nem egészségesek. A virsli, a csomagolt szalámi és a hasonló élelmiszerek is a kutatások középpontjába kerültek, és azt állapították meg, hogy nemcsak emésztési zavarokat okoznak, hanem felelőssé tehetők a rákos megbetegedésekért, de még szív- és érrendszeri, illetve légzőszervi betegségeket is okozhatnak.

A feldolgozott húsételek helyett fogyasszunk növényi fehérjéket. Lehetőleg vásároljunk piacról, termelőktől, hiszen a csomagolt, feldolgozott húsételek nemcsak a fent említett betegségeket okozhatják, hanem akár diabétesz, elhízás vagy vastagbéldaganat kialakulásához is hozzájárulhatnak.

Manapság egyre növekszik a vastagbélrákban szenvedők száma. Ennek sok oka lehet, ide sorolhatjuk az ülő életmódot, de a feldolgozott hústermékeket, főleg a vörös húsokat is, melyek szintén okozói lehetnek ennek a sok esetben halálos betegségnek. Minél több ilyen ételt fogyasztunk, annál nagyobb az esély a vastagbélrák és más, súlyos betegség kialakulásának.

A feldolgozott élelmiszerek tartósítása során olyan anyagokat használnak, amelyek megnövelik a szabad gyökök számát a szervezetben. Minél több van belőle a testünkben, annál nagyobb az esély az oxidatív stressz és komoly betegségek kialakulására. Amire sokan nem gondolnak, ezek a táplálékok még a mentális egészséget is veszélyeztethetik.

A legjobb, amit tehetünk, hogy nem fogyasztunk ilyen élelmiszereket vagy legalábbis drasztikusan csökkentjük a bevitelüket. Az is jó megoldás lehet, ha néha böjtölünk és húsmentes napokat tartunk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A fekete tea az egészség forrása
  2021-06-02 13:01:21, szerda
 
 



A fekete teát már évezredek óta rendszeresen fogyasztják Kínában. Hasznosságát jól mutatja, hogy nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat és fitonutrienseket, amelyek kiemelkedő szerepet játszanak a méreganyagok szervezetből történő kiürítésében és ezzel együtt a betegségek megelőzésében. A fekete tea nagyon előnyös az egészségünkre nézve, még a haj és a bőr állapotán is sokat tud javítani ez a koffeines ital.

A fekete teával kapcsolatban is számos tudományos kutatást végeztek. Bebizonyosodott, hogy csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát, hiszen remekül szabályozza a vércukorszintet. Ezt a pozitív hatást a teában található katekineknek köszönhetjük, amelyek antioxidáns hatással rendelkeznek.

A fekete tea olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek megakadályozhatják a krónikus betegségek kialakulását. Mindemellett csökkentik a gyulladást a szervezetben, illetve hozzájárulnak a stressz okozta káros hatások kivédéséhez is.

Köztudott tény, hogy ahogy öregszünk, úgy a csontjaink is gyengülnek, a fekete tea viszont sok kalciumot tartalmaz, amely segít a csontsűrűség növelésében.

Az egészséges bél fenntartása sok betegségtől óvhat meg bennünket. A fekete tea javítja a bélflóra egyensúlyát, aminek megléte nagyban hozzájárul a megfelelő emésztéshez. A benne található polifenolok prebiotikus hatással is rendelkeznek, melyek segítenek megőrizni az emésztőrendszer egészségét.

Az elhízás az egyik oka a szívbetegségek és a cukorbetegség kialakulásának. A fekete tea azonban jó választás, hiszen nagy támaszunk lehet a fogyásban. A kutatások azt emelik ki, hogy a fekete tea nagyon hatékony a zsírégetésben, ami szintén hozzájárul az ideális testsúly eléréséhez.

Ez a finom tea a szívünknek is jót tesz, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat. Kutatások igazolják, hogy már napi 3 csésze fekete tea is csökkentheti a szívkoszorúér-betegség kialakulásának kockázatát.

A fekete tea az egyik legjobb stresszoldó ital, amely a világon létezik, hiszen ellazítja a testet, nyugtatja az idegeket és hozzájárul a mentális kiegyensúlyozottsághoz. A teával kapcsolatban bebizonyosodott, hogy csökkenti a stresszhormonok szintjét a szervezetben.

Nagy mennyiségben tartalmaz L-teanint is, ami támogatja a mentális egészséget és javítja a memóriát. Mivel koffeint is tartalmaz, így sokkal élénkebbek és éberebbek lehetünk tőle a nap során.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Gyömbérillóolaj házilag
  2021-06-02 12:56:08, szerda
 
 



A gyömbért már évezredek óta alkalmazza az ájurvédikus orvoslás és a kínai gyógyászat. Számtalan előnye létezik, többek között remek gyulladáscsökkentő, melyet az egyik aktív vegyületének, a gingerolnak köszönhetünk.

A gyömbérolajat mi magunk is elkészíthetjük otthon, és nagyon sokféle célra, számos betegség gyógyítására felhasználhatjuk. A gyömbérolaj aromaterápiás hatása kiemelkedő, hiszen serkentő és melegítő hatásokkal rendelkezik. Emellett fokozza a koncentrációt, csökkenti a stresszt, de nagyon hatásos szorongás, szédülés és fáradtság esetén is.

Külsőleg, azaz a bőrre kenve is alkalmazhatjuk, hiszen számos bőrproblémára és egyéb egészségügyi gondra jelenthet megoldást. Használhatjuk bőrpír ellen, de a bőr öregedési folyamatainak lassítására és a bőrkárosodások csökkentésére is, de segít a bőr színét is helyreállítani és ragyogást biztosít a fakó arcbőrnek.

A gyömbérolajat a hajunkra is használhatjuk, hiszen tisztítja a fejbőrt, nagyon hatékony megoldást nyújt a viszketés ellen, elősegíti az egészséges haj növekedését és javítja a fejbőr vérkeringését.

A gyömbérolaj megkönnyíti a méreganyagok szervezetből történő eltávolítását, enyhíti a gyomorban és a bélben a kellemetlen érzet kialakulását, fokozza az étvágyat, tisztítja a légutakat, csökkenti a fájdalmat és a gyulladást is.

A gyömbérolaj nagyon sok aktív hatóanyagot tartalmaz, melyeknek nagy hasznát vehetjük, hiszen antioxidáns, gyulladáscsökkentő és nyugtató hatással is rendelkeznek.

Hogyan készítsük el a gyömbérolajat?

Hozzávalók:
1 csésze friss gyömbérgyökér
1,5 csésze olívaolaj

Elkészítése:
Hámozzuk meg és reszeljük le a gyömbért, majd öntsük fel az olívaolajjal. 2-3 napra tegyük hűtőbe, hogy az ízek alaposan összeérjenek. Le is szűrhetjük, de nem feltétlenül szükséges.

Az alábbiakban néhány gyömbéres receptet közlünk, melyekhez gyömbérolajat és illóolajat is használhatunk.
Felhasználása:
Diffúzorba csepegtethetünk 2-3 csepp illóolajat, amely javítja a rossz hangulatot, fokozza a libidót és segíti a jobb alvást.

A diffúzorba cseppenthetünk 3 csepp gyömbér-, 2 csepp bergamott- és 2 csepp pacsuli-illóolajat, amely támogatja az érzelmi és a mentális egyensúlyt.

Ha szomorúak és fáradtak vagyunk, akkor tegyünk a diffúzorba a következő illóolajokból: 3 csepp gyömbér-, 2-2 csepp narancs- és ylang ylang illóolajat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Epson só a bőrre is
  2021-06-02 11:32:16, szerda
 
  Csökkenti a gyulladást, eltünteti a pattanásokat az Epsom-só: babapuha lesz tőle a bőr, ha így használod
Eltávolítja az elhalt hámsejteket, leviszi a duzzanatot, és selymessé varázsolja a bőrt az Epsom-só.

A főleg bioboltokban kapható Epsom-só, másnéven keserűsó valójában nem más, mint a magnézium-szulfát. Nevének ellenére igazából semmi köze a valódi sóhoz, esetleg csak a szemcsés állaga hasonlít hozzá. Külsőleg alkalmazva rengeteg érezhető hatással bír nemcsak a szervezetre, hanem a bőrre is.

Az Epsom-só hatásai
Az Epsom-sót már körülbelül a 17. század óta használják, nevét az angliai Epsomban található keserűsós forrásról kapta. A hagyományos kínai orvoslásban is alkalmazzák, ugyanis külsőleg használva rengeteg jótékony hatással bír az egész testre. A bőrön át felszívódva segíthet ízületi és izomfájdalmak esetén, kivezeti a méreganyagokat a szervezetből, csökkentheti a stresszt, a szorongást, a gyulladásokat, és megkönnyíti az elalvást is.

Mindezek mellett a problémás arc számára is megoldást jelenthet: dr. Michelle Henry bőrgyógyász kifejtette, hogy segíthet enyhíteni a duzzanatot, a gyulladást, valamint eltávolítja a felesleges zsírokat és olajokat a bőrről. Bár konkrét kutatások ezt a hatást egyelőre még nem támasztják alá, a gyakorlatban sokan számoltak be pozitív eredményekről. Mindezek mellett ugyanis például segít még megszabadulni a felesleges hámsejtektől, és babapuhává teszi az arcot. Fürdővízben feloldva, arclemosóként és arcradírként is használhatod, ha meg akarod tapasztalni áldásos hatásait.

Fürdő, arclemosó és arcradír
Először is fontos, hogy érzékeny, száraz vagy sebes bőrön semmiképp ne használd az Epsom-sót, mert tovább ronthat a helyzeten, és irritációt okozhat. Arra is ügyelj, hogy ha ezt beveted, előtte és utána kerüld a hámlasztó hatású összetevőket, mint például az AHA- vagy BHA-savakat és a retinolt is. Ha az egész testre gyakorolt hatásait kiélveznéd, készíts belőle fürdőt. Engedd tele a kádat kellemesen meleg vízzel, és adj hozzá 1,5-2 bögrényit, majd kicsit oszlasd el a kezeddel, hogy eloldódjon. Pihenj így a kádban 20-40 percet, mosd meg egyszer-kétszer az arcodat is, és a vízből kiszállva szinte rögtön érezni fogod, mennyire ellazultak az izmaid, és milyen selymes lett a bőröd. Ha lehet, este vegyél ilyen fürdőt, mert utána könnyen elálmosodhatsz. Lefekvés előtt moss arcot vízzel, és ha nem erősen zsíros a bőröd, használj a típusához illő krémet a hidratálásra. Heti 1-2 alkalommal ismételd meg.

Ha az arcod egész területe problémás, lemosót is készíthetsz: két bögrényi vízben oldj fel 2 evőkanálnyi Epsom-sót, majd márts bele egy törölközőt, és mosd vele végig a bőrödet a szemek és a szemkörnyék kihagyásával. Ha megvagy, öblítsd le langyos vízzel. Ha pedig csak a pattanásokat kezelnéd, egy fültisztító pálcika segítségével vidd fel a keveréket a pöttyökre, hagyd hatni 15 percig, aztán mosd le.

Hámlasztóként, radírként is bevetheted. Ebben az esetben egy evőkanálnyi sót keverj el két evőkanálnyi olíva-, kókusz-, ricinus- vagy mandulaolajjal. A pasztát óvatosan, enyhén masszírozd a bőrödbe körkörös mozdulatokkal 2-3 percen keresztül, hagyd picit hatni, és öblítsd le langyos vízzel.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2021.05 2021. Június 2021.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 101 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 389
  • e Hét: 9171
  • e Hónap: 40657
  • e Év: 245358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.