Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Kvarckristály
  2021-07-29 21:26:07, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Visszafordítható a szervezetben a gyulladás
  2021-07-29 21:20:55, csütörtök
 
  A szervezetünkben kialakuló gyulladás számos betegség okozója lehet. Szerencsére azonban van arra lehetőségünk, hogy életmódváltással és megfelelő táplálkozással visszafordítsuk a gyulladást és ezzel számos betegséget előzzünk meg.

Sok ember számára a gyulladás egy állandó, krónikus probléma, gondoljunk csak akár a különféle allergiákra és autoimmun betegségekre, a szív- és érrendszeri betegségekre, a diabéteszre, vagy a légzőszervi problémákra. A jó hír az, hogy létezik gyulladáscsökkentő étrend, amely szerepet játszhat mind a megelőzésében, mind a kezelésben.

A glutén, amely megtalálható a búzában, az árpában és a rozsban, szorosan kapcsolódik a gyulladás kialakulásához. Nagyon fontos, hogy aki valamilyen gyulladásos betegségben szenved, térjen át a gluténmentes étrendre. Különösen javasolható ezek azoknak, akik autoimmun betegségtől érintettek.

A tejtermékekről is elmondható, hogy nehezen emészthetők. Sok ember szervezete nem termel elegendő laktáz nevű enzimet, amely a tejben lévő laktóz feldolgozásához szükséges. Ennek következménye pedig a rossz emésztés, puffadás vagy görcsök. Sajnos a laktózérzékenység súlyosbítja az olyan betegségek tüneteit, mint a gyulladásos bélbetegség vagy az irritábilisbél-szindróma.

A tej és a tejtermékek olyan bőrbetegségeket is súlyosbíthatnak, mint az ekcéma, az akne vagy az atópiás dermatitisz. A kutatások azt mutatják, hogy a tej immunválaszt válthat ki és ez oka lehet az autoimmun betegségek kialakulásának. A rendszeres tejfogyasztást ezen kívül összefüggésbe hozták a gyulladást jelző biomarkerek emelkedésével.

A finomított cukor szintén káros az egészségünkre, hiszen jelentősen megnöveli a szervezetben a gyulladást és olyan betegségeket, problémákat okozhat, mint cukorbetegség, elhízás, fogszuvasodás és hangulati ingadozások. Használjunk a cukor helyett természetes édesítőszereket, például mézet.

Fontos, hogy minél több gyulladáscsökkentő táplálékot fogyasszunk. Ilyenek lehetnek például a zöld leveles zöldségek, amelyek tele vannak gyulladáscsökkentő antioxidánsokkal.

A keresztesvirágú zöldségek - mint például a brokkoli, a kelkáposzta vagy a karfiol -, szintén csökkentik a gyulladást és méregtelenítő hatásokkal is rendelkeznek. Sok antioxidánst is tartalmaznak és ezen kívül gyulladáscsökkentő vegyületekben is gazdagok.

A bogyós gyümölcsök is gyulladáscsökkentő antioxidánsokkal vannak tele, a halakban található omega-3 zsírsavak is mérséklik a gyulladást és olyan fehérjéket tartalmaznak, amelyek elősegítik a gyógyulásunkat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A vitaminokról
  2021-07-29 21:11:55, csütörtök
 
  A vitaminokat, a zöldségeket és a gyümölcsöket az ember barátainak is nevezhetjük, mert ha rendszeresen fogyasztjuk ezeket a tápanyagokat, nagyobb esélyünk lesz arra, hogy lelassuljanak az öregedési folyamatok és hogy még idősebb korunkban is kicsattanó egészségnek örvendjünk. Most néhány érdekességet osztunk meg néhány tápanyaggal és táplálékkal kapcsolatban.

A D-vitamin az emberi szervezetben napfény hatására termelődik. Nagyon sok előnye van ennek a vitaminnak, többek között hatással van az immunrendszer kulcsfontosságú sejtjeire, aktiválja a T-sejteket. Szabályozza azokat az immunreakciókat, amelyek ha nem megfelelően működnek, akár autoimmun betegségek is kialakulhatnak. A D-vitamin hiánya autoimmun betegségekkel szembeni érzékenységet okozhat, azaz az alacsony szintje, jelentős kockázati tényező lehet az autoimmun betegségek kialakulásában.

A csontritkulás kialakulásában kiemelkedő szerepet játszik a kalcium és a D-vitamin hiánya. Pótlásukkal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy segítik a csontok egészségének fenntartását.

Idősebb emberek körében nagyon magas a csonttörések kockázata, amit el lehetne kerülni, ha az érintett korosztály tagjai rendszeresen járnának szűrővizsgálatra, csontsűrűség-mérésre, azonban a tanulmányok azt igazolják, hogy még azok sem igazán tartják be az orvos utasításait, az előirányzott kezeléseket, akiknél már diagnosztizálták ezt a betegséget.

A B12-vitaminra is nagy szüksége van a szervezetünknek. Kutatások igazolják, hogy ennek a vitaminnak a hiánya megnöveli a fertőzések kialakulásának kockázatát. Az idősebb emberek gyakran szenvednek ennek a vitaminnak a hiányától, így ők nagyobb veszélynek vannak kitéve.
Mi a megoldás?
Fogyasszunk minél több olyan ételt, amelyek tartalmazzák ezt a vitamint. A B12 gazdag forrásai: sertés, borjú, marha, lazac, ponty, illetve kecsketej, sajtok, tojás, alga, csírák, barna rizs.

A szervezetben a magas C-vitamin-szint megvédheti a kognitív hanyatlástól és az Alzheimer-kór kialakulásától. Ennek nem más az oka, minthogy a C-vitamin erős antioxidáns hatással rendelkezik, s mint ilyen, megakadályozza az amiloid-béta lerakódását az agyban, amelynek nagy mennyisége miatt alakulhat ki mind a demencia, mind az Alzheimer-kór.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
A női hormonok támogatója-ligetszépe
  2021-07-29 21:09:11, csütörtök
 
 



A ligetszépe mint gyógynövény a világ számos táján megtalálható. Találkozhatunk vele Észak- és Dél-Amerikában, Európa egyes tájain és Ázsiában is. Története az indián kultúráig nyúlik vissza. Az indián törzsek ugyanis rájöttek arra, hogy a gyógynövény gyökerének borogatás formájában történő alkalmazása nagy mértékben felgyorsítja a sebgyógyulást. De a leveleket és a virágait is felhasználták a gyulladt bőr gyorsabb gyógyulása érdekében.

A ligetszépeolaj nagy mennyiségben tartalmaz gamma-linolénsavat (GLA), ami nem más, mint egy omega zsírsav, amely sok minden másban is megtalálható, mint például a fekete ribizliben, a borágóolajban vagy a spirulina algában is. A GLA pozitívan hat az agy működésére, a csontok egészségére, de a haj és a bőr megfelelő kondícióját is támogatja, mindemellett kiemelkedő a gyulladáscsökkentő hatása.

A ligetszépeolajnak nagyon sokféle előnye létezik. Többek között pozitív hatással van az öregedő bőrre. Nyugodtan használhatjuk a ligetszépeolajat a következő bőrproblémák esetén: bőrszárazság, bőrpír, akne és a bőr rugalmatlan állapota.

Ez az olaj csökkenti a hormonális változások okozta pattanások megjelenését, sőt a pórusok eltömődése esetén is a segítségünkre lehet. A ligetszépeolaj a hormonális egyensúly megteremtésében is a hasznos lehet.

Egy tanulmány arról számolt be, hogy a ligetszépeolaj hatékony lehet a női hormonokkal összefüggésbe hozható panaszok esetén - legyen szó akár a premenstruációs szindróma (PMS), a mellfájdalom és a hőhullám, ami elsősorban a klimax szakaszába lépő nőket érinti.

A ligetszépeolaj a szervezetben kialakult gyulladást is csökkentheti. Ezért is javasolják előszeretettel azoknak, akik ízületi gyulladásban szenvednek, hiszen a GLA gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik.

Arcápoló krémet is készíthetünk is az olaj felhasználásával, amely anti-aging, azaz öregedésgátló hatású.

Anti-aging DIY arckrém
Hozzávalói:
fél teáskanál csipkebogyóolaj
fél teáskanál ligetszépeolaj
egy teáskanál sheavaj
1 teáskanál méhviasz

Elkészítése:
Vízgőz fölött olvassza fel a méhviaszt és a sheavajat, majd adja hozzá a csipkebogyó- és a ligetszépeolajat. Keverje össze alaposan a hozzávalókat. Tehet hozzá egy E-vitamin-kapszulát is, hiszen ez segít az arckrém tartósításában. Tárolja hűtőben, esténként a megtisztított arcbőrére vigye fel ez a kellemes arckrémet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Datolya előnyeiről
  2021-07-29 21:02:33, csütörtök
 
 



Ma már az év minden hónapjában hozzájuthattunk ehhez a fantasztikus táplálékhoz, amely nagyon sok egészségügyi előnnyel rendelkezik. Igaz, hogy nagyon édes és sok kalóriát tartalmaz, de néha elfogyaszthatunk belőle néhány szemet, hiszen tele van értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal.

A datolya csordultig van antioxidánsokkal, amelyek nagyon hasznosak a betegségek megelőzésében. De ez a gyümölcs karotinoidokban is gazdag, így pozitívan hat a szív működésére, illetve támogatja a szem egészségét is.

A datolya gyulladáscsökkentő flavonoidokban is bővelkedik, ezek hasznosak lehetnek az olyan betegségek megelőzésében, mint például a diabétesz, a rákos megbetegedések vagy az Alzheimer-kór.

A rák és a szívbetegségek megelőzésében a datolyában található fenolos savak is nagy szerepet játszhatnak, hiszen ezek szintén csökkenthetik a gyulladást, így a krónikus megbetegedések előfordulásának esélyét is mérsékelhetik.

Az ásványi anyagok nagyon fontosak, hiszen számtalan funkciót töltenek be a test működésében. A szelén, a réz, a magnézium mind olyan tápanyag, melyek kiemelkedő szerepet töltenek be a csontok egészségének fenntartásában. A datolya tartalmazza ezeket az ásványi anyagokat, sőt még K-vitaminban is gazdag, amely szintén támogatja az erős csontozatot, de a véralvadást is segíti szabályozni.

Az agy megfelelő működéséhez szintén szükség van olyan tápanyagokra, amelyeket a datolya is nagy mennyiségben tartalmaz, hiszen gazdag forrása a B-vitaminoknak és az akolinnak. Ezek a tápanyagok támogatják a tanulási képességet és a jó memóriát. Kutatások igazolják, hogy a datolya rendszeres fogyasztásával akár el is kerülhetnek bennünket a neurodegeneratív betegségek.

A férfiak esetében a szexuális egészséget is javíthatja ez a gyümölcs, hiszen fokozza a spermaszámot és támogatja a jobb szexuális teljesítményt is.

Mivel a datolyának gyulladáscsökkentő hatása is van, segíthet megakadályozni, hogy az agyban plakkok képződjenek. Ez azért is lényeges, mert ezek hozzájárulnak a kognitív funkciók hanyatlásához, az Alzheimer- kór és a demencia kialakulásához .
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2021.06 2021. Július 2021.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 189 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1227
  • e Hét: 15595
  • e Hónap: 29344
  • e Év: 234045
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.