Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Szerelmi történetek
  2023-06-09 21:15:40, péntek
 
 


SZERELMI TÖRTÉNETEK


Victor Hugo fogalmazta meg tökéletesen: ,,A fiatalembernél az igaz szerelem első tünete a bátortalanság, leánynál a vakmerőség. Ez meglepő, pedig a magyarázata igen egyszerű: férfi és nő közeledni igyekszik egymáshoz, éspedig úgy, hogy mindegyik fölveszi a másiknak a tulajdonságait." Ugye, milyen igaz? Arról viszont megoszlanak a vélemények, mi a célravezető: kitervelten ismerkedjünk vagy ellenkezőleg - ne keressük a szerelmet.

Nagy dilemma: keresni kell vagy éppen el kell felejteni a keresést és akkor talál ránk a szerelem? Te melyikre esküszöl?

A tervszerű ismerkedés pártján állók projektnek fogják föl a randevúzást, A-tól Z-ig felkészülnek a partner becserkészésére. Sokan szakkönyvek, online segítő oldalak, cikkek böngészésével támogatják önbizalmukat. A másik táborba tartozók a spontaneitásban hisznek, igyekeznek minél kevesebbet agyalni az ismerkedésen. Sodródnak az árral, így talán elkerülik a görcsölést, ami gyakran a társtalálás kerékkötője. Mindkét módszerre adunk példákat, melyek segíthetnek eldönteni a dilemmát.
AMIKOR BESEGÍT EGY BARÁT


Viola két éve volt egyedül másfél éves kislányával, reménytelennek tűnt, hogy újra megtalálja a szerelmet, ezért gyakorlatilag feladta a keresést. ,,A barátaim támogattak, rendszeresen hívtak, hogy ne üljek otthon. Egyik alkalommal a Fonóba mentünk, addigra belenyugodtam, hogy én is lehetek egyedülálló anyuka, nem kell feltétlen párkapcsolatban élni. A tömegből kimagaslott egy szimpatikus, helyes fiú - ő volt Balázs. Előttem ült le pár sorral, hátrafelé nézegetett. Összeakadt a tekintetünk, és elindult a szemezés. Két koncert volt, a barátaim már nem akartak maradni a másodikon. Zsoltot megkértem, hogy tartson ki velem, mert egyedül szánalmasan festenék, hátha segít megismerkednem azzal a helyes idegennel.

Leültem az utolsó sor szélére, Balázs ugyanabban a sorban, de a másik szélén foglalt helyet, Zsolti megállt mellettem, a falnál. A barátom odasúgta, hogy a srác fixíroz, ő el is húzna. Kifelé jövet vártam Balázsra, hátha megszólít, lassan vettem a kabátom, hogy közben történjen valami. Kilépve az épületből, Zsolti pont előttem hajtott el, lefékezett, kérdezte, mi a helyzet. Szomorúan ingattam a fejem. Szerinte biztosan azért nem jött össze, mert a srác azt hihette, együtt vagyunk. És miközben beszéltünk, Balázs jött kifelé, kapucnija a fején, szakadó esőben sétált a Fehérvári út felé. Hátra tekingetett, még a sarokról is visszanézett. Zsolt kétségbeesett kérdésére, hogy akkor most mi legyen, viccből azt mondtam, menjen utána, vegye föl, vigye haza, adja meg a számomat. Beültem a kis autómba, hazamentem anyukámékhoz, a gyerekemhez.

Fél kettőkor csörgött a telefon, Zsolti volt, hogy hazavitte Balázst, és megadta a számomat. Meglepődtem, nem gondoltam komolyan a kérést, azt pláne nem, hogy meg is teszi. Ez szombaton történt, vasárnap délután - mikor már nem reméltem - jelentkezett Balázs. A Centrál Kávéházba beszéltük meg a randevúnkat. A szerelem azóta is tart közöttünk, sőt egyre mélyül."A BELEFÁRADÁS ÖSSZEHOZ


Viola elengedte a nagy ő megtalálásának terhét, mire egyből rátalált a szerelem. Tímea története azonban arról szól, hogy tudatosan kereste az övét, még egyértelmű üzenetet is hagyott. ,,Csajozós-pasizós portál nélkül Tibor és én nem találkoztunk volna. Tibor otthonülő volt akkoriban, én pedig nem szerettem az utcán ismerkedni. Mindketten felraktuk magunkat egy társkereső oldalra, én azzal a hívogató mondattal, hogy 'Talán te vagy nekem az igazi?'. A nem túl eredeti kérdésre Tibor a fergeteges talánnal válaszolt. Levelezésbe kezdtünk, ami átcsapott napi csetelésbe. Pár hét múlva egy teázóba szerveztük meg az első randinkat. Akkora volt közöttünk az összhang, hogy zárásig csevegtünk. Azóta összeházasodtunk, született két fiunk, boldogan élünk."A SZERELEM NÉHA SOKADIK LÁTÁSRA ALAKUL KI
Zsuzsanna Tímeánál is céltudatosabban választott. ,,Haldokló kapcsolatban voltam, egy angol tanfolyamon találkoztam Bálinttal. Mindig foglalkoztatott a családalapítás gondolata; férj, apuka-anyuka-gyerekek, meghitt otthon. Igyekeztem megfelelni a társadalmi elvárásoknak, főképp a szüleimnek. Elsőre nem volt szimpatikus Bálint, kinézetre sem. Tudálékos okostojásnak tartottam, halk beszéde idegesített. A harsány, magabiztos férfiakat kedveltem. Túl jól ment az angol, a tanár sokszor velem példálózott, és Bálint engem nézett okostojásnak. Nem volt szerelem első látásra, hónapok alatt kerültünk egyre közelebb egymáshoz, ahogy szünetekben beszélgettünk.

A presztízs adta a lökést, hogy jobban meg akarjam ismerni; kiderült, hogy orvostanhallgató. Együtt angoloztunk, kérte, hogy menjek föl, csináljuk meg a házit. A hetven négyzetméteres legénylakása megtetszett, huszonnégy évesen menekülni akartam otthonról. Őszintén szólva, kezdetben nem annyira a pasira gerjedtem, mint a körülményeire. Az i-re akkor került föl a pont, amikor elmesélte, hogy előttem hároméves kapcsolata volt - egyből komolyan vehető, családalapításra képes férfinek tűnt fel a szememben. Egyre jobban beleszerettem, a szex kezdettől fantasztikus volt vele. Két hét járás után hozzáköltöztem. Három lányunk született, mai napig nagy a szerelem, még mindig fedezek föl benne újabb értékeket."VAN, AMIKOR NEKED KELL MEGTENNI AZ ELSŐ LÉPÉST!


Melinda a munkahelyén szeretett bele leendő gyermeke apjába. Azt mondja, eltökélt nem volt, hogy megszerezze álmai férfiját, de a kíváncsiságnál több hajtotta. ,,Mindketten kifelé lógtunk a kapcsolatainkból, de én voltam, aki felismertem, hogy Gábor az igazi, fordítva nem így volt. Ő mindenkivel nyitottan, kommunikatívan viselkedett, zárkózott létemre nekem kellett megtenni a kezdeti, látványos lépéseket. Számára a kölcsönös nyitottság még nem jelezte egyértelműen a közeledési szándékot - mondhatni, kiugrasztottam a nyulat a bokorból. Az egész kollektíva által sűrűn látogatott helyi kávézóban - ahol közvetlen modorban folyt a cseverészés, így nem feltűnő az ismerkedés -, egyszer megkértem, mutassa meg a fotókat, amikről épp lelkesen mesélt a társaságunknak. Ebből lett az első randevúnk."NEM MINDEN SZIMPATIKUS FÉRFIVEL JÖVÜNK ÖSSZE


A tartós szerelmi kapcsolatok után következzen az egyedülálló Bernadett története, mely megmutatja, hogy egy ,,nagy találkozásnak" nem feltétlen kell kapcsolatba torkollnia ahhoz, hogy felejthetetlen legyen. Szerinte manapság a fiúk ritkán kezdeményeznek, de ha a lány kimutatja érdeklődését, szívesen fogadják. ,,Életem legemlékezetesebb ismerkedése nem volt eltervezve. A barátnőmmel egy elegáns szórakozóhelyre mentünk, letisztult, alkalomhoz illő megjelenésünkkel megadtuk a módját. Nem tudtunk asztalt foglalni, így fent, oldalról nézhettük csak az alant mulatozó VIP-vendégeket. Vágytunk a hangulatos lenti részre, 'egyszer élünk' alapon lekacsintottunk két fiatalembert, majd intettünk nekik, hogy jöjjenek föl, és megismerkedtünk. Kiderült, hogy olaszok, levittek minket az asztalukhoz, onnantól VIP-szervízt kaptunk, fantasztikus bulihangulatban volt részünk. Úgy éreztem, mintha a Nagy Gatsby című filmbe csöppentem volna! Folyt a pezsgő - emlékezetes buli volt, egy nagyon jóképű fiúval. És habár nem lett folytatása az ártalmatlan flörtnek - kiderült, hogy otthon várja a barátnője - csodás estét szerzett nekem. Megérte a spontán, bevállalós hozzáállás."NEM ELÉG ERŐSEN GONDOLNI RÁ!
Noha a fenti öt love story alapján nem lehet megnyugtató módon eldönteni a kérdést, hogy tudatos vagy ösztönös alapállásból essünk-e szerelembe, erre is, arra is találni példákat - lehetséges, hogy ezúttal is az arany középút a jó megoldás? -, mégis, a nők mintha eltökéltebben fognának neki a párkeresésnek. Egyértelműen közös vonás, hogy a szereplők aktív részesei voltak az eseményeknek. Nem elég hát, ha otthon, a fürdőszobatükör előtt erősen gondolunk az áhított férfira, még akkor sem, ha hiszünk az ezotériában. Divatos kifejezéssel élve: legyünk proaktívak! És higgyünk továbbra is a lányregényeknek, mert mindenki számára létezik a mesés királyfi, csak meg kell találni - valahogy.A 6 LEGFURCSÁBB SZERELMI TÖRTÉNET AZ INTERNET ELŐTTI KORBÓL l


A románc még sokkal drámaibb és veszélyesebb kaland volt a viktoriánus korban. Bár közösségi oldalak és internet még nem volt, szerencsére a korabeli újságok beszámoltak a bizarr románcokról. Így mi is rácsodálkozhatunk, milyen türelmesek és kitartóak voltak kétszáz éve még a szerelmesek.

Egészen bizarr szerelmi történeteket produkált az élet

Hétköznapi emberek bizarr szerelmi történeteiben nem volt hiány a múltban sem. Csak közösségi oldalak híján kevesebb ilyen sztoriról értesültek az emberek.
Ott volt például az igazi aranyásó, aki szeretője halála után, évtizedek múlva könyörögte vissza magát első férjéhez. Ám a történet vége mégsem happy end.
Volt olyan szerelmes, aki egy tarantella pókkal is megküzdött imádottjáért.

A szerelem nem ismer határokat. Aki igazán szeret, évtizedekig képes várni. Ám a romantikus történetek nem mindig végződtek jól a múltban sem.TANMESE ARRÓL, HOGYAN NE TÉRJÜNK VISSZA A RÉGI SZERELMÜNKHÖZ


Az élet nem volt kegyes egy bizonyos Jack McKennához. Felesége a férfi legjobb barátjával szűrte össze a levet. El is hagyta férjét, és Amerikába ment szeretőjével. Lányuk meghalt influenzában. A férfi is elkapta a betegséget. Csak néhány fityingje maradt, amit ételre költhetett.MÉG AMIKOR A SORS VÉGÜL RÁMOSOLYGOTT, AZ IS INKÁBB GÚNYOS VIGYORNAK BIZONYULT


1892 januárjában egy jólöltözött nő kérdezősködött a londoni munkásszállón, ahol Jack McKenna lakott. A nő a szobájában térdre borult a férfi előtt és könyörgött, hogy bocsásson meg neki. A felesége volt, aki Kaliforniából jött vissza. Itt megcsinálták szerencséjüket, aranyat találtak. Ám a volt legjobb barát meghalt, ezután tért vissza elhagyott férjéhez az asszony, hogy ott folytassák, ahol abbahagyták.

Nem várt fordulat azonban, hogy a nő is elkapta az influenzát, miközben férjét ápolta. Tüdőgyulladásban meghalt. Férje viszont túlélte, és 62 ezer fontot örökölt a felesége után.TITKOS ESKÜVŐ A RÁCSOK MÖGÖTT

A rab és menyasszonya éjfélkor esküdtek meg, kezüket szorosan összefonták a cella ablakának rácsain keresztül. A nő az éj leple alatt mászott fel a börtön ablakához, bátyja vállán állva, hogy elérjen szerelméhez. Az 1885-ben tartott esküvőn az ara addig hullatta könnyeit és csókolta a vőlegény kezét, míg a bátyja nem szólt félve, hogy kezd fáradni a lány súlya alatt.

A 18 éves Mollie Downes házasodott össze egy James Fauntleroy nevű férfival, akit azért zártak börtönbe, mert megpróbált megölni egy férfit, aki le akarta csapni a kezéről a menyasszonyát. A szerelmesek azt hitték, hogy a szerencsétlen áldozat belehalt a sérüléseibe. Mollie volt a támadás egyetlen szemtanúja. Azzal, hogy összeházasodtak, nem tehetett tanúvallomást a bíróságon.

Az esküvő utáni napon a kisváros rendőre tudomást szerzett a titkos esküvőről. Nagyon dühös lett, amiért túljártak az eszén. Olyannyira, hogy szélütést kapott és ágynak esett.PÁRBAJ A TARANTELLÁKKAL


1892-ben Las Vegas-ban egy mexikói és egy amerikai férfi ugyanabba a nőbe szeretett bele. Az csak olaj volt a tűzre, hogy a mexikói férfi azt terjesztette a másikról, hogy csaló gazember. Nem kellett sokáig várni a párbajra közöttük. Ezzel akarták eldönteni, kié legyen a lány.

Ám nem egyszerű pisztolypárbajra került sor. Az amerikai azt akarta, hogy a mexikói férfi menjen be vele egy tarantella pókokkal teli, sötét szobába, ahol néhány tucat skorpiót is elhelyeznek, hogy izgalmasabb legyen. Ez remek bátorságpróba lenne.

A mexikói nem akarta elfogadni a kihívást, ám félt, hogy gyávának tartják, így belement. Elkezdődött a harc. Nem sokkal azután, hogy rájuk zárták az ajtót, hallották, ahogy a mexikói azt kiabálja, megmarta egy pók és haldoklik. Az ajtókat ekkor kinyitották, a férfi kilépett és összeesett.

Ellenfele sértetlenül és győztesen sétált ki a szobából. Kiderült, hogy a mexikóit sem marta meg egyetlen pók sem, csupán egy falból kiálló szög karcolta meg a kezét.RÉMÁLOMBA ILLŐ ROMÁNC
AMIKOR KÉT SZERELMES KÉPTELEN VÁRNI, TRAGÉDIÁK TÖRTÉNHETNEK


A tragédiát és a vígjátékot csak egy hajszál választja el egymástól. Budapesten 1888-ban két szerelmes tinédzser is megtapasztalhatta ezt. A fiú 17 éves volt, a lány négy évvel fiatalabb. A fiatalok nemigen tudtak várni, úgy érezték, nem bírják ki addig, míg összeházasodhatnak, így a halál az egyetlen kiút számukra. Úgy tervezték, hogy a Duna partján állva megcsókolják egymást, majd a vízbe vetik magukat. A lány be is ugrott, a fiú pedig előrántott egy pisztolyt.

Ám a folyóba csobbanva a lánynál bekapcsoltak az ösztönök, és úszni kezdett. Amikor elérte a partot, akkor látta, hogy a fiú maga felé fordítja a fegyvert, meghúzza a ravaszt háromszor is egymás után, de mindháromszor elvétette a lövést.

Negyed órával később a szerencsétlen pár csüggedten indult haza a valószínűleg elég mérges szüleikhez.A NŐ, AKI ÖT FÉRJET TEMETETT EL


Még VIII. Henrik rekordját is megdöntötte az a francia nő, aki ötszörös özvegynek mondhatta magát a viktoriánus korban. Mindegyik férje csúnya véget ért.

Az első férj felakasztotta magát. A második egy tűzben vesztette életét. A harmadik vízbe fojtotta magát. A negyedik ugyanúgy végezte, mint az első.

Ezután ötödször is férjhez ment az asszony, aki már bizonyára kívülről tudta, hogy zajlik egy esküvő. Ám nem sokkal az esküvő után, 1901-ben felakasztotta magát ő is.

Miért döntöttek mind a halál mellett? Ez sosem derült ki. Az viszont bizonyos, hogy mindannyian szép összeget hagytak az özvegyre haláluk után.A 6 legfurcsább szerelmi történet az internet előtti korból

Link


 
 
0 komment , kategória:  Irodalom - Próza  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2023.05 2023. Június 2023.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 22 db bejegyzés
e év: 188 db bejegyzés
Összes: 4698 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 311
  • e Hét: 14787
  • e Hónap: 80330
  • e Év: 770121
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.