Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Isten nem csügged
  2024-04-01 23:37:33, hétfő
 
  Isten nem csügged

Ne add fel a gyermekeidet, soha ne hagyd abba az imádkozást, és ne engedj a csüggedésnek, mert minden csüggedés az ördögtől származik. Azok közülünk, akik maguk is problémás gyerekek voltak - és akiknek most problémás gyerekeik vannak -, tudják, hogy időre, szeretetre, imára, türelemre, megértésre, támogatásra és sok hitre van szükség egy olyan Istenben, aki figyelmeztetett minket a kétségbeeséstől. Tedd a szívedbe egymás mellé a következő verseket, és tanulj meg Istenre támaszkodni:

,,Majd elindultak a Hór-hegytől a Vörös-tenger felé, hogy megkerüljék Edóm országát. De útközben elfogyott a nép türelme. (4Móz 21:4) - ,,Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR mindenütt, amerre csak jársz." (Józsué 1:9)
,,Fölmentek az Eskól-völgyig, és megnézték az országot, de elvették Izráel fiainak a bátorságát attól, hogy bemenjenek abba az országba, amelyet nekik adott az ÚR." (4Móz 32:9) - ,,Ezek után Dávid azt mondta fiának, Salamonnak: Légy erős és bátor, és fogj hozzá! Ne félj, és ne rettegj, mert az ÚRisten, az én Istenem veled van, nem hagy cserben és nem hagy el, amíg be nem fejezed mindazt a munkát, amely az ÚR házában végzett szolgálathoz szükséges." (1Krón 28:20)
,,Ezért az ország népe elcsüggesztette Júda népét, és elrettentette őket az építéstől." (Ezsdrás 4:4) - ,,És megszólalt: Figyeljetek, egész Júda és Jeruzsálem lakói meg te, Jósáfát király! Ezt mondja nektek az ÚR: Ne féljetek és ne rettegjetek ettől a nagy tömegtől, mert nem a ti háborútok ez, hanem az Istené!" (2Krón 20:15)
,,Most, hogy rajtad a sor, ellankadtál? Téged ér csapás, és megzavarodsz? Nem ad bizodalmat istenfélelmed, és reménységet feddhetetlen életed?" (Jób 4:5-6) - ,,Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk. A türelem és vigasztalás Istene..." (Róm 15:4-5)

A mi saját szorongó várakozásunk időszakában a bátorítás egyik fő forrása tette lehetővé számunkra, hogy folytassuk a munkát: Isten megbízható Igéje, "a Szentírás bátorítása". A Bibliában Isten azt mondja, hogy imádkozzunk gyermekeinkért. Nézzünk meg néhány igeverset, amelyek segítettek feleségemnek, Katrinának és nekem elűzni a csüggedést és tovább imádkozni:

,,Tőlem is távol legyen, hogy vétkezzem az ÚR ellen, és ne imádkozzam többé értetek." (1Sám 12:23)
,,Öntsd ki szívedet, mint a vizet, az Úr színe előtt! Emeld föl hozzá kezeidet gyermekeid életéért." (JerSir 2:19)
,,Visszatérnek fiaid az ellenség földjéről. Reménykedhetsz a jövőben - így szól az ÚR -, mert visszatérnek hazájukba fiaid." (Jer 31:16-17)
,,Perlőiddel én fogok perelni, és fiaidat megszabadítom." (Ézsaiás 49:25)
,,Ezért a gyermekért imádkoztam, és az ÚR teljesítette kérésemet, amivel hozzá folyamodtam." (1Sám 1:27)
,,Jézus arról is mondott nekik példázatot, hogy mindenkor imádkozniuk kell, és nem szabad belefáradniuk." (Lk 18:1)

Isten bátorítása nem ingadozik a változó szelek vagy a hullámok váltakozásával. Ő nem köti képességeit a körülményekhez, és az Ő erkölcsi tartása nem függ a holdtól vagy a hangulattól. Még akkor is hűséges marad Ő, amikor mi hűtlenek vagyunk, ezért ismerd fel a csüggedést olyan vendégnek, aki már túl sokáig vendégeskedett, és nem bírja elviselni a mennyei Atya jelenlétét. Válaszd a hitet a félelem helyett, az imát a pánik helyett, és a kitartó bizalmat az aggodalmas gondoskodás helyett. Nem arról van szó, hogy a helyzetet megragadod; arról van szó, hogy hagyod, hogy Isten megragadjon téged.

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Érzelmesség és Jézus
  2024-04-01 22:41:44, hétfő
 
  Április 2

Érzelmesség és Jézus

"De őt Isten feltámasztotta, feloldva a halál fájdalmait, mivel lehetetlen volt, hogy a halál fogva tartsa őt." (ApCsel 2:24)

Észrevetted már, hogy egy személyt vagy tárgyat érzelmileg kezelünk, mert az érzelmek, nem pedig az észérvek vezérelnek? Ez minden bizonnyal igaz, amikor a Jézusról alkotott szentimentális képeinkről van szó: Jézus középen elválasztott hajjal, kerubszerű gyermekekkel és kék madarakkal körülvéve. Bármerre jár ez a Jézus, orgonazene hangjai szólnak.
Még szentimentális himnuszaink is vannak az Úrról. "Ő beszél, és hangjának zengése oly édes, hogy a madarak abbahagyják éneklésüket". Ez egy sor apám egyik kedvenc énekéből, és tudom, hogy ezek a gondolatok megvigasztalhatnak bennünket. De ezek inkább egy romantikus kép megerősítése. A valódi Jézust olyan sok "harmattal a rózsákon" aranyoztuk be, hogy sokan elvesztették vele a kapcsolatot.
Miért részesítjük előnyben a szentimentális képet? Mert nem követel tőlünk semmit, sem meggyőződést, sem elkötelezettséget. Mivel hiányzik belőle az igazság, hiányzik belőle az erő is. Meg kell változtatnunk ezt a képet. És ennek egyik módja az, hogy a feltámadásról gondolkodunk. Persze, a romantikusok megpróbálják liliomokkal és madarakkal kiszínezni a feltámadást, de tegyük félre az érzelmeket, és gondoljunk egy pillanatra a tényekre: egy ember, aki kőkeményen meghalt, feltámadt a sírjából, és kisétált a sírjából.
Ez már-már ijesztő. De Jézus ezt tette. Ennek a valóságnak hatalma van; ez az igazság megragad. Néhányan úgy gondolják, hogy Jézus azért jött, hogy szép, kedves dolgokat tegyen, például a rossz embereket jó emberré változtassa. Ez nem így van. Urunk és Megváltónk azért jött, hogy a halott embereket élő emberekké változtassa - és ebben nincs semmi szentimentális.

Töröld ki a szirupos édesség képeit. Cseréld le őket egy hatalmas Isten mentális képeire, aki legyőzte a legkeményebb ellenséget - magát a halált. Akkor kezded majd felfogni, milyen csodálatos Isten valójában.

Mindenek Ura, irányítsd újra a rólad alkotott, elpuhult képemet olyan aspektusokra, amelyek sokkal többet követelnek tőlem. És segíts, hogy válaszoljak arra, amit látok.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Április 2
  2024-04-01 21:59:06, hétfő
 
  Április 2

Az ima azt jelenti, hogy felhagyok más dicsőségek iránti függőségemmel, és gyönyörködöm abban az egyetlen dicsőségben, ami valóban dicsőséges - Isten dicsőségében.

Sajnos az imádság sokunk számára olyan napirenddé zsugorodott, amely alig több annál, mint hogy Istentől dolgokat kérjünk. Azzá a lelki hellyé vált, ahol arra kérjük Istent, hogy írja alá a személyes kívánságlistánkat. Sokak számára ez nem több, mint a kérés ismétlődő ciklusa, majd a várakozás, hogy lássuk, Isten valóban teljesíti-e a kérést. Ha igen, akkor ünnepeljük hűségét és szeretetét; ha viszont nem, akkor nem csak azon tűnődünk, hogy érdekli-e, de kísértésbe esünk, hogy azon is elgondolkodjunk, vajon ott van-e. Ily módon az imádság gyakran olyan, mintha a Szentháromság áruházban vásárolnál olyan dolgokat, amelyekről azt mondtad magadnak, hogy szükséged van rájuk, abban a reményben, hogy ingyen vannak.
De gondoljunk csak egy pillanatra az Úr imájára. Egyáltalán nem úgy néz ki, mint amit az imént leírtam. Ez az imádság az imádat és az önátadás imádsága. A legmélyebb szinten felismeri azt a háborút, amely még mindig folyik a szívemben az én országa és Isten országa között. Szembe néz azzal a ténnyel, hogy annyira vak tudok lenni Isten dicsőségére, és mivel az vagyok, a teremtett világ apró dicsőségének fogságába kerülök. Többet ad át és ünnepel, mint amennyit kér. És a kérés, amit tesz, nem az öndicsőség kívánásával, hanem inkább az alávetettség és az imádat összefüggésében történik.
Hogyan kezdődik ez az imádság? Azzal kezdődik, hogy emlékeztet életed legmegdöbbentőbb valóságára. A kegyelem ünneplésével kezdődik: ""Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy..."" (Mt 6:9a). Neked és nekem soha nem szabad abbahagynunk ennek a valóságnak az ünneplését. Isten, a Teremtő, Király, Megváltó és Úr, gyakorolta hatalmát és kegyelmét, hogy a hozzánk hasonló emberek az ő gyermekeivé váljanak. Mi következik most? "Szenteltessék meg a te neved" (9b.v.). Itt átadom magam a napirendek napirendjének. Ez az oka annak, hogy a világ létrejött. Ez az oka annak, hogy te és én meg lettünk teremtve. Azért jött létre minden, hogy Isten megkapja a neki járó dicsőséget. Itt elengedem az összes többi dicsőséget, amely igényt tarthat tévelygő szívemre. Itt találom meg a motivációmat mindarra, amit teszek. Itt kiáltok megmentő kegyelemért hűtlen szívemért.
Aztán ez a mintaimádság elérkezik a lényegéhez. A következő szavak vigasztalást és felhívást tartalmaznak: "Jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is" (10. v.). A vigasztalás abban áll, hogy az Atya megváltó, szeretetében kegyesen úgy döntött, hogy nekünk adja az ő országát. Megáld bennünket az ő uralmával, amely mindig bölcs, szerető, hűséges, igaz, kegyelmes és jó, és ezzel megment bennünket a mi kis egykirályságunktól. A hívás az, hogy engedjük el a mi lilliputti királyságunkhoz való ragaszkodásunkat, és adjuk át magunkat az ő dicsőséges és kegyelmi királyságának. Csak akkor tudjuk megfelelően imádkozni azt, ami ezután következik, ha a szívünk védve van az Isten imádásával és ünneplésével e kérések által.

További tanulmányozásra és bátorításra: Máté 6:5-15

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A Szentírás versei az ígéretekre való támaszkodásról
  2024-04-01 00:02:18, hétfő
 
  A Szentírás verseinek egyvelege az ígéretekre való támaszkodásról

Ma koncentrálj Isten ígéreteire:

Isten nem ember, hogy hazudna. Lehetetlen, hogy Isten hazudjon. Megmondta, és nem fogja megtenni? Vagy szólt-e, és nem fogja azt valóra váltani? Hűséges az, aki elhívott titeket, aki meg is fogja tenni. Nem maradt el egyetlen szava sem az Ő jó ígéretéből, amit megígért. Egyetlen szó sem maradt el egyetlen jó dologból sem, amelyet az Úr Izrael házának mondott. Minden beteljesedett. Tudjátok egész szívetekben és egész lelketekben, hogy nem maradt el egyetlen dolog sem mindazokból a jó dolgokból, amelyeket az Úr, a ti Istenetek mondott rólatok. Mind beteljesedett számotokra, egyetlen szava sem maradt el ezek közül. Ezért bátorságotok legyen, emberek, mert én hiszek Istennek, hogy úgy lesz, ahogyan nekem megmondatott. Mert Isten minden ígérete Őbenne igen, és Őbenne ámen, Isten dicsőségére, általunk.

(4Móz 23,19; Zsid 6,18; 4Móz 23,19; 1Tessz 5,24; 1Kir 8,56; Józs 21,45; 23,14; ApCsel 27,25; 2Kor 1,20.).

Sokszor átlapoztam már a Bibliámat; még soha nem lapoztam át egy megszegett ígéretet sem. Az ígéretek mind megtartattak számomra; egyetlen jó dolog sem maradt el.

-CHARLES H. SPURGEON

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 38 db bejegyzés
e év: 300 db bejegyzés
Összes: 35865 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1176
  • e Hét: 8547
  • e Hónap: 11106
  • e Év: 198908
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.