Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A borosgazdák faházai a szokott helyen sorakoznak idén is
  2021-08-06 23:06:38, péntek
 
 

A borosgazdák faházai a szokott helyen sorakoznak idén is a Tagore sétányon, az első helyet, a hagyományoknak megfelelően, az év füredi borásza kapta, ezúttal Kálmán József, azaz az Arias Borászat.
Tizenkét féle bort kínálnak a fesztiválon: a pécselyi Olaszrizlingjük, a Sisegőre keresztelt gyöngyözőboruk, és a kései szüretelésű Olaszrizlingjük kiemelt figyelmet érdemel.

Csak a Balatonfüredi-Csopaki borvidék borászai vehetnek részt a rendezvényen, azok, akik megfelelő pontot értek el a városi borversenyen, és akik egyben rendelkeznek füredi szőlőterülettel. A kitelepülő huszonnégy borászat listája alább.



Az augusztus 6-29. között zajló gasztronómiai eseményt ezúttal is koncertek kísérik. A Kisfaludy Színpadon szinte minden nap jobbnál jobb zenekarok lépnek fel. Itt lesz például Kállay Saunders András, Heincz Gábor Biga, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band illetve zenél a nagy kedvencünk, a Fran Palermo is.

A részletes zenei program itt.

A borászok mellett pecsenyesütők és kézművesek árulják portékáikat illetve kitelepültek vendéglátóhelyek is.

Csak palackozott borok kínálhatók, a rendezvény alatt többször ellenőrzik majd a minőséget. Borászatonként 8-12 féle bort lehet kóstolni, összesen mintegy háromszáz tétel közül választhatnak a vendégek.
Az olaszrizlingből szinte kimeríthetetlen a kínálat, a klasszikustól a késői szüretelésűn át, a dűlőn szelektáltakig, mindenféle lesz. A gyöngyöző borok és rozék továbbra is nagy kedvencek, valószínűleg az idei fesztivál slágertermékei lesznek, de a fajsúlyosabb vörösborok, a borkülönlegességek és a díjnyertes nedűk sem hiányoznak majd.

Idén sincs egységár, egy deci bor fajtájától, évjáratától és kínálójától függően 500 forinttól akár 700-900 forintba is kerülhet.

A boros pavilonok minden nap reggel tíztől éjfélig tartanak nyitva. Egyedi készítésű, három decis kristálypoharakból lehet inni a bort, amelynek különlegessége, hogy minden pohár talpában dombornyomással szerepel a Balatonfüred felirat.

Évente átlagban közel kétszázezren keresik fel a fesztivált. Hacsak nem lesz kirívóan rossz idő, idén is legalább ennyi vendégre lehet számítani. A korábbi évek tapasztalatai alapján a hétvégéken rendre nagy tumultus várható, augusztus 20-án a parti tűzijátékkal együtt pedig csúcsra jár a fesztivál.



 
 
0 komment , kategória:  Balatonfüred  
A borvidék legjobb nedűi, harminc fajtából származó
  2021-08-06 22:57:39, péntek
 
  A borvidék legjobb nedűi, harminc fajtából származó, közel háromszáz-féle bor kóstolható. Huszonnégy borász kínálja a borait, a borosgazdák faházai között az első helyet, a hagyományoknak megfelelően, az év füredi borásza kapta most is, ezúttal az Arias Borászat.
A város legnépszerűbb gasztronómiai eseménye augusztus 29-ig tart
a Tagore sétányon.




 
 
0 komment , kategória:  Balatonfüred  
Borhetek Balatonfüred 2021
  2021-08-06 22:53:36, péntek
 
 




Íme, a kitelepülő borászok listája:

Arias Borászat
Figula Pincészet
Zelna Pincészet
Koczor Pincészet
Balogh Pincészet
Szabó és Fia Borpince
Gyukli Pincészet
Bökő Pincészet
Feind Pincészet
Thetis Borászat
Koronczai Pince
Dobosi Pincészet
Schieszl Borház
SzerVinium
Béla és Bandi Borászat
Lídia Borház
Horváth Borház
Fodorvin Családi Pincészet
Piffath Pincészet
Vesztergom Pince
Lázár Pince
Paloznaki Péter Pince
Dörgicsélő Pincészet
Mészáros Pincészet

 
 
0 komment , kategória:  Balatonfüred  
Sosem érkezel meg, ha el sem indulsz. Egész egyszerűen
  2021-08-06 09:29:24, péntek
 
  Sosem érkezel meg, ha el sem indulsz. Egész egyszerűen vegyél egy nagy levegőt, és indulj el végre az álmaid felé. És nem, ne mondd, hogy még nincs itt az idő, ne tologasd, és ami a legfontosabb, ne hidd el, hogy neked ez úgy sem sikerülhet. Mert amit volt bátorságod megálmodni, azt lesz erőd végig vinni is. Nem foglak ámítani. Baromi nehéz lesz! Lesznek átvirrasztott éjszakák, feladom az egészet könnyes nappalok, akadályok, buktatók, és ellenlábasok is. Rengetegen. De ez nem más, mint az élet tesztje. Ha eléggé akarod, ha benned lesz a csakazértis, hidd el, a kellő pillanatban leomlanak a falak, és híd kerül az átjárhatatlan szakadék felé. És nem, nem minden ajtó fog kinyílni, lesz olyan, ahol neked kell berúgni azt, de ha érzed, hogy ott a helyed, meg kell tenned. Mert minden ember életében létezik egyetlen út, ami az övé. Ahonnan nem lökhetnek félre, nem taszíthatnak le, és nem tévedhetsz el. Mert a tiéd. Csak az akaratod kell, hogy rátalálj! Képes vagy rá!
(Todorovits Rea)

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Te nem tudod, de az élet tudja, hogy mikor, és mennyit bírsz
  2021-08-06 09:25:11, péntek
 
  Te nem tudod, de az élet tudja, hogy mikor, és mennyit bírsz el valójában. A téglák, melyeket rád pakol, hidd el, az már korábbi erős kövekre kerül. Súlya sosem lesz nehezebb, annál, mint, amit elbírnál! Csak még magadban kételkedsz. Most még nem néztél hátra. Elfelejtkeztél magad mögé nézni, hogy mennyi mindent megtettél már magadért. S megfeledkezel arról, hogy senkinek sem könnyű, az élet nem egyszerű, és ezt mindent magadnak kell megtanulni. Lehet hasonló történetekről hallani, olvasni, de a tiédet bizony magadnak kell felfedezni, és majd utólag lesz lehetőséged papírra vetni. Tudd, hogy mindig lesznek segítőid, amikor a porba hullsz, lesz olyan valaki, aki felkarol. De azt is tudd, hogy neki csak ennyi a feladata, hagyni kell őt továbbmenni. Mert mind egymásnak a segítői vagyunk, egymás vigasztalói, vagy éppen az, akik oly mértékben megbántanak, hogy más irányba kényszerülsz fordulni. Bárkivel, akivel kapcsolatba kerülsz hagy magából egy-egy darabot, s te is így teszel majd, vagy jót, vagy rosszat, de nyomot hagysz.. Mindenki egy tanító, egy elem, mely életed mozaikjának épp hiányzó részét adja meg. Mi emberek vagyunk azok, akik testileg, vagy szívvel-lélekkel játszanak egymással. Nyitottnak kell lenned, és ezért kell folyton felállnod, és menned. Ezért nem állhatsz egy helyben, hanem haladnod az utadon nyitott szível, és lélekkel. S idővel kialakul egy ösztön, hogy majd tudd, hogy ki lesz az, akiben bízhatsz. Adhatsz majd esélyt, nem egyet, de majd megtanulod, hogy mikor kell tovább menned. Idővel bölcs leszel, hogy megbízz ösztöneidben. S akkor már majd nem tudsz majd rosszul választani. Ha mégis az történik, hogy rosszul választasz, és az pokoli kínokhoz vezet, akkor már tudni fogod, hogy épp a pokoli kín volt az, amire szükséged volt ahhoz, hogy életed arra menjen, amerre kell. De ezt majd csak később érted meg.

(Nemesfalvy Réka)


 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2021.07 2021. Augusztus 2021.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 279 db bejegyzés
e év: 3457 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4548
  • e Hét: 10205
  • e Hónap: 49817
  • e Év: 278754
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.