Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Az egészséges hajhoz csak hagymalé szükséges
  2021-06-20 20:05:30, vasárnap
 
  A haj egészségének fenntartása türelmet és időt igényel. Ahogy öregszünk, úgy egyre több gond lehet a hajunkkal, de csak akkor, ha nem ápoljuk gondosan, és ha nem fogyasztunk tápanyagokban gazdag ételeket, amelyek szintén nagyon fontosak, hogy egészséges, ragyogó és erős hajkoronával rendelkezzünk.

Az egyik legjobb orvosság a haj problémáira nem más, mint a vöröshagyma, pontosabban annak a frissen préselt leve. A hagymalé egy nagyon hasznos természetes orvosság, különösen a hajhullással szemben veszi fel eredményesen a harcot.

Cikkünkből kiderül, milyen pozitív hatásai vannak a hagymalének és hogyan is alkalmazzuk, ha szép, fényes és egészséges hajat szeretnénk.

A hagyma gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatásokkal rendelkezik. Emellett nagyon sok tápanyagot és olyan egyéb vegyületet tartalmaz, amelyek eredményesen veszik fel a harcot a bakteriális és a gombás eredetű fertőzésekkel szemben.

Mindemellett a hagymalé nagyon szép fényessé is varázsolja a hajunkat. Kénben gazdag, amely nemcsak a hajszálak töredezését akadályozza meg, hanem az elvékonyodásukat is, illetve aktívan részt vesz a hajhagymák és a szőrtüszők megerősítésében is.

A hagyma leve antioxidánsokat is tartalmaz. Ezek olyan tápanyagok, amelyek megakadályozzák a haj idő előtti öregedését és az őszülését. Amennyiben rendszeresen masszírozzuk a fejbőrünket hagymalével, garantáltan gyorsabban fog növekedni a hajunk.

A hagymában található kén elősegíti a kollagéntermelést, amely nemcsak a szőrtüszőket erősíti meg, hanem a fejbőr tisztításában is aktívan részt vesz. A hagymalével történő fejmasszázs javítja a bőr keringését, ez által elősegíti a haj gyorsabb növekedését.

A hagyma nagy mennyiségben tartalmaz mikrotápanyagokat, flavonoidokat és antioxidánsokat, amelyek mind pozitívan hatnak a hajhagymákra.

Mivel a hagymalé gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, megnyugtatja a száraz és viszkető fejbőrt és hidratálja is.

Hogyan használja? Reszeljen le egy nagyobb fej hagymát, majd nyomkodja ki a levét. Mártson meg benne egy vattapamacsot, majd ezzel nedvesítse be a fejbőrét. Ezután masszírozza az ujjaival alaposan a fejbőrébe a hagymalevet. Hagyja fenn ezt a pakolást legalább egy órán keresztül, majd a szokásos módon mosson hajat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Egy kevés fogyás is csökkentheti a cukorbetegség kockázatát
  2021-06-20 19:49:44, vasárnap
 
  Az elhízás veszélyes lehet. Ha nem tudjuk, hogy hány centi a derékkörtérfogatunk vagy mennyi a BMI-indexünk, könnyen utána járhatunk az interneten és találhatunk olyan kalkulátort, amely alapján egyszerűen kiszámíthatóvá válik, hogy milyen a testalkatunk, azaz a normál testsúlyúak vagy az elhízottak táborába tartozunk-e.

A súlyfelesleg magában hordozza a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. Igaz, hogy a diabétesz kialakulását a genetika és a családi halmozódás is fokozza, azonban hiába meghatározott genetikailag egy-egy betegség, mi magunk is sokat tehetünk a megelőzés érdekében.

Kutatások igazolják, hogy már parányi, mindössze 5 százalékos testsúlycsökkenés is mérsékelheti, illetve megakadályozhatja a cukorbetegség létrejöttét. A megfelelő testsúly elérésében pedig segítségünkre lehet a tápanyagokban gazdag étrend és a rendszeres testmozgás.

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásában javarészt - mintegy 50 százalékban - az elhízás tehető felelőssé. Azonban már kismértékű életmódváltással is jelentős súlyt adhatunk le, rendszeres testmozgással és a megfelelő étrenddel pedig elérhetjük az ideális testsúlyt is. A fogyókúra önmagában azért nem jó megoldás, mert az csak ideig-óráig hatásos, ha visszaállunk a korábbi életvitelünkre, akkor minden valószínűség szerint elveszítjük az elért eredményt, sőt akár újra hízni fogunk.

Mindig az életmódváltásra kell tehát törekedni és nem szabad hinnünk a csodaszerekben, hiszen egészséges diétáról akkor beszélhetünk, ha mozgunk is és mellette egészségesen étkezünk.

A cukorbetegség elkerülése érdekében nagyon lényeges, hogy odafigyeljünk a testsúlyunkra és évente legalább egy alkalommal elmenjünk egy laborvizsgálatra, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy minden rendben zajlik a szervezetünkben és egészségesek vagyunk.

Akinek rendszeresen magas a vércukorszintje, gyakrabban ellenőriztesse, és törekedjen az ideális testsúly elérésére, hiszen már egy kisebb mértékű fogyás is csökkenti ezt az értéket, ezzel pedig elkerülhetővé válhat a cukorbetegség. Ha pedig nem leszünk cukorbetegek, nem alakulnak ki a szövődmények sem.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2021.05 2021. Június 2021.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 101 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 795
  • e Hét: 4373
  • e Hónap: 24235
  • e Év: 200110
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.