Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Ha megváltoztatod a szavaidat, megváltozik az életed
  2024-05-01 23:29:35, szerda
 
  A kimondott szavaknak nem csak akkor van súlyuk, ha közvetlen következménnyel járnak. Egy hivatalos levél írása vagy ügy intézése közben, egy eskü elmondásánál tisztában vagyunk a szavaink súlyával. De nem minden szónak van ilyen gyorsan érezhető hatása. Ebben a cikkben 8 olyan szóról fogsz olvasni, melyek hosszútávon erősen pozitív irányba változtatják meg az életedet.

1. Siker
Amibe belekezdek azt sikerre viszem - mondogasd gyakrabban!

2. Remény
A remény maga az erő, mely akkor sem hagy el, ha életed legsötétebb pillanatait éled." Míg élek, remélek!" - Latin közmondás.

3. Köszönöm
A legapróbb dolog miatt is érdemes kifejezni a háládat és mondani gyakran másoknak, és magadnak: ,,Köszönöm."

4. Hit
A hited olyan kulcs, ami az álmok birodalmának kapuját nyitja.

5. Szeretet
Ha szeretetet küldesz a külvilágba, a külvilág igyekezni fog, hogy viszonozza érzéseidet. Mondd szeretteidnek gyakran és önmagadnak is: ,,Szeretlek!"

6. Szerencse
A szerencse szereti a hallatni saját nevét. Kijelentő módban érdemes használni: ,,Ma rám mosolygott a szerencse!"

7. Bizalom
Fontos hogy bízzál önmagadban, ezért mondogasd magadnak gyakran: ,,Bízom magamban, az erőmben, a képességeimben és a kitartásomban."

8. Jólét
Hangsúlyozd minél gyakrabban, ha a hogyléted felől érdeklődnek: ,,Köszönöm, nagyon jól vagyok, igazán remekül érzem magam."
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Látásjavítás
  2024-05-01 23:19:32, szerda
 
 Visszafordíthatod a látásod romlását ezekkel az egyszerű gyakorlatokkal

Mindenki tudja, hogy az izmokat használni kell, különben elgyengülnek! A szemizmainkra ez ugyanúgy igaz! Ha naphosszat a monitor előtt ülsz, vagy a telefonodat nézed, és csak keveset mozgatod a szemed, a szemizmaid gyengülnek, és a látásod romlik!! Ennek legjobb ellenszere a szemizmok átmozgatása!

Tartsd be ezt a 9 egyszerű alapelvet, és a látásod jobb lesz

1. Vigyázzunk a szemeinkre, munka közben is tartsunk egy kis pihenőt, pár óránként csukjuk be a szemeinket egy percre.
2. Mutatunk egy könnyű gyakorlatot, amivel egyszerűen átmozgathatjuk a szemeinket. Haladjunk sorba a számsorokon és mozgassuk a szemeinket, ahogyan a nyilak ábrázolják. Naponta érdemes elvégezni a gyakorlatokat.
3. Aki szemüveget hord, próbálja meg lassan csökkentetni az időtartamot, amíg rajta van.
4. A szemkörnyéket masszírozzuk át rendszeresen, az ábra alapján. Csak finom nyomást gyakoroljunk a pontokra, hogy ne legyen kellemetlen érzés.

5. Amikor a szabadban töltjük az időt, ne a lábunkat nézzük. Próbáljunk meg minél több ideig a távolba nézni.
6. Igyunk rendszeresen répalevet, ha lehet minden nap. Tegyünk bele pár csepp olívaolajat, az ízén nem lesz érezhető, azonban jóval hatékonyabb.
7. Amikor a szemeink fáradtak, langyos vízzel mossuk meg.
8. Lefekvés előtt 2 órával ajánlott kikapcsolni a kütyüket. Ilyenkor már ne nézzük a monitort, hogy a szemeink pihenhessenek.
9. Van egy könnyű kis gyakorlat is, ami javíthat a látáson. Üljünk le és válasszunk egy pontot, ezután kezdjük el nézni. Csupán az adott pontot figyeljük a szemeinkkel, közben ne pislogjunk. Ezután csukjuk be a szemeinket és képzeljük magunk elé azt a pontot, amit néztünk, 10 percig maradjunk így, ezután nyissuk ki a szemeinket. Amilyen egyszerű, olyan hatásos!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Felesleges cukor kitakarítása a szervezetből
  2024-05-01 23:10:40, szerda
 
  Takarítsd ki a testedből a temérdek cukrot, és nézz ki akár 10 évvel fiatalabbnak!

A cukor nem más, mint méreg, természetesen gyümölcs formájában bizonyos mennyiség jót tesz a szervezetnek, de a szirupok, fehér vagy barna cukor öregítenek, hizlalnak és gyulladásos folyamatokat indítanak el a testben.

A ráncok elsődleges okozója a túlzott napfény, ám rögtön a 2. helyen a cukor áll. Azok, akik nem fogyasztanak cukrot, sokkal fiatalabb bőrrel büszkélkedhetnek, mint a süti és csokiimádók. A cukor hatására a kollagénrostok megmerevednek, nem tartják meg a vizet, az arc öregebb lesz.

Azért kell a cukrot nemcsak kerülni, de ki is tisztítani a szervezetből, mert függőséget okoz. Minél előbb elvégzed a cukordetoxot, annál egyszerübben múlik el a hiányérzet, ami édességfüggőséghez vezet. Egy angol szerzőpáros - Brooke Alpert és dr. Patricia Farris - The Sugar Detox című könyvükben - háromnapos diétát ajánlanak a cukorfüggőség leküzdésére. 3 nap alatt, lényegesen javul a bőr és a test állapota, mint mondják.

A diéta idején nem szabad tejterméket fogyasztani a tejcukor miatt, keményítőt: krumplit, gyümölcsöt fruktóztartalma miatt, kenyeret és tésztát sem. Csupán fehérje és zöldség, valamint olajos magvak fogyaszthatók. Reggelire tojást ajánlanak zöldséggel. Ebéd és vacsora sovány baromfi zöldséggel. Nassolni magvakat. Napi egy kávé üresen elfogyasztható, ezenkívül zöld tea és víz iható.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Maja horoszkóp szerint a képességeink
  2024-05-01 23:05:08, szerda
 
  Mikor születtél? A maják szerint ezzel a különös képességgel rendelkezel:

Mit tart az egyik legősibb asztrológia a különböző csillagjegyek szülötteiről? Aki július 25-én született, az minden jegy legjobb tulajdonságait tudhatja magáénak. Ezt időn kívüli napnak tartotta az ősi nép. A maja újévet pedig július 26-tól számították.

Denevér (július 26.-augusztus 22.)
A sejtelmesség és a misztika világa közel áll önhöz, fontosak a megérzések. Könnyen ,,belelát" másokba. A legkisebb titok sem maradhat rejtve ön előtt. Állata, a denevér, az éjszaka királya, kiválóan tájékozódik a sötétben, ahogy önnek sem okoz gondot, hogy az érzelmek kusza útvesztőjében eligazodjon. Sikeresen tudja motiválni munkatársait. Családtagjainak pedig igazi érzelmi biztonságot kínál.

Skorpió (augusztus 23.-szeptember 19.)
Semmit sem tesz ,,félig-meddig". Munkájába is teljes odaadással veti bele magát, ha viszont elveszti az érdeklődését, akkor többé egy szalmaszálat sem hajlandó keresztbe tenni. Ekkor elérkezett a váltás ideje! Az érzelmekben is végletes: ha kiüresedett a kapcsolat, akkor nem fektet bele több energiát. Ha viszont szeret valakit, akkor ezer fokon lángol! Családtagjainak biztonságot, erős menedéket kínál, mindig törődik a problémáikkal.

Szarvas (szeptember 20.-október 17.)
Szorgalmas ember, a munka mindig előbbre való a szórakozásnál. Fontos önnek, hogy hasznos, megbecsült pozíciója legyen. Ha elégedett, akkor két ember munkáját végzi el, de ez nem teher önnek, hiszen szeret dolgozni. Párkapcsolatában nagyon megbízható, távol áll öntől, hogy flörtökbe, kalandokba bonyolódjon. Párjától is elvárja a hűséget. Mindig kész arra, hogy családtagjait szolgálja, szeretné nekik a lehető legjobb körülményeket biztosítani.

Bagoly (október 18.-november 14.)
Nagyon erős ember, de nem él vissza ezzel a tulajdonságával. Mindig kész arra, hogy a bajokban ott legyen munkatársai, családtagjai mellett. Óriási lelkierővel rendelkezik, puszta szavakkal is meg tudja nyugtatni a többie­ket, ha kétségbeestek. Ha baj van, akkor ön biztos hogy tudja, mit kell tenni. Párkapcsolatában nincsenek hihetetlenül nagy elvárásai - mindössze békében és egyetértésben szeretne élni. Családtagjait támogatja érzelmileg, de meghagyja nekik a tapasztalás lehetőségét egyaránt.

Páva (november 15.-december 12.)
Nagy hangsúlyt helyez a külsőségekre és a vonzó stílusra is. Kissé hiú - fontosak neki a dicséretek és a bókok. Tehetséges cége képviseletében, jól érzi magát, ha kapcsolatokat ápolhat, üzleti tárgyalásokat bonyolíthat le. Valójában él-hal a kapcsolatokért! A szerelem elsőrendű fontosságú az életében, ám olyan partnerre van szüksége, akivel remek és izgalmas programokat szervezhet. Imádja, ha pezseg az élete. Nincsenek ínyére a mély, bensőséges beszélgetések vagy a hangos viták. Vigyázzon, ne éljen látszatharmóniában!

Gyík (december 13.-január 9.)
Ön nagyon találékony, az a típus, aki a jég hátán is megél! Praktikus szemlélettel rendelkezik, a problémákat könnyen átlátja, s megoldást is hamar talál ezekre. Nem szereti a nagy feltűnést, inkább visszahúzódó alkat. Párja rendkívül fontos önnek, sok szabadságot ad neki, hiszen maradéktalanul megbíznak egymásban. Együtt, lépésről lépésre, szilárd anyagi körülményeket biztosítanak a családnak. Szeretteinek nagy segítséget jelent, hogy minden apró-cseprő elintéznivalónak - sokszor kérés nélkül is - utánajár, örömmel intézkedik.

Majom (január 10.-február 6.)
Kíváncsi ember, nagy társasággal. Sok barátja lehet a munkahelyén is. Időnként azon kaphatja magát, hogy munka helyett már megint kávézgat a kollégákkal. A párkapcsolatban nem tűri a rabláncokat, találkoznia kell a barátaival - kedvese nélkül is. Családtagjainak kiterjedt kapcsolati rendszere a legnagyobb segítség. Mindig tudja, hogy egy problémával kihez kell fordulni!

Sólyom (február 7.-március 6.)
Bátor ember, aki rögtön tudja, hogy mit kell tenni baj esetén. Gyorsan reagál, s ez segítség lehet a munkájában is. Ha üzlettel foglalkozik, akkor mindig beugrik a legjobb taktika. Ösztönösen érzi, hogy párjának mire van szüksége, szívesen leveszi a gondokat a válláról. Figyelmessége lehet a hosszú párkapcsolat titka. Ha családjában ellentétek támadnak, ön éles szemével rögtön észreveszi, s idejében rendezi a feszültségeket.

Jaguár (március 7.-április 3.)
Óvatos ember, de ha egyszer elszánja magát egy döntésre, akkor a végsőkig kitart mellette. Körültekintően mérlegeli, hogy döntései helyesek-e, igyekszik megtalálni azt a megoldást, amellyel mindenki elégedett lehet. Vezetőként stílusos és diplomatikus. A párkapcsolatban előbb kipuhatolja, hogy kedvese érzelmei ugyanolyan lángolóak-e, s ha már megvan a kedvező fogadtatás, teljes szívvel vállalja a kapcsolatot. Családja számára erős védelmezőt jelent.

Kutya (április 4.-május 1.)
Jó emberismerő, mindig tudja, hogy kitől mit várhat. Olyan emberekkel veszi körül magát, akiket jól kiismert - maximális a kölcsönös bizalom. Munkahelyet nehezen vált, könnyen megragad a régi, akár elavult helyzetekben is. A legfontosabb kapcsolatok egész életében végigkísérik - hű társ. A párkapcsolatát a megbízhatóság jellemzi. Családjának mindig rendelkezésére áll - inkább a saját igényeiről mond le, csakhogy boldognak lássa őket.

Kígyó (május 2.-május 29.)
A változás embere, mindig kész új lapot nyitni. Többször megtörténhet, hogy a pályája gyökeres fordulatot vesz - ilyenkor meglepően gyorsan és könnyen tanul bele az új munkakörbe. A szerelemben akkor boldog, ha a kapcsolat mindig megújul. Örül, ha kedvesének új és még újabb arcát ismerheti meg. Féltékeny típus. Időnként ellenállhatatlan vágyat érez, hogy ellenőrizgesse szerelmét. Családjának jó körülményeket, szilárd pénzügyi hátteret nyújt.

Nyúl (május 30.-június 26.)
Barátságos ember - a munkahelyén is igyekszik kikerülni a konfliktusokat. Inkább két ember helyett dolgozik, de nem emeli fel a hangját a saját érdekeiért. Vigyázzon, így minden munkahelyén kihasználják majd! Olyan párt keres, aki határozottságával ,,megvédi" önt az élet viharaitól. Cserébe kedvességet, romantikát kínál. Mindig van ideje családtagjaira, körülveszi őket figyelmességével. Minden napra jut egy kedves meglepetés.

Teknős (június 27.-július 24.)
Alapos és tervező egyéniség az életet minden területén. Munkájában is a hosszú távú tervezést tartja szem előtt. Pillanatnyi előnyökért nem lehet új munkahelyre csábítani. A megszokott környezet nemcsak a munkahelyén, de otthonában is nagyon fontos. Akkor nyugszik meg egy fárasztó nap után, ha kedvenc tárgyai veszik körül. A párkapcsolatban minden vágya, hogy életét egyetlen emberrel élhesse le. A nehéz helyzetekben biztos pontot kínál családtagjainak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Őrangyalok, a Tied hogy hívják? Most megtudhatod
  2024-05-01 22:58:35, szerda
 
  Gondolkodtál már azon, hogy mi az őrangyalod neve? Nos, minden angyalnak van neve. Akár Isten, akár az angyalok egy magasabb osztálya által kijelölt, egyéni entitások. A kérdés mindenkinél inkább az, hogy meg akarja-e tudni őrangyala nevét. Az őrangyalodat születésed pillanatától kezdve hozzád rendelik, és senki mással nem osztozol rajta.

Szerencsére van néhány módszer arra, hogy megismerd őrangyalod nevét...

1. Kérdezd meg angyalodat meditáción keresztül
Keress egy csendes helyet, ahol nem fognak zavarni, és tedd kényelmessé magadnak. Meditálj, és miután szépen ellazultál, és megtisztítottad elmédet minden negatív gondolattól vagy érzéstől, próbálj meg kapcsolatba lépni őrangyaloddal, és kérdezd meg tőle, mi a neve. Folytasd a be- és kilégzést, és tartsd az elmédet tisztán. Figyelj és légy tudatos, és a név talán eljut hozzád. Lehet, hogy nem is hallod, inkább csak egy név jut eszedbe, és nagyon erősen érzed, hogy az őrangyalodról van szó.

Ne feledjétek, hogy az őrangyalotok neve lehet, hogy egészen másképp hangzik, mint amit névként hallani szoktatok. Az is lehet, hogy a név nagyon nehezen ejthető ki számodra.

2. Kérdezd meg az angyalodat, minden nap mielőtt felkelsz az ágyból.
Ha nehézségeid vannak az őrangyaloddal való kommunikációval, megpróbálhatod a következőt. Minden reggel, mielőtt felkelsz az ágyból, kérd meg őrangyalodat, hogy a nap folyamán mutassa meg neked a nevének első betűjét, és amikor végzett, mutassa meg a szó végét. Miután megkaptad az első betűt, másnap reggel kérd meg, hogy a nap folyamán mutassa meg a neve második betűjét, és amikor végzett, mutassa meg a befejezés szót.

Ezt addig csinálhatod naponta, amíg a nevüket ki nem írják, hogy megmutatták neked a “finish" jelet. Eltarthat egy ideig, amíg végigmegyünk a nevük összes betűjével, és győződj meg róla, hogy mindet leírtad.

3. Kérdezd meg az őrangyalodat lefekvés előtt
Lefekvés előtt kérheted őrangyalodtól hogy adjon jelet. Előfordulhat, hogy reggel egy olyan álom után ébredsz, amelyben megmutatta neked, mi a nevét.

4. Barátkozz össze az őrangyaloddal
Barátkozz össze az angyaloddal. Ezt úgy teheted meg, hogy kedvesen bánsz vele mindig amikor észreveszed hogy tett érted valamit. Köszönd meg neki minden alkalommal, amikor egy rossz helyzet elkerül téged. Neki köszönhető, hogy nem esett bajod. Nem könnyű közel kerülni az angyalodhoz, de tudni fogod, ha ez megtörténik. Érzékenységi szintedtől függően érezhetsz egy érintést a válladon, láthatsz kék árnyékokat, vagy hallhatod, ahogy egy hang suttogja a nevedet.

Meditálj az őrangyalodhoz, és tartsd őket szem előtt, miközben a mindennapjaidat végzed. Lehet, hogy úgy döntenek, hogy valami különlegeset osztanak meg veled az állandó elismerésed miatt, például a nevüket. Még ha az őrangyalod nem is csak a nevét osztja meg veled azáltal, hogy barátoddá válik, akkor is úgy találhatod, hogy könnyebb lesz kapcsolatba lépned vele. Lehet, hogy ez a könnyebb kommunikáció az angyaloddal lehetővé teszi, hogy az őrangyalod nevének megismerésére szolgáló egyéb módszerek valamelyikének használata jobban működik, ha már barátok vagytok.

Most, hogy már tudod őrangyalod nevét, írd le valahová, és tartsd egy biztonságos helyen. A nevüket használhatod arra, hogy felhívd őket, amikor segítségre van szükséged, valamint jobb, szorosabb kapcsolatot alakíthatsz ki őrangyaloddal.

Ha kétségeid vannak az őrangyalodtól kapott névvel kapcsolatban, megkérheted az angyalodat, hogy a következő egy hét során adjon neked jeleket, hogy megerősítse a név helyességét. A jelek jöhetnek úgy, mint a név egy hirdetőtáblán vagy a televízióban.

Mindenképpen köszönd meg őrangyalodnak, hogy megosztotta veled a nevét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A vegán életmód depressziót okoz?
  2024-05-01 09:04:46, szerda
 
  A vegán étrend azt jelenti, hogy csakis növényi alapú táplálékokat tartalmaz. A vegán étrendet követők ugyanis kerülik a húst, a tenger gyümölcseit, a tejtermékeket és a mézet. A jól megtervezett vegán étrendnek számos előnye lehet az egészség szempontjából, például ilyen a szívbetegségek és a rákos betegségek elkerülése. Azonban egy nem kellő odafigyeléssel megtervezett vegán étrend következtében olyan tápanyaghiány alakulhat ki, amely számtalan betegség elindítója lehet. Ezeknek a tápanyagoknak a hiánya okozhat mentális problémákat, mint amilyen a depresszió is.

A vegán étrend csökkentheti a krónikus betegségek kockázatait, és olyan betegségeket, állapotokat javíthat, mint az elhízás, a cukorbetegség, az ízületi gyulladás vagy a magas vérnyomás.

Sokan állítják azt, hogy a vegán étrend hatására sokkal jobb lett a közérzetük, azaz oldódott a szorongásuk, és jelentősen csökkent a stressz-szintjük. Valójában nem maga a vegán étrend okoz depressziót, hanem az étrendből, pontosabban a nem helyesen kialakított étrend miatt létrejött tápanyaghiány. A vegán étkezés ugyanis vitamin- és tápanyaghiányhoz vezethet. Amennyiben a szervezet nem jut hozzá még az alapvető vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz sem, az bizony okozhat depressziós tüneteket.

Amennyiben valaki a vegán étrendet követi, akkor valószínűleg elegendő folátot, magnéziumot, rostot, vasat, C- és E-vitamint juttat be a szervezetébe. Viszont vannak olyan tápanyagok, amelyekből a vegán életmódot követő személyek hiányt szenvedhetnek, például ilyenek a telített zsírok - erre is szüksége van a szervezetnek kisebb mennyiségben -, az omega-3 zsírsavak, az aminosavak, a kalcium, a cink, a D- és a B12-vitamin. Ezeknek a tápanyagoknak a hiánya hangulati problémákat és esetenként még depressziót is okozhat.

A B12-vitamin hiánya az egyik leggyakoribb azok között, akik a vegán életmód mellett teszik le a voksukat, ugyanis ezt a vitamint olyan termékkel lehet bevinni a szervezetbe, mint hús, tej, tejtermékek és tojás. Ebben az esetben mindenképpen szükség lehet kiegészítők fogyasztására. Amennyiben nincs elegendő B12-vitamin a szervezetben, úgy kialakulhat fáradékonyság, étvágytalanság, gyengeség, feledékenység, koncentrálási problémák és depresszió.

Az omega-3 zsírsavak nagyon fontos szerepet töltenek be az agy egészsége szempontjából. A vegánok nem visznek be eleget ebből a tápanyagból a szervezetükbe, ami viszont memóriaproblémákhoz és a tanulási képességek csökkenéséhez vezethet.

Az aminosavat arra használja a szervezet, hogy olyan agyi vegyi anyagokat készítsen, amelyek segítenek a jó hangulat megteremtésében. Ha nem fogyasztunk aminosavakban bővelkedő táplálékokat, az szintén oka lehet a depresszió kialakulásának.

A depressziót meg lehet előzni akkor is, ha vegán étrendet követünk. Ilyenkor nagyon fontos a B12-vitamin pótlása akár olyan táplálékok formájában, amelyeket ezzel a vitaminnal dúsítottak. Az aminosavakat pedig a növényi fehérjékkel szükséges pótolni, mint például bab, borsó, teljes kiőrlésű gabonák, lencse, magvak, diófélék. Zsírsavakra is szüksége van a szervezetnek, ezt pótolhatjuk az olyan táplálékok fogyasztásával, mint dió, kendermag, chiamag, lenmag.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Visszahúzódó fogínyre
  2024-05-01 09:02:31, szerda
 
  A visszahúzódó fogíny általában fogínysorvadás miatt alakul ki. Ez a probléma bárkit érinthet, de 50 éves kor fölött egyre többen szenvednek fogínysorvadás miatt. Ez nem feltétlenül függ össze a dohányzással vagy a nem megfelelő szájhigiéniával, hiszen a kor előrehaladtával a fogak, így az íny állapota is romlik. A fogak állapotát igazán gyerekkorban kell megalapozni, de hiába a rendszeres és gondos ápolás, ha genetikailag rossz fogakat örököltünk. Ennek ellenére foglalkozni kell a fogainkkal és a szájüregünk egészségével, és a legjobb, amit tehetünk, hogy rendszeresen mosunk fogat, és félévente felkeressük a fogorvosunkat még akkor is, ha nem érzünk fájdalmat, vagy nincs konkrét panaszunk.

A következő természetes módszereket mi magunk is könnyedén alkalmazhatjuk otthon, amennyiben ínygyulladással küzdünk, illetve a fogágybetegség kiegészítő kezelésére is nagyon alkalmasak ezek az otthoni praktikák.

A szájhigiénia megőrzésének és a különféle fogászati betegségek kezelésének az egyik legjobb módja az olajos öblögetés, mivel rendkívül pozitív módon hat a szájüreg egészségére. Ez a módszer ugyanis megakadályozza a szájüregben a lepedék felhalmozódását, ami nemcsak ínybetegségeket, de fogszuvasodást is okozhat.

Hogyan használjuk?
Egy evőkanálnyi olívaolajjal öblögessünk legalább 15-20 percig, majd ne nyeljük le, hanem köpjük ki az olajat.

Készíthetünk szájvizet szódabikarbónából. A szódabikarbónából készített szájvíz az egyik leghatékonyabb módszer arra, hogy száműzzük a baktériumokat a szájüregünkből. Ezek a baktériumok nemcsak ínybetegségeket, például fogínygyulladást okozhatnak, de felelőssé tehetők a fogínysorvadás kialakulásáért is. Mivel a szódabikarbóna remek antiszeptikumként is működik, így nagyon hatékony a különféle fertőzések megelőzésében. Hogyan készítsünk szódabikarbónából szájvizet? Öntsünk egy csésze vizet egy üvegbe, majd adjunk hozzá egy teáskanál szódabikarbónát, illetve 5-5 csepp borsmenta- és teafa-illóolajat.

A fogíny rendszeres masszírozása is nagyon hatékony lehet a fogínybetegségek megelőzésében. Mindezt Aloe vera géllel is megtehetjük, ez a gyógynövény ugyanis segít a fogínygyulladás leküzdésében és a sérült szövetek helyreállításában. Mivel antibakteriális hatással is rendelkezik, így megakadályozza a plakk-képződést és a fogínybetegségek kialakulását. Hogyan használjuk? Tegyünk az ujjbegyünkre Aloe vera gélt, és ezzel masszírozzuk az ínyünket. Hagyjuk rajta a gélt legalább 30 percig, majd alaposan öblítsük ki vízzel a szájüregünket.

A teafaolaj is segíthet a fogínygyulladás kezelésében. Válasszunk olyan fogkrémet, amely tartalmazza ezt az illóolajat, mivel a teafaolaj lenyelve akár mérgező is lehet.

A tőzegáfonya segíthet megakadályozni a fogínybetegségeket, mégpedig úgy, hogy meggátolja, hogy a baktériumok megtapadjanak a fogakon és az ínyen.

A C-vitamin is szerepet játszhat a fogíny egészségének védelmében. Azoknál az embereknél, akiknél alacsonyabb C-vitamin-szintet mértek, nagyobb volt a parodontális betegség progressziója, ellentétben azokkal, akiknek elegendő C-vitamin volt a szervezetükben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2024.04 2024. Május 2024.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 319 db bejegyzés
e év: 859 db bejegyzés
Összes: 49652 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 935
  • e Hét: 935
  • e Hónap: 23138
  • e Év: 294338
Szótár
 
Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.