Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Az Úr előttünk jár
  2023-12-31 23:05:08, vasárnap
 
  Január 1

Az Úr előttünk jár


,,Az Úr pedig előttünk ment nappal." (2Mózes 13:21)


Tetszik az új év gondolata. Ez egy fordulópont, amikor búcsút veszünk a múlttól, és feltöltődünk a jövővel kapcsolatban.
Igaz, a tavalyi botlások, a kínos dolgok, amik még mindig nyaggatnak, nyomasztanak. Pár hónappal ezelőtt csúnya nézeteltérésem volt Kennel; a nyár elején csalódást okoztam egy kedves barátomnak; felszólaltam egy rendezvényen keleten, és az üzenetem nem jött be. Nem volt mögötte ima, nem volt igazi felkészülés, ahogy később rájöttem. És ott volt az a nehéz üzleti döntés, ami sok feszültséget okozott Ken, köztem és egy család között a gyülekezetünkben. Ha újra kellene kezdenem az egészet, sok mindent megváltoztatnék.
Valószínűleg neked is megvan a saját listád azokról a dolgokról, amiket szeretnél megváltoztatni. Ha elég sokáig gondolkodnánk rajta, olyan nehéz szívűvé válhatnánk, hogy nem akarunk szembenézni a jövővel. De hála Istennek, Isten az Istene mindazoknak az elmúlt hónapoknak. Akkor is ugyanúgy Ő irányított, mint most.
Micsoda megkönnyebbülés! Mert jobb, ha elhiszed, hogy az elkövetkező hónapokban is ugyanilyen botlások, hibák és kínos tévedések lesznek. De várjunk csak...
Isten előtted jár! Ő már ott van, elöl, előtted. És ő kegyelmével vigyáz rád, és segít, hogy tanulj a múlt hibáiból. Az biztos, hogy idén óvatosabb leszek a férjemmel való kapcsolatomban. Jobban átgondolom majd az üzleti döntéseket. És mondanom sem kell, hogy teljes mértékben elkötelezem magam amellett, hogy felkészülten és imádkozva készülök minden előadásra.
Mielőtt ez az év elkezdődik, gondolkodjatok el a tavalyi évről. Lapozd át a naptáradat, és imádkozz azokért a helyekért, emberekért és döntésekért, amelyekből tanulhatsz. Végezz leltárt, aztán gyűrd fel az ingujjadat, és kezdj hozzá. Hurrá, az Úr előtted jár!
Micsoda vigasztalás, Uram, tudni, hogy ahogy az új év felé fordulok, Te előttem jársz. Kijelölted számomra az utat, és védelmeddel beborítottad.


Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Fájdalom nem lesz többé
  2023-12-31 22:30:11, vasárnap
 
  Fájdalom nem lesz többé


,,És letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak." (Jelenések 21:4)


Mindent a kemencének, a kalapácsnak és a reszelőnek köszönhetek. A legjobb bútordarab a házamban a kereszt . A legnagyobb gazdagítóm a személyes fájdalom, és ezért hálát adok Istennek. A költővel együtt tudom énekelni:

Isten Izraelben elveti a magokat
a szenvedés, a fájdalom és a fáradtság magvait;
ezek kikelnek és elfojtják a gyomokat
melyek máskülönben elborítanák a földet.

A megpróbáltatások édessé teszik az ígéretet;
a megpróbáltatások új életet adnak az imának;
a próbák az Ő lábaihoz visznek,
megaláznak, és ott tartanak.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Január 1
  2023-12-31 22:18:49, vasárnap
 
  Január 1

A lényeg a következő. A keresztény élet, az egyház, a hitünk nem rólunk szól, hanem róla - az ő tervéről, az ő országáról, az ő dicsőségéről.


Ez tényleg a küzdelmek küzdelme. Ez mindannyiunk számára ellentmondásos. Ez az, ami az életünket zűrössé és a kapcsolatainkat konfliktusossá teszi. Ez az, ami eltéríti a gondolatainkat és elrabolja a vágyainkat. Ez az a dolog, ami minden más dolog mögött van, amire rámutathatsz, és ami a kegyelem szükségessége mellett érvel. Ez az egyetlen harc, amely elől az ember soha nem menekülhet el. Ez az a hely, ahol tízből tíz embernek megmentésre van szüksége. Ez az a harc, amelyet Isten vív értünk, hogy segítsen emlékezni arra, hogy az élet egyszerűen nem rólunk szól. Hanem Istenről - az ő tervéről, az ő országáról és az ő dicsőségéről.
Éppen ezért a Biblia első szavai talán a legfontosabb szavak: "Kezdetben Isten..." Ez két mennydörgően fontos szó. Tényleg mindent megváltoztatnak, attól kezdve, ahogyan a személyiségedről, az életed értelméről és céljáról gondolkodsz, egészen addig, ahogyan a leghétköznapibb emberi kötelességeidhez is hozzáállsz. Minden, ami teremtetett, Isten által és Istenért lett teremtve. A teremtett világ minden dicsősége arra lett tervezve, hogy az ő dicsőségére mutasson. A világegyetem az övé, úgy lett megtervezve, hogy az ő célja és terve szerint működjön. Ez magában foglal téged és engem is. Nem arra lettünk teremtve, hogy független, önirányított életet éljünk. Nem arra lettünk teremtve, hogy a saját kis öncélú terveink szerint létezzünk, hogy a saját dicsőséges pillanatainkért éljünk. Nem, hanem arra lettünk teremtve, hogy érte éljünk.
Hol kell kifejeződnie ennek az istenfélő életnek? Nemcsak életünk vallási dimenziójában, hanem létezésünk minden aspektusában ki kell fejeződnie. Szeretem, ahogy Pál ezt az 1Korinthus 10:31-ben megfogalmazza: "Tehát akár esztek, akár isztok, akármit tesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek". Amikor Pál arra az elhívásra gondol, hogy Isten dicsőségére éljünk, nem az élet nagy, életet megváltoztató, öntudatos lelki pillanatokra gondol először. Nem, ő olyan hétköznapi és ismétlődő dolgokra gondol, mint az evés és ivás. Még életem leghétköznapibb, látszólag jelentéktelen feladatait is az Isten dicsőségére irányuló szívből jövő vágynak kell alakítania és irányítania. Nos, nem tudom, ti hogy vagytok vele, de az élet rohanó forgatagában szem elől tévesztem Isten létezését, nemhogy az Ő dicsőségét!
Kezdjük az új évet azzal, hogy beismerjük, hogy semmi sem kevésbé természetes számunkra, mint a másik dicsőségére élni. Ez a beismerés nem a kétségbeesés, hanem a remény kapuja. Isten tudta, hogy a bűnödben soha nem fogsz így élni, ezért elküldte Fiát, hogy élje azt az életet, amit te nem tudtál, hogy meghaljon helyetted, és feltámadjon, legyőzve a bűnt és a halált. Azért tette ezt, hogy ne csak a saját dicsőségedhez való hűségedre kapj bocsánatot, hanem minden kegyelmet megkapj, amire szükséged van ahhoz, hogy az ő dicsőségére élj. Amikor beismered, hogy segítségre van szükséged, akkor csatlakozol ahhoz a megmentéshez, amelyet ő már biztosított az ő Fiában, Jézusban. Ragadd meg a reményt azzal, hogy ma újra a megmentésért folyamodsz Istenhez.


További tanulmányozásra és bátorításra: Zsoltár 115


Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Vége a könnyeknek
  2023-12-31 21:19:22, vasárnap
 
  Vége a könnyeknek


,,Mert a Bárány, aki középen a trónnál van, legelteti őket, elvezeti őket az élet vizének forrásaihoz, és Isten letöröl szemükről minden könnyet." (Jelenések 7:17)


A régiek palackokat használtak a gyászolók könnyeinek felfogására. Én egy olyan üveget látok, amely mindenki közös bánatát tartalmazza, mert a hívők ugyanúgy szenvednek, mint az emberi faj többi tagja. A fizikai fájdalom nem kíméli Isten szolgáit. Idegeik, ereik, végtagjaik és szerveik ugyanolyan fogékonyak a betegségekre, mint a nem megújult embereké. A legkiválóbb szentek közül néhányan hosszú ideig feküdtek betegágyon. Az Isten szívéhez legkedvesebbek érezték a fenyítő pálca legsúlyosabb csapásait. A nagy fájdalom könnyeket csal az arcokra. Az emberi test a gyötrelem félelmetes fokára képes, és kevesen vannak, akik ne öntözték volna egyszer könnyekkel az ágyukat a fájdalom miatt.
Ehhez párosulnak a mindennapi élet veszteségei és keresztjei. Melyik keresztény él közületek időnként nehézségek és súlyos veszteségek nélkül? Nincsenek otthon keresztek? Nincsenek gondok külföldön? Tudtok-e úgy utazni január elsejétől december utolsó napjáig, hogy ne éreznétek az út fáradalmait?
Egyetlen hajó sem hajózhat a földi Atlanti-óceánon anélkül, hogy viharokkal ne találkozna; csak a mennyei Csendes-óceánon nyugodt minden, és az is örökké. Ha Jézus sírt (János 11:35), ne várd, hogy te a gyász könnyei nélkül maradsz. Szülők mennek el előttünk; csecsemők vétetnek el, és testvérek esnek a halál kaszája elé.
Nem járhatod be, kedves barátom, e világ pusztaságát anélkül, hogy ne fedeznéd fel, hogy tüskék és tövisek nőnek benne. Bárhová lépsz is, a lábadnak néha éreznie kell a tövis sebző erejét. Lehet, hogy elfelejtünk nevetni, de sírni mindig tudunk.
A legbiztosabb módszer, hogy megszabaduljunk a jelen könnyeitől, az Istennel való kapcsolat és közösség. Amikor kedves Istenem szárnyai alá bújhatok, és közel fészkelődhetek az Ő kebléhez, mondjon a világ, amit akar, ordítson az ördög, ahogy akar. Biztonságban vagyok, elégedett, boldog, békés és örvendező.


C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Megfeddem és megfenyítem
  2023-12-31 07:37:01, vasárnap
 
  Megfeddem és megfenyítem


,,Akit én szeretek, megfeddem és megfenyítem: igyekezz tehát, és térj meg!" (Jelenések 3:19)


Istennek az emberek fiaival való bánásmódja mindig is zavarba ejtette a föld bölcseit. Isten kinyilatkoztatásától eltekintve megmagyarázhatatlannak tűnik Jehovának a teremtményeivel való bánásmódja ezen a világon. Ki érti, hogy a gonoszok miért virágoznak és miért van nagy hatalmuk? "Láttam a gonoszokat nagy hatalomban, és úgy terjeszkedni, mint egy őshonos zöld fa" (Zsoltárok 37:35). Az istentelenek virágoznak és gazdagsággal telnek meg. Úgy halmozzák az aranyat, mint a port. Mezőt mezőre és szántóföldet szántóföldre halmoznak.
Ezzel szemben az igazak eltiporva vannak. Gyakran az erényt a szegénység rongyaiba öltöztetik. A legszentebbek gyakran éheznek, szomjaznak és mezítelenségben szenvednek. Néha hallottunk keresztényeket így szólni: "Bizony, hiába szolgáltam Istent. A semmiért böjtöltem. Hogyan lehetséges ez?"
A pogányok azt mondják: "Aki sikeres, azt az istenek kedvelik; aki sikertelen, az ellenszenves a Magasságos előtt." Nem tudnak jobbat. Azok a felvilágosultabb keleti emberek, akik Jób nyomorúsága alatt beszélgettek vele, csak kevéssel jutottak tovább. Ők azt hitték, hogy mindazok, akik Istent szolgálják, sövénnyel vannak körülvéve, és hogy Isten megsokszorozza a vagyonukat és növeli a boldogságukat. Jób nyomorúságában annak jelét látták, hogy Jób képmutató. Így azt gondolták, hogy Isten eloltotta a gyertyáját és kioltotta a fényét.
Sajnos, még a keresztények is beleesnek ugyanebbe a tévedésbe. Hajlamosak azt gondolni, hogy ha Isten felemel valakit, akkor abban valami kiválóságnak kell lennie. Ha Ő megfenyít és lesújt, akkor általában azt gondolják, hogy ez a harag megnyilvánulása kell, hogy legyen. Figyeljetek a szövegre, és a rejtély meg fog oldódni. Hallgassátok Jézus szavait, ahogyan szolgájához, Jánoshoz beszél, és a rejtély teljesen feloldódik. "Akit én szeretek, megfeddem és megfenyítem: igyekezz tehát, és térj meg" (Jel 3:19).


C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2023.11 2023. December 2024.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 2155 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1188
  • e Hét: 3560
  • e Hónap: 32872
  • e Év: 220674
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.