Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 91 
Zöldségszív
  2021-02-28 16:19:18, vasárnap
 
  Mivel manapság már a zöldségek és a gyümölcsök nem tartalmaznak annyi tápanyagot, mint korábban, szükségünk lehet kiegészítők fogyasztására. A cikkben néhány fontos kiegészítő kerül most terítékre.

Az emberek számára az egyik legfontosabb vitamin a C-vitamin. A nem megfelelő táplálkozás miatt hiány keletkezhet belőle a szervezetünkben, melynek tünetei nagyon sokfélék lehetnek. Amennyiben csak kevés C-vitaminnal rendelkezünk, fáradtnak érezhetjük magunkat, lehetnek megmagyarázhatatlan véraláfutásaink, de akár depresszió is kialakulhat. Sőt még vérezhet is az ínyünk, illetve ízületi, csont- és izomfájdalmak is gyötörhetnek bennünket.

A C-vitaminnak nagyon sok előnye van. Mivel elősegíti a vas felszívódását, így megóvhat bennünket a vérszegénység kialakulásától. Antioxidáns vitaminnak számít, így a rákellenes hatása is kiemelkedő.

A C-vitamin elősegíti a kollagéntermelést, támogatja az immunrendszert és optimalizálja a szív működését. Jó hatással van a memóriára, illetve védi az íny egészségét is. Ha rendszeresen fogyasztjuk, akkor sokkal kisebb lesz az esélye a felső légúti fertőzések kialakulásának.

Szervezetünknek kollagénre is szüksége van, hiszen ez az anyag építi fel az izmokat, a csontokat, a bőrt és az inakat is, és egyben biztosítja a bőr rugalmasságát. A kollagén a leggyakoribb fehérjetípus az emberi szervezetben.

Ahogy öregszünk, úgy egyre kevesebb kollagén termelődik a szervezetünkben, ezért jelennek meg a rácok és ezért lesz egyre vékonyabb a bőr. A kollagén pótlása nagyon sok előnyt hordoz magában: egészségesebb csontozatot és ínyt, csökkenő ráncokat, illetve pozitívan hat a haj és a köröm egészségére, elősegíti a gyorsabb hajnövekedést.

A szervezetünkben a biotint is pótolni kell, hiszen ez a vitamin nem csak energiát szolgáltat a szervezetünk számára, hanem a haj növekedését is támogatja. A biotion, azaz a B3-vitamin gazdag forrása a tojások, a diófélék, a hús és a magvak.

A koenzim-Q10 egy olyan antioxidáns tápanyag, amely elengedhetetlen az élethez, hiszen ez a tápanyag segíti elő a sejtek energiatermelését. A koenzim-Q10 sokféle betegség kezelésénél is nagyon hasznos lehet. Ilyen többek között a migrénes fejfájás, a fülzúgás, a koszorúér-betegség, a magas vérnyomás, a krónikus fáradtság vagy a magas koleszterinszint. Manapság már nagyon sok arcápoló tartalmazza ezt a fontos tápanyagot, nem véletlenül, hiszen késlelteti a ráncok megjelenését.





 
 
0 komment , kategória:  Éléskamra  
Eper dzsem
  2021-02-28 15:56:15, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Éléskamra  
Eper lekvár
  2021-02-28 15:53:38, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Éléskamra  
Zöldségarc
  2021-02-28 15:34:42, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  PNG képek vegyesen 4.  
Fűszerek
  2021-02-28 15:28:17, vasárnap
 
 









 
 
0 komment , kategória:  Éléskamra  
Oldlas
  2021-02-27 07:54:46, szombat
 
  Férjemnek készült ajándékba ez az oldalas, ezúttal most nem egy
extravagáns menüvel rukkoltam elő, hanem egy hagyományos étellel:
fokhagymás sült oldalassal.

Hozzávalók:
- kb. 1-1,5 kg oldalas, szeletekre vágva (nálunk mangalica),
- 1-2 nagy fej fokhagyma, pucolva, gerezdekre szedve, ízlés szerint,
- só,
- disznózsír

Elkészítés:

1. Egy nagy vasedényben sok zsírt olvasztottam.
Ebbe tettem a besózott húsdarabokat.

2. Ha szükséges, olvasszunk még bele zsírt.
Annyit szoktam tenni bele, amennyi majdnem ellepi a húst.
Öntök hozzá kevés vizet is, így már szinte teljesen be van
fedve a hús.

3. A fokhagymagerezdeket egészben hagytam
és beleszórtam az edénybe.

4. Először lefedve, majd fedő nélkül, nagyon alacsony lángon
kb. 5-5,5 órán át főztem-sütöttem. (Ha sütőben készül, akkor
90-100 fokon készítjük.) Mikor már szép lett a hús színe, a
csont kiesik, kimozdul belőle, és már csak zsírja volt, víz nem,
akkor lezártam a gázt és kiszedtem az oldalast.
Omlós, ízletes húst kaptam. A zsír pedig egy nagyobb edénybe
kiöntve ment a hűtőbe, hogy később majd friss kenyérre kenjük.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 3.  
Sült oldalas
  2021-02-27 07:48:11, szombat
 
  A húst feldaraboljuk a fenti képen látható csontok közötti lágy részek mentén.
(Van aki minden csont közét felvágja, mások kettesével. Ízlés kérdése, én jobban
szeretem a kisebb darabokat.)

Egyenesen a tepsibe is tehetjük a darabokat, szép egyenletes távolságokra.
Ezt követően sózzuk, borsozzuk, megszórjuk örölt köménnyel és a fokhagyma
szeletekkel.

(Ha ebben a fázisban teszünk mellé 3-4 db paradicsomot, 3-4 db paprikát,
3 db vöröshagymát a fokhagymás sült oldalas mellé egy fantasztikus pecsenyelé
(jus) is a jutalmunk lesz, a megsült paradicsom+paprika+vöröshagyma egyveleg
lepasszírozása révén.)

Tehát a húsok befűszerezve várják, hogy a 180-200 C-ra előmelegített sütőbe
kerüljenek.

A sült odalas recept titka a sok fokhagyma felhasználásán túl a viszonylag
hosszadalmas sütés.
A sült oldalas sütését fedő vagy alufólia latt kezdjük 180-200 C-on 1,5 óra
időtartamban, félidőnél megfordítva a húsokat.

Ezt követően pedig levéve a fedőt/fóliát 30 perc alatt megpirítjuk az oldalast,
hogy megkapjuk azt a csodaszép, ínycsiklandozó végeredményt, amit egy
kívül ropogósra, belül vajpuhára sült oldalas tud adni.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 3.  
Gofri
  2021-02-27 07:39:07, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Babapiskótás
  2021-02-24 15:30:57, szerda
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Meggy
  2021-02-23 15:33:29, kedd
 
 


 
 
0 komment , kategória:  PNG képek vegyesen 4.  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 91 
2021.01 2021. Február 2021.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 373 db bejegyzés
Összes: 30455 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 653
  • e Hét: 4395
  • e Hónap: 5452
  • e Év: 199485
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.