Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Az agyprogramozás gyakorlata
  2021-10-13 07:37:03, szerda
 
  Az agyprogramozás gyakorlata
10 mentális erőt - teremtő potenciált növelő-mudra
Shiva Shakti-mudra
Kéztartás: Ha a jobb kéz van felül, a férfi energia (jang) energia uralását jelenti, ha a bal kéz van felül, az a női energia (jin) uralását. A köldök előtt kell tartani 5-7 percig, közben 2 percig rezegtetni a mantrát!
Mantra: om shiva om om om sakti.
Testi hatása: harmonizálja a kledaka kapha-t (gyomornyálkahártya, emésztőrendszer), elősegíti a test jang és jin energiáinak egyensúlyát, az elme lecsendesítését.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: ellenállókészség, szívvel cselekvés, akaraterő, megrendíthetetlen bizonyosság, szellemi harmónia, szavak fölötti uralkodás, pozitív életfelfogás.
Abhaya-mudra
Kéztartása: A ,,bölcs áldása" kézgesztusnál a jobb kéz mellmagasságba emelve. Tenyér előre mutat. A bal kéz a combra téve. A hindu, valamint a japán és kínai buddhista (Vajrayana, Mantrayana) tradíció leggyakrabban ábrázolt rituális kézgesztusa univerzális ikonográfiai jelkép, a jóváhagyás gesztusaként is ismert. 5 percig végezze, közben 2 percig rezegtesse a mantrát!
Mantra: lang; így rezegtesse:llaanng.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: félelem, magány, konfliktusok feloldása, szociális érzékenység, fényadás, üdvözültség, formálhatóság, újítókedv, más szellemi előrehaladásának segítése, ihlet.
Pran-mudra
Kéztartása: Mindkét hüvelyk-, gyűrűs-és kisujj hegye összeér, míg a másik 2 ujj egyenesen nyújtva. A mudrát a köldök előtt tartsa 15 percig (akár napi két alkalommal is, krónikus problémák esetén 15 napon keresztül 5-15 percig) észak felé fordulva, közben a mantrát mély belégzés után 13-szor zengesse!
Mantra: om naha kali shakti namaha.
Testi hatása:harmonizálja a prána vayu-t (torok, mellkas, érzékszervek, koponya), felerősíti a vitalitást, növeli a test energiapotenciálját, megszünteti az álmosság tüneteit, a kimerültséget és a fáradtságot, javítja a látás élességét és számtalan szembetegség esetén hatásos;pozitív hatással van a mentális egészségre; erősíti az immunrendszert, segít légzési problémák esetén; köhögés, megfázás esetén is hatásos; tisztítja az aurát; depresszió, alkoholizmus, dohányzás, függőségek, apátia, reménytelenség, tehetetlenség, öngyilkossági gondolatok esetén is jó eredménnyel használható.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: pillanatban rejlő teljesség átélése, önbizalom növelése, alkotó akarat, belső fókuszáltság megteremtése, teremtési cél beteljesítése, polaritás feletti hatalom, önátalakítás. Segít a haláltól való félelem esetén is.
Kubera-mudra
Kéztartása: A bal hüvelyk-, mutató-és középső ujj hegyének összeérintése. A másik 2 ujj a tenyér közepébe görbítve pihen.
A mudrát a szegycsont előtt tartsa 7 percig, közben a mantrát mély belégzés után 13-szor zengesse! Naponta 3-szor is végezhető.
Mantra: óm hrím; így rezegtesse: óómm hhrríímm.
Hatása a fizikai világban: anyagi javakra vonatkozó kívánságok teljesülése.
A mudra testi hatása: tisztítja az orrmelléküregeket, erősíti a szaglást, felszámolja az egykedvűséget. Jó hatással van orrvérzés, orrpolip esetén; csökkenti a neurotikus zavarok, szorongásos neurózis, hisztéria, neurotikus depresszió, hipochondria tüneteit.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: céltudatos cselekvés, fényadás, inkarnációs emlékek, lelki gazdagság, egyetemes parancsolatok betartása, racionális erő, szellemi kiválasztottság.
Atmanjali-mudra
A hindu tradíció talán legismertebb rituális kézpóza, a testi-lelki összehangoltság kéztartása.
Kéztartása:A két kéz ujjhegyeinek összeillesztése a fej fölött úgy, hogy a két tenyér között egy kis rés van. 3-4 percig kell tartani a mudrát, közben a mantrát mély belégzés után 13-szor zengesse!
Mantra:óm; így rezegtesse:óóómmm.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok:kifinomult ízlés, pillanatban rejlő teljesség átélése, békés szellem, kifinomult érzékek, alkotó akarat, isteni inspiráció, teremtési cél beteljesítése.
Jnana-mudra
Kéztartása: A mutatóujj és a hüvelykujj hegye (mindkét kézen) összeér. Többi ujj kinyújtva. Kezeit combjaira helyezze! 5-7 percig végezze, közben rezegtesse 2 percig a mantrát!
Mantra: óm; így rezegtesse:óóómmm.
Hatása a fizikai világban: anyagi biztonság, valódi hatalom, időtlenség.
Testi hatása: fejfájás, álmatlanság, lustaság, depresszió, alvási rendellenességek, krónikus fáradtság szindróma; segíti a szervezet alkalmazkodását a fizikai és pszichoemocionális stresszhez, a klímaváltozáshoz és az időzónákhoz.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: befogadás, éleslátás, szellemi ruganyosság, vallási parancsolat betartás, ősök istenítése.
Apan-vayu mudra
Kéztartása: A bal mutatóujj behajlítva a hüvelykujj párnáján nyugszik, míg a középső-és a gyűrűsujj hegye összeér a hüvelykujjal. Kisujj kinyújtva. A mudrát a köldök előtt kell tartani 5 percig, közben a mantrát mély belégzés után 13-szor zengesse! A kéztartás mindkét kézzel egyszerre is végezhető (kelet felé fordulva).
Mantra: mam jam; így rezegtesse: mmaamm jjaamm.
Testi hatása: a pachaka al-dosha (gyomor, máj, lép, vékonybél) aktivitását szabályozza, ​​javítja az emésztést, májproblémák esetén hatásos, gyorsítja a toxinok (AMA) kiürülését (méregteleníti a testet);eltávolítja az energiatorlaszokat; kiváló még ízületi fájdalmak, fokozott izzadás és kézremegés esetén;csökkenti a fáradságot, az idegi feszültséget, a vérnyomást, a heves szívdobogásérzést; ellazítja testet és az elmét;szívroham tüneteinél végezve segít a szívizmok károsodásának minimalizálásában; felszámolja a gyengeséget; rendszeres végzése hosszú élettartamot biztosít.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: erőszaknélküliség, eufória, kitartás, beteljesedés, lelki önkorrekció, szellemi felébredés, helyes szellemi irány, látnoki erő, szellemi méregtelenítés, költői adottság, meditatív tudatosság, alkotóerő, mély szellemi elkötelezettség, szellemi fény.
Hakini-mudra
Kéztartása:Az ájurvédikus ujj-jóga egyik kéztartása:az ujjak végének összeérintése. Kezeit homloka előtt tartsa 5 percig (naponta 2-szer), közben rezegtesse 2 percig a mantrát!
Mantra:Om, am, ksham.
Testi hatása:memóriazavarok, javítja a koncentrációt; fokozza a két agyfélteke koordinációját; elősegíti a nyugalmat, az észlelés a gondolkodás egyértelműségét;rendszeres végzése hosszú életet biztosít;
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: értelemvezérelt érzelmek, felebaráti szeretet megélése, éles ítélőképesség, átszellemültség, gyors megfigyelő-képesség, frekvencia-átalakítás, asztrálerők manifesztálása; erősíti a koncentrációt, erőt ad a gondolkodásnak, növeli az éberséget, a memóriát.
Khagda-mudra
Kéztartás: A bal hüvelykujj a behajlított gyűrűs-és kisujj középső ujjpercén pihen. A mutató-és középső ujj egyenesen kinyújtva (mindkét kézen is végezhető). A mudrát köldöke előtt tartsa 5 percig, közben a mantrát mély belégzés után 2 percig zengesse!
Mantra:amam; így rezegtesse: aammaamm.
Testi hatása:krónikus fáradtság szindróma, hatalmas életenergiával tölt fel; gyomorfájás, emésztési zavarok, vastagbél-és vékonybél problémák esetén segít;zsíros bőr, zsíros haj, étvágytalanság, szembetegségek, önbizalom hiánya esetén is használható.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: kölcsönös megbecsülés, céltudatosság, megmagyarázhatatlan jelenségek iránti érdeklődés, rejtett képességek felszínre hozása, szellemi megújulás.
Matangi-mudra
Kéztartása: A középső ujjak hegye összeér, míg a többi ujj az alsó ujjpercnél külső kulcsolással van összecsomózva. A mudrát a szegycsont előtt tartsa 7 percig, közben a mantrát mély belégzés után 13-szor zengesse! Naponta 3-szor végezze!
Mantra: ram jam mam;így rezegtesse: rraamm jjaamm mmaamm.
Testi hatása: Ez a mudra pozitív hatással van a hipotalamuszra, hatásos arterioszklerózis esetén, segít megtisztítani a vért, normalizálja a hipotalamusz-hipofízis-mellékvese rendszer és a belső elválasztású mirigyek működését; feszültségoldásra is használható. Oldja a belső feszültségeket (pl. megkönnyebbülést hoz különböző rohamok esetén vagy enyhíti a teltségérzetet), megszünteti az állkapocsfájdalmat. 4 percig a köldökcsakra előtt tartva harmonizálja a légzést (megnöveli a napfonat környéki területeken az energiát), segít a máj és a gyomor-bél traktus területén kialakuló betegségeknél. Jótékony hatással van a szívre, az epehólyagra, a lépre, a hasnyálmirigyre és a vesékre.
Hatása a fizikai világban: veszély elkerülése;segíti a meggazdagodást.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: lelki szabadság, lelki alkímia, tündöklő nyugalom, érzelmi impulzus kontroll, képzelőtehetség, tökéletes tudás, újítás, figyelem-összpontosítás.
Késmárki László:A mudrák tikos kódja Ankh kiadó 2018

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2021.09 2021. Október 2021.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 24 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1036
  • e Hét: 3424
  • e Hónap: 7830
  • e Év: 63763
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.