Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Isten terve
  2024-06-11 23:26:37, kedd
 
  Akik Istennel akarnak járni, azoknak szorgalmasan kell tanulmányozniuk Isten Igéjét és Gondviselését, mert Isten különösképpen e kettő által jelenti ki magát népének. Az egyikben azt látjuk, amit mond, a másikban azt, amit tesz. Buzgón kell forgatniuk ezt a két könyvet mindazoknak, akik szentségre törekednek. Mindkettőt egyazon kéz írta; mindkettőt figyelmesen kell olvasnia az olyan embernek, aki nem színből, hanem szívből vágyakozik Istenre. Ha hasznukat akarjuk venni, együtt kell tanulmányoznunk őket, mert egyik a másikát magyarázza; s amiképpen kötelességünk az Igét olvasni, azonképpen kötelességünk Isten cselekedeteit eszünkbe venni.

Thomas Boston
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten terve
  2024-06-11 23:20:14, kedd
 
  Bár Isten akarata egy, mégis beszélni szoktunk Isten titkos akaratáról és kijelentett akaratáról. Kijelentett akaratát a Szentírásban közli velünk, hogy életünket az ő szolgálatára szánjuk; titkos akaratát pedig gondviselésében ismerteti meg, hogy elfogadjuk és engedjünk neki.

John Murray
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Az eljegyzés
  2024-06-11 22:55:33, kedd
 
  Június 12

Az eljegyzés

,,Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek." (János 14:2-3)

A régi zsidó hagyomány szerint a menyasszony és a vőlegény így jegyezték el egymást: A fiatalember elutazott szerelme otthonába, hogy megkérje a kezét. Megállapodtak a hozományban. Ez volt az az ár, amit a vőlegény fizetett, hogy biztosítsa szerelmét (ezzel bizonyította az apa számára, hogy a vőlegénynek megvannak az eszközei, hogy megfelelően gondoskodjon a lányáról). Az eljegyzési szerződést megpecsételték, ami egy hivatalos szertartásban csúcsosodott ki, ahol a menyasszony és a vőlegény egy boros pohárból való közös ivással erősítették meg szövetségüket. A házasságkötés után egy eljegyzési időszak következett, amely alatt hivatalosan házasok voltak, de nem éltek együtt.
Ez alatt az időszak alatt a pár felkészült arra az időre, amikor a házasságuk beteljesedik. A menyasszony mindent megtanult, amit csak tudott arról, hogyan legyen jó feleség. A vőlegény visszatért az apja házába, hogy előkészítse a lakhelyüket. Általában egy nagy toldalékot épített a házhoz, ahol a családdal egy fedél alatt élhettek. Sok hónap múlva a vőlegény eljött a feleségéért!
Ez a hagyomány gyönyörű párhuzamot mutat. Jézus az életét adta hozományként. A kereszt megmutatja nekünk, hogy ő és Atyja egy magas árban állapodtak meg. Minden alkalommal, amikor az úrvacsorai kehelyből iszunk, rá és az új szövetségre emlékezünk. Krisztus menyasszonyaként készülünk az ő eljövetelére. Közben Jézus előrement, és jelenleg helyet készít nekünk a mennyben. Mindössze hét nap kellett neki ahhoz, hogy megteremtse a földet... és már csaknem kétezer éve dolgozik a mi szobáinkon a kastélyában.

Lelkem szerelmese, szeretnék felkészülni a veled való találkozásra... Köszönöm, hogy előkészítettél egy helyet, ahol együtt élhetünk az örökkévalóságig.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Június 12
  2024-06-11 22:35:43, kedd
 
  Június 12

Az imádság azt jelenti, hogy feladod a világod középpontjában elfoglalt helyedet, és ezt a helyet naponta átadod egyedül Istennek, a szívből jövő imádat cselekedeteként.

Az imádság sokkal több annál, mint hogy Isten elé hozod a kívánságaid, vágyaid és szükségleteid listáját. Ez az imádat radikális cselekedete, amely emlékeztet arra, hogy ki vagy te, ki az Isten, és miről szól az élet. Az imádság megadás, önátadás:

1. Az imádság azt jelenti, hogy megadod magad annak a valóságnak, hogy van valaki, aki végsőbb, hatalmasabb, nagyobb nálad. Mindannyiunk számára természetes, hogy reményeink, álmaink és mindennapi gondjaink mezejét személyes vágyaink, szükségleteink és érzéseink kis gyepszőnyegére zsugorítjuk. Az imádság megadás a Biblia első négy szavának világnézete előtt: ,,Kezdetben volt Isten...", és mint ilyen, a minket megillető helyre helyez minket.
2. Az imádság azt jelenti, hogy megadod magad annak a valóságnak, hogy az élet nem csak rólad szól. Ha az ima nem lenne ima, ha nem ismerné el Isten létezését, akkor az imádság minket is meghatároz. Egyszerűen nem mi vagyunk életünk teremtői, királyai vagy tulajdonosai. Istenhez tartozunk az ő céljáért és az ő dicsőségéért. Az imádság a személyes autonómia elengedése és az Isten előtti tiszteletteljes meghajlás.
3. Az imádság azt jelenti, hogy megadod magad annak a valóságnak, hogy segítségre van szükséged. Az imádság azt jelenti, hogy alázatosan megvalljuk, hogy nemcsak hogy nem vagyunk függetlenek, de nem is vagyunk önellátóak. Az imádság emlékeztet minket arra, hogy nem arra lettünk tervezve, hogy önálló életet éljünk. Nem lehetünk azzá, amivé lettünk teremtve, és nem tehetjük azt, amire elhívást kaptunk, annak személyes, kegyelmes és folyamatos beavatkozása nélkül, aki teremtett minket.
4. Az imádság azt jelenti, hogy megadjuk magunkat annak a valóságnak, hogy van a miénknél nagyobb bölcsesség. Az imádság szembesít minket azzal a ténnyel, hogy nem vagyunk olyan okosak, mint ahogyan hajlamosak vagyunk azt gondolni. Emlékeztet bennünket arra, hogy nagyon sok minden van, amit nem tudunk vagy nem értünk. Elmondja nekünk, hogy az élet nem a mi korlátozott megértésünkben rejlik, hanem abban, hogy életünket átadjuk annak a gondjaira, akinek megértése kiterjed az eredet előtti időktől a sorson túlra, és magában foglal mindent, ami a kettő között van.
5. Az imádság azt jelenti, hogy lemondasz arról a jogodról, hogy úgy élj, ahogyan akarsz. Az imádság térdhajtás a valóság előtt, hogy neked és nekem egyáltalán nincs természetes jogunk arra, hogy azt tegyük az életünkkel, amit akarunk. Arra lettünk teremtve, hogy Isten határain belül éljünk.
6. Az imádság azt jelenti, hogy átadod a reményeidet Isten kegyelmének. Az imádság nem más, mint emlékezni arra, hogy nincs olyan remény az életben és a halálban, amely nem Isten kegyelméből fakad. Lemondok a magamba vetett reményeimről, és reményeimet belé helyezem.

Csukd be tehát a szemed, hajtsd le a fejed, és add át magad - és légy hálás a kegyelemért, amely így találkozik veled.

További tanulmányozásra és bátorításra: Zsoltár 63

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten terve
  2024-06-11 07:20:19, kedd
 
  Hogy mi fog történni, azt előre csak Isten tudja, hiszen ő tervezte el az egészet. Meg sem születtem, és életem már minden részletében el volt rendelve. Ám Isten mindaddig elrejti előlem, amíg el nem jön az ideje, hogy megtörténjék. Naponként, fokról fokra tárul föl előttem, hogy Istennek miféle titkos szándéka van az életemmel.

John Murray
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten terve
  2024-06-11 07:17:59, kedd
 
  Isten üdvterve minden bizonnyal valóra válik az életemben.

John Murray
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten terve
  2024-06-11 07:17:15, kedd
 
  Isten terve végső javamra szolgál.

John Murray
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten terve
  2024-06-11 07:16:26, kedd
 
  Isten terve mindent magába foglal. A körülményeket, amelyek között megvalósul, Isten korlátlanul uralja. Terve még a legapróbb, legvéletlenszerűbb dolgokra is kiterjed.

John Murray
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten terve
  2024-06-11 07:14:39, kedd
 
  Mindent, amit Isten cselekszik, tökéletes. Megeshet, hogy olykor nem látom tökéletesnek, mégis az, mert végül Isten nagyobb dicsőségére vezet.

John Murray
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten terve
  2024-06-11 07:13:14, kedd
 
  Isten terve életem minden részletére kiterjed.

John Murray
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2024.05 2024. Június 2024.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 866 db bejegyzés
Összes: 36431 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 930
  • e Hét: 6035
  • e Hónap: 63903
  • e Év: 385113
Szótár
 
Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.