Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Nem kérnek Karácsonyból a budapestiek
  2021-07-06 21:00:58, kedd
 
 







NEM KÉRNEK KARÁCSONYBÓL A BUDAPESTIEK


23 ezer embert kérdezett meg a Metropol


SZÁLLJANAK KI A KOCSIBÓL ÉS GYALOGOLJANAK! - ezt üzente a budapesti autósoknak Karácsony Gergely főpolgármester, miután óriási dugót okozott a fővárosban kaotikus intézkedéseivel. A Metropol 23 ezer embert kérdezett meg erről, és kétharmaduk elutasította Karácsony idétlen ötletét

A sofőröket az bosszantja, hogy óriási dugók vannak Budapesten, Ezt Karácsony Gergely főpolgármesternek "köszönhetjük": az átgondolatlan, egyszerre időzített felújítások, a másfél évi tökölés a Lánchíd felújítása körül káoszhoz, gigadugókhoz vezetett... Mindez a hőségriadő kellős közepén.



Karácsonynak sikerült az, ami még senkinek - dugóból térnek nyugovóra a budapestiek

Karácsony Gergely főpolgármester irányítása alatt már-már megszokhatták a főváros lakói, hogy napközben káoszba fordul a budapesti közlekedés. Most már azonban késő este sem szabadulhatnak a dugóktól.

Állandósult a közlekedési káosz a fővárosban Karácsony Gergely ténykedése alatt, arra viszont kevesen számítottak, hogy a csúcsidőszak után is dugóból hazaérve hajthatják álomra a fejüket.

Hétfőn a Rákóczi úton, a Margit körúton, a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Andrássy úton, a Nagykörúton és a budapesti, illetve budai rakpart bizonyos részein is erős forgalommal találkozhatott az, aki este 10 óra után akart eljutni a város egyik pontjából a másikba.

Az alábbi Google Térképből lementett képen a fekete színű jelölés útlezárást, a narancssárga lassú forgalmat (a haladási tempó körülbelül 40 százalékos értékét, ami 50-es táblánál 20 km/h-t jelent), a piros pedig jelentős forgalmat (a haladási tempó körülbelül 16 százalékos értékét, ami 50-es táblánál 8 km/h-s araszolást jelent) jelöl.







A főpolgármesternek nemcsak a közúti, de a tömegközlekedéssel is meggyűlik a baja, a legutóbbi hírek szerint például 25-30 éves klíma nélküli villamosokat venne a főváros, holott a hirado.hu tesztjén kiderült, hogy az ilyen szerelvényeken akár tíz fokkal is melegebb lehet, mint a klimatizált járműveken.


Negyedik hete fuldoklik a közlekedés a belvárosban

Június elején elkezdődött a pesti alsó rakpart átépítése, és ahogy arra számítani lehetett, hatalmas dugókkal indult a munka. Egyelőre a Margit híd és a Lánchíd közötti szakasz újul meg, itt hónapokig teljes zárással számolhatnak az autósok. A lezárás szinte az egész város forgalmán meglátszik, torlódások, dugók vannak a főbb útvonalakon. Időközben már a Lánchidat is lezárták, ami tovább növelte a dugók nagyságát, júliusban pedig a Blaha Lujza térnél lesznek korlátozások, tovább nehezítve a fővárosiak közlekedését.

A dugók kialakulását a pesti alsó rakpart lezárása, illetve az értelmetlen kerékpársávok és a 3-as metró felújítása okozza, és most a Lánchíd felújítása miatti lezárások is tovább bonyolítják a forgalmat a fővárosban.

A probléma az, hogy Karácsony Gergelyék olyan felújításokat is most kezdenek el, amelyeket már be kellett volna fejezni. Mindent most építenek és újítanak fel, így nincsenek kerülők sem a fővárosban. A korábbi csúcsidők helyett most reggel héttől este hatig folyamatosan dugó van. A taxisok, akiknek a jövedelmezőségét is befolyásolja a kaotikus helyzet, levelet írtak Karácsony Gergely főpolgármesternek.

Az Országos Taxis Szövetség levélben kereste meg Karácsony Gergelyt, amelyben azt kérte, az autósoktól a bicikliseknek adott sávokat adja vissza.


Elhalnak az érdemi tárgyalásra vonatkozó kezdeményezések

,,Legalább az építkezések idejére az ideiglenes kerékpársávot fel kéne szabadítani" - mondta Kovács Kázmér ügyvéd, a Magyar Autóklub jogi és érdekvédelmi bizottságának választott elnöke az M1 Ma este című műsorában, ahol a budapesti közlekedési válságról beszélt.

,,A helyzet kialakulásában annak is szerepe van, hogy érdemi konzultáció erre nézve a 120 éves szervezetükkel többszöri felajánlkozásuk ellenére nem volt" - tette hozzá.

Korábbi építkezések, felújítások alkalmával a mostanihoz hasonló kaotikus helyzetek pár napig tartottak, amíg az autósok nem találtak kerülőútvonalakat. Jelenleg azonban hetek óta tarthatatlan a forgalom, mindenki panaszkodik, mivel nincsenek alternatívák, egyszerre korlátoztak, zártak ki több kerülési lehetőséget.

A Magyar Autóklub akkor írt először nyílt levelet a főpolgármesternek, amikor mindenhol alacsonyabb sebességhatárt terveztek bevezetni. ,,Ettől az ötlettől Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésben táncolt vissza, hogy nem így gondoltuk, csak ott vezetnénk be, ahol indokolt. Ott, ahol indokolt, ott mi is gondoljuk, mi is élhető várost, zöldebbb várost akarunk, ki az, aki nem?" - mondta a szervezet elnöke.

Hangsúlyozta, hogy amikor ilyen építkezések vannak, mint most, akkor nem lehet erőszakosan, akaratosan, egyszerre megnyomorítani a fővárosi közlekedőket.

Nem tartja politikai kérdésnek a témát, a korábbi városvezetésnek is volt olyan ötlete, amivel nem értettek egyet, akkor is felemelték a hangjukat, és változás történt. ,,Lehet érdemi tárgyalást folytatni az autósokkal, ezt várnánk a jelen esetben is, de sajnos a kezdeményezéseink elhalnak" - fogalmazott Kovács Kázmér.


A villamospályák felújítása tovább nehezíti a közlekedők helyzetét

Pályafelújítás miatt változik a 17-es, az 56-os és a 61-es villamos közlekedése június 26-a és július 5-e között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A közlemény szerint több helyen is felújítják a villamospályát a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között, ezért június 26-a, szombat és július 5-e, hétfő között változik a Krisztina körúton, illetve az Alkotás utcán át járó villamosok közlekedése.

A 17-es villamos a Bécsi út-Vörösvári út és a Széll Kálmán tér, illetve a Déli pályaudvar és Savoya park között jár, de az Alkotás utca helyett a Krisztina körúton közlekednek a szerelvények.

Az 56-os villamos rövidített útvonalon, a Városház tér és Újbuda-központ között jár a szokásos módon a hétköznapi csúcsidőszakokban, az 56A villamos közlekedése ideiglenesen szünetel. Az 56-os és az 56A villamosok helyett a Krisztinavárosban a 17-es villamos közlekedik - tették hozzá.

A 61-es villamos csak Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között, az 56-os és a 61-es villamos közös követési gyakoriságával jár - írták.

Közölték azt is, a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között az Alkotás utca - Villányi út útvonalon a 17-es és a 61-es villamosok helyett a 61-es pótlóbusszal lehet utazni.

Az 59-es és 59A villamosok helyett továbbra is pótlóbusszal lehet utazni a Nagyenyed utcai villamospálya felújítása miatt. A 21-es, 21A, 39-es, 102-es és 990-es autóbuszok jelenlegi terelése sem változik.

A Déli pályaudvar és a Széll Kálmán tér között az 59-es és 61-es pótlóbuszok mellett az M2-es metróval, valamint a 21-es, 21A, 39-es, 102-es, 139-es, 140-es, 140A autóbuszokkal lehet utazni - áll a közleményben.


Link


























 
 
0 komment , kategória:  Média  
Kimonóban is csinosak a lányok
  2021-07-06 19:15:44, kedd
 
 








KIMONÓBAN IS CSINOSAK A LÁNYOK

MEGAKAD A JAPÁNOK SZEME A MAGYAROKON



Megvesznek a japánok a kimonót viselő magyar olimpikonokért

Csinosak voltak a sportolóink az olimpiai csapat ünnepélyes eskütételén. Többen már a hivatalos formaruhában érkeztek, a legnagyobb sikert a lányok kimonóra emlékeztető összeállítása aratta.



A mondás szerint nem a ruha teszi az embert, de azért a magyar tervezők nem bízták a véletlenre, amikor kitalálták, megvarrták és a sportolókra adták a fantasztikus olimpiai egyenruháikat. Tokióban is biztosan megakad majd mindenki szeme a lányainkon.

Késely Ajna, aki ,,előmondó" volt az eskütételen, elárulta, hogy már alig várta, hogy magára ölthesse a színes ruhát.

"A próbán ugyan belebújhattam, de csak egy pillanatra, szinte észre sem vettem, amikor levették a méretet" - emlékezett vissza a ifjúsági olimpiai bajnok úszó. - Persze a fogadalomtétel előtt otthon felpróbáltam és amikor a tükörben megnéztem magam, elégedett voltam a látvánnyal.



Késely Ajna önmagában is gyönyörű, hát még a kimonóra emlékeztető olimpiai egyenruhájában





Ajna elmondta, nagyon örült a lenge, szellős ruhának, hiszen az előrejelzések szerint Japánban nem fognak fázni.

"Az eskü alatt is meleg volt a teremben, mégsem folyt a hátamon a víz. Remélem, Tokióban is sokszor felvehetem majd a kellemes viseletet, bár az igazsághoz tartozik, szeretnék sokáig úszódresszben maradni. "

madarász alig várja, hogy magára ölthesse a ruhát

Madarász Viktória gyalogló Olaszországban, az edzőtáborban értesült arról, hogy biztos induló az olimpián. Már ő is megkapta a szerelést, de a szép kimonóba még nem bújhatott bele.

- A kezemben már volt a ruha, éreztem, milyen finom anyagból készült - mondta a sportoló, aki 20 kilométeren indul. - Izgatottan várom, hogy mikor vehetem végre fel, hogyan fog állni rajtam, mert azt láttam a neten, hogy a lányok jól néztek ki benne. Remélem, olyan kényelmes is, mint amilyen szép.







A 85 éves hagyományokat folytatva, a tokiói játékok előtt fogadalmat tettek az olimpiára készülő magyar sportolók. A Millenáris Parkban található Nemzeti Táncszínházban rendezett csütörtök esti eseményen az úszó Késely Ajna és a sportlövő Péni István mondta elő az eskü szövegét.

Az ünnepségen - amelyet az M4 Sportcsatorna élőben közvetített - Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrás-miniszter köszöntötte a résztvevőket. A táncosok és dobosok mellett fellépett Király Linda és Király Viktor is, valamint NUBU-divatbemutatóra is sor került.

Az eskü szövegét a hagyományok szerint két sportoló mondta elő: Késely Ajna háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok úszó (2018, Buenos Aires) és Péni István ifjúsági olimpiai bajnok sportlövő (2014, Nanjing), akik mindketten részt vettek a 2016-os riói olimpián is. Az eskütétel 85 évre nyúlik vissza, a berlini olimpia előtt német sporttörténészek kezdeményezték az ókori minták felelevenítését, többek közt a lángfutást és az eskütételt. Magyarországon 1936-ban Kovács József Európa-bajnok gátfutó volt az első olimpikon, aki előmondta a szöveget. Barcelona (1992) volt az első, amikor egy férfi és egy női versenyző (akkor Egerszegi Krisztina úszó és Gyulay Zsolt kajakos) párban mondta a fogadalmat.







A tokiói olimpiai fogadalom szövege

"Én, ... a Magyar Olimpiai Csapat tagja fogadom, hogy becsületesen, töretlen akarattal, legjobb tudásom szerint, a fair play szellemében készülök a tokiói, XXXII. Nyári Olimpiai Játékokra. Fogadom, hogy a felkészülés és a versenyek alatt magatartásomat és minden tettemet a hazám iránti szeretet és hűség hatja át. Ígérem, igaz képviselője leszek a nemzetek közötti barátság nemes eszméjének, és mindent megteszek, hogy a világ legnagyobb sportünnepén eredményesen képviseljem hazámat, Magyarországot."

A Magyar Olimpiai Csapat létszáma (még nem hivatalosan) 168 + 7 fő tartalék, az atléta és úszó ranglistákat ugyan lezárták, de a Magyar Olimpiai Bizottság csütortök estig még nem kapta meg a hivatalos megerősítést (július 5-én van a végleges zárás). 23 sportág 28 szakágában lesznek jelen sportolóink Tokióban; mindhárom szám nagyobb, mint Rióban volt.









 
 
0 komment , kategória:  Sport  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2021.06 2021. Július 2021.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 37 db bejegyzés
e év: 320 db bejegyzés
Összes: 4824 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 455
  • e Hét: 1951
  • e Hónap: 19095
  • e Év: 156467
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.