Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Ma hivatalba lépett az első női magyar köztársasági elnök
  2022-05-10 22:15:10, kedd
 
 




TÖRTÉNELMI PILLANAT!

MA HIVATALBA LÉPETT MAGYARORSZÁG ELSŐ NŐI KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE


Ma hivatalba lépett az első női magyar köztársasági elnök

Történelmi pillanat a mai: május 10-én kezdte meg elnöki munkáját Novák Katalin, az első magyar nő, akit megválasztottak köztársasági elnöknek.

Március 10-én először választottak női köztársasági elnököt hazánkban.

Novák Katalin egy orvosházaspár második gyermekeként látta meg a napvilágot, 1977. szeptember 6-án. Gyermekkorának nyarait Ágasegyházán és Kiskundorozsmán töltötte. Veres Istvánnal húsz éve kötött házassága alatt három gyermeknek adott életet: Ádámnak, Tamásnak és Katának.

Egyetemi tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen, valamint a Szegedi Tudományegyetemen végezte, ösztöndíjjal Párizsban is tanult. Közgazdász.

Élt az Amerikai Egyesült Államokban, Franciaországban és Németországban.

Pályáját a Martonyi János által vezetett Külügyminisztériumban kezdte 2001-ben. A gyermekekkel otthon töltött hat évet követően 2010 és 2012 között a külügyminiszter tanácsadója, 2012 és 2014 között Balog Zoltán miniszter kabinetfőnöke az Emberi Erőforrások Minisztériumában. 2014-től 2020-ig család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. 2017 és 2021 között a Fidesz külügyekért is felelős alelnöke, 2018-tól országgyűlési képviselő. 2020-tól 2021-ig családokért felelős miniszter.



Novák Katalin három gyermek édesanyja Fotó: Facebook





9 érdekesség Novák Katalinról


1. Sosem volt még ilyen fiatal köztársasági elnöke Magyarországnak, Novák Katalin 44 évesen lett államfő.

2. Általános iskolásként nyert országos tanulmányi versenyt franciából.

3. Felsőfokon beszél angolul, franciául és németül, középszinten spanyolul.

4. A diplomáciában jól fog tájékozódni, mivel többször is hosszabban élt külföldön, jól ismeri a külföldi kultúrákat: ösztöndíjas volt Los Angelesben és Párizsban, de hosszabban élt Németországban is.

5. Tizennyolc éves kora óta fut, 2016-ban pedig a maratoni távon is megmérettette magát, amire Monspart Sarolta, a legendás távfutó-világbajnok készítette fel.

6. Érdekesebb hobbijai még a mozi és a színház mellett: jól síel és kiválóan süt.

7. Saját bevallása szerint ,,szenvedélyes társasjátékos".

8. Nem köztudott, de Novák Katalin szeret bokszolni is.

9. Nem szeret költekezni, megfontolja vásárlásait és kevésbé vesz márkás ruhákat.







Korábbi köztársasági elnökök

Szűrös Mátyás 1989-990
Göncz Árpád 1990-2000 (két ciklus)
Mádl Ferenc 2000-2005
Sólyom László 2005-2010
Schmitt Pál 2010-2012 (lemondott)
Áder János 2012-2022 (két ciklus)


Link



Őrségváltás

Link



Az első nő

Link







 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Egy ház árát hordja csuklóján a magyar sztárséf
  2022-05-10 21:00:46, kedd
 
 




EGY HÁZ ÁRÁT HORDJA CSUKLÓJÁN A MAGYAR SZTÁRSÉF


Hazánk egyik legismertebb sztárséfének csuklóján olyan órák díszelegnek, melyek árából egy közepes méretű fővárosi lakás is kitelne. Rácz Jenő hatalmas utat járt be, míg megvehette az első méregdrága időmérőt, és bizony nem állt le...



Forrás: Vas népe





Rácz Jenő messziről indult és még messzebbre jutott. A csepeli vendéglátó suliból 18 évesen vette nyakába a világot, és Angliából Dánián át eljutott Szingapúrig, majd egy rövid ideig ismét európai luxuséttermekben dolgozott, mígnem Shanghajban a Taian Table étterem konyhafőnöke lett, amely a vezetésével megkapta a Michelin-csillagot, amit a rá következő évben is sikerült megőriznie. Persze a magyar séf által bejárt út nem végig volt milliós órákkal kikövezve. Gyakorlatilag a semmiből teremtette meg a jólétét, Dániában munkásszálláson lakott, és gyalog járt, mivel buszjegyre sem volt pénze, miközben a világ egyik legjobb éttermében ingyen, vagyis tapasztalatszerzésért dolgozott. Így aki mindezt irigyelné tőle, annak azt lehet javasolni, csinálja bátran utána.


De hogy jönnek ide a luxusórák?

Nos úgy, hogy Rácz Jenő szenvedélyesen gyűjti a méregdrága órákat. Ebben pedig éppen olyan sikeresnek tűnik, mint a konyhaművészetben, hiszen a Beszéljünk órákról elnevezésű Tik Tok-oldal tanúsága szerint a hazai sztárvilágban az ő csuklóját ékíti a legdrágább időmérő eszköz. A Patek Philippe Nautilus fantázia néven futó órájának ára 60 millió forint. Persze nem nevezhetnénk szenvedélynek a sztárséf órák iránti vonzalmát, ha ,,csupán" ez az óra várná, hogy reggel felvegye és elinduljon vele a budapesti éttermébe, vagy éppen egy forgatására. A gyűjtői dobozban helyet kapott még egy Rolex Cosmograph Daytona, amit 50 millió forintért vesztegetnek, és akad a gyűjteményben egy amolyan ,,szaladgálós" darab, ami egy Rolex Submariner Kermit. Ezt már 8 millióért "utánunk hajítják" a szaküzletben.

A Bors megkereste Rácz Jenőt, aki sok hazai hírességgel szemben szívesen mesélt a vagyonokat érő óráiról, hiszen - mint mondja - minden darabjáért kemény munkával dolgozott meg.

- Nem gazdasági megfontolásból, vagyis nem befektetési céllal vettem egyik órámat sem, és nem is értem azokat, akik ezért költenek egy-egy ritka és szép darabra. Én szenvedélyesen szeretem az órákat, a piaci értékük pedig másodlagos szempont számomra. Persze nem árt, ha az ember értéktartó, klasszikus darabokba szeret bele - kezdte a Borsnak a Michelin-csillagos séf.


Akár 10 évet is várni kell rá

- Régebben a Rolex óra az üzletemberek és bankárok kiváltsága volt, de ma már egy középvezető pár év alatt össze tud rakni négy-ötmilliót, amennyibe egy ,,tisztességesebb" modell kerül - vélekedett Rácz Jenő, aki egy elérhető és egy kevésbé elérhető modellt is birtokol a gyártótól. - A Philipp Patek óra már egy másik lépték. Egy-egy kézzel készített modellre akár tízéves várólista is lehet, és egy éven át készül, ha fogadják a rendelést - árulta el séf, aki szerint nem feltétlenül a drága órák birtoklása, inkább a megszerzésükig vezető út okozza az igazi örömöt.


Luxusóra díszíti a sztárséf csuklóját. Több extra darab közül is válogathat reggelente Fotó: Instagram





,,Volt, hogy szinte mindenemet odaadtam egy óráért"

Rácz Jenő gyűjtőszenvedélye, vagyis az órák iránt érzett csillapíthatatlan vonzalma egyszer átlépett egy lélektani határt, de a döntését végül máig sem bánta meg.

- Egy ilyen óra bár valóban státusszimbólum, nem igazán a külvilágnak szól, hiszen míg egy luxusautót mindenki felismer, egy sokmilliós órát csak nagyon kevesen, és éppen ez a lényeg. Egy szakértő szemnek sokat elárul egy emberről az óra, amit visel. Egyébként a szenvedély komoly dolog, és akár ,,veszélyes" is lehet. Velem évekkel ezelőtt megesett, hogy szinte minden megtakarításomat beletettem egyetlen órába - vallotta be Jenő, aki bár nagy becsben tartja az ékszernek is beillő óráit, mégsem kíméli őket különösképpen, vagyis az 50-60 milliós időmérőket hordja a konyhában és sportoláshoz is, mert úgy tartja, hogy az órák vannak érte és nem fordítva.


Link


Bizarr vallomás, alsógatyában tartotta minden pénzét Rácz Jenő

Link





 
 
0 komment , kategória:  Bulvár  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.04 2022. Május 2022.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 227 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 747
  • e Hét: 8984
  • e Hónap: 35607
  • e Év: 172979
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.