Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Amit Isten tehet
  2024-02-22 21:48:34, csütörtök
 
  Amit Isten tehet

Soha ne hagyd abba az imádkozást az úgynevezett reménytelen esetekért. E. Howard Cadle példája azt tanítja, hogy nincsenek ilyenek.

Cadle egy keresztény anya és egy alkoholista apa otthonában nőtt fel. Tizenkét éves korára elkezdte utánozni az apját, ivott és dühöngött. Hamarosan behódolt a szex, a szerencsejáték és a középnyugati bűnszövetkezet hatalmának.
""Emlékezz mindig fiam - mondta aggódó édesanyja gyakran -, hogy minden este nyolc órakor az ágyad mellett fogok térdelni, és arra kérem Istent, hogy védje meg az én drága fiamat."" Úgy tűnt, hogy az imádságai nem lassították le a fiát, mígnem egy este, egy ámokfutás alkalmával fegyvert fogott egy férfira, és meghúzta a ravaszt. A fegyver nem sült el, és valaki gyorsan leütötte. Cadle észrevette, hogy pontosan nyolc óra volt.
Később, megromlott egészségi állapotában az orvos azt mondta neki, hogy már csak hat hónapja van hátra. Hazavonszolva magát, nincstelenül és szánalmasan, anyja karjaiban omlott össze, mondván: "Anyám, összetörtem a szívedet. Szeretném, ha üdvözülnék, de túl sokat vétkeztem".
Az idős asszony kinyitotta a Bibliáját, és felolvasta az Ézsaiás 1:18-at: "Ha bűneid olyanok is, mint a skarlát, fehérek lesznek, mint a hó." Azon a szélfútta reggelen, 1914. március 14-én Cadle új életet kezdett. Most már Krisztussal a szívében, a csalói képességeit becsületes tevékenységgé változtatta, és elkezdett kézzel-lábbal pénzt keresni, aminek 75 százalékát az Úr munkájára adta. Segített finanszírozni Rodney "Gipsy" Smith keresztyénhadjáratait, amelyek során ezrek jutottak Krisztusba vetett hitre. Ezután a híres cincinnati WLW rádióban kezdett prédikálni, és Amerika egyik legnépszerűbb rádiós evangélistájává vált. "Amíg Ő el nem hív - szokta mondani Cadle -, ugyanazt az evangéliumot fogom hirdetni, amely hatására szentéletű édesanyám imádkozott értem". És amikor eljutok az utolsó városba, és elmondom az utolsó prédikációmat, szeretnék leülni az Ő lábaihoz, és azt mondani: 'Köszönöm, Jézus, hogy azon a sötét és viharos napon megmentettél engem az iszákosok és szerencsejátékosok poklából. "

Bár szüntelenül imádkoznunk kell - és sokan közülünk éjjel-nappal imádkoznak a gyermekeikért -, mégis segít, ha konkrét, fegyelmezett imaszokásokat tartunk fenn egy önfejű gyermekért. Találhatsz egy imapartnert, aki vállalja, hogy minden héten ugyanabban az időpontban imádkozik veled. Az imádság győzelmet fog aratni, és egy szülő vagy nagyszülő hűséges imádsága a világegyetem leghatalmasabb erői közé tartozik.

Robert Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Szenvedésekből álló kirakat
  2024-02-22 21:20:16, csütörtök
 
  Február 22

Szenvedésekből álló kirakat

,,És hogy ismertté legyen most az egyház által a mennyei fejedelemségek és hatalmasságok előtt Isten sokféle bölcsessége." (Efézus 3:10)

A hatalmak és fejedelemségek, az összes mennyei sereg és a világegyetem sötét uralkodói, láthatatlan lények milliói intenzíven érdeklődnek, hogy Isten mennyire képes fenntartani a gyengéket és a megfáradtakat.
Az Efézus 3:10 azt mondja nekünk, hogy Isten a láthatatlan világnak mindent megtanít magáról, és ezt úgy teszi, hogy téged és engem használ audiovizuális segédeszközként. Az Úr arra használ minket, hogy megmutassa a világegyetemnek, milyen nagyszerű, félelmetes és csodálatos Ő és az ő kegyelme. Tegyük fel, hogy valami démon fel mer vonulni a mennyei trónhoz, és gúnyosan azt mondja: " Isten, az emberek csak azért bíznak benned, mert egészséggel és erővel áldod meg őket. De engedd meg, hogy egy misszionáriusnak a hátát meggörbítsem. Aztán engedd meg, hogy elvegyem tőle az anyagi támogatást. Fogadok, hogy az a misszionárius a végén még megtagadna téged."
De Isten azt válaszolná: "Ó, nem, tévedsz. Pontosan ez a forgatókönyv történt Mr. Brownnal, és ő bízott bennem. Az ő engedelmességén keresztül munkálkodtam és az ő bizonyságtétele miatt sokkal több ember hallott a Fiak szeretetéről."
Ekkor a démon összezsugorodik, és az Istent körülvevő dicsőség még fényesebben ragyog. Brown úr szenvedései nemcsak abban segítettek neki, hogy növekedjen Krisztusban, hanem megmutatták annak a démonnak és a hozzá hasonló millióknak, hogy milyen hatalmas Isten megtartó kegyelme. Az eredmény? Nagyobb dicsőség Istennek. Egy nap mindenki számára megmutatkozik majd, hogy Isten képes volt megmenteni a bűnösöket, megváltani a szenvedőket, eltiporni a lázadókat, helyreállítani mindent, igazolni szent nevét, szolgáltatni helyreállítást... és ezért annál dicsőségesebb lesz! Micsoda megtiszteltetés, hogy ebben részünk lehet.
Amikor úgy érzed, hogy nehéz körülmények vesznek körül, ne feledd: megvan az esélyed arra, hogy Mr. Brown legyél. Isten arra fogja használni ezt a helyzetet, hogy lelkileg felépítsen téged, és kiemelje az Ő dicsőségét.

Uram, nem látom, hogy mi minden történik ebben a világban. De abban biztos vagyok, hogy hatással lehetek arra, ami történik! Hadd tegyem ezt a te dicsőségedre.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Február 22
  2024-02-22 20:54:23, csütörtök
 
  Február 22

Az irigység megtagadja a kegyelmet. Az irigység abból indul ki, hogy megérdemeljük azt, ami másnak megadatott, holott valójában te és én semmit sem érdemlünk.

Az irigység énközpontú és önelégült. Az énedet helyezi a világod középpontjába. Minden rólad szól. Azt mondja neked, hogy megérdemled azt, amit nem érdemelsz meg. Az irigység elváró és követelőző. Az irigység azt mondja neked, hogy olyasvalaki vagy, aki nem vagy, és jogosult vagy arra, ami nem a tiéd jogosan. Az irigység nem képes örülni egy másik ember áldásának, mert azt mondja, hogy te jobban megérdemled. Az irigység azt mondja neked, hogy kiérdemelted azt, amit te soha nem érdemelhettél ki. Az irigység világa éppúgy nem keveredik a kegyelem világával, mint az olaj a vízzel. Az irigység elfelejti, hogy ki vagy, elfelejti, hogy ki az Isten, és összezavarodik azzal kapcsolatban, hogy miről szól az élet.
Mindezek ellenére tény, hogy mindannyian küzdünk az irigységgel valahogy, valamilyen módon és valamikor. Irigykedünk, hogy a mellettünk lévő ember olyan anyagi sikereket ért el, amilyeneket mi soha nem élvezhettünk. Azt kívánjuk, bárcsak a mi házasságunk is olyan boldog lenne, mint a gyülekezetben lévő barátainké. Csodálkozunk, hogy miért nekünk jutott az a munka, ami nekünk jutott, amikor annak a másiknak olyan kielégítő karrierje van. Irigykedünk a másik kiscsoportra, amely olyan szeretetteljes közösségnek tűnik. Azt kívánjuk, bárcsak mi is annyit ehetnénk, mint az az ember, és mégis olyan karcsúak maradnánk, mint ő. A magas srác azt kívánja, bárcsak ne lenne olyan magas, az alacsony srác pedig szívesen lenézne az emberekre a változatosság kedvéért. A göndör hajú ember vágyik az egyenes hajra, az egyenes hajú ember irigyli a fürtöket. A kockafej irigyli a sportolót, a sportoló pedig azt kívánja, bárcsak jobb jegyeket kapna. Az irigység egyetemes, mert a bűn egyetemes.
Az irigység a bűn önzésében gyökerezik (lásd 2Kor 5:14-15). Az irigység énközpontú; mivel énközpontú, jogosultságra törekszik; mivel jogosultságra törekszik, követelőző; mivel követelőző, hajlamos arra, hogy Isten jóságát aszerint ítélje meg, hogy megadta-e azt, amire úgy érzi, hogy jogosult; és mivel ezen az alapon ítéli meg Istent, arra késztet téged, hogy megkérdőjelezd az Ő jóságát. Mivel megkérdőjelezed Isten jóságát, nem fogsz hozzá segítségért futni. Az irigység lelki katasztrófa.
A kegyelem emlékeztet arra, hogy semmit sem érdemelsz, de nem áll itt meg - szembesít azzal az igazsággal, hogy Isten dicsőségesen szerető, kegyelmes és jóságos, hogy olyan dolgokkal ajándékoz meg minket, amelyeket soha nem érdemeltünk meg. A kegyelem arra is emlékeztet, hogy Isten bölcs, és soha nem téved - mindegyikünknek pontosan azt adja, amiről tudja, hogy szükségünk van rá.

További tanulmányozásra és bátorításra: Jakab 3:13-18

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2024.01 2024. Február 2024.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 69 db bejegyzés
e év: 314 db bejegyzés
Összes: 35879 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 600
  • e Hét: 1495
  • e Hónap: 13370
  • e Év: 201172
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.