Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Miért olyan hasznos a mandulaolaj?
  2021-06-23 22:58:12, szerda
 
  A mandula nagyon egészséges, hiszen gazdag tárháza a különféle tápanyagoknak. Sok E- és A-vitamint tartalmaz, ezen kívül van benne K-vitamin, cink, kálium, réz és foszfor is. A mandulaolaj többszörösen és egyszeresen telítetlen zsírsavakat is tartalmaz, melyek pozitívan hatnak a szívünk egészségére.

Ez az olaj bőrpuhító tulajdonságokkal is rendelkezik, éppen ezért alkalmazhatjuk zuhanyozást követően testápolóként akár az arcbőrünkre, akár a testünkre. A mandulaolaj különböző bőrbetegségek kezelésére is alkalmas, mint például pikkelysömör, ekcéma, de a száraz bőrt is nagyszerűen hidratálja. Mivel az E-vitamin az antioxidáns vitaminok csoportjába tartozik, ez az olaj hozzájárul ahhoz, hogy ragyogó és szép legyen a bőrünk.

Amennyiben sokat tartózkodunk a napon, bőrkárosodást is szenvedhetünk. Kutatások szerint azonban a mandulaolaj rendszeres használatával megelőzhetővé válhat az UV-sugarak okozta károsodás, sőt még a bőr öregedési folyamatai is lassulhatnak.

A mandulaolajat a szépségápolás más területein is felhasználhatjuk, hiszen nagyon hasznos lehet a fejbőr korpásodásának megelőzésében és megszüntetésében. De a gyulladt fejbőrt is eredményesen kezelhetjük a segítségével, sőt még a hajhullást is megállíthatjuk, ha rendszeresen pakolást készítünk mandulaolaj felhasználásával.

Mivel ez az olaj sok telítetlen zsírt tartalmaz, rendkívül jót tesz a szív egészségének, hiszen ezek a zsírok növelik a jó koleszterin, azaz a HDL szintjét, és csökkentik a rossz, azaz az LDL értékeit.

Amennyiben a diétánkhoz mandulaolajat is adunk, úgy stabilizálódhat a vércukorszintünk, ami pedig a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében lehet nagyon hasznos.

Az egészséges zsírok a testsúly csökkentéséhez is aktívan hozzájárulhatnak. Mivel a mandulaolaj az antioxidáns E-vitaminban is gazdag, így mérsékelheti a szívbetegségek és az elhízás kockázatát, sőt még a fogyókúránkat is támogathatja.

Az E-vitamin a szabad gyökök káros hatásaitól is védelmeznek bennünket. Amennyiben túl sok szabad gyök szabadul fel a szervezetünkben, úgy oxidatív stressz alakulhat ki, aminek következményei lehetnek az olyan krónikus betegségek, mint például a rák, a diabétesz vagy egyes szívbetegségek. Tanulmányok igazolják, hogy a magasabb E-vitamin-bevitel csökkentheti a szívbetegségek, a makula degeneráció és a kognitív hanyatlás kockázatát idősebb személyeknél.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2021.05 2021. Június 2021.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 101 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3245
  • e Hét: 12027
  • e Hónap: 43513
  • e Év: 248214
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.