Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Isten tiszta lapja
  2024-06-01 22:28:13, szombat
 
  Június 2

Isten tiszta lapja

,,Én, én vagyok az, aki eltörlöm mégis álnokságodat önmagamért, és vétkeidre többé nem emlékezem." (Ézsaiás 43:25)

Minden szülő ismeri azt a rossz érzést, amikor a gyereke elszúrja. Azt teszi, amit mondtál neki, hogy ne tegye, hazudik neked, vagy bajba kerül az iskolában. Reméled, hogy az egész csak egy múló rémálom volt, de a tett már megtörtént, és nem múlik el.
Legalábbis jelenleg ez az érzés. De észrevetted már, mi történik, amikor a nagyszülők összejönnek a családdal, és felidézik, milyen volt az élet? Elképesztő átalakulás megy végbe. A gyerekek, akiket egykor kis ördögöknek neveztek, most angyalok. A testvérek, akik macskaként és kutyaként harcoltak, kiskutyaként és kiscicaként emlékeznek rájuk. Soha nem szóltak vissza anyának, és mindig engedelmeskedtek apának. A nagyszülők ilyen jellegű romantikázása a felnőtt gyermekeikből vagy kuncogást, vagy néma szemforgatást vált ki. Hogy tudták elfelejteni? csodálkoznak a szüleiken.
Szenilitás? Vagy a vétkek nem voltak méltóak arra, hogy emlékezzenek rájuk? Egyik sem. Szerintem a szülők azért felejtenek, mert a szeretetük nem tudja sokáig megőrizni ezeket a bűnöket. A mi szeretetünknek nincs elég ereje ahhoz, hogy megtartsa azt, ami fájdalmas.
Isten atyai szeretetének is gyenge a memóriája. Azt mondja nekünk, hogy szándékosan eltörli és elfelejti vétkeinket. Hogy miért? ,,Önmagamért" - mondja. Ahelyett, hogy a bűnünk az ő kozmikus rendjének személytelen megsértése lenne, az inkább mélyen személyes. A teremtményeivel, az ő képmása hordozóival való kapcsolatának lényegét érinti. Ez fájdalmas.
Bűnünk olyan súlyos volt, hogy Isten hatékony és örökkévaló kiirtásra törekedett. Nem volt elég a szentimentális, romantikus szenilitás. Semmi isteni demencia. Csak az Ő Fia törölhette el örökre a vétket. Csak Jézus szolgálhatott az ,,elhagyottként", hogy minket ,,bűneinket elfelejtőként" ölelhessen magához. Istenért.

Uram, adj nekem olyan rossz emlékezetet a bűneimről, amilyen rossz emlékezeted van. Tisztíts meg ma a bűneimtől, amelyeket megvallok, és aztán segíts, hogy a te örömöddel emlékezzek vissza.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Június 2
  2024-06-01 21:58:56, szombat
 
  Június 2

Soha nem működik, ha arra kérsz embereket, hogy tegyék meg érted azt, amire csak Isten képes. Soha nem működik, ha arra vársz, hogy Isten megtegye azt, aminek megtételére egyértelműen elhívott téged.

Íme az alapelv (amit bizonyára könnyebb leírni, mint megélni): nem keresheted vízszintesen azt, amit csak függőlegesen kapsz meg, és nem várhatsz függőlegesen arra, aminek a megtételére vízszintesen kaptál elhívást. Ezt a kettőt mindnyájan újra és újra összekeverjük. Sok feleség azt hiszi, hogy a férje kötelessége, hogy elhozza neki a boldogságot. Az ilyen nő valójában úgy tesz, mintha rendben lenne, hogy a belső jólétét egy másik ember kezére bízza. A melletted lévő ember soha nem lehet a boldogságod biztos forrása, mert az a személy tökéletlen, és elkerülhetetlenül kudarcot fog vallani valamilyen módon. A lelked biztonságának, békéjének és nyugalmának mindig csak Isten a megbízható őrzője. Itt a lényeg - a föld soha nem lesz a megmentőd. A föld azért lett teremtve, hogy arra az Egyetlenre mutasson, aki egyedül képes békét és nyugalmat adni kereső szívednek. Ma mégis sokan mondják, hogy hisznek Istenben, de vízszintesen keresik azt, amit csak függőlegesen találhatnak meg.
Másrészt sokan vannak, akik engednek a kísértésnek, hogy ennek ellenkezőjét tegyék. Várják, hogy Isten megtegye értük azt, amire egyértelműen elhívta és felhatalmazta őket. Sok embert hallottam már, akik megromlott kapcsolatokkal küszködtek és azt mondták nekem: ,,Csak arra várok, hogy az Úr helyrehozza a kapcsolatunkat". Ez spirituálisan hangzik, de egyszerűen téves. Ha valami bajod van a testvéreddel, ha konfliktus van köztetek, a Biblia azt mondja, hogy kelj fel, menj, és békülj ki vele. Amikor eljött az idő, hogy Izrael belépjen az Ígéret Földjére, Isten el akarta választani a Jordán folyó vizét, de megparancsolta a papoknak, hogy lépjenek bele. Isten le akarta győzni Jerikót, de felszólította a gyermekeit, hogy járják körbe. Isten megígéri, hogy gondoskodik, de arra hív minket, hogy tanúságot tegyünk, bizonyságot tegyünk, hirdessük, tanítsunk, éljünk és prédikáljunk. Látod, Isten nemcsak az eredményeket határozza meg, hanem uralkodik azokon az eszközökön is, amelyekkel ezek az eredmények megvalósulnak.
A hitélet tehát a pihenésről és a munkáról szól. Isten jelenlétében és állandó gondoskodásában pihenünk (függőlegesen), és a kezünkkel dolgozunk, szorgalmasan végezve a munkát, amelyre parancsot kaptunk (vízszintesen). Pihenünk a munkánkban és dolgozunk a pihenésünkben. Időnként azért dolgozunk, mert hisszük, hogy a munkálkodó Isten munkára hív minket. Máskor azért hagyjuk abba a munkánkat, mert hisszük, hogy a munkát, amit el kell végezni, csak Isten tudja elvégezni. Tehát pihenés és munka, és munka és pihenés. Ez a hitélet ritmusa.

További tanulmányozásra és bátorításra: Máté 19:16-30

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Gyötrelem
  2024-06-01 07:16:16, szombat
 
  A lelki gyötrelem valóban lelke a gyötrelemnek.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gyötrelem
  2024-06-01 07:15:33, szombat
 
  Aki e világ gyötrelmes gondjai fölé tud emelkedni és arcát Isten felé fordítja, az megtalálta az élet napos oldalát.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gyötrelem
  2024-06-01 07:14:31, szombat
 
  Annak, aki sokat kínlódik lelke üdvével, kevés ideje marad azzal Istent szolgálni. Az viszont, aki megérti Krisztusnak ama szavát: Elvégeztetett! - hálából egy ilyen Megváltóért az ideje javát Isten országa ügyének fogja szentelni.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gyanakodás
  2024-06-01 07:12:23, szombat
 
  A gyanakodás, még a legjobb esetben is, a gyávák erénye.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gyanakodás
  2024-06-01 07:11:45, szombat
 
  A gyanakodás a közösség halálcsírája.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gyanakodás
  2024-06-01 07:11:06, szombat
 
  Nem kellemes emberek azok, akik mindenhova magukkal viszik a gyanakvás ecetes üvegét.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gyanakodás
  2024-06-01 07:10:15, szombat
 
  A gyanakodás nemcsak forrása a nyugtalanságnak, hanem erkölcsi baj is, mert rontja gazdája jellemét.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2024.05 2024. Június 2024.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 866 db bejegyzés
Összes: 36431 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 789
  • e Hét: 5894
  • e Hónap: 63762
  • e Év: 384972
Szótár
 
Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.