Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Az élet koronája
  2023-12-29 22:36:30, péntek
 
  Az élet koronája

,,Ne félj attól, amit el fogsz szenvedni. Íme, az ördög börtönbe fog vetni közületek némelyeket, hogy próbát álljatok ki, és nyomorúságotok lesz tíz napig. Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját." (Jelenések 2:10)

Carlyle, a francia forradalom története című művében beszámol Orleans hercegéről, aki nem hitt a halálban. Egy nap a titkára belebotlott a következő szavakba: "A néhai spanyol király", és a herceg dühösen követelte, hogy mit ért ezen a megjegyzésen. A titkár így válaszolt: "Uram, ezt a címet néhány király vette fel."
Mi halhatatlanok vagyunk. Isten olyan lelki természettel ruházott fel bennünket, amely túléli a napot, túléli a csillagokat, és az örökkévalóságon át létezik. Amikor az igaz lélek elhagyja a testet, megjelenik Isten előtt. ,,Bizony, bizony mondom neked, még ma velem leszel a Paradicsomban" (Lukács 23:43).
Krisztus azonban nemcsak népének lelkét vásárolta meg, hanem testét is. A testünk feltámad, és a lelkünk újra a testünkbe költözik. Itt egy elszáradt szem vagyunk, amelyet a földbe vetettek, de a következő testünkben ott lesz minden gyönyörűség, amit a menny adhat. Dicsőséges test lesz, feltámadva dicsőségben, feltámadva hatalomban, feltámadva, hogy többé ne haljon meg (1Kor 16:54). ,,Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára megáll a por fölött, és ha ez a bőröm szertefoszlik is, testem nélkül is meglátom az Istent. Saját magam látom meg őt, tulajdon szemeim látják meg, nem valaki más." (Jób 19:25-27).
Hadd lengessem a győzelem pálmáját (Jel 7:9). Hadd viseljem az élet koronáját (Jel 2,10). Hadd viseljem a makulátlan tökéletesség finom fehér gyolcsát (Jel 19:8). Hadd vessem a koronámat Jehova trónja elé (Jel 4:10). Hadd énekeljem az örök éneket. Hadd csatlakozzon a hangom az örök kórushoz: ,,Alleluja! Mert az Úr Isten, a mindenható uralkodik!" (Jel 19:6). Hangom édesen hangolódik a hála hangjaira, és szívem extázisban táncol a trón előtt.
,,Így szól az, aki ezekről bizonyságot tesz: Bizony, hamar eljövök. Ámen. Jöjj, Uram Jézus!" (Jel 22,20).

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Légy hű mindhalálig
  2023-12-29 22:09:56, péntek
 
  Légy hű mindhalálig

,,Ne félj attól, amit el fogsz szenvedni. Íme, az ördög börtönbe fog vetni közületek némelyeket, hogy próbát álljatok ki, és nyomorúságotok lesz tíz napig. Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját." (Jelenések 2:10)

Aggódsz a halál miatt? Félsz az élet utolsó órájától? Szeretteim, van egy veszély, amely veszélyesebb a halálnál, és ez az, hogy jól éljük az életet. Éljétek jól; ez a lényeg! Ha ez sikerül, meglátjátok, hogy meghalni nem más, mint lezárni az élet történetét. Ha a fő gondod az, hogy becsülettel fuss a versenyen, akkor örömmel fogod befejezni a pályát. A haldoklást hagyhatod, amíg eljön az ideje, ha addig gondoskodsz az élőkről, amíg az élni való idő tart.
Van egy kegyelem, amire ma nincs szükségünk, amíg élünk, és ez a haldoklás kegyelme. Erre a vigasztalásra nem lesz szükségünk, amíg a távozásunk el nem érkezik. Nem tudhatod, milyen felszólítást kapsz majd arra, hogy hagyd el testi hajlékodat, vagy milyen éles fájdalmat kell majd elviselned, vagy milyen édes vigaszt nyújtanak, amikor a szív és a hús megáll. Szolgáljátok tehát Istent most minden erőtökkel. Pihenjetek az Ő drága vérében. Keress közösséget élő, szerető Uraddal, és Ő elegendő kegyelmet fog nyújtani minden jövőbeli szükségletedre.
Nem tudhatod, milyen jót tartogat számodra. Ahogy az idő és a tér összezsugorodik, elméd kitágul, hogy felmérje a túlvilági örökkévalóságot. Ahogy a film elborítja e tompa látószerveket, megértésed szemei megnyílnak. Ahogy közeledsz a Jordán partjához, a szép mezők már a túloldalon vannak. Sokan, akik elhagyják ezt az életet, hallják az angyalok énekét, jóval azelőtt, hogy fülük elzárkózna a földi hangok elől. És milyen értékes lesz számukra Krisztus akkor. Láttuk a dicsőséget, amely arcukba ömlött. Alig tudták, hogy mikor léptek be a mennybe, mert amint elhagyták a földet, e fényes birodalom ragyogása a dicsőség látomásában felragyogott.
Talán soha nem halsz meg! Lehet, hogy Krisztus még a halálod előtt visszatér, és ezért egy pillanat alatt, egy szempillantás alatt megváltozol (1Kor 15:51-52). Atyád jóakarata nem fog meghiúsulni, mennyei reménységed nem fog csalódni. Nyugodjatok meg ebben a bizonyosságban: "Atyátok jóakarata, hogy nektek adja az országot" (Lukács 12:32).

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Ne félj!
  2023-12-29 07:31:55, péntek
 
  Ne félj!

,,Amikor megláttam, lába elé estem, mint egy halott, ő rám tette jobbját, és így szólt: Ne félj! Én vagyok az első és az utolsó." (Jelenések 1:17)

Ez a "ne félj" kifejezetten a sírra vonatkoztatható. Nem kell félnünk a haláltól, mert Jézusnál van a sír kulcsa. Jézus eljön majd haldokló ágyunkhoz az Ő mennyei pompájának teljes dicsőségében, és azt mondja: "Jöjj velem a Libanonról, hitvesem, jöjj velem a Libanonról. Nézz körül az Amana tetejéről" (Ének 4:8). Jöjj velem "míg a nap fel nem virrad, és az árnyak el nem tűnnek" (Ének 4:6). Jézus látványa, amint benyomja a kulcsot, és kinyitja a halál kapuját, elfeledteti veled a sír feltételezett rémségeit. Ezek csak feltételezések; édesnek fogod találni a meghalást.
Mivel Jézusnál van a sír kulcsa, soha többé ne félj tőle, soha többé. Erre bízzátok magatokat. A haldoklásod órája lesz a legjobb óra, amit valaha is ismertél. Az utolsó pillanatod lesz a leggazdagabb. Születésed napjánál is jobb lesz halálod napja. Ez lesz a mennyország kezdete, egy olyan nap felkelése, amely soha többé nem megy le örökre. A haláltól való félelmet száműzze az élő Megváltóba vetett hit.
Állunk és nézünk, ahogy csak tudunk a fekete folyó fölött gyülekező ködön keresztül. Elgondolkodunk azon, milyen lehet, ha az ember elhagyja a testét, és átrepül azon a földön, ahonnan még soha egyetlen utazó sem tért vissza. Nem olyan, mintha átkeltünk volna a csatornán Angliából Franciaországba, és egy másik nyelvet beszélő emberek között, egy másik fennhatóság alatt lennénk. Nem lépsz át Urad birodalmának egyik tartományából a másikba. Abban a fenti szellemországban ugyanazt a nyelvet beszélik, az Új Jeruzsálem nyelvét, amelyet ti már elkezdtetek beszélni. Elismerik azt a Királyt, akinek itt engedelmeskedtek. Amikor belépsz a mennybe, ott találod majd őket, amint ugyanannak a dicsőséges Valakinek a dicséretét éneklik, akit te imádsz. Megtaláljátok majd őket diadalmaskodva annak szeretetében, aki itt lent a ti Megváltótok volt.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2023.11 2023. December 2024.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 2155 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1699
  • e Hét: 4071
  • e Hónap: 33383
  • e Év: 221185
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.